Mida teha 200 000 krooniga
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Kas on mõtet investeerida seda üheks aastaks kuskile investeerimisfondi või oleks targem miskit muud temaga teha. Soovitage
-
1. kuluta ära - *****
2. hakka daytraderiks, kuigi summa liiga väike selleks - **
3. pane deposiiti - *
4. laena välja - *****
5. investeeri pikaajaliselt - ***
Nii et mina näen kõige suuremat tuu väljalaenamises - nii umb intressiga 2-3% kuus - aga loomulikult hea tagatisega. Kuna ise ole liiakasuvõtja - laenan ka raha kinnisvara vastu - siis võin sulle öelda, et 36-48% aastas on garanteeritud (juba 5 aastat selles bisnises). Laenukahjumid kokku 5 aasta jooksul 0 krooni. -
to spiid: miks sinu käest laenatakse 2-3% kuus kinnisvara tagatisel? Pangad laenavad ka ju kinnisvara tagatisel ja palju odavamalt?
-
kui aega ja huvi on (ja tõsiselt), siis pane tagatiseks indeksifutuuride kauplemisele. Selle raha eest saad positsiooni võtta 2 e-mini Nasdaqi futuurile. Üks punkt Nasdaq100 liikumist vastab 2 lepingu puhul 40le dollarile positsiooni väärtuse muutumisele. Tehingukulud on piisavalt madalad - saavad ka 1 lepingu puhul kaetud juba 1.5 punktise liikumise puhul.
Lähemalt juttu indeksifutuuridest selle lingi all -
vienna: kogu aeg on inimesi, kellele pangast ei anta laenu, kellel on kiire jne. Pandimajad ju ka töötavad. Aga samuti olen ma 5 aasta jooksul täheldanud, et minu kliendibaas sõltub majandusest - mida rohkem majandus kasvab, seda vähem kliente mul ja vastupidi.. Praegu on järjekord, raha pole välja anda...
-
To: spiid & vienna
Vaadake näiteks BIGi (Balti Investeeringute Grupp) aadressil www.raha.ee
Sisuliselt on tegu pandimajaga, kes pakub laenu kõrge intressiga ning väljastab võlakirju. Spiid, Sa tegutsed vist samal põhimõttel!? -
Alvar: jep, ainult ma ei väljasta võlakirju, vaid sõlmin laenulepingu ning notariaalse pandilepingu või hüpoteegilepingu!
-
ja veel, kui sa lahendust oma rahale ei leia - laena mulle välja - 0,5% kuus võtaks küll:)
-
spiid, kui tihti tuleb pante realiseerida ?
-
spiid, ära ahneks mine! Loodad nii odavalt laenu saada (6% aastas). Ma arvan, et 10% peaks ikka jõukohane olema. Kisud liigkasuvõtja poole.
-
Marttali! Kõigepealt pead rohkem infot andma:
Kas 1 aasta pärast 200 000 vaja! .. Või oled rahul näiteks ka 100 000- ga. Jne. (see tähendab sinu valmidus riskiks)
Ja siis võib vastu võtma hakata igasugu soovitusi! -
Minu soovitus on panna see raha tootmisesse, miks mitte põllumajandusse.
Söömine on ka vaesel ajal vajalik tegevus ning toob ikka sisse. Kanakasvatus, pardid,jt.linnud.
Kindlasti on ka laenamine üks võimalus, kuid isiklik kogemus on päris nukker. Aastal 1992 laenasin 75 000, tänaseks olen tagasi saanud pool summast ning lõpplikku tagasisaamist ei paista kusagilt. Ei ole ise väga julm tahtnud olla nii et ootan edasi. Ära laena, eriti oma sõpradele. Saad kohe vaenlase. -
Riskija, Alvar:
Pante realiseerida siiani pole tulnud, küll on üks väiksem summa Juljanuses ja sealt on ka ilusti asjad liikuma läinud, juba tilgub tagasi. Ahneks ei lähe, aga kui pakkutakse odavat raha, siis miks mitte võtta? Datekis mängin Meritast saadud odava kodulaenu rahaga näiteks:) -
vota naine see teab
-
saab ehitada väikese peldiku toompeale, "issi" kõrvale
-
Põhimõtteliselt saab ka korraliku mopeedi osta!
-
oleksid võinud osta K-Marti aktsiaid...mina olen praegu nendega üle 80% plussis...
-
Täna oled K-martiga vat et miinuses!