Mul on miljon krooni...
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
...ja mõtlen pingsalt, mida küll sellega peale hakata! HEUREKA - hakkan investeerima! Enne seda olen aga juba aastaid jaganud investeerimissoovitusi ja kommenteerinud börsiliikumisi. Kõik tunnevad mind kui professionaali, kellel alati seisukoht raha paugutamise küsimustes. Olen moodustanud isegi omanimelise indeksifondi. Kas pole hea algus siis ka nüüd reaalselt alustada tegeliku rahaga ja loomulikult kõigile sellest ka maha hüüda!
KES MA OLEN ?
Olen Toomas, kes Äripäeva vahendusel investeerib 1 miljonit krooni ja viimase nädalaga 543 krooni teeninud!
Mida ma öelda tahan? Minu arust on tegemist idiootlusega või rahva narritamisega! Toomase investeerimistegevust ei saa küll muuks nimetada kui eriti riskikartlik tegevus. Portfell sisaldab 90 prose ulatuses Hansa intressifondi osakuid, 5% Hansat ja 2% Normat! Niipalju kui ma mõistan, tahab Toomas kasutada skeemi, kus ta siis iga perioodikohta kindla summa eest ostab aktsiaid juurde - see ju puhas Kasvufondi toode! Mina soovitan Toomasele - pane oma mill deposiiti, ÄP indeksifondi või kuluta üldse ära. Selline investeerimistegevus, nagu Toomas teeb - ei tahaks küll ivesteerimiseks nimeteda. Tänases lehes 7 leheküljel kirjutab ÄP - kes on investor, kes spekulant. Investoriks nimetatakse seda, kelle portfelli aktsiatest enamik on pikema perioodi jooksul kuulunud 10-50 kõige paremini kasvanud ettevõtte aktsiate hulka või on paarikümnes pikaajalise tootlusega fondis! OK, Toomas on oma milli investinud vaid kuu aega, aga sellest enamiku aja on raha olnud Hansa intressifondis! Samadel lehekjülgedel annab ÄP ka igasuguseid soovitusi kümnetele ettevõtetele - O, M, H, toodud avatud portfellid analüütikutel, mille koosseisus on vähemalt 6-10 erinevat aktsiat! Miks krdi pärast siis pedereeritakse inimesi poole lehekülje suuruse värvilise ülevaatega Toomase miljon kroonist, mis on kuu ajaga kasvanud pool protsenti, jäädes alla isegi aastate keskmisele tootlusele ning mis on nats suurem kui tähtajalise deposiidi (ka investeerimine) tulemus! Kõige lõpuks eksponeeritakse ka ilusat graafikut
Kokkuvõtteks - tegelgu investeerimisega, mis on investeerimine, mitte lollitamine - minule kui spekulandile tundub see asi küll bullshitina, isegi kui ma vaga riskikartlik oleksin, ei investeeriks ma nii, nagu ÄP seda teeb! -
Miljon krooni on piisavalt väike summa, et seda mitte ära kulutada või investeerida kuhugi mutiauku. Samas aga piisavalt suur, et aidata hetkelisest sularahakriisist. Nii, et mis siin halba on kui inimesel on natukene raha?
Teine teema on, et ÄP ei taha smuti põruda nagu põrus EYP oma näidisportfelliga. -
Riskieelistuste üle võib lõpmatult vaielda aga mis mulle pähe ei mahu on maksustatava intressifondi eelistamine maksuvabadele fikseeritud tuluga instrumentidele.
-
Cynic, mida sa silmas pead?
-
to cynic: küsimus on likviidsuses ilmselt
-
Kui Toomast toetada, siis sellega, et võib-olla ta ootab börsikrahhi saabumist, et siis odavalt aktsiaid osta. See on üks makroteooria peamisi raha hoidmise põhjusi.
-
BUY, sellisel juhul müüks ma ennast lühikeseks! Mingi nägemus ju üldisest liikumisest peab igal investoril olema..
-
Kes tahab bettida: nädala pärast reedel on Toomase portfelli väärtus alla miljoni
-
Olen paarikümne tuhandega tunduvalt rohkem teeninud kui Toomas miljoniga, äkki peaks kah oma tasulise lehekülje avama! Toomas on tõeline jänespüks!!
-
Tegelikult on asi algusest peale juba jama ja mäda,( pole ise asjaga kursis, pole huvi tundnud).
Mõelge ise - jagad õpetusi, kuidas ja kuhu investeerida jne, äkki saad miljoni ja nüüd investeeri avalikult,
panid täppi- oled tubli ja kõva mees
panid mööda- kõik naeravad ja ilguvad
lahe värk -
to Osama: kuna Toomas peaks nime järgi olema üksikisik, siis tuleb tal intressifondilt teenitud tulult maksta 26% riigile. Deposiidil seda probleemi pole ning Hüvitusfondi obligatsioonidega seevastu oleks võimalik saavutada lausa tax losse.
-
Mitte-jänespüksi portfell Kahjuks virtuaalne. -
cynic, ilmselt on tegu likviidsuse vajadusega. deposiidi katkestamise puhul ei saa tootlust ja hüvitusfond on ebalikviidne.
-
Andke armu Toomasele. Võib-olla on Toomas justnimelt INVESTOR kes otsib soodsat võimalust osta. Ja veel, et võibolla ei ole see miljon tema ainuke paigutus. Võibolla on tal 10 miod????
NB! Investeerimise kuldreegel on : HOIA ENNAST LIKVIIDSENA! Min cashi varu on 10%. Miks? Sest alati võib ilmneda soodne võimalus millegi ostuks, samuti võib tekkida vajadus enda positsioonide kaitsmiseks (mingi jama või esitatavad nõuded). Ega investeerimine ei ole ainult noteeritud aktsiate jahtimine. See on vähe laiem tegevus. -
10% likviidsena hoidmine ei ole probleem, esiteks! Teiseks, kui Toomasel oleks ka 10 miot, siis seda enam on ta ikka eriline tropp, sest 10 puhul 1 ära mahutada ja veidi riskantsemalt, ei tohiks probleem olla. Tavareegel ütleb, et kui kaotada kardad ja kõik su vahendid on börsil, siis loobu koheselt..
-
Ok, ma saaks likviisuse hoidmisest aru siis kui Toomas tahaks sobivat hetke passida, kuid tegelane tegeleb suht mehhaniliselt cost averaginguga kus ostuhetked on varem paika pandud.
-
Kui aga Toomas oleks näiteks pool oma rahast paigutanud 30.ndal jaanuaril ETL-i aktsiatesse siis praeguseks hetkeks oleks ta selle investeeringuga juba 60 tonniga miinuses (samma summa paigutamisega HP-sse oleks -13000). Tundub ,et ÄP tahab lihtsalt kindlapeale välja minna siis saab näiteks aasta lõppus kindlalt öelda nägite (nägite!)olemegi plussis omadega. Inimesed pange kõik oma raha aktsiaturgudele .
-
Tõesti ei saa eriti sellest äripäevast, ajavad mingit täiesti jama seal. See Toomas on tõesti täielik jobu ei oska talle kohe midagi soovitada. Vahepeal sõidab nendel äripäeva omadel ikka täiega ära- väärtpaberite kommentaarid a la täna börs tõusis-on näha et aktsia hinnad on võtmas suuna ülesse, homme kukkusid - investorid on kaotanud usu. ahahahha.
-
Ja Riks müüb samal ajal kasutatud autosid ja teenib palju rohkem :)
-
minuarust igasugune börsi kommenteerimine ilma kommenteerija isikliku arvamuseta on m6ttetu! seega parem vale personal opionion kui yldse mitte midagi! kasuks tuleks siiski miski pikemajalisem visioon mille taustal hetkeliikumisi kommenteerida - kasv6i k6ige lihtsam olla pull v6i karu!
-
Mina ei saa muide aru, miks Riks pärast seda, kui ta õhtukooli läks paar aastat tagasi, pidi ka nime Toomaseks vahetama? Kui ikka Riks oleks oma portut hallanud, poleks kellelgi, midagi kobiseda olnud. Aga nüüd? Mingi uskmatu Toomas...?!
-
Need, kellel veel ei ole miljonit, saavad väidetavalt abi Lõhmuse ja Kenderi värskest üllitisest "Raha":
Arva ära, mitmendal leheküljel on avaldatud miljoni teenimise retsept?