Soovitage raamatuid - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Soovitage raamatuid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Soovitage häid raamatuid inimesele, kes on alustamas investeerimist.
    Tänan


  • In January of 1994, Nicholas Maier hopped on a train that took him from Cambridge, Massachusetts, where he lived with his parents, to New York's Penn Station.With his wallet stuck in his sock, he headed down to the heart of the Wall Street district for a meeting with Jim Cramer that would change his life forever. For the next five years, Maier would work like a slave inside Jim Cramer's hedge fund, a limited partnership that included only the wealthiest investors, where rules were scarce and where, in his glory days, Jim Cramer managed almost a half a billion dollars, raking in phenomenal returns.

    Entranced by the game, Maier quickly rose from the office assistant fetching sandwiches from the deli downstairs to a trader playing with a fifty-million-dollar portfolio. But under the pressure of Jim's constant war, Maier's adrenaline rush wore off, and the dark side of Wall Street was revealed: Maier had become exhausted and money driven -- at his worst moments swapping tranquilizers with his coworkers and passing out on a New York subway.

    This is a true insider's story -- an honest, raw, page-turning account that takes us on a journey through the volatile, anything-goes world of hedge funds. From Cramer & Company to the brokerage houses and analysts to the reporters who cover the market action, we are shown a Wall Street where almost everyone is dirty -- a world where even the SEC fails to maintain order.

    At the heart of this narrative is an incredible character study of Jim Cramer, one of Wall Street's brightest stars. Employing any means possible to make money, Cramer engaged in brilliant but questionable strategies that danced on the edge of ethics and legality. A typical day inside the fund would begin with Cramer's declaration, "I love the smell of money in the morning," followed by a boom-box serenade of Coolio's "Gangsta's Paradise." At the first sign of trouble, however, Cramer would turn paranoid and vicious, smashing phones and computer monitors and screaming insults that would leave even the toughest employees in tears.

    In the tradition of Liar's Poker, this fascinating account of greed and excess on Wall Street will inevitably force the business world to reassess itself through the story of one young man who walked away from it all.


    Synopsis
    Employed by Cramer & Company for five years, the author tells the story of life within Jim Cramer's hedge fund, which at one time had almost half a billion dollars under management, and exposes the volitile, excessive, and dark side of Wall Street life.

    Personal favourite,
    siiski mitte algajale investorile.

    sB

  • http://www.wilmott.com/categories.cfm?catid=11

    üks link teise foorumisse. Seal räägitakse raamatutest päris palju...
  • Ja KÕIKIDELE lugemiseks peaks koolis olema lausa kohustuslik Nassib Taleb-i "Fooled by Randomness".

    http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/1587990717/qid=1063108366/sr=1-1/ref=sr_1_1/104-2238021-4332742?v=glance&s=books

  • Seppo Saario "100 igihaljast börsivihjet", asjalik raamat algajale. Rahvusraamatkogus oli see olemas mõni aasta tagasi.
  • Asendamatu:

    Dr. Van Tharp

    "Trading Your Way to Financial Freedom"

    Raamat keskendub money-management'le - asjaolule, mida valdav enamus erialasest kirjandusest k2sitleb pealiskaudselt v6i yldse mitte.
  • Soovituseks on vaja eelnevalt teada millist investeerimisstrateegiat soovitakse kasutada. Klassika on muidugi "Aktsiamänguri pihtimus" mis on ka e.k. ilmunud. Samuti Warren Buffetti tee mis tutvustab maailma kõige rikkama ja edukama investori strateegiaid. Samas on see fundamentaalanalüüsi pooldajatele ega sobi neile kes eelistavad tehnilist analüüsi ja lühiajalisi ning kiireid kasumeid teenida. Mulle endale meeldib kõige rohkem Peter Lynch kes oli üks parimaid fondijuhte ja kelle inv. strat. on lihtne ja kelle raamatud on kirjutatud lihtsalt.
    Aga amazon.com võib leida palju teisigi häid raamatuid investeerimise kohta, kõik sõltub ikka sellest milline strateegia on valitud ja mida tahetakse oma rahaga peale hakata.
  • Kui veelgi klassikalisemaks minna, siis:

    Benjamin Graham "Intelligent Investor" (süstib tervet konservatiivsust)

    ning teine loetav raamat võiks t]esti olla juba viidatud Talebi "Fooled by Randomness" ( tajumaks ning arvestamaks juhuse rolli meie ettevõtmistes)
  • Ise vaatasin ka Benjamin Graham "Intelligent Investori" poole.

