Telekomi ülevõtmispakkumine - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Telekomi ülevõtmispakkumine

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Pikalt oodatud Telia Sonera Eesti Telekomile tehtud ülevõtmispakkumine käaes, hinnaks 111.3 krooni. Kui 8 kroonine dividend sinna sisse ei kuulu, siis on tegemist väga ebaõiglase tehinguga. Kuidas arvate?
  • kuna pakkumist oli pikalt oodatud ja nyyd on see käes, madalama hinnaga, siis homme hakkavad osad investorid myyma. kuna eestis on kombeks investoritele kott pähe t6mmata, siis keegi ei julge k6rgemalt kokku osta ja nii see hind arvatavasti 111 peale kukubki.
  • >Lisäksi Eesti Telekomin hallintoneuvosto on
    >hyväksynyt yhtiön hallituksen esityksen Eesti Telekomin vuoden 2004
    >varsinaiselle yhtiökokoukselle 8,00 Viron kruunun suuruisen osingon
    >maksamisesta. TeliaSoneran arvion mukaan osinko maksetaan
    >osakkeenomistajille ennen tarjousajan päättymistä. Yhdessä osingon
    >kanssa tarjoushinta on 12,3 prosenttia yli Eesti Telekomin osakkeen
    >määrällä painotetun viimeisen kahdentoista kuukauden keskihinnan.

    Oot-oot, nagu mina aru saan, siis tuleb dividend pakkumisele lisaks ehk kõigepealt saad dividendi kätte ning siis lõppeb pakkumise tähtaeg 111,3 EEK peal. See teeb lõpphinnaks 119,3 EEKi. Või olen ma asjast valesti aru saanud?
  • dividend või mitte dividend, pakkumine ikka hale.
    samast sarjast nagu Liviko, Ühispank, Rakvere Lihakombinaat, Sampopank, jms.
  • no minusugune väikeaktsionär saab ju koti kauba peale, nii et äkki ei olegi nii hale pakkumine:)
  • kas keegi põhjamaalaste kalendrit tunneb
    neil vist naljapäev 14 aprill hoopis
  • Investeerimispanga Suprema maakleri Riho Talumaa sõnul sõltub TeliaSonera poolt Telekomi aktsiate ostuks tehtud pakkumise edu riigi käitumisest. Pakkumine on tingimuslik ja eeldab, et riik tuleb kaasa, ütles Talumaa BNS-ile.
    Turuhinnast allapoole jäänud pakkumise hinna kohta ütles Talumaa, et see ei olnud ootuspärane. «Paljud kehitavad õlgu,» lisas ta.
    Välisfondid selle hinnaga kaasa ei lähe, ennustas Talumaa.
  • Pakkumine hale mis hale!
    Seadustesse tuleks kirjutada klausel, et pakkumishinnaga + 10% (näitlik- võib ka muu olla)
    võib kes-tahes investor omandada 50%+ 1 aktsiat (ettevõtte kontrollpaki)
    Siis taolisi lollusi enam ei pakutaks!
  • Suht ülevaatlik artikkel Yahoos http://biz.yahoo.com/pz/040414/55810.html

    Pakkumise hind koos dividendidega 119.3 krooni ning uusi pakkumisi oodata ei ole. 12.3% preemia arvutati 6 kuu keskmise hinna põhjal.
  • AloV, parandus: "The offer price together with the dividend represents a premium of 12.3 percent over the volume-weighted average Eesti Telekom share price during the last twelve months."
  • Idiootlik pakkumine, loodetavasti riik sellega kaasa ei lähe. Ja Ühispanga pakkumine oli tookord ikka mingi üle 30% -se lisaga (hind vist hüppas umbes 27-lt 37-le).
    Mina selle hinnaga ei müü, kuid kui hästi ma ikkagi kaitstud olen?
    Tõenäoliselt ka välisfondid sellise hinnaga ei müü?
  • Pakkumine on tõelislt niru. TeliaSonera kasutab ostmiseks osaliselt Eesti Telekomi raha (dividende). Põhimõtteliselt nõustub TeliaSonera maksma ise veidi üle 104 (111,3-8) krooni aktsia kohta.

    Kui riik selle pakkumise vastu võtab siis ... milleks ta 14 miljoni eest nõustaja palkas?
  • Asi on sarnane olukorrale, millest Kristjan sageli on rääkinud. Ootused olid väljaostmishinna osas nii suured, et aktsia osteti juba varasemalt ülesse ja sellega ületati fundamentaalselt õigustatud hind. Riik nõustub selle hinnaga raudselt, sest asi on kindlasti juba riigiga kooskõlastatud. Seega on asi selleks korraks otsustatud ja kes hiljuti telku aktsiat ostis, saab veidi kõrvetada, kahju muidugi taolistest inimestest, aga eks põhjuseks oli ju jälle vaid liigne ahnus.
  • TALLINN, 14. aprill, BNS - Rahandusminister Taavi Veskimägi ütles, et TeliaSonera poolt ostupakkumise käigus Eesti Telekomi aktsia eest pakutav 111,30 krooni on "selgelt alla meie ootuste".

    "Pakutav hind on selgelt alla meie ootuste. Meie analüüs näitab, et riigile kuulub osalus atraktiivses ettevõttes ning see annab meile aluse küsida paremat hinda," ütles Veskimägi rahandusministeeriumi teatel.

    "On üllatav, et TeliaSonera jäi lõpuni seisukohale, et ta suudab omandada kontrollosaluse Eesti Telekomis, pakkudes turuhinnast tunduvalt madalamat hinda," märkis minister. "Hinnates praegust pakkumist on mõttekam jätkata aktsionärina, teenides igal aastal jätkuvalt korralikku dividenditulu riigieelarvesse."

    "Olukord võib muutuda, kui TeliaSonera parandab oluliselt oma pakkumist," lisas Veskimägi.

    49 protsendi Eesti Telekomi aktsiate omanik TeliaSonera tegi kolmapäeval pakkumise kõigi ettevõtte aktsiate ostmiseks. Pakkumine realiseerub tingimusel, et selle võtab vastu 85 protsenti aktsionäridest.

    Suurim vastutus pakkumise vastuvõtmise osas langeb seega valitsusele, kelle omandis on 27 protsenti Eesti Telekomist.

    Riik saaks osaluse müümisel Eesti Telekomis TeliaSonera pakkumise tingimustel 4,172 miljardit krooni. Poliitikud on varem avaldanud arvamust, et Eesti Telekomi eest võiks saada ligikaudu 4,5 miljardit krooni.

    111,30 krooni aktsia kohta on madalam, kui paljud turuosalised ootasid ning allpool hetke turuhinda - 122,36 krooni.

  • Aga kui väikeinvestor ei nõustu müüma selle hinnaga, mis siis juhtub? Mitte midagi ju? Olen aastaid edasi väikeinvestor ja saan iga aasta dividende? See ju ka mingis mõttes tore saatus (kui ei ole vajadust selle raha järgi, mis neisse aktsiatesse kinni pandud on)... :)
  • Võimalik, et homme pakutakse selliseid "toredaid" kasuminumbreid 2004. aasta 1. kvartali kohta, et kõik tahaksid oma aktsiad kiiremas korras maha müüa.
  • Muidugi viimane lause ülevõtmispakkumise börsiteates oli väga "originaalne":

    Käesoleva dokumendi avaldamine ega Pakkumise tegemine ei tähenda mingil juhul seda, et
    käesolevas dokumendis sisalduv informatsioon oleks õige ükskõik millisel
    ajal pärast eelnimetatud kuupäeva või et ükskõik milline muu Pakkumisega
    seoses edastatav informatsioon oleks õige ükskõik millisel ajal pärast
    sellist informatsiooni sisaldaval dokumendil märgitud kuupäeva.

    Oja Pets ei räägi ka Ärapanijas teinekord nii keeruliselt :)
  • Nüüd ka hr.rahandusminister oma arvamuse pakkumise kohta avaldanud

    Jääme uusi pakkumisi ootama mis kindlasti tulemata ei jää
  • Londonis Telekomi GDR igal juhul -4,31%

    viimane tehing 27.75 USD, lüüa EURi ümber & jagada 3ks = 7.75
  • Veidi jääb mulle arusaamatuks mida TeliaSonera sellise pakkumisega taotleb. Ainuke mõte oli, et äkki on neil riigiga diil juba tehtud, aga nüüd ilmneb, et see ka riik pole siit müümas.

    Turg reeglina kajastab seda ka hinnas, et ülevõtmispakkumine on jama - seega ma ei usu, et ETL siit vabalangusse läheks. Pigem võib selline läbikukkumisele määratud pakkumine tõsta hoopis hinda, sest tegelikult on selle 119.30 krooniga (111.3 + 8 eek dividend) paika pandud aktsiale põhi.
  • aga paranopilisena küsin, et kas tasub Veskimägi juttu tõsiselt võtta?? Respuublika ennegi oma sõnu söönd ja teeb seda ilmselt ka tulevikus (selle asja nimi ongi poliitika)- ma kaldun arvama, et ilmselt ikka koti pähetõmbamine käib täie auruga...
  • (8*1.26+111.3)/15.6466 = tänane viimane bidi
  • ehk siis TeliaSonera arvutas oma pakkumise hinna tänase sulgemishinna pealt
  • jah, pakkumine tehti täpselt tänase sulgemisbidi pealt ja ju oli see plaan paigas juba paar päeva tagasi kui see härra Carlsberg (või mis ta nimi oli) avalikult kuulutas, et turuhind on nende jaoks selgelt liiga kallis ja sellega nad ei osta. On ilmne, et ta üritas turuhinda mõjutada, et see tänaseks kukuks ja hind loomulikult kukkus.

    See on selge turumanipulatsioon ja käib vägagi Finantsinspektiooni ja börsi uurimisvaldkonda. Ma ootaks selles suhtes küll mingisugust sanktsiooni.
  • samuti sanktsioonid Veskimäele kui ta täna lubas mitte müüa ja pärast ikka müüakse ..., :)
  • ei see on normaalne, ta pole midagi kaotada, ainult võita kui kõvasti räusata ja ehk teliasonera usub ja maksab rohkem...
  • Mida siiski arvate, kas Telku võetakse üle, ja mida hind nendes segastes oludes lähiajal teha võiks?
  • Üks tähelepanek veel - pakkumise tingimustes on kirjas, et kui TeliaSonera 85% aktsiakatest pärast seda pakkumist täis ei saa, siis on pakkumine kehtetu. AGA, TeliaSonera võib ühepoolselt selle 85% piiri tühistada kui neil peaks soovi olema.

    Üsna väikeinvestori suhtes üleolev pakkumine on see igatahes. Mina ei soovitaks küll kellegil koheselt müüa, tundub et ETL ei ole veel niipea börsilt kuhugi minemas.
  • Henno, Telekomi GDR viimane hind Londonis tavakauplemisel oli siiski $28,25. $27,75 on sulgemishind, mis leitakse BID ja OFFER hindade keskmisena.

    ....For SEAQ, SEATS and AIM securities the closing price is the best bid, offer and mid price calculated from market maker quotes at the end of the mandatory quote period.
  • "See on selge turumanipulatsioon ja käib vägagi Finantsinspektiooni ja börsi uurimisvaldkonda. Ma ootaks selles suhtes küll mingisugust sanktsiooni."

    Sonera pole kohustatud maksma pennigi rohkem kui nad tahavad ja nad võivad selle ka välja öelda. Midagi illegaalset seal nüüd küll ei ole.
  • Huvitav, kas dividende juhul kui riik keeldub müümast ei kinnitatata aktsionäride koosolekul, sest dividende vaatleb TeliaSonera kui osa pakkumisest. Et kui riik pakkumist vastu ei võta siis väiksemad dividendid või jonni pärast ei maksta üldse dividende eelmise aasta eest.
  • Ninasarviku parteil linna eelarve lõhki, teed lagunevad, reformid tahavad rahasüste, jne.- igalpool karjuv raha vajadus ja kõik on arvestanud, et pappi tuleb, sest TEL/SON valge rahapurjekas on kohe randumas. Randuski, kuid rootslased ei taha niisama raha loopida, teades, et siinsed riigiisad on suures rahahädas ja lootes, et küll see konks alla neelatakse. Samas olen veendunud, et suuremad fondid sellise hinna juures just mütsi loopima ei kipu. Huvitav on vaadata teema arengut.
  • as mitte hansa ylev6tmine ei tähendanud ka börsi tippe ja krashi algust?
  • Eesti reeglite kohaselt peab pakkumishind olema vähemalt 6 kuu keskmine ehk preemia arvutamine üle 12k keskmise on suht mõttetu - lisaks peab hind olema mitte üle 10% madalam kui viimase 10 kauplemispäeva keskmine hind - sellele näib see 111,30 eek küll alla jääv.
  • Aga millal toimub aktsionäride korraline üldkoosolek ja millal fikseeritakse aktsionäride nimekiri, kes saavad dividende????
  • Tarjous, pärismaalased on hyvä,
    võtke vasstu, sitten saate kahviafilterid ja uudet autot osta!!!!!!
  • paneks rahad kokku ja pakuks Teliale 112 krooni aktsia eest? Kui Telia ei müü siis saaks vähemalt 51% kokku ja vahetaks nõukogu välja .-)
  • Telekomi tulemused tegelikult väga head ... selliste tulemuste + dividendide kontekstis oleks loogiline päris tugev positiivne hinnahüpe (siit ka tõenäoliselt eilne pakkumise tegemisega kiirustamine) ... Kas TeliaSonera pakkumine suudab seda pärssida?
  • "volume-weighted average" viimase 12 kuu kohta on muidugi kaval mõte. Kaubeldi ju eelmise aasta dividendimakse ümbruses 100 krooni tasemel läbi ligi 6 miljonit aktsiat.
  • Mis nendes tulemustes nii väga head on? Marginaalid kuivavad, laienemist enam eriti ei tule... Samas aktsiahinna kasv on aastaga ~50%. Tundub, et spekulatsioon ülevõtmispakkumise üle on liiga kuumaks läinud. Kuid samuti turuhind peaks peegeldama õiget hinda...
    Dividendid, minu arvates, võiksid paremini minna arendustegevusele.
  • 1. riik kindlasti ei ole mingis rahahädas täna
    2. huvitav oleks siiski kuulda mingeid selgitusi peale selle, et oleks oodanud preemiat üle turu
    3. 1Q tulemused on "huvitavad", eriti huvitav oleks kuulda/lugeda telekomi juhtide kommentaare.
  • 4. ja huvitav oleks kuulda, kuidas TLSN põhjendaks OMA aktsionäridele praeguse pakkumise märgatavalt paremaks muutmist. Peale selle, et on ju tavaks maksta preemiat üle turuhinna.

    huvitav-huvitav. elame toredal ajal. wait and see.
  • "Aasta algas tugeva kasvu ja püsiva kasumiga," rхhutas juhatuse esimees, Jaan Mдnnik, Eesti Telekom grupi tulemusi kommenteerides.
  • matrox

    Kommentaarid on börsiteates olemas: "Aasta  algas tugeva kasvu ja püsiva kasumiga,"  rõhutas juhatuse  esimees,  Jaan  Männik,  Eesti  Telekom grupi tulemusi kommenteerides.

    Aga need ei käi vist nende tulemuste kohta? :)

  • Tulemustel nüüd häda kah polnud miskit.
    Ja kui hansa on "väärt" aktsia, siis miks seda ei peaks telku olema?
    Praegusel hinnatasemel ja eelmise aasta kasumi põhjal on ka P/E hetkel telkul parem.
    Ja kui suurt kasumi kasvu tõusvate intresside valguses siis hansal niiväga oodata on?
  • Mulle eriti meeldib see: "Tulenevalt viimaste aastate madalast investeeringute tasemest kahanevad jätkuvalt Elion grupi amortisatsioonikulud. Võrreldes 2003. aasta esimese kvartaliga olid tänavused amortisatsioonikulud 9% väiksemad."

    Ettevõtte moto: "Amortisatioonikulud väiksemaks!"
  • john doe - ikka on manipulatsioon minu arvates. Kui suuromanik oleks öelnud, et suure tõenäosusega kavatsevad nad pakkumise teha c.a. 30-40% üle turuhinna ja selle tulemusena oleks hind 20% tõusnud - kas see oleks ka ok?:)

    Kui keegi on positsioonis et turgu mõjutada ja seda kasutab (eriti veel selgelt oma huvides) on see manipulatsioon. Antud hetkel nad veel lisaks valetasid - öeldes, et turuhinda nad ei maksa ja tegelikult maksid!
  • jkerr, kes Sulle ütles, et hansa ODAV on? P/E üksi ei ole veel end of story.

    whatever, arvake, mida tahate.
  • taksojuht just eila kiitis;)
    Ja massipsühhoos on vist kõige võimsam tegur

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon