Ericsson (ERIC) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Ericsson (ERIC)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • www.ericsson.com

    Ericsson (ERICB (SE), ERICY(USA)) on telekommunikatsioonivarustust tootev ettevõte, mille põhirõhk on fiks-ja mobiilsidevõrkude tootmisel avalike ja erakasutuses olevate võrkude loomiseks. Firma pakub tarbijatele lõpuni väja töötatud lahendusi, süsteeme ja teenuseid, mis võimaldavad mobiilset ja fiksliinidel töötavat andme- ja kõneedastussidet. 2001. aastal loodi ühisfirma Sonyga mobiiltelefonide tootmise ühendamiseks. Sony Ericsson Mobil Communications tegeleb mobiiltelefonide ja nende varustuse tootmise ja arendamisega.

    Ericssoni kliendid on 10 suurimat maailma sideoperaatorit ning pea 40% kõnedes tehakse läbi võrkude, mis on toodetud Ericssonis. Firmal on üle 60000 töötaja 140 maal. Firma aktsia on noteeritud Stockholmi ja Nasdaq`i börsidel.
  • Mida arvata Ericssoni tulemustest? Buy/sell?
  • Ilmselt pidasid silmas SonyEricssoni, sest Ericsson avaldab oma majandustulemused alles reedel (18.juuli).

    SonyEricssoni telefonide müük oli eriti kōva, tervelt 6,7M telef. 2Q, mis on +34%.
    Käive suurened 18%, kahjum oli 88MEUR.
    Samas lükati edasi kasumisse jōudmist, enam ei taheta kasumlikku 2003.a. vaid ainult kasumlikku teist poolaastat.

  • õige märkus. Aga kumb kaalub üles - suurem kahjum või käibe kasv?
  • kahjum oli analyytikute ootustest suurem, kuid ericsson on plussis...ilmselt tugev telefonide myyk meeldib investoritele.
  • sry, väike mistake, kahjum oli siiski väiksem analyytikute ootustest. ilma restruktureerimiskuludeta oli kahjum 33M ja analyytikute ootus oli 60M.
  • Ericsson avaldab oma tulemused reedel 18. juulil, täna avaldati ühisettevõte Sony-Ericsson tulemused, mis konsolideeritakse Ericssoni bilanssi vastavalt nende osalusele firmas (50%).

    Varasematel aastatel on telefonide müügi osa Ericssoni käibes olnud väike võrreldes võrguseadmetega, isegi ca 10% vs 90%. Seega Sony-Ericssoni tulemused väga palju ainest Ericssoni enda tulemuste kohta ei anna.

    Loe Sony-Ericssoni tulemustest siin, ilusate kasvunumbrite kõrval tasuks tähele panna taganemist oma lubadusest 2003 aasta kasumiga lõpetada, nüüd lubatakse kasumis olla II poolaastal, kuid kogu aasta jääb I poolaastal saadud kahjumi tõttu miinusesse - st. ilusatest numbritest hoolimata ei lähe areng päris plaanipäraselt.

    Ericssoni aktsia on Stockholmis 1,63% tõusus ja ründab viimase 6 kuu kõrgemat taset.

     

  • Huvitav on see ,et 50% Sony-Ericssoni -ist kuulub ju Sonyle kuid selle aktsia küll nii palju pole tõusnud.
  • Ericssoni pankrot on vast tunduvalt tõenäolisem kui Sony oma, seega on iga vähegi positiivne uudis vesi Ericssoni aktsiale. Ericssoni puhul peaks firmal raha otsa saama 2004. aasta keskpaiku, vaevalt et keegi firmale laenu tahab anda ning turult lisaraha ei tohiks enam ka saada. Seega oleks ainuke võimalus ellujäämiseks kasumisse jõuda :loogiline. Eesmärk oli jõuda sellel aastal kasumisse, mis turu madalseisu arvestades ei ole reaalne, seega loodetakse, et turg taastub järgmise aasta esimeseks poolaastaks, muidu või chapter 11 paistma hakata.
  • Eelmine kommentaar kirjutatud 1,5 aastat tagasi ja Ericsson selle ajaga kenasti pinnale ujunud, tegemist ilusa firma ümberpööramise looga, kus oluline osa uuel juhil, aktsiate lisaemissioonil ning madalatel intressimääradel. Eelkõige on madalad intressimäärad firma taas järje peale aidanud, firma enda intressimaksed ei ole kägistanud ning olulisem, et firma klientide ehk telekomifirmade finantsseis on pooleteise aastaga oluliselt paranenud (3G litsentsitasud on kahjumitena maha kantud ning rahavoog on olnud tugevalt positiivne).

    Reedene 6% USA turul tekitas ettevõtte vastu taas huvi, poolteist aastat tagasi ostetud aktsia oleks võinud tootluseprotsendi sadadesse upitada ($5>$33), kuid riskid olid sellel hetkel liiga suured. Nüüd teenimisvõimalus tuntavalt väiksem, kuid riskid samuti oluliselt madalamad. Ettevõtte analüüsi lugedes tundub praegune hinnatase mõistlik olevat, kuid huvitavaks teeb ettevõtte see, et järgmise aasta võrguseadmete turu prognoos on üsna konservatiivne, kui selles osas tekike veidigi positiivsust, siis oleks aktsial liikumisruumi ülespoole päris palju.

    Kokkuvõttes, kuigi USA turul paistab tehniline pilt positiivne ($33 tase murtud, 52-nädala tipp ületatud), siis Euroopas ja dollari mõju mitte arvestades on 52-nädala tipp murdmata (23,4SEK). Selle ületades läheks positiivsusega kaasa. Lisaks hoiaks silmad lahti kõige osas mis puudutab suurte telekomifirmade investeerimisprognoosidesse. Osta soovituse asemel annaks hoia silmad lahti soovituse.
  • Viimastel nädalatel üsna tähelepanelikult jälginud aktsiat, ning kui USA-s tegi aktsia 52-nädala tippe, siis Rootsis üle 23,4 krooni ei suudetud minna. Praegune tase 31,8 dollarit on tehniliselt hea sisenemispunkt.
  • 200 päeva MA on SEK 21.34, lisaks tõusev trendijoon alates 03 märts toetamas. Huvitav.
  • Tehniliselt ERICY päris nõrk, toetus võib pakkuda 19SEK tase.
  • tehniliselt paistab jah kehvake hetkel,aga koridoris 18-23 sekki on ta siksinud peaaegu kogu möödund aasta(märtsist dets-ni).nii et allpoolt 20sekki ostukoht ja kõik peaks sujuma.fundamentaalselt peaks nagu praegu suht enam-vähem olema??või mida härrased arvavad?
  • Eile sai Ericsson CSFB-lt madalama reitingu (outperform>underperform). Pessimismiks annab põhjust nõrk toodete miks ja valuutakursi ebasoodne mõju. Majandustulemused 4. veebruar, enne seda Nokia tulemused 27. jaanuaril, vaadata tuleks siis Nokia Networks tulemusi. Üldjoontes aktsia suhtes positiivne, enne tulemusi aga ei ostaks.
  • uued tulemused lähedal

    mida tehnilisest pildist arvata ?
    huvitav, kas pole
  • Ma ei ole pikemat graafikut vaadanud, aga mälu järgi liigub ta koridoris juba hästi pikka aega. Kas ta juba alahinnatud ei ole?
  • koridoris mööda kindlat põhja

    tulemused peaks mingi suuna andma?
  • Kas Ericsson 2004. a. eest dividende kah maksab? On keegi täpsemalt kursis?

  • Ise küsin, ise vastan :)

    The AGM resolved that dividend should be paid for the year 2004 in
    accordance with the Board of Directors' proposal, i.e. a dividend of
    SEK 0.25 be paid for year 2004 and Monday, April 11, 2005, to be the
    record day for dividend.
  • "libba" kirjutas (kustutasime uue teema ja liitsime olemaoleva Ericssoni jutu juurde):

    Homme on eric. avaldamas oma majandustulemus-kas võib oodata tõus või langust?
  • Juhtumisi on meie lehel just vastavasisuline artikkel ka eile avaldatud - Ericsson enne tulemusi

  • ERICY rallib juba täna. Homme läheb ehk raskeks, kui vastab täpselt ootustele.
  • Jah, seepärast pidasimegi mõistlikuks pool kasumit enne tulemusi lukku panna.
  • Oot, kas kusagil soovitati ERICY tulemustele mängida v.a tänane avalehe lugu?
  • markopp
    Klikka linki mida Henno siin pani
  • Markopp, see lugu läks tegelikult eile üles, näiteks USAst oleks saanud Ericssoni siis $28.50 juurest osta, ehk 1.5 dollarit madalamalt kui praegu.
  • Briefing kirjutab, ilmselt peetakse LHV-d silmas :)

    14:48 ERICY LM Ericsson: Floor Talk (30.31 +1.75)

    Hearing talk that some accounts looking to fade ERICY (+6.1%) into tomorrow morning's earnings report on belief that upside bar is set high following numbers from MOT (+6.5%) and NOK (+6.3%), which could set ERICY up for profit-taking following its earnings report.
  • Eerikul ka päris head tulemused

    STOCKHOLM, April 22 (Reuters) - Ericsson , the world's largest maker of telecoms equipment reported higher than expected pretax profit and gross margins on Friday, a day after Nokia also surprised on the upside.
    Ericsson reported a pretax profit of 6.7 billion Swedish crowns ($952.2 million) versus the average forecast in a Reuters poll of 6.1 billion crowns and 3.7 billion crowns in the same period of 2004, restated for IFRS.
    Ericsson reported sales of 31.5 billion crowns versus a forecast 30.3 billion crowns after 28.1 billion.
    The group reported a gross margin of 48.5 percent versus a forecast 44.8 percent and 44.7 percent in Q1 2004.
    Ericsson kept its forecast for slight growth in the mobile networks market this year.
    The Q1 operating margin was 21.0 percent in the first quarter compared with a forecast 19.6 percent and 14.0 in the same period of 2004.

  • ERICY tulemused väljas:

    * Net sales SEK 45.7 (39.4) b. in the quarter, full year SEK 151.8
    (132.0) b.

    * Net income SEK 8.5 (5.6) b. in the quarter, full year SEK 24.3
    (17.5) b. 1)

    * Earnings per share SEK 0.54 (0.35) in the quarter, full year SEK
    1.53 (1.11) 1)
  • kas suund tundub kindel, kuidas kommenteeritakse ?
  • Tulemused olid kahtepidi võetavad, mis kajastub ka aktsia hinnaliikumises - kui päeva alguses tõusis aktsia 2,2%, siis praeguseks on aktsia läinud eilsele tasemele tagasi. Ühelt poolt jäid marginaalid analüütikute ootustele alla, kuid teiselt poolt müügikäive ületas ootusi. Kuigi 2005. aastal suutis Ericsson käivet päris oluliselt kasvatada võib oodata, et kasvu suudetakse jätkata ka käesoleval aastal. Investoritele ei meeldi marginaalide võimalik alanemine, kuid samas tuleb mõista, et ilma selleta ei saa kasvuhoogu säilitada. Perspektiivikas on teenuste ärisegment (Professional Services), mille müük kasvas 2005. aastal 24%, samal ajal kui olulisima üksuse, mobiilivõrkude, müügikasv oli 16%. Teenuste segment on oluline just müügikäibe kasvatamisel.

    Kuna Ericssoni puhul võib oodata kasumi edasist kasvu, siis võiks oodata ka aktsiahinna tõusu. Enne tulemuste avaldamist kauples Ericssoni aktsia viimase 12 kuu tulemuste põhjal 23-kordse P/E taseme juures (Dagens Nyheteri andmetel). Kui arvestada neljanda kvartali tulemus sisse, langeb Ericssoni P/E 17,8 juurde. Selle järgi ei tohiks aktsiat ülehinnatuks pidada, sest Ericssoni jaoks on ajalooliselt olnud tavaline üle 20-kordne P/E tase.
  • Täna siis 30 SEK tase murtud. Viimase aja positiivse alatooniga uudised ja dividendide
    ootus vist toeks, või on mingi muu taust ?
  • http://www.thestreet.com/_yahoo/funds/lightninground/10274611.html?cm_ven=YAHOO&cm_cat=FREE&cm_ite=NA
    Kuigi Cramer vist mõtles LM ERICSSON ADRi.... Võib-olla siiski tänu temale?
  • Ericssoni aktsiahinna uue tõusupuhangu ajendiks oli eelkõige esmaspäeval Dagens Industris avaldatud Ericssoni juhi Carl-Henric Svanbergi intervjuu, kus ta tõi välja, et Ericsson võidab jätkuvalt turuosa ning ootab seda ka tulevikus tegevat. Samuti ütles Svanbergi, et hiljutine Jaapani eMobile'i võrgutellimus on Ericssoni ajaloo üks suurimaid. Arvestades Ericssoni hetke jooksvat P/E taset (19,7), siis võiks Ericssoni aktsiahinna ülesliikumiseks veel ruumi olla. Tõenäoliselt väike tõusutrend Ericssoni aktsia hinnaliikumises lühikeseks ajaks veel jätkub, kuid paari kuu perspektiivis üle 11%-list tõusu ei ootaks (sellisel juhul oleks P/E 22).

    Jim Crameri soovitust ilmus siis, kui Euroopas oli päevane 3%-line tõus juba ära olnud.
  • Ericssoni rong on jaamast väljumisel korraks seisatanud, et natuke hilinenuid investoreid veel peale korjata.
    Esimene pikem peatus vist 33.00 SEK tulba juures. See on siiski vaid minusuguse proovireisija arvamus mitte
    jaamaülema kinnitatud graafik.
  • Kuidas Ericssoni 1Q tulemused ja prognoosid analüütikute ennustustele vastasid, kas oskab keegi kommenteerida ?
    Jääb mulje et ma istun vist üksi Ericssoni vagunis. Teisi reisijaid pole kuulda ega näha ?
  • Ericssoni 1. kvartali tulemused tulevad siiski 21. aprillil. Täna avaldas tulemused SonyEricsson, millest on börsipäeva ülevaates veidi juttu. Tulemused ületasid analüütikute ootusi nii kasumi kui käibe osas, kuigi mobiiltelefonide ühikulise müügi osas jäid ootustest veidikene alla. Oluline on see, et telefoni keskmine müügihind kerkis eelmise kvartali 143,50 eurolt 149 euroni, kui analüütikud olid oodanud vaid 139 euost hinda. Samas on Ericssoni aktsiahinna käitumisest näha, et mobiiltelefonide müük pole firma jaoks kaugeltki olulisim valdkond, vaid tegemist on siiski sidevõrkude rajamisele ja teenindamisele keskenduva ettevõttega.
  • Teab keegi mis kell ERICSi tulemused avaldatakse, täna jäin NOKi peale hiljaks?
  • Ericsson teatab tulemused homme enne turu avanemist kell 8.30 Eesti aja järgi.
  • Tänud, eks paista kas tuleb RED-BULL või ei.
  • ÄP:
    Ericssoni kasum vähenes üllatuslikult seoses Marconi ostuga, vahendab Bloomberg.
    Ericssoni esimese kvartali kasum vähenes 0,9 protsenti, 4,58 mld Rootsi kroonile ehk jäi aastataguse 0,29 Rootsi krooni tasemele. Ericssoni käive kasvas 24,5 protsenti, 39,18 mld Rootsi kroonile.
    Ostetud Marconi äri genereeris umbes 600 mln Rootsi krooni suuruse tegevuskahjumi.
    Analüütikud ootasid SME Direkti andmetel Ericssonilt 39,09 mld Rootsi kroonise käibe juures 5,26 mld Rootsi kroonist kasumit.
    Ericsson ostis oktoobris suurema osa Marconi äridest 1,2 mld naela eest, tehes oma ajaloo suurima ülevõtmise. Marconi kundedeks on näiteks Deutsche Telekom ja Vodafone Group.
    14. veebruaril ütles 53-aastane Carl-Henric Svanberg intervjuus, et Marconi mõju selle aasta tulemustele on neutraalne ja 2007. aastal positiivne.
    Marconi tulemused said esimest korda konsolideeritud Ericssoni tulemsutesse esimeses kvartalis.
    Ericssoni tegevuskasumimarginaal langes 21 protsendilt 16,9 protsendile, mida on vähema analüütikute oodatud 18,9 protsendisest marginaalist.
  • Tulemused olid tõesti üllatuslikud nõrgad. Ericssoni marginaalide vähenemise üheks põhjuseks on järjest suurenev võrguteenuste pakkumine, mis on väiksema marginaaliga kui seadmete müük.

    Tulemuste peale võib oodata Ericssoni aktsiahinna langust.
  • Ericssoni aktsia on täna päeva lõpus üsna tugeva müügisurve alla sattunud, firma juht Carl-Henric Svanberg teatas, et teise kvartali marginaalid peaksid jääma samale tasemele,mis olid esimeses kvartalis. Turule oli see üsnagi suureks pettumuseks. Suurimaks mureks on jätkuvalt kahjumiga töötanud Marconi integreerimine .
  • Kui ma ostan Ericssoni Stockholmi börsilt, siis mis vahe aktsiatel peale selle veel on, et A aktsia annab 1 hääle ja B aktsia 1/10 häält?
    Kas dividendid ja kõik muu on muidu täpselt sama?
    Ses mõttes, et see häälte arv mulle hetkel eriti huvi ei paku nagunii. Kas B aktsia liigub ka suurema spreadiga tänu suuremale volatiilsusele?

    Ei tunne ennast täna üldse teravaima kõplana kuuris:-)
    Pealegi kahtlustan, et minusuguseid on siin foorumis päris mitu tükki...

    Aidake palun aru saada!
  • B aktsia peaks olema siiski likviidsem ning ka USA-s kaubeldakse Ericssoni B aktsiaga, kui hääled olulised ei ole, siis soovitaks likviidsemat aktsiat.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon