leib ja kartul tekitavad vähki - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

leib ja kartul tekitavad vähki

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Svensak Dageblated avaldas täna uuringu tulemused, milles väidetakse, et praadimine ja rasvas kuumutamine tekitab leivas ja kartulis vähkitekitavaid ühendeid. Et uuringul on tõsi taga näitab juba Soome kartulikrõpsu tootjate Chips Abp tänane 17% langus. Saab näha kas McDonalds`il ja Pepsicol seisavad ees rasked ajad.
  • ja SVT näitas just tund aega otseülekannet pressikonverentsilt (Stockholm Ülikoolist), kus seda uurimust pikemalt tutvustati

  • Seda, kas uuringul tõsi taga, nüüd mingi aktsiahind küll ei näita...
  • Hmm, minu meelest on äärmiselt iseloomulik juba siinse foorumi pealkiri, mille kohaselt tekitavat vähki leib ja kartul, kuigi kantserogeenset toimet omab hoopis praadimise protsess - ja mida vanemas rasvas, seda rohkem - ammutuntud aabitsatõde. Kõik sõltub sellest, kuidas asja serveerida.
  • Empiirilised uurimused on tõestanud, et elu iseenesest on väga ohtlik asi - 100% juhtudest lõpeb surmaga. Kohutavalt ebatervislik! Korraldame kohe pressikonverentsi ja tekitame paanikat....
  • Karum6mm'i väide kehtib vaid isikute kohta, kelle synniaasta algab 18ga või on veel varasem. Eelmisel ja sel sajandil syndinute kohta empiirilised uurimused 100%ndilist suremust ei kinnita. Väga paljud neist eludest pole surmaga lõppenud.
  • pealkiri on veidi eksitav. Leib ja kartul iseenesest ei tekita vähki, aga kõvasti praadides tekib kõikides toiduainetes nn. kantserogeenseid ühendeid, mis vähki tekitavad. Mida tumedamaks praadida, seda rohkem kantserogeene tekib.
  • Nagu märkan, on Velikj juba sellise arvamuse avaldanud. Vabandused dublikaadi osas.
  • lisaks ajab k6rbenud toidu söömine k6hu korrast ära ja raske on noorte naistega treffata..

    täna oli rahvusraamatukogus veelüks huvitav loeng - geenid ning mida nad m6jutavad.
    tavaliselt kuni 20% ulatuses tekitavad vähki ka inimese enda geenid. mis nyyd siis saab?
  • osta geeniravimitega tegelevaid firmasid 8)
  • Luuser, kui teaduslikuks minna, siis võib öelda, et minu poolt mainitud empiirilised uurimused kasutasid baasiks andmeid perioodist - esimesed kirjalikud ülestähendused inimesest kui sotsiaalsest olendist kuni 18. saj lõpp + 120 aastat. Selles perioodis ei leitud ühtegi juhtumit, kus haigus nimega elu ei oleks lõppenud surmaga. Sellest tehti järeldus, et ka edasistel perioodidel ei ole kuigi tõenbäoline, et see trend muutuks :-D

    Mis puudutab seda praerasva ülimat ebatervislikkust, siis sarnased negatiivseid uuringutulemusi võib tuua kindlasti suure hulga toiduainete kohta. Ma olen kuulnud näiteks, et kõiges meie hädades on süüdi sool. Sama olen ka suhkru kohta. Olen kohanud inimesi, kes ei söö kas soola või suhkrut (aga joovad või suitsetavad) - äärmiselt kummalised inimesed. Seega ma arvan, et ei tuleks ennast eriti häirida lasta - ja nagu öeldud - elu iseenesest on väga ebatervislik...
  • Veel empiirilistest uurimustest. Viisin need enda peal läbi.
    Sõin leiba ja praetud kartuleid. Tulemus : läksin rasva nagu siga. Korrigeerisin toitumust ja näen jälle välja normaalne.
    Tõmban suitsu ja joon. Tulemus: viimased 15 aastat ei ole ma kordagi haige olnud.
  • Arstidel on selline lause: elu on nakkushaigus mis levib sugulisel teel ja alati lõpeb surmaga.
    Aga svenssonite avastusele järgneb kindlasti varsti brittide või teiste teadlaste avastus, et just leivas ja kartulis leidub vähivastane aine mille toime ületab vähki tekitavaid aineid. Ei tea kas tegemist farmaatsia firmade vandenõuga keskklassi vastu? Kommunism olevat ka olnud rikaste lääne pankurite vandenõu keskklassi vastu.
  • Kartulis ohtralt sisalduv c-vitamiin on antioksüdant, mis on teadupärast vähivastase toimega
  • Mingi teadlane esines hiljaaegu avaldusega, et C vitamiiniga ülepingutamine hoopis soodustab vähi levikut. Üledoos pidi vähi rakkudele vitamiinina mõjuma.
  • Gerd,

    Anna vihje, palun, ehkki igasugune liialdamine (absoluutselt sõltumata asjast) on stressi ja seega vähki tekitav.

    Samas on C-vitamiini eritumine neerude kaudu eriti hea ja seetõttu üks kindlamaid asju, mille puhul üledoseerimise ohtu kuigi kergelt tulemas karta ei ole. Õnneks.
  • Velikij,

    See uudis jäi mulle kõrva raadiost -- mingist tervise saatest. Ma ise olen meditsiini alal täielik võhik, seega ei oska ise hinnata kui tõene see info olla võib...
  • c vitamiin on selline kaval asi et kui teda on organismis liiga palju, siis ta lihtsalt pissitakse potti. seega tuleb palju 6lut juua et yleliigsest c-vitamiinist (ja seega vähki tekitavast stuffist) lahti saada!

    jama on selles et yleliigne C pole miski "going alone" baby ja v6tab kaasa ka ulgaliselt b ja muid vitamiinipoisse, mida inimene hädasti vajab et mitte mädanema minna.. aga noh, 6lus on taas ohtralt B vitamiini, samas kui alkohol tekitab.. samas jalle alkohol tapab bacille seega..

    ega inimsel polegi siis muud kui et kas mädaneb v6i on vähis!
    (yhes6naga punkt oli, et kuradile need teadlased, kaine m6istusega saab ka ära elatud)

    PS! värske 6huga ei saa liialdada.
  • riq,

    tervislikest eluviisidest ei taipa sa ka mitte midagi,

    Õlut tuleb juua värskes õhus...ja ongi kõik korras :-)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon