Ericsson ,emissioon ja väljavaated edaspidiseks - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Ericsson ,emissioon ja väljavaated edaspidiseks

Log in or create an account to leave a comment

  • On pikemat aega laksu saanud.
    Kas kunagi võib ka päike paistma hakata ?
    Äkki keegi lohutaks
  • ericyl on vahemalt rahavoog (positiivne)
    ericy puhul on pigem kysimus et kas ta yles ei osteta v6i delistita..
    vaevalt et niipea pankrot ohustab..

    heaks märgiks peaksin sedagi et kurt hellström pole kinga saanud k6igest sellest jamast
    hoolimata mis toimub. tähendab insideritel on asjasse usku!
  • kui ericsson pankrotti läheb, kolivad rootslased ilmselt lõunanabale ja viimase vankri taga lohiseb hr hellström. muuseas, ström on rootsi keeles selline kiiresti vulisev ojake ja tähendab ka voolu või hoovust. mida tähendab hell, teavad kõik...
  • p6rgutee ericy otsas ahhahahahhahahahaaa!!
  • ERICb.ST - "Run Forest, run...." :-)
  • arvan et kui pörgutuli pöletab siis
    rooci riik oma au ei mineta
    topib svenska kronor palju
    sisse ericysse paljajallu..
  • Üritasin kunagi selgeks teha Ericssoni ja Nokia tähendust Soome ja Rootsi tööhõives. Ericssonil oli vist ligi 40,000 töötajat Rootsis, Nokial 22,000 Soomes. Igatahes on see võrreldav 6,000 töötajaga ettevõttega Eestis. Kusjuures palgatase on seal kindlasti riigi keskmisest mõnevõrra kõrgem. Ma ei oskagi võrdlust tuua, milline ettevõte Eestis sarnast mõju kohalikule majandusele omaks. Lisaks tööhõivele on ka kaotus aktsia hinna langusest märkimisväärne. Kui Ericssoni emissiooni läbimüümisega tekib raskusi, siis läheb alles lumepall liikuma.
    Vaat sellest ma aru ei saa, kuidas Ericssoni rahavoog positiivne on. Mis valemiga? Nii palju kui mina omal ajal vaatasin, tavaoperatsioonid söövad 1.5-2mld USD aastas. Arvutasin, et kui midagi paremaks ei lähe, siis järgmise aasta lõpus on jälle lisaraha vaja.
  • Kolmapäeval teatas Singapuri Flextronics (FLEX) 527 inimese koondamisest 5 Rootsi tehases. Põhjus - nõrk nõudlus telekommunikatsioonisektoris.

    Ei tea täpselt ajalugu, kuid loogiline, et tehased läksid FLEX-i kätte Ericssonilt kui ta loobus mobiilitootmisest. Ilmselt oleks ERICY sel juhul ka üks olulisemaid kliente. Samas võib viide nõrgale turule olla ainult sobiv ettekääne tootmise kärpimiseks kõrgete kuludega Rootsis.
  • Samal ajal, kui turg on kovasti rallinud, on ericy veel 10 senti kukkunud, makstes vaid $0,55:(
    See on kull ohtlik mark, kuid kas kellelgi juba ostumotteid ei teki - vaevalt, et ta nuud enroni teed laheb. Mulle tundub, et tegu on ulereageeringuga voi on kellelgi midagi rohkem teada kui vaikeinvestoril. Mida arvate?
  • Ma arvan, et Nadaq-100 indeksi koostajad võtavad eeskuju LHV otsusest arvata aktsia välja kasvukonto-selectist ja teevad varsti sama otsuse :)
  • Graafik, mina votaksin sel juhul eeskuju LHV otsusest ja ostaksin seda, mis kasvukontosse ericy asemele pandi:) Mis see kull olla voiks?
  • kui ericy yle 30 päeva alla taala sulgub, siis vist saavad nasdaqilt sõbraliku kirja, et "mehed, kolm kuud on aega aktsia hinna tõstmiseks, muidu ssaate kinga".

    alla $ kukkus vist 25.07, seega peaks varsti aeg kukkuma.

    mis ericyt praegu üldse aitaks? divesting? mngt change? jupp nööri?


  • Ericyt aitaks telco eq. nõudluse kasv. Praegusel hetkel aga tundub, et täna konsolideerumisele nõudlus keskmises perspektiivis hoopis kahaneb.

    sB
  • ericssoni aitaks see, kui terroristid stockholmi kesklinna maatasa teeksid. siis oleks vähemalt hellströmil õigus öelda, et "mehed, enam pole meie süü". mitteametlikel andmetel hellström juba korraldab terrorirünnakut.

    bettiel on väga hea point ja ise usun, et ericy peaks sama tee valima-- to hook up with others.
  • hee..

    täna on stocki börsi koduleht aeg ajalt maas ning annab järgneva veateate:

    HTTP 403.9 - Access Forbidden: Too many users are connected
    Internet Information Services

    huvi on vähemalt :)
  • Eilne päev pani küll pisut kukalt kratsima...ilmselt on terendamas lootus, et emissioon saab täis
    või kui mitte siis ega palju puudu ka ei jää. Kui täna samakiirelt alla sööstab, siis ilmselt oli p** lohku tõmbamine, kui püsima jääb või pisut tõuseb, siis tuleks nagu märkimise peale mõtlema hakata. Pakitav 0.42 hetkel turul oleva 0.62-0.63 see teeb +20 senti --> not bad at all :-)
    Wi'll see
  • kuidas lhv kaudu see märkimine korraldatud on?
  • Võta LHV nr avalehelt ja anna minna...muidugi märkimisest saab rääkida sel juhul kui 8 aug seisuga sul ka ERICY seljakotis pungitamas oli--vastasel juhul srry:-)
  • vanad ericssoni telefonid olid ikka head, mitteametliku lisafunktsioonina sai nendega ikka ka õllepudeleid avada, eeh nostalgia.
  • nokiad ei kõlba selleks yldse.. uued sonyd ka mitte, vanad aga olid samuti klassika.
    CMD-100 toimis ka korraliku relvana.
  • ERICY endiselt tuline, täna Stokholmis yle 14% tõusnud
  • siis on ju oodata, et tuliseb taalani vähemalt :)
  • Täna vast tuleb taala tase ära...
  • Tuleb taal ära jah, aga mis saab edasi?
  • Tana ei tule kindlast taalani, usun, et langeb tagasi 0,70 juurde (paari paeva jooksul). imho
  • Andy,
    Kolme paevaga tousnud liiga palju ,55lt - ,95le ehk siis ule 70% - liiga kiire ralli liiga luhikese ajaga.
    Kullap on paljud (mina sealhulgas) teenistusega rahul ja votavad kasumit.
    Pealegi teeb monesid investoreid kindlasti arevaks emissiooni onnestumine/ebaonnestumine ja voidakse positsioonid enne tulemuste teadasaamist sulgeda.
  • Spunk...
    Liialt skeptiline---see 3 päevaga +70% on normaalne. Miks nii--tuleta meelde lähiajalugu juuli lõpust, kui hind suuure kolinaga ja hulga kiiremini allapoole tuhises. Taala suhteś poleks optimistlik enne järgmist nädalat. Ilmselt tõesti ootavad kõik hionge kinni hoides emissiooni
    üles alla märkimist. Ehk näeb E või T taala piiri ära, kuigi ka seda ennustan präegu kohvipaksu pealt. Hetkel tõesti müügisurve (ehk lühiajaline kasumivõtmine) ülekaalus ostuga, kuid kas mitte eile õhtul sama lugu polnud? Igatahes ka järeltug ei tohiks hinda madalamale 0.85 viia
    Kas Sina oled juba oma ericssoni märkinud ??? :-)
  • Mask,
    Ericyt ei markinud, polnud oigusi. Ka mingit positsiooni enam ei ole.
    Jarelturul viimane hind 0,86, vaatame, mis teeb Euroopa?
  • 0,70 tuli ara, riskialtid voiksid ehk aktsia jalle portfelli votta, panustades emissiooni onnestumisele. Kui emissioon tais margitakse, siis ei imesta, kui jargneva nadala jooksul ka 1,50 naeme. imho


    p.s. ise jalle pikk
  • Spunk..
    Ise ka pikk juba esmaspäevast...kui nüüd emissiooni 0.42 veel juurde panna, siis saab avg ostuhinnaks ca 0.60 taseme ja kui sinu roosiline 1,5 peaks saabuma (krt kõlab liiga ilusalt et olla tõsi), siis pea $1 per aktsia profitit...mnjaaa. Kõlab kangesti laskmata karu naha jagamisena. Mis puudutab pikaks minekut, siis soojalt soovitan ATML ning isegi SUNW.
    Äkitselt oskab mulle keegi midagi USA terasetööstuseaktsiate kohta midagi rääkida?

  • Olen jälginud ericsson´i teist aktsiat ERICR´i. See on palju volatiilsem kui ERICY.
    Seda kaubeldakse praegu 0.25 juures. Mul endal on positsioon üleval. Eile käis isegi alla 0,2. Olen tähele pand, et kui ERICY muutub 10% siis ERICR muutub 20-30%.
    Kas keegi oskab arvata mis lähitulevikus toimuda võib?
  • Lähitulevikus lõppeb ERICRiga kauplemine ära... Stockholmis saab Eeriku rightsiga kaubelda neljapäevani USAs lõppeb kauplemine täna...
  • To Vipu:

    Mul on üks võhiklik küsimus. Kas alates homsest USA turul ERICR-ga üldse ei kaubeldagi enam, mis saab kätte jäänud aktsiatest?
  • Ma ei ole küll teemasse süvenenud, aga mulle tundub, et ERICR puhul ei ole tegemist mitte aktsiatega, vaid märkimisõigustega. See tähendab, et nüüd on õigus märkida nii palju aktsiaid selle emissioonihinna (oli vist 0.4 USD) tasemelt, kui palju need õigused võimaldavad.
  • Seda ta on US...

    Kui sul akzo jäid need ERICRid alles siis saad nende eest uusi ERICYuid märkida... võid ka need kasutamata jätta kui tahad...
  • Vaatan huviga ERICY käitumist Stockholmis alates reedest...pidev langustrend ja seda vaatamata
    positiivsetele uudistele emissiooni suuretõenäosusliku õnnestumise osas. Samas USA turg sellist
    langust ei järgi...Eks see Stockholmi börsi käitumine meenutab ka ikkaomamoodi TALSE't...
    Eks tänanejailmselt homne päev USA turul annavad ka õige suuna kätte...we'll see
  • Tänased uudised pajatavad ka sellest, et Ericsson on DJ STOXX50-st välja visatud. See vast alles algus, küllap antakse kinga ka NASDAQilt.
  • Ühe Rootsi parema maakleri kommentaar....

    WE NOW ENTER THE LAST CRISIS FOR ERICSSON'S SHARE PRICE
    WE WILL TRADE LIKE IT'S GOING BANCRUPT.


  • See "parima" comment kõlab selle loo moodi, kus pastoril raha oli vaja ning et seda saada peetikantslist järgmine lühijutlus: "Armas kogudus- viimnepäev on varsti käes. Tooge aga aegsasti oma kuld ja väärtesemed minu kätte hoiule"...
    Aga kui tõsisemalt rääkida,siis:

    Stock market slide takes the edge off the upswing

    The past months’ stock market slide takes the edge off the global upswing, but on the other hand the effects are not exactly on a scale threatening to choke off the recovery – unless shares take another nosedive. The past six months’ share price decline is estimated to curb output in the US by 0.5% over the next two years. The Euro area will be less affected; the effect on GDP is estimated at 0.25%. Among the Nordic countries, Sweden is believed to suffer the largest consequences.
    The Swedish stock market has declined more sharply and Swedish households generally have larger equity holdings, just as share ownership is more widespread among households. In Sweden output is expected to decline by 0.25-0.5%, and a similar effect is projected for Finland. Denmark and Norway will escape relatively unscathed with an estimated decline of 0.25% over a period of two years.

    Kuidagi kriisid tunduvad liigagi "lokaalse" iseloomuga olevat.
    Äkki Graafik oskad sa midagi comment'ida
  • Mask, esiteks on see ülimalt hea mainega maaklerfirma, kelle teenuseid kasutavad ka mõned rahulolevad kohalikud suuremad tegijad. Ise ma olen vaadanud, et neil on oma lühiajaliste nägemuste osas u 70 protsenti ajast õigus... Ma ei ütle, et Ericsson pankrotti läheb, ma ütlen, et hind võib veel mõnuga alla minna...
  • ericyle optsioone enam ei saa.
    seegi räägib enda eest..
  • Eric on praegu spekulatsioonide hot spot! Seega too risky! Suure võla juures aktsiahind küll kõrgele ei tõuse.
  • kas keegi TA poolelt oskab öelda, mis toimub?
    just TA. mitte teemal, et "...see oli nii põhjas, et sealt ei olnud muud kui tõusta..."
    mis on TA põhjendus asjaolule, et ca viimase kolme nädalaga on 0.41 pealt ostnud inimesed 2x rikkamad.
    (ostsin ise. virtusse muidugi. mis te siis mõtlesite.;)))) )

    emissioonist saadud papp pidi kuuldavasti, erinevatel hinnangutel, järgmise aasta 2q-3q jooksul olema läbi põlenud...
  • näe mina julgesin ka päris raha mängu panna, küll vähe ja õige pisut vara, aga ikkagi plussis :)

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon