Pfizer (PFE) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Pfizer (PFE)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • 1942. aastal loodud Pfizer Inc (PFE) on maailma suurim ravimifirma. Firma operatsioonid võib jagada kaheks: Inimestele mõeldud ravimid ning loomadele mõeldud ravimid. Firma kaheksa inimestele mõeldud ravimit moodustavad üle 75% firma kogukäibest. Need ravimid on Lipitor, Norvasc, Zoloft, Neurontin, Viagra, Zithromax, Celebrex ja Diflucan. 2002. aasta juunis teatas Pfizer, et ostab ära Euroopa ühe suurima ravimitootja Pharmacia Plc (PHA), muutes firma veelgi konkurentsivõimelisemaks.
  • Pfizer vajub läbi vastupanutasemete. Põhused? Ostukoht mingil hetkel?
  • ehk on üheks põhjuseks konkurentide poolt turule toodavad potentsiravimid?

    või hinnatakse pharmacia ostu kasulikkust ümer..
  • Pfizer cut to In-Line from Outperform at Smith Barney (30.74)
    Smith Barney disagrees with the consensus view that the Lipitor patent challenge is "frivolous". After reviewing the relevant court documents and consulting firm's patent attorney, firm believes there are significant risks to the Lipitor patent estate. Price target goes to $36 from $41.
  • Kust küll ammutate informatsiooni? Ühes kohas väidate, et Pfizer loodi aastal 2000, teises kohas, et 1942. Charles Pfizer asutas oma firma 1849. aastal - ei ole eriti keerukas seda Pfizeri kodulehelt järele vaadata :o)
  • Pfizer sai Lipitorile (veel hiljuti oli maailma enimmüüdud ravim, viimasel ajal ei ole kontrollinud) patendikaitse pikenduse 2011. aastani. Aktsia järelturul 11% plussis. Võimas. Firma vist teadis selle uudise tulemist, sest suurendas umbes nädal tagasi dividendimakset ja viis sellega dividenditootluse üle 4% taseme.
    Ravimifirmade suhtes on üldse meeleolu positiivsemaks muutunud. Eli Lilly teatas, et tulemused tulevad oodatud vahemiku ülemisse serva ja on tõusnud viimaste nädalatega tõusnud üle 10%.
    Mul on usk suurtesse ravimifirmadesse pikaajaliselt endiselt tugev. Praegustelt tasmetelt tuleks pigem juurde osta. Dividenditootlused 2-4%. Kui investorid näevad, et ka uued tippravimid tulevad 5-7 maailma suurimalt ravimifirmadelt, siis kaob ka hirm tänaste ravimite patendikaitsete kadumise ees. Ega mingi Aasia või Ida-Euroopa ravimifirma põlve otsas sellise ravimiga välja tulla ei saa, et üle maailma seda inimestele müüa tohiks. Isegi kui tuleb mingi pauk luuavarrest, siis keegi suur peab aitama turustamisel.
  • Ega keegi ei oska öelda, mis kuupäeval tuleb aktsionär olla, et nüüd veebruaris divdende saada?
  • Eile või üleeile oli
    Dividend(id), 12 kuud 0.72
    Dividendi kuupäev 02.03.2010
    Ex-dividend kuupäev 03.02.2010

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon