Sun - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Sun

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuna Sun saihakkama oma 10. Solarisega mida kavatsetakse rahvale tasuta jagama hakata ning Microsoft lubas Longhorni välja lasta aastal 2006 võib tekkida oht microsoftile ja enamus töötarkvarast paistab kah minevat arvutibaasil töötavatest süsteemidest üle serveri baasil töötavatele webilahendustele. Siis eks näis mis saab kas järjekordne jooks vastu Microsofti kindluse seinu või mingit sorti edu.
  • Sun räägib igast oma uuest OS-i reliisist nagu see oleks mingi maailmaime. Siiani on nad istunud kenasti oma niššis ja mina ei näe mingit võimalust sealt väljumiseks. Sortsu vabaks laskimine on muidugi tore, kuid selle edukus sõltub paljuski tingimustest. Halvimal juhul kopeeritakse paremad ideed teistesse vaba sortsuga projektidesse ja päike ei võid amidagi. Samas on neil olemas oma tugev toetajaskond, kes kindlasti oma panuse annavad.
  • Pole seda 10't näinud aga ega ju desktopi turul ta kindlasti mingit konkurenti Microsoftile ei paku, serverite turul võibolla veidi paremaks Suni positsioon võib minna. Aga SUNi raud pole vist üldiselt performance poolest väga tipus.

    Ericsson minuteada kasutab SUNi päris palju, suur osa nende softist jookseb Solarise peal, sellist spetsiifilist rauda vajavad asjad siiski Ericssoni enda opsüsteemi peal.
  • Suni raud ja soft on siiski ühed töökindlamad, kuid kahjuks jah desktopidega see et nad on ülemõistuse kallid, ja maailmaime kohta seda et solaris 10 pidi hakkama jooksma PC peal.
  • desktopidega ülemõistuse kallid?
    http://wwws.sun.com/software/javadesktopsystem/get/index.html

    tegemist on siiski ühe odavama desktopi platvormiga corporate userile!

    Mees Sun'ist :P
  • To: Tiit

    Sorais on ka varem x86 peal jooksnud ja oli tasuta saadaval. See ei muutnud midagi.
  • Mnjah, siin juhtus nüüd see, et mina rääkisin aiaaugust (desktopile MÕELDUD platvormist) ja teised aiast (SOLARISET, MIS SIISKI ON SERVERI OP SYSTEEM) Vabandan!
  • Java desktop pole ju opsysteem. Opsüsteemi pead juurde ostma. Tegemist rohkem Terminali süsteemiga a lla Microsoft CAL ja Terminal serveri kasutaja listsents. Üldiselt Sellel alal on Microsoft tõsiselt odavam aga mida pole microsoftil on...

    Trusted Solaris OS is also available for x86 platforms, with EAL4 and EAL4 CAPP, bringing military-grade security to your enterprise.

    Sest tõsiselt enamus pankasid ja haiglaid ja muud sellist olulist kraami jookseb UNIXI peal.

  • Tin, JDS on opsysteem ka. Tegelt on hetkel väljas olevad JDS all Suse linux, millele on tehtud korralik ja ettevõtte tasemel kasutatav X'i interface + lisatud email, ja office automation toolid. Ja see kõik kokku on oluliselt odavam kui MS vastavad tükid.
  • noh, sunil on lahe tehnoloogia: a href=http://research.sun.com/spotlight/2004-09-20.feature-proximity.html>proximity communication

    eriti mis puudutab yha kasvavate die sizede, vähenevate yieldide ja multicore technoloogiate esilekerkimist. inteli dualcore pidi tulema q2 2005 ja olema rohkem 1+1 (ehk kaks eri died kestas kokku yhendatud) kui trye 2 cores on 1 die värk..
  • Sun-i kolmas oluline samm on minu meelest Utility Grid, millega nad alustavad protsessoriressursi kaubaks muutmist ja sellest võib saada revolutsioon pikas perspektiivis (palju räägitud asi tegelt - a la United Devices, nüüd jõudis ka Sun niikaugele). Ehk siis praegu toimub nö standartide väljatöötamine. Kui need on välja kujunenud, tekib 1-2 turutegijat, kelle standarditest lähtuvalt hakkab toimuma protsessoriressursi müük börside vahendusel - tekib uus alusvara. Eestis antud "tootel" väljavaated muidugi puuduvad - isegi Hansapank ja Eesti Energia on liiga väikesed ja ei tegele "number crunchimisega", et sellisest asjast kasu saada - vähemalt 5a perspektiivis kindlasti.
    Ehk järgmised 10a on tegu nishitootega, mis hakkab jõuliselt võtma oma tarbeks clusteri-ehitajatelt motiivi clustreid ehitada. Minu jaoks jääb muidugi õhku rippuma security küsimus. Kes, kuidas ja millega selle tagab? Krüpteeritud pakkide liigutamine üle interneti ei tundu oma clustris ja datacentre'is turvatud jooksutamise kõrval eriti ahvatlev väljavaade.

    info siin:
    http://www.aceshardware.com/read_news.jsp?id=80000572

    ja Suni pressiteade:
    http://www.sun.com/smi/Press/sunflash/2005-02/sunflash.20050201.2.html
  • Selline uudis minut.ee -s: Sun Microsystems on tegemas ärimaailmas kannapööret ning kummalisel kombel kaasneb sellega ka nimetus börsil. Järgmisel esmaspäeval muutub NASDAQ'i nimekirjades sümbol SUNW hoopiski JAVA'ks. Sun-i tegevjuht Jonathan Schwarts selgitab oma blogis, et brändid nagu ka töötajad ei ole kulumaterjal vaid investeeringud ning nende väärtuse mõõtmine on rohkem kunst kui teadus. Schwartzi arvates tunneb suurem hulk inimesi Javat kui Sun Microsystems nimetust. Sellega pööratakse selg firma ajaloole - SUNW tähendab Stanford University Network Workstation - esimene Sun'i toode, mille valmistas kaasasutaja Andy Bechtolsheim 80ndate alguses. Kas uus imidž näitab kadu riistvara arendamisele, ennustab tarkvara tähtsuse tõusu ning aitab kaasa äri kiirele laienemisele, ei oska keegi ennustada.
    Minuti uudis


    The Register uudis

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon