Norma (NRM1T) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Norma (NRM1T)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Oman kontrollitud allikatest(mitu tuttavat töötab Normas) inside infi Norma majandustegevuse kohta. Tahad Teid investoreid - spekulante tõsiselt hoiatada Norma aktsiasse mitte investeerima, sest Normal on tõsiseid raskusi Avtovaziga uue lepingu sõlmimisel, sest venelased eelistavad uue lepingu sõlmimisel pigem ühte Lõuna-Korea firmat, mis ei nõua Avtovazilt nii suuri marginaale, kuna selle Korea firma põhiosa toodangust pannakse kokku omakorda Hiinas, kus tööjõukulud on praktiliselt olematud.Venemaa turu äralangemine või ka osaline äralangemine annab aga tõsise löögi Norma aktsiale (Elcoteqi efekt) ja hind ei pruugi ka 30 krooni tasemel pidama jääda. Antud inf selgitab ka , miks Autoliv pole Norma väikeaktsionäridele ostupakkumist teinud (ja ilmselt ei teegi), kuigi ilma selle uudiseta on ju Norma fundamentaalnäitajate põhjal tõesti odav. Siit siis ka soovitus Norma aktsiale - strong sell!!!
  • Hea t88 tamm :)!
    Mis positsiooni Normas omad, et nii lahkelt lahmid ?
  • Krt see inf võib ka tõsi olla,Autovaz just äsja teatas, et järgmise aasta kasum tuleb kolmandiku võrra väiksem, ju siis selle pärast ka otsitakse uut tarnijat, kust odavamalt saaks. Jumal tänatud, et ise 52 krooni peal Normast väljusin...
  • Tänan infi eest, kuid teinekord ürita isegi kaudne allikas ja see, et tegu on inside infiga, igaks juhuks mainimata jätta. Kes teab, tood äkki oma heatahtlikkusega tuttavale veel pahandust kaela...
  • Taavi omab Normas ilmselt lyhikest positsiooni...
  • õnneks on nüüd võimalik lhv-lt norma putte osta. head ostulusti!
  • Eks nüüd näe, kas meie foorum mõjutab ka turgu. Igatahes lugu tundub usutav. Venelased on niigi päris head lüpsilehmad olnud. Huvitav kas neil Normas siis aktsiaosalust ei ole? Luukas/Schifil on vist küll venelased pundis - ega muidu see äri nii hästi ei läheks.
  • Kindlam on igal juhul Normas olev raha Hansasse või Telkusse ümber tõsta
  • Ma olen kuulnud, et Norma allhanke maht pidi hoopis kasvama. Tulevad kehva turvalisusega VAZidel kasutusele mitmed Autolivi poolt välja töötatud lahendused.
    Kes statemente uurib, näeb et marginaalid pole enam samad mis aasta tagasi. Kasumi kaotuse on katnud käibe kasv.
  • Oman ka informatsiooni Norma Kohta(pooled tuttavad on Normas ja mitte ainult....), Majandustegevus on parem kui enne, käive kasvab, lepinguid tuleb juurde, Autoliv laieneb sinna edasi. Mis lepingutesse puutub on VAZ neid teisi tarnijaid ennegi kasutanud, nende kvaliteet jätab soovida, kvaliteedi nõuded on ohutusrihmadel väga suured.Kõik need aastad on Norma stabiilsem,kui ükski teine Eesti ettevõte.Mis te värisete iga hüüdlause peale? Mul ükskõik aga lihtsalt paneb imestama see naiivsus.
    Aga kui soovite - head müüki!!!
  • to ABC

    Jah käive on küll kasvanud, kuid statemente järgi moodustab hetkel Venemaa müük 66% kogumüügist.Venemaa turu äralangemisel või nõrgenemisel alanevad aga Norma marginaalid kibekiiresti. Ka teeb üsna ettevaatlikuks just Venemaa poolse debitoorse võlgnevuse laekumise halvenemine viimases kvartalis ja ebatõenäoliselt laekuvate arvete osakaalu suurenemine. Seetõttu soovitaks nõrgemanärvilistel tõesti müüa, sest kui taoline uudis peaks tõesti välja tulema, siis ei jõua enam reageerida. Tuli ju Elcoteg 34 euro pealt 10 peale vaid mõne minutiga. Mõtekam on ilmselt mitte seda riski võtta ja Normas olev raha Hansasse ja Telkusse suunata, mis on üsna lollikindlad aktsiad ja mõlemad hetkel selges tõusutrendis.See on minu isiklik arvamus - mida teised arvavad?
  • Sõbrad, kas te ei arva, et see risk, et Norma Vene bisness võib ära kaduda ei ole juba hinna sisse arvestatud - P/E suhe ju 4 ringis.

    Positsioone pole.
  • ega see vist jah suur uudis pole, et norma suure osa oma toodetest avtovazile müüb. neile, kes normat ilma selle teadmiseta ostnud on, soovitan aktsiatest üldse eemale hoida.
  • Täitsa nõus Graafikuga, et Norma P/E on hetkel väga madal, kuid see on hetkel.Juhul kui aga Vene turg ära kaob, pole ka E-l langusest pääsu ja kokkuvõttes tirib see ka P igal juhul alla - see on fakt. Ei ole mõtet uusi algtõdesid leiutama hakata. Ja seetõttu soovitan ka investoritel, kes ei taha Venemaa riski võtta, Normast eemal hoida.
  • minu poolt soovitus isikutele kes ei soovi eestimaa riski võtta: hoidke eemale telekomist ja hansast.
  • Osamale:

    no Eesti ja Venemaa risk on küll 2 täiesti võrreldamatut asja...
  • muide Garu, sa võiksid ka põhjendada oma väidet et miks ülalnimetatud kahe riigi riski üldse võrrelda ei saa?
  • Vaata kas või Standard&Poors poolt Eestile ja Venemaale antud riigireitinguid, üks algab siiski A-ga ja see ei ole mitte Venemaa
  • Lehes kirjutas, et seoses Avtovazi ja General Motorsi koostööga autode tootmine Venemaal kasvab. Kui Norma sinna punti võetakse siis võiks ju hästi minna?
  • S&P ju võrdleb neid! nad ei kurda et asi võrreldamatu on. samas on vene aktsiad tõusnud aastal 2001 tänaseks 83%. seda pole muidugi need investorid saanud kes venemaa riski kardavad.
  • Võib olla ei peaks pealkirjas kasutama suuri tähti ja hüüaumärke. Kahtlustusmaania paistab osaliselt levivat.
  • Uudis 21.11.2000
    Norma partner Venemaal autotootja AvtoVAZ asutas koos Tšehhi firma Moravaniga ühisettevõtte autode turvavööde tootmiseks. Analüütikud kinnitavad, et Venemaa turu vähenemine või äralangemine ei ole tõenäoline ja kui see toimuks, suudab Norma oma toodangut müüa ka läände.
    Kõik kordub.
  • Heh...heheh..."Moravan"...heheh...

    Tshehhidel on raudselt mõni elektroonikatootja nimega "Retavard" ja teada-tuntud displei-tootja "Stupivid".

    Heheh...
  • ma nägin siin nädal-kaks tagasi unes, et norma langeb mingil lähemal ajal 10-20-le. nuh, elame näeme
  • rigtsaid, ära tekita siseinfoga paanikat!
  • Eks nääärvilisemad investorid müüvad nüüd Norma ära ja raudsemate närvidega ostavad aktsia üles.

    Norma emaettevõte Autoliv'i(ALV) P/E hetkel 44 - äkki peaks selle aktsiaga hoopis midagi ettevõtma
  • ei, minul hetkel normat ei ole. lihtsalt uni oli selline

    ps. ärge ostke ega müüge minu unenägude põhjal:)
  • Isiklik arvamus on, et kui Autoliv oleks Normas pikaajaline oleks ta juba ammu Norma välja ostnud. Võttes matemaatika appi peaks olema võimalik ka välja arvutada, millise perioodi jooksul aktsiate väljaostmine ennast õigustaks...
  • selle võib välja arvutada ka matemaatikat appi võtmata. käesolevas foorumis on toodud number P/E 4 ringis. imselt on autoliv normas rohkem daytraderi tüüpi.
  • Üks eks, kes norma maha müüs, rääkis, et kui isiklikult venelastega joomas ei käi, kuivavad ka lepingud kokku, kuna venelastel on äri rohkem nii, et drug või net, mitte bisnis. Enne pidi selleks et neilt raha kätte saada seal ära käima, kolm päeva pummeldama ja sai jälle börsil tõusu näha. Ei tea kas swedid on karsklased.ts
  • swedid karsklased jah :-)
    ma ajasin mõnda aega mingi swediga asju - see mees jõi küll vahet pidamata ja ikka nii kooma, et ei saanud enam aru kus, miks ja kes ta on. pidin teda ikka aega ajalt kuskilt koplist ja ei tea veel ksut ära tirima.
    muidugi ma arvan, et see mees keskmise rootslase keskel on täielik parm.
    aga venelastega pidi jah asi nii käima, et kõva pummelung ja siis alles vaatame. asiaatidega kah sama lugu aint selle vahega, et need mehed eriti palju alkashi ei kannata ja kukuvad kiiresti ära.
  • Norma, see on ju tagurpidi AMRON!! See on ju peaaegu selge märk pankrotist!!
    "VS Shveikis" oli üks kodanik, kes teistele aeg-ajalt pudelikese teatud ettepanekuga ette lükkas.
    Poleks paha aeg-ajalt ka siin foorumites osalejatelt igaks juhuks proove võtta :-)
  • Kuulsin ka vastavaid kõlakaid, aga ei tahtnud ikka uskuda. Tuleb välja, et vastab vist ikka tõele.
    Seda, kust minu inf pärineb, noh, ütleme, et Kuusetaat vaatas tähti ja ennustas. Kui rotid laevalt minema jooksevad, on midagi mäda. Kui ka kapten salamisi rottidele järele silkab, siis laev enam kaua vee peal ei püsi.
    Pooleteise kuu pärast ei suuda uskuda, et Normast üle 50 lahti sain.
    tartsi teooria on huvitav, aga tegelikult just seal võibki polt peituda;)
  • Put optsioon märtsiks 55 krontsalt on 3.40 Äkki peaks sülgama oma reeglitele ja optsioonides käe valgeks tegema. 40K pealt võiks 120-150K teenida küll. Loodetavasti ei hakata nüüd käbekiiresti optsioonipreemiaid korrigeerima.
    Aga väike oht on siin ka - äkki lähevad swedid samakat viskama venkudega, siis on kogu investeering vett läinud vedama.
  • Rahulikult-rahulikult sadaraha - foorumites aetakse igasugust jama ja selle peale ei tasu kindlasti oma elu esimest optsioonitehingut teha ...
  • HÄIREKELL NORMA KOHAL -on konkreetne kohtu case! Ma ple kindel kas see peaks olema majandus politsei vyi vyyrtpaberi inspektsiooni uurida kuid selline tegevus on tyelikult ILLEGAALNE!

    Esiteks kasutab vend TAMM MITTEAMETLIKKU SISEINFOT muidugi kui see on niimoodi, teiseks downgrade-ib mitte mingit juriidilist yigust omav vend TAMM NORMA aktsiat.

    Ma saan aru kui seda teeks kas mingi credit, finants vyi auditi fyysilisest vyi juriidilisest ettevytjast isik, siis annaks seda asja teisiti tylgendada.

    Selline tegevus kahjustab otseselt eelkyige EESTI ettevytjat NORMAT ning legaalselt EESTI BUSINESISSE investeerivaid investoreid tekitades sadasid tuhandeid EEK kahju!

    Vend TAMM peaks vastutama sellise tahtliku ILLEGAALSE tegevusega oma isikliku varaga ning tuleks karistada kriminaalkorras paari aastase vabaduse kaotusega. Karistada tuleks ka, siis kui ta on alaealine!

    EESTI ERAKAPITALI teadlik hyvitamine peaks olema kysitletav kriminaal kuriteona!



  • Kui oleks tõeline insiderinfo valdaja, siis oleks kasulik info endale hoida ja seda vaikselt kasutada - lühikeseks müüa. Üksinda oleks seda palju kergem teha.
  • Jah jabur tundub TAMM-e tegevus tõepoolest. Kui nüüd tema väited tõeks osutuvad, siis igasugused inspektsioonid kaelas.
    Aga kui ei osutu, siis lint~sivad nõrganärvilised investorid ta kindlasti ära:)
    Juttu oleks saanud palju diplomaatilisemalt kirja panna!!!!
    Aga Norma kohta on minu arvamus- Kes ei riski see ka ei teeni ja kui Autoliv oleks olnud daytrader, siis oleks ta juba ammu oma portsu maha lükanud.
    Arvan ikka veel ja seda arvavad kindlasti ka paljud Lääne investorid, et Venemaal tasub äri ajada. Sest mida stabiilsemaks seal asi muutub seda rohkem maksab asjaolu- Kes ees see mees.
    Sest paljud asjad, mis mujal IN, on venelastel veel soetamata.
    Iseasi on muidugi kuidas maandatakse sealseid riske, mis tulenevad sealsest ärikultuurist.
  • No kuulge - take it easy! Mingil tattnokal kipuvad lihtsalt enne optsioonireedet Norma optsioonid kätte hapuks minema ja kogu moos. See ju üks-ja-seesama tegelane, kes siin eri nimede all mingit möla ajab. Kusjuures, pole isegi eriti intelligentne tüüp - isegi nii palju ei tule tal pähe, et eri nimede all kirjutades võiks ka erinevat kirjastiili viljeleda, või no kasvõi erinevat komakasutust.

    Me ju kõik teame enam-vähem, kes siin foorumites püsivalt liiguvad ja palju päevas keskmiselt "külalisesinejaid" läbi astub. Ja nüüd siis eile äkki kargasid kurat-teab-kust välja mingid tammed ja kalid ja tartsid ja sadarahad, kes kõik Norma teemal kaltsu hakkasid välja ajama. Duh!
  • JOKKERJOSS, tamm (miks sa kasutad alati nimes suurtähti kui orig. on väiketähtedega?) tegeleb just EESTI ERAKAPITALI teadliku päästmisega. IMHO
    Enda Norma vahetasin suvel telku vastu.
  • Ei tea, kas leiame mõne tegelase, kes ütleb STRONG BUY?


    PS! Mõelda võib ka nii: TAMM on hoopis kaval mees ostupoolelt, kes ei taha Normat kallilt osta ja loodab neg. promoga odavamalt positsiooni täis saada.
  • Kas tõesti sellel foorumil nii suur mõju. Uudiseid ju mujal rohkem pole! Või on?
    Ostu pool õige õhukeseks jäänud!
  • ...ja kui keegi, kes täiesti juhuslikult eile Normat müüs või täna müüb, asjast lisaraha soovib teenida, võib ta lihtsalt Eesti Väärtpaberiinspektsioonile väärinfo tõttu saamata jäänud tulu asjus kaebuse esitada. (Juba Kivisildniku kunagine kohtucase näitas, et Eestis käsitletakse Internetti (ja selles kirjutatut) kui avalikku meediat.)

    Tüüp otsitakse IP-aadressi järgi üles nagu naksti ja no tahaks näha kuidas ta oma avaldatud teabe õigsust tõestab.

    Ja põhimõtteliselt võib muidugi Norma ise ka tüübi laimu eest kohtusse kaevata. ...ja no näiteks paar milli hüvitist nõuda.
  • Ma isiklikult soovitaks NORMAt pigem osta, seega BUY!!!
  • Graafik, te ju sealt enda poole pealt peaksite nägema, millistelt IP-aadressidelt need "tamme ja sadaraha" kirjutised on tulnud ja millal need kasutaja-accoundid üldse avatud on (ei imestaks eriti, kui need näiteks eile tehtud on).

    Nojah, eks ma saan aru ka, et ega Sa seda infi siin foorumis vist välja ei käi - ikkagi kliendi konfidentsiaalsuse tagamine jne. :-)
  • Oman kontrollitud allikatest(mitu tuttavat elavad Lätis) inside infi Nokia majandustegevuse kohta. Tahad Teid investoreid - spekulante tõsiselt hoiatada Nokia aktsiasse mitte investeerima, sest Nokial on tõsiseid raskusi Läti turul ,kuna Riia VEF lubas mobiile tootma hakata.Mobiilid tulevad palju odavamad,sest VEF-i põhiosa toodangust pannakse kokku omakorda Leedus, kus tööjõukulud on praktiliselt olematud.Läti ja Leedu turu äralangemine või ka osaline äralangemine annab aga tõsise löögi Nokia aktsiale (Pärnu Õlletehase efekt) ja hind ei pruugi ka 30 krooni tasemel pidama jääda. Antud inf selgitab ka , miks tamm pole Nokia väikeaktsionäridele ostupakkumist teinud (ja ilmselt ei teegi), kuigi ilma selle uudiseta on ju Nokia fundamentaalnäitajate põhjal tõesti odav. Siit siis ka soovitus Nokia aktsiale ...

  • jesus, väikeaktsionäre lüpstakse nagu oma lehma. jälle müük sisse:)
  • Seoses sellega, et hr. TAMM tegeleb:

    a) katsega manipuleerida turgu;
    b) omab väidetavalt siseinfot,

    teen LHV-le ettepaneku avalikustada, kes varjab end kasutajanime TAMM taha. Vennal vist vedas, et sai oma nalja veel sel aastal ära teha. Uue Väärtpaberituru Seaduse alusel vist hakataks teda natuke ahistama. Minu meelest võiks teda juba ahistada praegugi :-)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon