Optsioonireede 19.04 - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Optsioonireede 19.04

Log in or create an account to leave a comment

• kas kellelgi qqqdi ka käes on? mis tunne on?
    täna qqq tõusnud juba 33.90 ni

ei tahaks oma esimese korras usa turule tikkumises pettuda
  • tee strangle, st naiteks 33 put ning 35 call.
    aga mitte aprilli oma vaid mai! miski k6hutunne on alati olnud
    et optsiooninädalal yritatakse hinnad suruda flatiks..
    ja peale seda nädalat tekib muutus

veel kavalam on oodata reedeni ja siis plöksida aprilli optsioonidega
    mina just nii -100% miinust tegingi :(
    aga kui oled algaja siis tee esialgu kuivalt - kyll hiljem j6uad pärisrahaga.
  • Väga s... tunne on. Ahnus ajab lõuapärad puruks, vanarahval on alati õigus. Maha lükata pole suurt enam midagi, olen juba kaotusega leppinud. Esimene kord, vigu sai kõvasti tehtud. Küsin targematelt üle, et ega kätte jäänud optsioonidega mingeid lisa kulutusi/kohustusi ei kaasne. Alla 0,75$ vist automaatselt realiseerimisele ei kuulu?
  • .75 on ikka parem kui 0.
    kahjuks ei tea kui suure papiga opereerid.

kätte jäänud optsioonidega jah ei kaasne lisakohustusi..
    aga ma tegin lootusetus olukorras isegi nii, et arvutasin välja, mis hinnaga ma veel saan
    kasv6i osa raha tagasi (mitte miinust). yle 40 tehingu puhul oli vist .1 hinnaks
    ja siis lykkasin sellega maha -> sai vähemalt teenustasu v6rra raha eestisse
    (siis lhvle mitte mulle :( ) tagasi toodud.

minu arvamus hetkel on et optsioonide kui riskialtide asjadega v6iks v6tta mitmes asjas korraga sisse possu.. mitte panna k6ike yhe alla. samas ericy leapid on ka vee all, kellel neid on. samas, ericy tuleb vee alt välja, ainult et millal? ja kui tuleb siis myhinal.

nagu eile loengul räägiti, mida pikem ajahorisont seda väiksem risk indeksi puhul ning suurem risk riskantse asja puhul, st aeg v6imendab (kas siis riski v6i ohutust).

ootame reede ära, äkki on hea päev!
    reedel maksavad 1$ OTMid qqq'l kuskil .05 :)
    hea spekuleerida..
  • näedsa peale turu sulgemist tõusis qqq juba 34,1 peale,
    strikeni veel a 2,75% tõusu vaja
  • 1$otm tähendab et optsioon on rahast 1$ väljas.
    näiteks kui qqq=$34, siis 1$otm on put@33 ning call@35
  • QQQ'ga straddlet voi stranglet teha on ikka väga kahtlane. Nimetet strateegiatega plussi jõudmiseks on vaja keskmiselt üle 15% alusvara muutust, aga QQQ on viimase kolme kuu jooksul selles vahemikus kyll kõikunud kuid sellest suuremaid hyppeid pole olnud.
  • aga riq palju need siis reedese päeva jooksul kõiguvad kui ütled et hind 0,05
    qqq peaks siis liikuma vähemalt 3% et midagi asjast välja tuleks
    kui võtad calli 35 ja qqq tõusenb siis 34 - 35- ni, palju see optsioon siis maksab (ikka 0,05 -0,1)
    tegelt peab ju qqq tõusma üle 35 sel juhul

aga kaua reedel nendega kaubeldakse
    ei olnud ju börsipäeva lõpuni, mingi kell 12 oli ju piir vähemalt LHV vahendusel
  • yanek ja teised!

Ahnus on vägavägaväga ohtlik!

Seega ei soovitaks kellelgi nädalal enne optsioonireedet positsioone veel lootusega üleval hoida, ajaväärtus sööb Teil kõik raha ära.

Üldine rusikareegel on, et optsioonid võiks nädal enne optsioonireedet vähemalt kinni panna (eriti kui on rahast väljas), sest viimasel nädalal langetab ajaväärtus optsioonide väärtust veel eriti kiiresti.

Seega parem müüge kiirelt ja kui mingi kindel nägemus on, siis tõstke maisse edasi optsioon.
  • mis ajaväärtust seal enam on kui optsioon maksab vaid 0,2 USD
  • Tänud riq, et viitsisid vastust kribada.
  • kordan, tehke alguses ILMA RAHATA oma spekulatsioone!
    reedel jälgige ja tehke paper tradingut.. ja uuriga optsioonide hinna muutmist
    reedel reaalajas. ja nii mitu korda. sja m6elge kas on v6imalus v6i miski syndmus mis sunniks reedel asju suurelt muutuma.

muideks, reedel v6ib ka ITM optsiooniga teenida, kui tajud kuhu qqq liigub ;)
    ajaväärtust pole ollagi - saad 1-2$ga sama effekti mis 33$ qqq'ga.
    tegemist on siiski väga riski bisnesega!!

ma ise vist eriti yle 100$ ei julgeks mängu panna..
  • riq, kas sa paper´i peal oled suutnud lühiajaliste (aegumine 1-2 kuud) qqq optsioonidega raha teha? Kui jälgida kui palju qqq viimasel ajal liigub, siis minu arust pole see võimalik. Spread ja teenustasud söövad kogu võimaliku tulu ära ka siis, kui suuna õieti arvasid. Kui ma eksin anna mõni konkreetne deal .(aga ära kirjuta, a'la et ostsin siis kui põhja tegi ja müüsin siis kui tipp oli :))
    Aga volatiilsete aktsiatega on optsioonid tõesti vahel mõnnad.... :)
  • yanek, 0.2 USD on ju parem kui 0 USD?

Ja riq'i mõte, et kaubelge alguses virtuaalselt on täiesti õige.

Kuldar1, mulle tundub et vaatad liiga palju rahast väljas optsioone. Ostes rahas QQQ optsioone (näit. preemiaga ca. 2-3 USD), siis piisab ka QQQ 0.5 USD liikumisest, et plussi jõuda. Ja seda koos kõikide teenustasude ja spreadidega koos.
  • njah,
    sellest et virtuaalsed asjad (sh investeerimine :oP) ei ole päris samad kui päris asjad on juba pikalt räägitud...

Otsuste tegemisel (ja eriti algajal!) on põhiliseks ajendiks ju ahnus/hirm, mida paberil investeerimisel on suht keeruline esile kutsuda...
  • beast, 20 USD - 0 USD las olla
    aga 20 USD - 100 USD
    oleks esimeseks korraks katsetamiseks hea proov hea tulemusega
    kogemus olemas teenustasudest siin hetkel rääkima ei hakka, muidugi summa on väike aga päris rahaga järgi proovida on teine asi kui virt portfelli jälgida
    miks ei või qqqdi jõuda 1.00-ni reedeks
  • Minu eelmine jutt oli tõesti rohkem ATM kui ITM kohta. (lühiajalised OTM-d on minu seisukohalt mõtetud ja neid ma ei vaata).
    ITM vastu räägib asjaolu, et õieti panustades on tootlus tavaliselt 10-20% aga puusse pannes on kaotus tavaliselt üle 50%. Seega nagu Eesti Loto võidu tõenäosus aga raha ei lähe abivajajatele :)
    ATM-ga on aga ka võidu % juba korralik, mis katab ka kaotusi. Aga selleks on vaja liikumist, liikumist ja veel kord liikumist, mida qqq viimasel ajal küll pakkuda ei suuda.

• yanek, hetkel ei jõua arvutada, aga arvan et see tõenäosus on vast 5% e. üsna lähedane olematule.

Kuldar,

ITM-ist oled ehk küll veidi valesti aru saanud või valesti panustanud. Kui suunda õigesti hindad pole 50% päevaga mingi probleem.
  • to: beast
    Anna mõni konkreetne näide qqq ITM kohta, kus päevaga reaalselt 50% ära tuleb.
  • rig:ilma rahata on hea teha,rahaga aga huvitavam ja kust sa oma kooliraha ja vitsad ikka muidu kätte saad :))
  • kuldar, eile näiteks tõusis QQQ vaid ligikaudu 0.5USD, kuid QAVDF (apr 32 call) ronis 1.45 pealt 2.05-ni, päris 50% pole, aga tõus oli ka eile väike.
  • kuidas sa beast seda tõenäosust arvestad
    ma vaatan et täna küll tulemas techno päev? sellised uudised et vähe pole
    õhtul vaatame meis seis on

homme paneb motorola veel otsa ja qqq lõpetab nädala veel 40
  • 16.08 - qqq 34.34
    nasd 100 +22punkti
  • Kes siin räägib, et on vaja qqq liikumist? Võibla ma eksin, aga saab ju panustada ka just stabiilsusele. On vist niisugune asi nagu Condor ja Butterfly - vastandid Strangle ja Straddlele. IMHO Ega ma tegelikult nende rakendamisest suurt ei tea.
  • misasi see qqqdg on ? keegi ütleks?
  • MSM, Condor ja Butterfly eeldavad optsioonide väljakirjutamise võimalust, mida LHV (hetkel veel?) ei paku... Straddle/stranglega saab mängida küll...
  • Väikseks vahepalaks siia, et kust ma näeks optsioonide hindu reaalajas (soovitatavalt tasuta)?
    Tänan juba ette ära!
  • selle kohta oli siin foorum olemas - aktsiate hinnad reaalajas RTQ
    seal ka optsioonidele oli viiteid
  • täna alustab qqq siis juba 35,60 pealt
  • www.rpsw.com saab t6mmata yhe sellise optsioonijälgimise programmi. version 1 on tasuta, saab vaadata implied volatility, open interest jne.
  • kas müügikorraldus tuleb anda reedel hiljemalt 22.00?
    kas keegi teab öelda kust saaks infot teistele Indexitele (peale qqq) tehtavatest optsioonidest
  • no vist esimene kord ikka läks puusse

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon