Nordea (NDA1V) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Nordea (NDA1V)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • www.nordea.com

    Nordea (NDA1V) on Põhjamaade suurimaid finantsasutusi. Firma varade maht ületab 250 miljardit eurot. Ettevõte on juhtivamaid e-panganduse lipulaevu maailmas. Nordea turuosa panganduse alal on Soomes 40%, Taanis 25%, Rootsis 20% ja Norras 15%. Kindlustuse turuosa on firmal Soomes 35%, Taanis 10%, Norras 9% ja Rootsis 6%. Ettevõte on aktiivselt asunud tegutsema Baltimaade pangandusturul.

    Nordea tekkis Soome Merita panga ja Rootsi Nordbankeni ühinemisel, hiljem liitus Taani Unibank ning Norra Christiania Bank.
  • Nordea on minu arvates jäänud tähelepanu keskpunktist välja, kuigi aktsia tundub väga atraktiivne. Olen enamike Skandinaavia pankade suhtes positiivselt meelestatud, aga valik langes Nordea kasuks.

    Jämedalt võttes hinnatakse Nordeat 10 korda kasumit, see on mõnevõrra madalam näitaja kui Swedbanki või SEBi puhul. Hoolimata mõistlikust hinnatasemest peaks kasum märgatavalt kasvama. Nordea neljanda kvartali majandustulemused ületasid analüütikute ootuseid ja veelgi olulisem oli positiivne tulevikuväljavaade. Pank ennustab, et tulud kasvavad 5-protsendipunkti võrra kiiremini kui kulud. Lisaks plaanib Nordea osta tagasi aktsiaid (ettepanek 5%) ja maksab korralikke dividende.

    Nordea aktsia on tõusutrendis, kuid ruumi ülespoole peaks jaguma. Investeerimispank Carnegie andis hinnasihiks 11,5 eurot (109 SEK), aktsia lõpetas reedel 9,79 euro tasemel.

    Oman aktsiaid 8,86 euro pealt.
  • Swedish bank Nordea was upgraded to neutral from underweight on Monday by J.P. Morgan, which said after an 8% fall in share prices last month, the stock is in neutral-valuation territory, and it sees no catalysts from earnings or ratings. The investment bank said overall revenue pressure and asset-quality improvement were confirmed with fourth-quarter results. Its top pick in Sweden remains Swedbank, which it rates overweight, with Baltic fears discounted.
  • Kuulujutt.
    Rootsi riik kavatseb müüa 7% osaluse Nordeast (pea 283 miljonit aktsiat).
    Sampo kavatseb laenada BNP´lt raha, et osta Nordea´t.

    Sampo osalus on 20,5% ning on huvitatud mingil määral oma osalust kasvatama.
    Kauppalehti.
  • Björn Wahlroos´ist saab suure tõenäosusega Nordea juhatuse esimees (kevadel, siis kui Hans Dalborg lahkub) - niisugune ettepanek tehtud.
    HS
  • Rootsi riik alustab Nordea aktsiate müüki. Kavas müüa 255 miljonit aktsiat väärtusega 2,3 mrd Eurot. -Arvopaperi.fi

    Rootsi riigi osalus Nordeas langeks siis 13,5%-ni praeguselt peaaegu 20% tasemelt. Sampo arvatavasti on üks ostjakanditaatidest. Wahlroosist tuleb kevadel nõukogu juhataja.Talouselämäs.
  • Sampo kavatseb osta umbes 10% pakkutud aktsiatest ehk umbes 200 miljoni väärtuses. Peale seda oleks Sampo osalus veidi üle 21%, ehk selgesti suurim omanik enne Rootsi riiki 13,5% osalusega. Pikemas perspektiivis võiks Sampo omada 22-23% Nordeast aga kiirust pole.-HS
  • Rootsi riik müüb aktsiat hinnaga 74-75 SEK. Eilne lõpetus börsil oli 78,40 SEK.
  • Sampo osalus Nordeast on 21,3%. -Arvopaperi.fi
    Ehk Sampo kontsern on selgesti suurim omanik, Rootsi riik on siis peale aktsiate müüki teine 13,5% osalusega.
  • SEB´i Annika Falkengren: "Hilinesid Wahlroos" -Kauppalehti.fi
    Siin originaal: DI.se
  • SEB-i Annika sõnum Wahlroosile oli siis põhimõtteliselt see, et Põhjala pankadel on jälle elu roosiline ning Wahlroosi mõtted mõni raskustes suurpank Nordeaga ühendada, on praeguseks juba hiljaks jäänud.
  • Nordea tõusis poolteist nädalad tagasi neljapäeval 27.01.2011 Stockholmi börsi väärtuslikumaks firmaks, edestades Hennes&Maurits´i. Sama toimus ka aasta tagasi. -Arvopaperi
    Seis hetkel, ilmselt reedese close´i põhjal.
    Nordea
    303 190 706 325 kr
    Hennes & Maurits 309 808 531 200 kr
  • Nordea tegi huvipakkuva liigutuse Soomes, välja on kuulutatud uus pakett väikeinvestorile.

    Säästäjän palvelu ehk hoiustaja hinnapaketi põhiandmed:
    Hooldustasu 0€ (kui kvartalis vähemalt üks tehing)
    Aktsiatehingute hind 0,2% (min. 8€ aga max 1% tehingu hinnast)

  • Bows
    Nordea tegi huvipakkuva liigutuse Soomes, välja on kuulutatud uus pakett väikeinvestorile.
    Säästäjän palvelu ehk hoiustaja hinnapaketi põhiandmed:
    Hooldustasu 0€ (kui kvartalis vähemalt üks tehing)
    Aktsiatehingute hind 0,2% (min. 8€ aga max 1% tehingu hinnast)

    Seleta palun see lahti: Aktsiatehingute hind 0,2% (min. 8€ aga max 1% tehingu hinnast)
  • Vabandust.
    Aktsiatehingute hind on 0,2% tehingu väärtusest, miinimum on 8€, aga väikeinvestorit kaitstakse ning alla 800€ üksikinvesteeringute puhul on tehingutasu 1% tehingu hinnast. Ostad 100 euroga aktsiaid, maksad 1€ tehingutasu, 600€ pealt 6€ jne.
    https://www.nordea.fi/henkiloasiakkaat/saastot/sijoittaminen/kaupankaynti-verkossa.html#tab=Hinnat
  • http://www.meta-calculator.com/online/mx9gtw7rfa0v


    Nordea on odavam 0-375€ ja 2500+€ tehingusummade juures, LHV 375-2500€ tehingusummade juures. Hoiustamistasusid pole arvestanud.
  • Nordea kaalub tõsiselt peakontori kolimist Stockholmist, kas Helsingisse või Kopenaagenisse, ja otsus on lubatud enne suve. Saab olema huvitav seda protsessi vaadata. Kuigi mitte-kolimine on endiselt ka alternatiiviks, tundub, et sõnavõtud on olnud päris konkreetsed. Helsingi kasuks räägib näiteks Eurotsooni kuulumine, aga eks ka asjaolu, et Nordea nõukogu esimees ja CEO on täna mõlemad soomlased. Kopenhaageni kasuks äkki geograafiline positsioon. Peamiselt aga on ilmselt küsimus finantsseadusandluses Soomes vs Taanis.

    Taust on siis selline (kui ma olen õigesti aru saanud), et Nordea on konsolideerinud kõik oma Põhjamaade ja Baltimaade pangad filiaalideks Rootsi emapanga alla, mis aga tähendab, et Rootsi riik tagab hoiustajaid igal pool. Nüüd aga Rootsi riik kavatseb märgatavalt tõsta tasu selle eest. Tasu mis Nordea järgi sisuliselt võib pidada maksuks.

    Äkki siis päris suur uudis lähinädalatel.
  • Danske Bank usub oma analüüsis, et Nordea kolib peakontori Helsingisse.
    http://www.di.se/nyheter/danske-bank-nordea-flyttar-2017/
    (rootsi keeles)
  • Väidetavalt nõukogu koosolek teisipäeval.
  • Kuuldused tagasi lükatud, koosolekut sel nädalal pole, ja kolimisotsust pole, Nordea pressijuhi järgi.
  • Uus peakontori asukoha otsuse päev: 6 september.
  • Homne nõukogu istung peetakse Kopenhagenis (tavaliselt Stockholmis).
  • Nordea teeb suurt kampaaniat Soomes, USA aktsiate ost-müük ilma teenustasuta 4.oktoobrini.
  • Tea kas Luminor või mis ta on plaanib siin ka midagi sarnast pakkuma hakata? Nordeas vist siiani ei saa aktsiaid osta isegi kui seda nende juures teha tahaks.
  • Kell 13:00 (rootsi aeg) algab üldkoosolek kus otsustatakse peakontori kolimise Soome kohta.
  • stefan
    Kell 13:00 (rootsi aeg) algab üldkoosolek kus otsustatakse peakontori kolimise Soome kohta.


    Suure tõenäosusega kolimine tuleb, kuid huvitav on see, et miks aktsia hind on sellele suhteliselt valusalt reageerinud? Arvutuste kohaselt pidi ju korralik sääst tulema.
  • Onu Ott
    stefan
    Kell 13:00 (rootsi aeg) algab üldkoosolek kus otsustatakse peakontori kolimise Soome kohta.


    Suure tõenäosusega kolimine tuleb, kuid huvitav on see, et miks aktsia hind on sellele suhteliselt valusalt reageerinud? Arvutuste kohaselt pidi ju korralik sääst tulema.

    millisest valusast reageeringust käib jutt?
  • pahurik
    Onu Ott
    stefan
    Kell 13:00 (rootsi aeg) algab üldkoosolek kus otsustatakse peakontori kolimise Soome kohta.


    Suure tõenäosusega kolimine tuleb, kuid huvitav on see, et miks aktsia hind on sellele suhteliselt valusalt reageerinud? Arvutuste kohaselt pidi ju korralik sääst tulema.

    millisest valusast reageeringust käib jutt?


    Valus reageering on mudugi väga suhteline, kuid peale esmase otsuse tegemist (06.09.2017) on aktsia kukkunud ligi 15%. Muidugi tuleb rõhutada, et Nordea tulemused olid vahepeal alla ootuste, ent teiselt poolet ettevõtte suhtarvud dividend yield 7.2%, P/E 12.7 ning P/B 1.2, väga suurt optimismi tuleviku (sh kolimise) osas ju ei peegeldu.

  • 95,8% teise allika järgi. (äkki kaasa arvatud need kes ei olnud poolt ega vastu)
  • Onu Ott, su graafikul oleks mingi mõte kui seal oleks võrdlus konkureerivate pankade aktsia hinna liikumisega ja see oleks oluliselt erinev. Vastasel juhul on aktsia hinna sidumine peakontori kolimisega täiesti mõttetu.
  • pahurik
    Onu Ott, su graafikul oleks mingi mõte kui seal oleks võrdlus konkureerivate pankade aktsia hinna liikumisega ja see oleks oluliselt erinev. Vastasel juhul on aktsia hinna sidumine peakontori kolimisega täiesti mõttetu.


    Ega ma selle avalduse ei tulistanud vaid aktsia graafikut jälgides, pigem meediat lugedes, kus valitsevad kolimisega kahetised tunded. Osa aktsionääre asus peale kolimise uudist müüma, teised panka boikottima ning näiteks Nordea väikeaktsionäride ühendus on olnud üldse kolimise vastu. Lisaks on tehtud uusi analüüse, kus leitakse et kolimise käigus tekkiv sääst ei pruugi nii suur olla kui esmalt arvati. Tõsi, väga palju (liigagi palju) on siin emotsionaalsust ning vähem ratsionaalsust. Loodetavasti peale eilset on asi klaar ja saab eluga edasi minna. Igatahes mina, kui ka Nordea väikeaktsionär, võtan kolimise uudist positiivselt, kuid tundes skandinaavia asjaajamist kardan et lühemas perspektiivis ei pruugi säästueffekt kuigi suur olla.

    P.S siin on võrdlus konkureerivate pankade (v.a BAC) aktsiate hinna liikumisega alates 1. septembrist.
  • Nagu graafikutelt ise ka näed, siis selle kolimise uudise järgselt liikus aktsia endiselt rütmis koos teistega, lahknemine ja kukkumine tuli alles sel aastal, nagu ise ka märkisid, kehvade tulemuste peale.
  • Kas kellegil on infot, mis põhjustas oktoobri kuu võimsa languse?
  • Esmalt Danskega seotud rahapesu kahtlustused, seejärel äsja avalikuks tulnud rahapesukahtlus konkreetselt Nordea kohta.
  • Reuters:
    Nordea (NDA_FI, NDA), one of the Nordic region’s biggest lenders, swung into the red in the third quarter, surprising analysts and adding pressure on new CEO Frank Vang-Jensen as he seeks to revive profitability.
    In the third quarter Nordea said it faced one-off charges totalling 1.3 billion euros ($1.5 billion), resulting in an overall operating loss of 421 million euros for July-September. That compared with analysts’ expectations for a 905 million euro profit, according to a Refinitiv poll of six analysts.
    Excluding the one-off charges Nordea reported a return on equity of 8.4% in the third quarter. That was the lowest of the Nordic region’s top six banks and well below Sweden’s SEB (SEBA) and Swedbank (SWEDA) which had 13.2% and 14.1% respectively.
    Interest income, the bank’s most-watched income line, fell 4% versus the same period a year earlier to 1.08 billion euros. Nordea said it targets a dividend of 0.4 euros for 2019. Analysts had forecast a dividend of 0.47 euros in the Refinitiv poll.

    Nordea aktsia alustas tulemustejärgset kauplemispäeva pea 3% suuruse langusega, kuid lõpetas päeva 0,44% kõrgemal 6,61 EUR hinnatasemel. Analüütikute keskmine hinnasiht aktsiale on 6,91 EUR (MarketScreener).
  • Aastaaruanne. Võis ka halvem olla. Aga 2019 võrdlusbaasina oli väga nõrk.
    We consider dividend payment to be a matter of timing only.
    Our Board has proposed a dividend of EUR 0.39 per share for
    2020. Including the delayed 2019 dividend of EUR 0.40 per
    share, this would mean a total payout of EUR 0.79 per share
    in 2021. We propose to pay this out to our shareholders in two
    instalments: the first instalment of EUR 0.07 per share after
    the Board decision in February and the remaining EUR 0.72
    per share after September.
  • Õigustatud hind peaks olema vähemalt 10 EUR minu arvamusel. Siis oleks dividend selline normaalne/stabiilne 5%. Praegune hind 7 EUR on nali, mu arvates.

    Kommentaator di.se:s rääkis täna, et aktsia on nii igav, midagi huvitavat ei juhtu. Noh, just nii, väga hea.

    Omakapital/aktsia üle 8 EUR, aga peaaegu kümnendik sellest peaks niisiis lähikuudel dividendina laekuma.
  • "stefan"
    Õigustatud hind peaks olema vähemalt 10 EUR minu arvamusel. Siis oleks dividend selline normaalne/stabiilne 5%. Praegune hind 7 EUR on nali, mu arvates.

    Kommentaator di.se:s rääkis täna, et aktsia on nii igav, midagi huvitavat ei juhtu. Noh, just nii, väga hea.

    Omakapital/aktsia üle 8 EUR, aga peaaegu kümnendik sellest peaks niisiis lähikuudel dividendina laekuma.


    Kuidas nii. 0,39/7=5,5%. Pangal kolm aastat järjest EPS langeb, rahapesu meik ka juures. Selge, et pole väga kuskile kukkuda, kuid kas ja millal ta kasvada võiks on suur küsimärk. Ma võtsin 4 juures, aga olen nendest väsimas.

    PS: Samas olin pessimistlikum ja prognoosisin 0,7EUR kahe aasta eest.
  • Paar aastat tagasi oli dividend 0,67 vms - ja pidi jooksvalt kasvama. Nii palju pole muutunud, ehk mingi 0,5 nad suudavad ikka, ma arvan.
  • IB süsteemis selline teade, Nordea kodukal aga info, et lõplik summa kinnitatakse 01.10.2021
    NDA FI@HEX (Name: NORDEA BANK ABP) announced a cash dividend with ex-dividend date of 20211004 and payable date of 20211012. The declared cash rate is EUR 0.72.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon