Nasdaq delisting & OTC - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Nasdaq delisting & OTC

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Dynacq Healthcare (Nasdaq: DYII) sai eile õhtul veelkordse hoobi kui NASDAQ hoiatas, et aktsiate noteerimine võidakse lõpetatada 30.detsembril Form 10K aastaaruandega venitamise tõttu. Kuna sealt audiitor ka käsi laiutades jalga lasi, pole põhjust armuandmises väga optimistlik olla. Samas oli delistimise võimalus juba enne eilset õhus, ehk lõppeb lõppuks see pidev hinna kukkumine (kuni uute halbade uudisteni (grin)).

    Kui nüüd aktsiad üle OTC turule viiakse, kas LHV kaudu nendega kaubelda saab? Muidu peab kindlasti enne 30.detsembrit neist vabanema.
  • Kui firma aktsiatega kaubeldage OTC turul, siis on võimalik neid müüa ka LHV vahendusel. Ette võib tulla sümboli muudatus ja nagu eilsest hhinnalangusest näha, tähendab aktsia Nasdaqilt eemaldamist ränka hinnalangust.
  • DYII saaga jätkub - 26. detsembril teatasid 3 advokaadibürood, et 14.01.2003 kuni 18.12.2003 Dynacq Healtcare aktisaid ostnud isikute nimel on antud sisse hagi ("securities fraud class action complaint"). Kuulun ka ise nö esindatavate ringi, lausa 3 esindava büroo vahel saab valida ;)

    Kas on kellelgi kogemusi ka sääraste kohtuasjadega? On neist üldse mingit tolku? Ja kas ma üldse enda nimel saan aktsiate omandamist tõestada, on's äkki LHV kauplemiskonto haldajana ise nende omanik (ei oska arvata, kuidas sealt Ameerikamaa poolt asi paistab).

    Üks kolmest uudisest on siin:
    http://bigcharts.marketwatch.com/news/articles.asp?guid={83B29E60-087D-491A-AD2D-7BEC42D23876}&newsid=810793959&symb=DYII&sid=1603183
  • Uurin seda asja, kuid eeldus on selline, et väikese koguse aktsiatega selles kohtuasjas osaleda ei ole mõtet. Asjaajamist ja raha võib kuluda rohkem kui selle eest saadav tasu väärt on.
  • Swedbank ei tegele alates 01.01.2019 OTC turgudel kaubeldavate väärtpaberitega. LHVs saab nendega küll kaubelda, aga ülekanda LHVsse ei saa. SEB ka ei tegele OTCga. Loll olukord ja lõks missugune. Kas kellegil on sama mure ette tulnud ja saab ehk aidata? Millist panka või platvormi kasutada? Kuhu need väärtpaberid kanda, et saaks soovi korral realiseerida?
  • Roku
    Swedbank ei tegele alates 01.01.2019 OTC turgudel kaubeldavate väärtpaberitega. LHVs saab nendega küll kaubelda, aga ülekanda LHVsse ei saa. SEB ka ei tegele OTCga. Loll olukord ja lõks missugune. Kas kellegil on sama mure ette tulnud ja saab ehk aidata? Millist panka või platvormi kasutada? Kuhu need väärtpaberid kanda, et saaks soovi korral realiseerida?


    Realiseerida nad lubavad, aga osta mitte. Siiski olen täheldanud, et osasid OTC aktsiaid saab ikkagi kaubelda, aga see vist oleneb millestki.
    Kahjuks ei ole näinud kusagil LHV "kirja investoritele", et millal ja mismoodi mingi asi või põhimõte muutub.
  • Lauri001
    Minu portfellist läksid OTC turule 2 väärtpaberit. SEB, kus väärtpaberid asuvad aga ei kauple OTC-ga.
    Pangapoolne nõuanne on, et, kui müüa tahan siis tuleb mul endal keegi otsene ostja leida.
    On kellegil kogemusi sellega? Lisaks, kuidas ma peaksin leidma kellegi konkreetse otse ostja?

    TNT
    Jep.
    Vanasti sweed lasi teha tehinguid OTC turul aga ma ei tea kuidas nüüd on. Pead ise uurima.

    LHV-s saab samuti OTC turul olevaid väärtpabereid kaubelda. Küll aga ei saa neid siia üle tuua.
  • Aga ta töötab nagu tavaline turg ikka? Lihtsalt aruandluskohustus ja regulatsioonid on väiksemad?
  • Aga küsin nii: Seb-s saab kaubelda OTC väärtpaberiga nii, et saab müüa otse teisele, kui on kindel ostja ja tema andmed (+ muu info).
    Kuid kas on võimalik, et olen ise LHV klient ja teen tehingu siis niinimetatult iseendaga?
    Ostan iseenda aksia LHV kontole lihtsalt...
  • SEB on siinkohal mõelnud ilmselt turuvälist ülekannet, mida aga ei luba LHV välismaakler. Seega pole aktsiate LHV-sse ületoomine võimalik.

    Kui tegemist peaks olema börsitehinguga, siis iseendaga tehinguid teha ei tohi. LHV uusi OTC aktsiaid kaubeldavaks ei tee, ning ka olemasolevaid saab üldjuhul ainult müüa.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon