PayPal ja eBay - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

PayPal ja eBay

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas keegi juhtub täpsemalt teadma, mis põhjusel jätkuvalt meile see süsteem ei laiene. Kas kõlakas, et koostöövõimelist panka pole vastab tõele? Või lihtsalt üks sajast põhjusest miks "vaesteriiki" ei taheta tulla?
  • Esiteks on kohapeal Osta.ee ees. Kui sa pead silmas ebay laienemist Eestisse.

    Kui Sa pead silmas PayPal-iga ostmise võimalust, siis valeta neile, et Sa elad Rootsis ning ütle lihtsalt kauba müüjale, et Su tegelik aadress on miski muu. Works.
  • PayPali kliendiinfo teatas just pika irisemise ja uurimise peale, et novembrist-detsembrist võetakse ka Eesti partnerriikide nimekirja! Siiamaani on olnud ikka nii, et registreerud aadressil Tallinn-Finland. eBayga samas hoopis see probleem, et enamus müüjaid ei viitsi rahvusvahelistele ostjatele kaupa saata (vahel aitab küll see, kui enne oksjoni lõppu müüja poole pöördud ja selgitad), nii et kui USAs sõpru pole, kes viitsiksid sinuga koos rabeleda, siis pead 90% asjadest suu puhtaks pühkima
  • iPilot - tegelikult mõtlesingi omandi seisukohalt eBay-d seoses Paypaliga. Aga Finland-Tallinn on huvitav variant, kuigi ütleme nii, et see võib samahästi tähendada konto sulgemist koos seal olnud rahaga. Pealegi on raha kättesaamine ka probleemiks - Soomes näiteks lubatakse, ilmselt saab siis Meritaga kuidagi ka kohapeal seebitada.

    Ja pettusest niipalju, et küsitud on siiski "Citizenshipi" - selles suhtes on ka Paypalil täielik õigus konto igal ajal sulgeda.

    Master - kust pärineb selline info ja saad sa sellest lähemalt rääkida? Ise helistasid kliendiinfose? Ses suhtes, et ilmselt peab olema ka koostöö pankadega ja sellised läbirääkimised ju liiga kiiresti ei toimu.

    Teine probleem on see muidugi see, et keegi kohalik tarkpea suurpettuse esimesel kuul korraldab :-)

    Kolmas probleem... paypal ja kohalik (legaalne) maksustamine..?
  • Seda ütles mulle sõber, kellel on eBays täiesti arvestatav müügikäive. Siiani on ta kasutanud oma PayPali kogunenud summasid eBay oksjonite eest maksmiseks (USAs elava sõbra kaudu) ning oksjonitelt kraami tuttavatele tellinud või siis lihtsalt osta.ee-s ja kuulutuselehtede kaudu realiseerimiseks. Kuigi viimane toodab tihti ka lisakasumit, eelistaks ka tema, et ta saaks oma accoundile ligi ka Eestist ning saaks ka VÄLJAmakseid teha. Tema ongi peedistanud PayPali kliendituge ning sealt öeldi talle, et kohe tuleb PayPali süstemi suurem laienemisring ning et maade hulgas on ka Eesti. Täpsemalt ma midagi öelda ei oska.
  • PayPal-i kommentaar (nagu paistab, et ka teised on saanud) minu järelepärimise peale, miks Eesti veel liikmesriikide nimekirja pole võetud, oli lühike. Kokkuvõetult sain vastuseks, et siit poolt on suur huvi olemas ning nemad on ka eeltööd teinud kuid esialgu jäänud asi selle taha, et ei olda rahul pankade poolt tehtud pakkumistega. Minu "uuringud" jäävad sept. algusesse ning seetõttu usun, et olukord on vahepeal muutunud ning võibolla ollakse lõpuks ometi leidnud ka mõni koostöövalmis või muul moel sobiv pank, kelle kaudu arveldada.

    "Vaesteriigi" kohapealt võib muidugi õigus olla. Kahjuks.

    Loetelu PP-ga liitunud riikidest (käesoleva seisuga 38):
    http://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=p/gen/approved_countries-outside
  • Hehheee.. võite panna Paypali oma aadressiks Rootsi või Azerbaidzaan - PayPal kontrollib kasutaja internet IP aadressi ja kuigi ajutiselt accounti avab, sulgeb selle siis kui accounti on kasutatud Eesti IP aadressiga. Lahenduseks on a) www.anonymizer.net, b) klienditeenindust veenda, et oled parajasti reisil ja nad taasavavad accounti käsitsi paariks kuuks.

    Kuid siis on järgmine probleem. Mõistagi tahab Paypal nagu ka enamus USA netipoode USA või "valge" riigi krediitkaarti. Mõnikord jätavad siiski kontrollimata, nii, et proovida tasub.

    Mis puudutab Ebay ja teiste netipoodidest kauba kättesaamist, siis kiigake http://www.netikuller.ee

    Palju õnne
  • Ahjaa, nad seal netikulleris lubavad Paypaliga ise maksta kui vaja.
  • Ma ei saa aru, mis krediitkaardi kasutamise see netikuller juurde arvutab?
  • Ehk siis üks sellise vastuse sain (08. Sept. 2002):

    -----------

    Thank you for contacting PayPal.

    Thank you for contacting us with your comments about our International Availability.

    We look forward to expanding our services to additional countries in the future. Establishing our service in each new country involves complex changes due to different regulations in each of these countries.

    Our International Team is working hard to expand our services as rapidly as possible.

    At this time, International Membership is available to residents of the following countries:

    (needsamad 38 riiki, mis leiab ka eelpool antud lingi alt)
  • Done!!
    Eesti on nüüd al. 2007.a septembrist uues nimekirjas.
    https://www.paypal.com/ee/cgi-bin/webscr?cmd=_display-approved-signup-countries
    Saab raha vastu võtta, saata ja kontol olevat raha kanda €2.0 EUR-i eest oma krediitkardile või USA panka... No prob..

    Edu kõigile!
  • mille üle siin rõõmustada. kui usa-s pangakontot ei ole, siis ju ei saa raha vasti võtta
  • Raha saab ju krediitkaardile kanda, mis lahendab kogu mure ära.

    Muidugi kui isikul ei ole krediitkaarti siis see on probleem, igastahes on olukord märksa parem kui oli enne.
  • Seal PayPali kodukal ei hakka mulle silma võimalust raha oma krediitkardile kanda, ainult "Withdraw from your PayPal account to a U.S. bank account". On mul midagi kahe silma vahele jäänud? On keegi asja juba järgi ka proovinud?
  • Jah, olen proovinud.
    https://www.paypal.com/ee/cgi-bin/webscr?cmd=_withdraw-funds
    Transfer funds to your card, 5-7 Business Days, €2.00 EUR
  • Skype väidab, et deebetkaarti saab ka kasutada, aga PayPal väidab, et saab kasutada ainult krediitkaarti. ei saa aru, mida sinna siis sisse toppida ,kas piisab Ühispanga U-kaardist või peab olema krediitkaart
  • Ühispanga U-kaardist piisab. See ongi oma parameetritelt tavaline krediitkaart. Täpsemalt siis VISA CLASSIC.
    Deebetkaart sobib ainult siis, kui see on välja antud koos CVV2 koodiga, aga selliseid Eesti pangad kahjuks ei väljasta.
  • Lihtsat nõu paluks - eeldan, et ma ise ebay's ei müü, aga vahest osta tahaks küll. Kas on mõtekam see PayPal account omale tekitada või lasta kogu rahaline arveldus läbi Netikulleri ära teha?
  • Loomulikult on mõtekas omale PayPal-is konto avada, seal ei ole ju midagi keerulist.
    Ma ise olen omaette mõelnud, et kuna küll kohalikud edasimüüjad oma räige marginaaliahnusega
    välja surevad, nüüd kui internetist tellimine on nii kättesaadav, transport kiire ja hinnad kõvasti odavamad.
  • On seal mingit vahet ka, millisele krediitkaardile saab PayPal'ist raha kanda ja millisele mitte? Ei tea kas näiteks U-kaaridle ka saaks?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon