TELEKOM MÜÜGIKS
Log in or create an account to leave a comment
-
Viimasel ajal on mitme Lääne analüütiku suust kuulda prognoose, et seoses sellega, et Sonera omandas hiljuti 110 mln $ eest osalused Armeenia, Kazaksastani, Gruusia ja Azerbaidzaani mobiilioperaatorites(nendes riikides on mobiilistumine veel väga väike ja potentsiaal seega suur ja Sonerat ei rahulda enam Soome ja ka Baltikumi kõrge penetratsiooniga turg) ja kuna selle ostuga kasvas Sonera võlakoorem jälle reitinguagentuuride nõudmistest kõrgemaks, siis lähiajal oodatakse suurt Sonera poolset osaluste müüki. Vaid Deutsche Telekomi aktsiate müügirahaga ei õnnestu võlakoormat nõutud tasemini alandada, seega lähevad Balti osalused ikka väga suure tõenäosusega müüki.
Ka Eesti riik on ilmselt praegusel vahevalitsuse perioodil ilmselt kohe väga nõus vähegi arvestatava ostupakkumise puhul oma osalusest loobuma, et siis oleks jälle piisavalt raha, millega enne valimisi Lasnamäe teid asfalteerida.... Ühesõnaga mitmed märgid viitavad vaikusele enne tormi ja ilmselt on vägagi mõtekas Telku aktsiat juurde osta, seda enam, et hinnal ei lase langeda ka lähenev dividendide maksmine ning globaalse telekomisektori sentimendi märgatav paranemine. -
Teeme kisub jälle väga aktuaalseks, tasub calle teha
-
Keegi maakler NRD ilmus ostupoolele oma 4000 pakiga ja kohe tekkis väike elevus.
-
Telia ja Sonera ühinemine saab vist siiski teoks?
12:17 - Reuters: Telialt-Soneralt tuleb ühisavaldus
Sirje Rank
telekommunikatsioon
Ühinemiskõnelusi pidavad Põhjala telekommunikatsioonifirmad Telia ja Sonera tulevad täna välja ühisavaldusega, teatas Reuters viitega kõnelustele lähedalseisvatele allikatele.
Täpsemaid detaile anonüümseks jääda soovinud allikas ei avaldanud. Sonera ja Soome teede- ja sideministeerium keeldusid kommenteerimiast. Telia ja Rootsi valitsuse esindajad ei olnud kättesaadavad. Rootsi valitsus peab erakorralist istungit, kus arutatakse Telia-Sonera liitu. -
Nii! Telia ostis Sonera ära.
Kas ma saan nüüd lõpuks oma Telku aktsiatest kasumiga lahti või ei mõjuta see ühinemine hinda üldse? -
Asjatundjatele veel üks küsimus.
ETLi omanikestruktuur on selline, eks:
-----------------------------------------------------
Eesti Vabariik 27,28%
Avalikud investorid 23,72%
Telia AB 11,75%
Sonera Holding B.V. 11,75%
Baltic Tele AB 25,50%
-----------------------------------------------------
Mis loom see Baltic Tele AB on? -
Baltic Tele AB kuulub kahasse Sonerale ja Teliale aga mingit ülevõtmispakkumise kohustust ühinemine minu rehekenduse kohaselt endaga kaasa ei too.
Muide kas keegi oskab kommenteerida olukorda Leedus? Kas seal tuleb kohustuslik pakkumine? -
Siin väike võimalus ka Leedu Telekomi aktsiaga spekuleerida. Erinevalt ETL-ist ei ole see lähiminevikus kahekordistunud. Muidugi kas selleks kellelgi julgust on? Ise ka pigem kahtlen.
-
Mul oleks küll hea meel kui mu telku aktsiad "sundkorras" välja ostetakse. Alates 110 EEKst aktsia kohta oleksin küll täitsa rahul juba :)
-
huvitav, kas sellega on sonera pisikesed v6laprobleemid lahendatud?
-
Mina ootaksin pigem ETL ühendamist teiste Balti osadega, et viia lõunanaabritele oskusteavet ja panna ka seal asjad edukamalt liikuma. Seda võiks võrrelda ka HP liikumisega teistesse Balti riikidesse.
-
Võrreldes Eestiga on Lattelecom teinud väga palju asju paremini, kui eestlased. Lätis on sidealane oskusteave vähemalt samal tasemel (kui mitte paremal) juba olemas. Leedu kohta ei oska kahjuks kommenteerida.
-
Lätis on interneti osas ikka kõvasti veel edasi areneda võrreldes Eestiga. Olen isegi kuulnud, et ET on asunud seal asja parandama.
-
Kas Eesti telekom ei ole mitte üheks ilusast näitest juhuse ja riigiametnike tarkuse (?) koostööst. Esmalt anti firmale monopoolne õigus turul tegutsemiseks 10 aastaks, kohustusega maapiirkonnad telefoniseerida, välisomanikud meelitati kohale anti tükk telekomist odavalt neile, karmi kohustusega investeerida. No investeeriti, aga mobiilde võidukäiku ei uskunud keegi, muidu poleks vast keegi maale juhtmeid hakanud vedama, mis iseenesest tore regionaalpoliitika.
Nüüd teine faas 1999. kevad ja IPO - hea ajastus, hunnik pappi raskel ajal, mis läks majandusse. -
Kuid siiski... hoolimata sellest, et Eesti Telefon pidi maale kaableid vedama, suutis ta korralikku kasumit teenida ja suudab ka praegu.
Kaablid pole siiski mõttetud.
1) Traadiga kõneside võimaldab vähemalt hetkel palju rohkem lisafunktsioone rakendada kui mobiilside, või õigemini, need on erinevale sihtgrupile. Ringi liikuvale inimesele on mobiiltelefon asendamatu, kuid officis töötavale tegelasele on tavatelefon mugavam. Ma ei räägi siin hetkel üksikisiku vaatenurgast vaid pigem firma järgi, ehk igasugu suunamised, sekretärid vahel, et suvalised tegelased löögile ei saaks ja kasvõi see, et kui sa oled officis on sul vajalikud paberid käepärast samas kui autos mobiili otsas... Erinevate telefonidega eri jutud.
2) Traati mõõda ei liigu mitte ainult kõne vaid ka andmed. Suuremahulisi andmemahte on palju mõttekam, vähemalt hetkel, kanda edasi just traati mõõda. Pole vist mõtet laskuda detailidesse, et kas "traat" on vasest või optilisest materjalist. Igal juhul ET võrk on tasemel.
3) Ka mobiilside taga on traat, ehk tugijaamad on omavahel ja keskusega ühendatud üldjuhul traadiga. Maapiirkondades on tavatelefonid lahendatud analoogselt mobiilsidega, ehk koju pannakse antenniga karp, tegu on sisuliselt statsionaarse mobiiliga. Kui ma ei eksi, siis kasutatakse nende jaoks samu mobiilimaste, ainult saatja ja laineala on teine. Traadile saaks konkurentsi pakkuda ehk satelliitühendus, mis hetkel on liialt kallis. Huvitav, kas satelliidi kaudu ka internetiühendust pakutakse ja millise andmeedastuskiirusega?
Ning veel... ETL pole ainult ET vaid ka EMT. -
guru >
Ka mobiilside taga on traat,
...ja ka Sinu traadiga lauatelefoni taga võib olla traadita kanal. meie kontoris on jaamas vähemasti 2 SIM-kaarti, lisaks füüsilisele ET poole suunduvale torule. seega ei ole Sinu näide 1 relevantne -- kõike seda firma keskjaama mõnu suunamistest sekretärideni ei paku mitte traadiga ühendus vaid jaam ja lõppseadmed-lauatelefonid. mis võiksid maapiirkondades väga edukalt raadiolaineid vaskpaari asemel kasutada.
näide 2 on muidugi teine jutt. :) -
lauri4884 ja teised kah - tõusud ja langused käivad majanduses ikka tsükklite kaupa.
langusfaasi madalamatest punktidest läbi käies on väga rumal tegu oma aktsiaportut likvideerima hakata. Praegu on need tasemed, kus tuleb ulmelistelt tasemetelt osta!!!! -
Vihjad, et tulevikus kihutab raketina üles?
Mitme aasta perspektiivis sa seda näed? -
To guru: Usun et GSM tugijaamade ja Base Station Controllerite vahelistes yhendustes on rohkem levinud siiski raadiolingi kasutamine, st. samuti traadita yhendus.
Aga selles mõttes olen nõus et see ET traadihunnik yle Eesti omab ysna suurt väärtust. Läbi õhu suuri andmemahte saata on ja jääb kallimaks kui läbi traadi. -
Minu isiklik arvamus ETLst on et asi seisab ET kulude taga. EMTi kasumi erilist kasvu väga ei usu, pigem vastupidi aga vaadates ET käivet - kui need pyydlused kulude kärpimiseks hakkavad taspisi vilja kandma võiks kogu ETL kasum vabalt paar korda suurem olla. Samas, ei usu et see väga kiiresti toimub. Ja laeks jääb ikkagi Eesti turu väiksus, ei usu väga ka kogu telekomi turu yldisesse kasvu. Connectoga tahab ETL vist tõestada, et nende turg ei piirdu Eestiga. Pakun, et nad on varsti sunnitud nentima, et ikka piirdub kyll.
ETL on praegu piisavalt kallis, hind võib lähitulevikus veel kõvasti langeda enne kui kasum märkimisväärselt suurenema hakkab.
Usun et ETL kasum on tõusmas, ei usu seda aga aktsia hinna kohta. Kuskil 65 peal käib ikka ehk suvel-sygisel ära. Ostupakkumisse ei usu mitte, eks praegune hind ka selle lootuse najal pysib? Kui selgelt välja tuleb et seda ei juhtu, siis võibki hind kenasti kukkuda.