"Lühikeseks müüjad on halvad"
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Üks päris huvitav uurimistöö - Owen Lamott Chicago Ülikoolist uuris juhtumeid, kus börsifirmade juhtkond kas kritiseeris või üritas takistada lühikeseks müüjaid (investorid kes mängisid nende firma aktsia langusele). Tuli välja, et vahemikus 1977-2002 jäid kritiseerijate tootlust turule järgmise 3.a. jooksul koguni 42% madalamaks kui turul. Seega oli lühikeseks müüjad õigel teel.
Uurimistöö ise on kättesaadav siin.
Loo moraal? Kui mingi ettevõte seletab oma aktsia langust lühikeseks müüjatega või üritab neid takistada, siis tuleks sellest aktsiast enamasti eemale hoida.
-
Kui firma juhtkonnal on õigus firma aktsiaid tagasi osta, saab firma lühikeseks müüki oma kasuks pöörata. Nõrgal firmal võib oma aktsiate tagasiost katastroofiga lõppeda.
-
kristjan, palun selgita miks keegi eesti aktsiaid ei taha lühikeseks müüa. Milles on risk?
-
eks aegajalt müüakse ka siinsetes aktsiates lühikeseks ja risk on kah sama mis mujal- turg kurivaim võib vahel ka tõusta
-
MSM, risk on eelkõige ÄÄRMISELT, ma kordan ÄÄRMISELT nigelas likviidsuses.
-
Üldiselt ma olen alati imestanud, miks lühikeseks müüjaid sedasi tambitakse. Vennad võtavad samamoodi nägemust nagu pikaks minejad, ainult nende nägemus on teises suunas. So? Lühikeseks müüjad tituleeritakse alati spekulantideks, fondidel ei lubata, varahaldajatel ka mitte...
http://www.asensio.com/ -
Kui Sa oled lühiajaline investor, siis pole minu meelest peaaegu mingit vahet, kas osta või lühikeseks müüa aktsiat - risk on ikka sama. Pikaajaliselt pole lühikeseks müümine ilmselt enam nii hea mõte, kuna aktsiad ju pikas perspektiivis üles rühivad.
Kuid ettevõtete juhtkondade pahameel on mõnes mõttes mõistetav - kellegile ei meeldi oma aktsia langus. Aga enamasti on viga siiski ettevõttes ehk oma silmis palki ei nähta, aga pinde shortijate silmades kindlasti.
MSM, Eestis on probleemiks ka see, et aktsiate laenamine kipub keeruline olema. LHV siiski keerutab mõtet seda kunagi tulevikus pakkuda. -
Minu meelest täna hansas lühikeseks müümine oleks kindel võit. IMHO ostsid vaid väikeaktsionärid ajalehtede kiidulugude peale. Korrektsioon ei jää tulemata.
-
minuarust on yldse tulemas IPOcalypse now
mitte ainult eestis..
aga doomsayer on oldud juba aastakese a ikka pole värk kukkunud..
ise panen nats raha s6nade taha kunagi kui asi absurdseks juba laheb,
eriti usa turul.. -
Minu meelest on kindel võit hansas paariaastase pika positsiooni võtt...nii nõmeda müügitegevusena kui see ka ei kõla.
-
Pole veel 2-te aastatki möödas sellest, kui Hansa käis alla 80EEK ja ETL alla 50EEK.
Ka teeklaasis on tormid võimalikud! -
ot-ot
2 aastat tagasi oli Hansa 140 eek, mis on 80st ikka ysna kaugel. -
Telekomi 40 kroonist on tõesti vähem kui 2 aastat möödas, aga Hansa pole peale 2. maid 2001 alla 130 krooni käinud.
Hetkel paistab ainuke võimalus nende tasemete kordamiseks aktsiate split, :) -
Luuser.
2001.aasta suvel käis minu mäletamist mööda 74EEK peal ära. Mina jõudsin 142-ga ära müüa.
Pärast seda kadus soov Hansat osta. Telkut oleks alla 50 ostnud, aga siis olid mu ressursid Norma aktsiates kinni. -
Raearu
Tallinna Börsi koduleheküljelt leiab Hansapanga hinnaliikumise kohta 2001 aasta suvel järgmise graafiku:
-
Henno Viires.
Tunnistan oma eksimist ning vabandan Hansa fännide ees.