TKM Grupp (TKM1T)
Log in or create an account to leave a comment
-
Kas tänaane info Kaubamaj kohta ei oleks pidanud mitte enne börsile tulema
teatatakse käibe kasvustjaanuaris jne.
Olulised andmed ju. Mis toimub? -
Tavaline lugu
-
huvitav et see on nii tavaline juba vist et keegi ei pööragi tähelepanu
finantsinspektsioon saab nüüd näidata kas on midagi ka paremuse poole muutunud järelevalve osas
varemgi lhv foorumist nii mõnigi asi alguse saanud -
kaubamaja juhtkond punnitab kõigest väest. ilmselt on juhtkonna optsioonide tähtajad saabumas, et avaldatakse juba kuu tulemusi lootuses hinda natukenegi üles rääkida.
-
Äripäeva geeniused on suutnud täna kaubamaja rahalaenamisest positiivse uudise meisterdada:
Tallinna Kaubamaja teenib vabalt rahalt ligi 7% suurust intressi
Tallinna Kaubamaja teatas täna Tallinna börsile, et ettevõtte allkontsern on hoidnud oma vabu vahendeid peakontserni käsutuses, teenides paigutusest 6,95% intressi, mis on isegi suurem ettevõtte võõrvahendite intressimäärast.
Kõlab ju positiivselt, eks ole. Tegelt on ju see tegevus täielik susserdamine jüri käo huvides. Sisuliselt saab suhteliselt madala riskitasemega ettevõte oma riskitasemele vastavat raha ja annab seda turuhinnast (mis kehtiks ng investeeringutele) odavamelt edasi. Ilmselt on eesti raudtee erastajaks tallinna kaubamaja mitte mingi varifirma. huvitav kas kaubamajale antakse ka edaspidi endistel tingimustel laenu? -
Lõpuks otsustati ka aktsionäre toetama hakata - juhatus tegi ettepaneku maksta aktisa kohta 10 krooni dividende.
-
Dividenditootlus on MEGA:
tervelt 16%.
Müstika. -
jaa, kaubamaja meestel on vaja kuidagi hinda üles viia. ei tea kas mingit ostjat oodata:)
-
pigem ühekordne tehing- võimendusega soetatud raudtee eest tuleb ju millegiga maksta. Küll pärast on aega Kaubamaja bilanssi lappida.
-
Agressiivselt laienev ettevõte maksab 16% dividende. :)
-
Ma ütleksin, et Kaubamaja on pisut libe ettevõte...
... petab kliente varjatult - vastupidiselt Stokkmannile!!
_ _
0/\0
. .-. -
midagi müstilist siin pole, omanikel on raha vaja. nõus cynicuga. väärakalt kõrge dividend on praktiliselt alati negatiivne märk ettevõtte jaoks.
-
Aga inimestele meeldivad dividendid. See on reaalne cash, mitte mingi umbmäärane raamatupidamislik + ebakindel tuleviku väärtus.
-
kas LHV kaudu on võimalik kaubamajale puti teha või shortida?
-
vaatasin seda kaubamaja põhjalikumalt ja ise plaanin tegelikult sisse minna. avastasin pärast numbritega tutvumist, et praegusel hetkel on ta küll üsna odav. ja dividendid meeldivad mullegi:)
-
rightsaid,
võibolla põhjendad? -
eelmine aasta teenis 5 krooni kasumit. sama mis telekom. yle-eelmine 8 krooni. natuke jah tagasi, aga siiski hea. ma arvan, et 74-80 tuleb ara. sobib mulle
-
Ma küll nii suurt tõusu ei näe, vähemalt majandustulemusi ja üha suuremat konkurentsi vaadates. 10 kroonise dividendi-joovastuses võib hind küll üles minna, aga peaks varsti ka alla tulema.
Kaubamajal on küll konkurentide ees vast väike eelis (soomlased), aga üldiselt näen kaubandusturgu üha mustemates toonides ja arvan, et kaubanduskeskusi on liiga palju ning neid ehitatakse järjest juurde. -
ABC,
võib olla põhjendad ka?
:)) -
alvar, see ongi ju nii, et yhed peavad odavaks ning teised mitte. kui nii ei oleks, siis oleks aktsiatel yks hind:) ma enne pidasin ka kaubamaja kalliks tegelikult, aga tana ma muutsin oma arvamust. ma arvan, et, kui veab, siis 60-nega saab katte.
-
Lihtsalt imelik tundub, et "hea ettevõte" Tallinna Kaubamaja annab aktsionäridele raha tagasi ja see teeb väikeaktsionärid õnnelikuks.
Ettevõtted maksavad dividende siis, kui nad leiavad, et omanikud suudavad raha kuhugi mujale parema tulususega paigutada, kui ettevõtte põhitegevusesse. Ja kui juba omanikud seda tunnistavad, on see selge märk, et kasvufaas on läbi, kuigi igasugu selvereid kerkib edasi nagu seeni peale vihmasadu ja konkurents aina kasvab -> marginaalid kukuvad. -
Siiski on Kaubamaja puhul kõigile aktsionäridele dividendi maksmine selgelt positiivne uudis. Siiani võis ju jääda arvamus, et tuumikomanik teeb lihtsalt platsi puhtaks.
-
selles mõttes positiivne jah. samas on nii suure raha väljakantimine väikeinvestorite arvelt raskevõitu kui tahad mingisugustki usaldusväärsust eestis säilitada. mulle meenutab see dividendimakse normat 98 aastal. ka seekord otsustasid käo & co teha normast ülisuure dividendimakse. ka siis kaasnes sellega jutt kapitali struktuuri optimeerimisest. mõni aeg pärast makset selgusid probleemid venemaal ja norma aktsia hind asus poolduma.
-
siin eestimaal ei ole nagunii kuhugi areneda. ei usu, et siin kaubandusturul miskit verd hakkatakse valama, ei usu, et see seente tekkimise aeg veel kestab. pigem ostetakse mõni kett ära. kaubamaja on oma arengu teinud. majanduse elavnedes tuleb see "tavapärane" kasv. hind on normaalne. järgmine aasta või ülejärgmine võib kaubamaja rahulikult 10 krooni aktsialt teenida. kes on talle konkurendiks. maksi, kesko ja säästu. neil kõigil aga oma sihtgrupp juba suures määras kujunenud.
-
to pendel: tagasi vaadates olid norma probleemid rohkem ajakirjanduse probleemid
-
rightsaid, kuidas ajakirjandus tekitas olukorra, et norma teenis 97 a 146,5 mio kasumit ja 98 a langes see 47,5 mio-ni?
-
ok, ma ei mäleta täpselt norma ajalugu kuigi ma mäletan, et ma sain kunagi normat 10-ne krooniga:) siiski need 2 pole päris võrreldavad, aga tulevikku ma muidugi ei tea
-
Ei saa ju õelda, et enne kaubandusketi mahamüümist on plaanis sealt üleliigne raha välja võtta. Keti väärtust see sisuliselt ei mõjuta, kuna hinna määrab rohkem keti poolt kättevõidetud turuosa.
-
kas p/e suhe arvestatakse viimase 4 kv kasumi järgi?
siis peaks ju suur dividendi makse oluliselt p/e suhet mõjutama
või arvetatakse p/e suhte puhul kuidagi dividendimakset ka?
kui 10 kr. aktsia kohta dividendi maksta peaks aktsia hind 10 EEKi langema
nelja viimase kvartali kasum aga jääb ikka samaks, seega p/e suhe langeb ja aktsia peaks nagu suhteliselt odavamaks muutuma (kui arvestada p/e suhte järgi)?
midagi peab minu loogikas valesti olema -
Ega muud polegi loogikas viga kui see, et pelgalt PE suhte abil aktsia suhtelise odavuse üle otsustamine on alati ohtlik tegevus ja viib sageli valedele järeldustele.
-
Ma arvan, et seoses omakapitali vähendamisega ROE küll tõuseb, kuid samas muutub võõrkapital ettevõttele kallimaks. Võimalik, et tegevust tuleb finantseerida uute laenudega. Riskid suurenevad.
Suur dividendimakse on tingitud suuromaniku soovist. Arvan, et ka väikeaktsionärid on rahul.
Parem varblane peos kui vares katusel!!! -
kas keegi LHVst on ka siin? tahaks kaubamajat lühikeseks müüa, kas saab?
proovisin täna nõnda nimetatud Telleriga Chattida aga keegi ei võütnud vastu. -
Viies,
hetkel Eesti aktsiate lühikeseks müüki ei paku. Kuid peatselt, peatselt ... -
muuseas, kas seda olete mõelnud, et NG investeeringud võttis dividendidena välja 45 mln. krooni. Puht juhtumisi ületab see eelmise aasta Kaubamaja kasumit.
-
Asi selles, et alates järgmisest aastast ei saa sa enam kontserni siseselt ilma tulumaksu maksmata raha liigutada. Skeem on vajalik ainult seepärast ,e t riik muutis maksustamis põhimõtteid. Kogu lugu.
-
segadus..
-
kelle pakki trigon myyb nii hoolega?
-
lühend koosneb kolmest tähest....eino see on muidugi spekulatsioon :))
-
ok, olen isegi sellele mõelnud, aga? nojah, seda saab varsti järele vaadata
-
huvitav, kuivõrd tõenäoline oleks võimalus, et neid dividende siiski ei makstagi. vähemalt mitte nii palju. hetkel tegu ju ainult ettepanekuga. ega see käo kompanii vist kuigi usaldusväärne kamp ei ole.
-
matrox - kas teie teete eesti aktsiatele lühikesi? tia
-
Kumb siis Tallinna Kaubamaja on, kas WalMart või KMart?
:) -
igatahes 5 aastat tagasi käis seal korra LaarMart.
-
Huvitav, kas varsti osta.
Ostmist mõtlen maksude optimeerimisena. Võttes aluseks 57 kroonise turuhinna ja 10 EEQ dividende, peaks aktsia peale nimekirja fikseerimist maksma 47 EEK. Kui nüüd osta 1K 57-ga ja müüa 47-ga saame ilusa kahjumi. Peatselt saame aga dividendid, nõnda jõuame nulli, ilma tehingukulusid arvestamata. Seega saame kuskil 10K EEK kahjumit, millega saame tagasi 2600 EEQ tulumaksu. -
Alvar, õige. Aga kui liiga palju turuosalisi nii mõtleb, saab müüa healjuhul 43-ga.
-
nägin unes, et saab müüa 74-ga. tormake ostma:))
-
kui matroxit vaja on, siis POLE teda :)
-
Käo-Luman kompanii maksavad nüüd siis endale kopsaka dividendi, millele järgneb loogilise jätkuna kogu Kaubamaja müük välisinvestorile, sest dividendide võrra langev hind tundub paljudele juba märksa enam vastuvõetav olevat.Seega pole sugugi võimatu, et saame varsti 74 kroonist hinnataset näha, sest aktsia bilansiline väärtus on hetkel ca 58 krooni, seega väga odav.
-
huvitav huvitav - üks omanikest (ja mitte väike) on oma potti müümas ja aktsia peaks tõusma.
huvitav huvitav -
kolmandik potist on realiseeritud ja midagi hullu pole juhtunud Kui dividendid jõusse jäävad, seeditakse ülejäänud osa samuti ära