    Aga mida arvata sellest raamatust "How To Make Money In Stocks: A Winning System in Good Times or Bad, 3rd Edition" by William J. O'Neil? On keegi lugenud, on ka väärt raamat?
  • DFL: Warren Buffett oli Benjamin Grahami õpilane ja töötas temaga koos. Mõlemad on investeerimisajaloos legendaarsed kujud ehkki esimene on elus. Loe tema raamat kindlasti läbi, see on inv.klassika ja n.ö. basic education. Buffett asutas investeerimisega tegeleva osaühingu mille osanikuks oli ta ca paarisaja usd'iga. 14.a. hiljem lahkus ta sealt miljonärina. ROI oli sadu, isegi tuhandeid% aastas. Kunagi arvutasin ja oli vist mingi ca 1700% iga aasta kohta kuigi muidugi mitte igal aastal aga lõppkokkuvõtteks sai 100usd paarkümmend miljonit.
  • Face it, enamuse LHV kasutajate jaoks on need raamatud kitsalt aktsiate pealt teenimise mõttes ajaraisk. "How to make..." - milleks sa seda loed, kas selleks et üle turu keskmise teenida? Eeldusel, et sa oled keskmine inimene, siis suure tõenäosusega sa seda sihti ei saavuta. Kas sul pole liiga palju püsivust et teemasse tõsiselt sisse minna, kas on stardiraha liiga väike või tahab muu elu elamist.

    Seepärast soovitaks iga kell Grahami või Buffeti raamatuid, rikkaks nad sind ei tee, aga silmaringi avardavad üksjagu. "How to ..." tüüpi raamatud on vähemalt isiklikku arvamust mööda võrdväärsed teleshopis esitletavate dieetidega - neid müüakse inimestele, kes tahavad väikse vaevaga saavutada suurt tulemust. Elu ei käi nii.
  • a kuidas yldse asjale läheneda?
    isiklikult pyyan rohkem seda teed minna, et eelkoige makroöko selgeks,
    siis wallstriiti hingeelu, siis pyyad aru saada mis game mangitakse,
    alles seejarel ta juurde ning sealt edasi trademise nipid..

    FA on nii timeconsuming et..

    lugege parem "how to ruin your life"
  • Kas kellelgi on selline raamat nagu "Street Smarts" by Laurence Connors and Linda Bradford Raschke?
  • Avastasin, et eksisteerib selline vahva asi nagu raamatukogude vaheline laenutus. Täidad elektroonilise tellimiskaardi ja maksad osa saatekuludest kinni, mis keskmiselt on 90 krooni. Kui raamat saabub, teed kogu soovitud raamatust koopiad ja paarituhandese raamatu saadki paarisaja krooniga. Omab mõtet ilmselt kallimate raamatute puhul, sest paarikümnetaalane kirjutis on odavam osta.

    Elektrooniline tellimine: http://www.nlib.ee/teen/rvl.html
  • Lugesin siis lõpuks ometi "Tappev tehing" läbi. Päris põnev ja kergesti loetav nagu krimkad ikka. Kas siis tõesti aktsiatega ja suure raha keerutamisega tegelevad ainult veidrikud, psühopaadid, pätid ja muu saast!? :-)
  • Aimar, just paar tundi tagasi ostsin "Warren Buffetti tee" 15.- krooniga Apollo raamatupoest. Neid jäi sinna veel.
  • Solo - noup, mõtlesin väliskirjandust. Omandasin Buffeti tee siis, kui selle hind oli vahemikus 50 - 100, nüüdseks on see raamat kõvasti vatti ja valu näinud. Vaeseke on päris ribadeks. Tegelikult mõtlesin just Grahami "Väärtpaberi Analüüsi". A vist peab Amazonist tellima ikka.
  • ebayst võib ka vaadata. tee paar saved searchi ja kui midagi müüki ilmub, tuleb sulle mail. teinekord võib sealt päris odavalt saada.
  • hmm raamatute alla see nüüd ei lähe. aga Buffeti berkshire Hathaway aastaaruanded leiab siit http://www.berkshirehathaway.com/annual.html .asjalik lugemine neile kes viitsivad :) keskmine pikkus 1 aasta kohta peaks olema ca 60 A4
  • Mis siin ikka raamatuid pikalt lugeda, tuleb võtta õppust elust enesest, tutvuge selliste meestega elulugudega, nagu Michael Milken või Ivan Boesky.
  • Soovitaks raamatu asemel kvaliteetselt tehtud mängu.Hea kasumi sai kokku Milkenile iseloomuliku rämpsvõlakirjade skeemiga.Aga Buffeti tee viib ka sihile.

    WALL STREET RAIDER (for Windows) is the ultimate in sophisticated financial simulations, a corporate takeover and stock market game and simulation, in which you strive to build your corporate empire by fair means or foul, all the while trying to stay one step ahead of the SEC, IRS, Justice Department, EPA, Congress, powerful unions and no end of ruthless competitors -- not to mention various manmade and natural economic and other disasters.

    Ülevaatlik lehekülg
    Download
  • Warren Buffetti fännidele: Mary Buffett & David Clark "Buffettology".
    Öökapi lugemine optsioonidest: Kenneth R. Trester "101 Option Trading Secrets".
  • Juhuslikult leidsin:

    "3. - 6. märtsil toimus Riias järjekordne Balti Raamatumess. See on rahvusvaheline mess, mis sai alguse 1995. aastal Tallinnas ning toimub igal aastal erinevas Balti riigis.

    Messil esitles Krisostomus uuemat teaduskirjandust maailma suurimatelt kirjastustelt. Samas on weel kuni MÄRTSI KUU jooksul võimalik tellida nende kirjastuste raamatuid soodushinnaga. Sellel lehel olev andmebaas sisaldab üle 300 000 raamatu. Raamatud jõuavad kohale aprilli kuu jooksul. Hinnad on alandatud kuni 25%."


  • Tänases FTs artikkel sellest et finantsguru Merton on tagasi actionis. Sellega seoses tuli meelde kunagi loetud "When Genius Failed: The Rise and Fall of Long-Term Capital Management". Päris lahe raamat, loed nagu põnevikku.
  • Ise soovitaks algajatele `` Aktsiamänguri pihtimus`` kirjutatud Edwin Lefevre poolt, suhteliselt arusaadavas keeles.Tõetruu esitluslaadi tõttu peetakse seda üheks hinnatumaks börsindusalaseks väljaandeks.
  • Tellisime LHV-sse aktsiamängu auhindadeks raamatuid, lisaks mõned ka endale. Ehk leiate siit nimekirjast üht-teist huvitavat.

    Items Ordered Price
    Reminiscences of a Stock Operator [Paperback]
    By: Edwin Lefevre
    £8.45
     
     Common Stocks and Uncommon Profits and Other Writings [Paperback]
    By: FISHER
    £10.25
     
    Hot Commodities: How Anyone Can Invest Profitably in the World's Best Market [Hardcover]
    By: J. Rogers
    £11.01
     
    Stock Market Wizards: Interviews with America's Top Stock Traders [Paperback]
    By: D. Schwager Jack, Jack D. Schwager
    £7.90
     
    Market Wizards: Interviews with Top Traders [Paperback]
    By: Jack D. Schwager
    £13.64
     
    Jim Cramer's Real Money: Sane Investing in an Insane World [Hardcover]
    By: James J. Cramer, Robert Bender (Editor)
    £12.87
     
    The Psychology of Risk: Mastering Market Uncertainty (Wiley Trading Advantage S.) [Hardcover]
    By: Ari Kiev
    £16.54
     
    Security Analysis: Classic 1940 Edition [Hardcover]
    By: Benjamin Graham, David Dodd
    £33.06
     
    The Intelligent Investor [Paperback]
    By: Benjamin Graham
    £9.54
     
    The Investor's Guide to Technical Analysis [Paperback]
    By: Curt Renz
    £9.54
     
    The New Market Wizards: Conversations with America's Top Traders [Paperback]
    By: Jack D. Schwager
    £7.34
     
    Trading for a Living: Psychology, Trading Tactics, Money Management (Wiley Finance Editions) [Hardcover]
    By: Alexander Elder
    £30.83
  • Kristjan, oled sa ise neid kõiki lugenud?


  • MSM, päris kõiki mitte, enamust. Aga head raamatud peaks küll kõik olema.
  • Schwageri Mkt Wizardid pakuvad päris sellise romatilise pilguheidu treidimisse, mis ei pruugi olla päris realistlik. Easy reading. 400 lk läheb päevaga.

    Cramer toob lugejad tagasi maa peale. Pigem otse lühiajalise kauplemissõja kaevikutesse. Päris realistlik kirjeldus tänapäeva kauplemisest (as close as it gets, imho).

    Lefevre on klassika. Tunnistan, et loen ise ka seda aeg ajalt. Iga kord avastad midagi uut.

    Ari Kiev juhendab või juhendas SAC Capitali treidereid. Kauplemises oled sa iseenda suurim vaenlane. Trading in the Zone on ilmselt raamat, mida tuleks Kievilt ka lugeda.

    Üks Elderi raamat vedeleb meil siin kontoris. Pärast põgusat tutvumist tekkis küsimus, et kas see mees peale raamatute kirjutamise/müügiga veel millegagi tegeleb? It sure ain't trading!


    sB

  • Need, keda huvitavad fundamentaalanalüüs, siis B. Grahami raamatud peaksid olema kindlasti loetud. Tema lähenemine on üks parimaid ja lihtsamaid ning realistlik.
  • Löik Alexander Elderi kodulehelt -"How Alexander Elder grew up in Estonia, was educated as a psychiatrist, escaped from a Soviet ship in Africa and became a successful futures trader and head of his own firm, Financial Trading Inc. in New York, would make an interesting book itself"
  • LHV Foorumi "Börsipäevade" teemade alustuseks kopitav Rev Shark lobises täna siis sellise asja välja:
    "I am in the process of writing a book entitiled Invest Like a Shark that will hopefully be out sometime next spring. My primary thesis is that the small, fast-moving "shark" investor has a tendency to squander some of the huge advantages he has over the big, slow-moving whales of Wall Street."
  • Kas tallinna raamatupoodides ka mingit selleteemalist kirjandust leidub ? eriti on huvi How to Make Money Selling Stocks Short, William J. O'Neil



    On kellegil mulle seda laenata või müüa ?
  • Hakkasin hiljuti lugema "a Mathematican plays the stock" John Allen Paulos.
    Circa 100 lehte läbi loetud ja tundub üpriski karm teema olevat, ehk siis tõenäosusteooria järgi ei ole erilist vahet mis möla analüütikud räägivad ja kas nad räägivad üldse. Turul kaotaks sama arv inimesi ja võidaks täpselt sama arv :).

    Raamat ise on sellest kuidas mees hävis .com-ide mullis.
    Muulas oli saadaval pealkirjaga.

    Basic Books - A Mathematician Plays the Stock Market.pdf
  • to marguzz - Tallinnas ei ole eriti midagi, küll aga soovitan Helsinkis minna sinna Stokmanni juures olevasse, minuteada põhjamaade suurimasse raamatupoodi, seal on suurepärane valik. Samas, www.kriso.ee kaudu on odavam tellida.
  • neid on selle aadressil tervelt 28:

    http://www.investitor.net/buffett/books-warren-buffett-1.htm
  • The Essays of Warren Buffett : Lessons for Corporate America / Lessons for Investors and Managers

    on mõttetu raamat, kuna selle sisu on Buffetti kõned aktsionäride koosolekul, mis on veebist vabalt saadaval. USA-s on vist iga raamatuga, mille kaanel on Buffetti nimi, võimalik miljon teenida. Peaks proovima :-)
  • iPilot, täitsa pandav äriidee

    uus bestseller "Kuidas Buffett muutis mu elu". ameeriklastele mõistagi:)
  • Parem pealkiri oleks: "Kuidas Warren Buffett ja Peter Lynch muutsid mu elu?"

    Saab äkki 2miljonit.

    Kui lisada alapealkiri: "Vaade Crameri perspektiivist" saab isegi kolm!

    Ja kui autorite hulka õnnestuks lisada veel Kristjani ja Oliveri...
  • Asi hakkab juba jumet võtma! Et aga Kristjan ja Oliver ameeriklastele maha müüa, oleks ilmselt tarvis teha täiendavaid kulutusi sealse rahva harimisele.
  • mõned pealkirjad mis võiks müüa:

    "Peek & Poke - the Spiderman's Story"
    "365 most popular URLs for Daytraders"
    "Doing Business on the Wire"
  • kerge kalambuur

    Weekly Business Spiders ...
  • keegi siin kusagil mainis ühte vene saiti kust sai raamatuid tõmmata, äkki saaks linki uuesti?
  • Ise kavatsen just tellida mõned raamatud. Amazonist tuleks kogu lugu kätte 1820 krooniga (standard shipping) ja Krisostomusest 2671 krooniga (kah läheks vähemalt 1 kuu). Hinnavahe on siiski märgatav.
  • Oskab keegi öelda kus on veel saadaval legandaarne "Warren Buffetti tee"? Netist leitavad kohalikud raamatupoed viitavad üheselt, et raamat on läbimüüdud...

  • t-bill,
    prooviks äkki legaalselt? Ise olen mõlemat varianti proovinud ja praegu pooldan siiski ostetud paberkandjaid. Pole ta nii kallis midagi, kui tead täpselt mida sul vaja on.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon