Merko Ehitus (MRK1T)
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
kui rakendatakse kõige hullem stsenaarium kus ehituskulud hüppavad ning kinnisvara turg jarskelt jähutab - siis Merko on olukorras, kus osa juba müüdud korterites lõpetakse kahjumiga ning uued jäävad müümata. siis aktsiahind võib lihtsalt kukkuda 6eur-ni.
-
"lindprii"
Ma ei saa LHV-st aru, tahetakse aktsiat omakapitali hinnaga saada ja preemiumit ei taheta sugugi maksta
31.03.2021 bilanss
omakapital 160 779M€
aktsiate arv 17,7M
160 779M€ / 17,7M = 9,08€ aktsia
Premiumit tahetakse saada hoopis :)"iTake"
kui rakendatakse kõige hullem stsenaarium kus ehituskulud hüppavad ning kinnisvara turg jarskelt jähutab - siis Merko on olukorras, kus osa juba müüdud korterites lõpetakse kahjumiga ning uued jäävad müümata. siis aktsiahind võib lihtsalt kukkuda 6eur-ni. -
"iTake"
siis aktsiahind võib lihtsalt kukkuda 6eur-ni.
Merko dividendid:
2015: 0,41 + 0,23 aktsiakapitali vähendamine
2016: 0,51
2017: 0,41
2018: 1,00
2019: 1,00
2020: 0
2021: 1,00 -
"iTake"
kui rakendatakse kõige hullem stsenaarium kus ehituskulud hüppavad ning kinnisvara turg jarskelt jähutab - siis Merko on olukorras, kus osa juba müüdud korterites lõpetakse kahjumiga ning uued jäävad müümata. siis aktsiahind võib lihtsalt kukkuda 6eur-ni.
Kaua võib seda jama ajada? -
"stefan"
"iTake"
Merko dividendid:
2021: 1,00
"Past performance is no guarantee of future results" -
"iTake"
"stefan"
"iTake"
Merko dividendid:
2021: 1,00
"Past performance is no guarantee of future results"
Huvitav, miks need panga analüütikud DCFi kühvavad? -
"ain25"
"iTake"
Kaua võib seda jama ajada?
ain25, mina ainult pantud üks stsenaarium, millie võib loomulikult mitte realiseeruma, vaid teistpidi - ehitusukulud kukkuvad, kinnisvara turg veelgi kuumendab - siis näeme merko 25eur aktsia kohta. kas see meeldib teil rohkem?
aga kuna oleme praegu nii evastabiilselt keskonnas, kus COVID jama kindlasti kestab veel paar aastad(vaktsiini kontraktid on juba olemas) ning "green deal" triljooneid kindlasti nõuab palju palju ehitusmaterjale, siis see pole täesti jama minu hiinnangul. aga jah, ma pole suur ekpert nägu stefan, olen algaja. -
Iroonia või ei, aga 25 oligi päris normaalne number, minu arvamusel.
(iTake on igal juhul foorumi liige alates 2007 aastast)
;-) -
"stefan"
Iroonia või ei, aga 25 oligi päris normaalne number, minu arvamusel.
(iTake on igal juhul foorumi liige alates 2007 aastast)
;-)
jah, alustasin esimene kord just enne esimene kriisi :) ning pole investeeritud midagi pärast. ja nüüd ma olen tagasi! :D -
Tere tulemast!
-
"Rinja"
Huvitav on homme-ülehomme jälgida, kas paanikamüügiga ka mõni suurem kaasa läks.
Tundub, et teisipäeval pigem vastupidi. -
Esi- 145-st (5000+ aktsiat) on teisipäeval müünud ainult Swedbank AS ja 229 aktsiat, ma arvan, et turutegija order. Juurde ostetud 13 kontole.
Puhas uute aktsionäride proovikivi, kas ilma sisulise uudiseta meediakära peale suudad kainelt mõelda või mitte.
Kunagi alguses müüsin ise ka, ma mäletan, iga kiirema allaliikumisega sisse, et muidu jään üldse rahast ilma ja ülesliikumisega rabasin osta, et mitte tõusust ilma jääda. -
K525 ära palun kommenteeri ( Stefan on Tallinkist siia kolinud, tema on nagu investor Toomas, kui tema räägib, siis nii on) , Merko hind ei oleks muidu nii kõrge, kui on nii palju uskujaid/lootjaid.
Oma kogemusest, tahtsin juulis puhata, kõik paluvad, ole hea, lase see suvi veel 100-ga , puhka järgmine.
Kõik toodavad nagu hullud, kuna kõik usuvad, et see ralli saab varsti otsa. Varsti saabub hetk, kui pakkumine ületab nõudluse ja arvan, et LHV annab hinna sihti 12 kuu pealt, mitte homse.
(13 miinust oleks väga hea) saavutus, ma sellest vaesemaks ei jää ) -
"Visahing"
K525 ära palun kommenteeri ( Stefan on Tallinkist siia kolinud, tema on nagu investor Toomas, kui tema räägib, siis nii on) , Merko hind ei oleks muidu nii kõrge, kui on nii palju uskujaid/lootjaid.
Oma kogemusest, tahtsin juulis puhata, kõik paluvad, ole hea, lase see suvi veel 100-ga , puhka järgmine.
Kõik toodavad nagu hullud, kuna kõik usuvad, et see ralli saab varsti otsa. Varsti saabub hetk, kui pakkumine ületab nõudluse ja arvan, et LHV annab hinna sihti 12 kuu pealt, mitte homse.
(13 miinust oleks väga hea) saavutus, ma sellest vaesemaks ei jää )
Mind hirmutab kõige rohkem praegu investorite eufooria/fomo paanika. Kui minu või mõne teise kasutaja investeerimisteesid ei kattu enda omadega, ollakse siiralt solvunud, vihased ja minnakse kiirelt isiklikuks. Öelda, et sinu portfellis oleva ettevõtte valuatsioon on minu meelest ebamõistlik on paljude jaoks umbes sama kaaluga, nagu öelda, et sul on inetu nägu ja odavad kingad. Sry, aga investeerimisfoorum ei pea olema hugbox, kus ühegi aktsia hinnas ei kahelda ja käiakse ainult raketiikoone postitamas.
Stefani kohta ei oska ühtegi halba sõna öelda. Meie vaated Merko osas ei kattu, aga ma hindan kõrgelt, et ta argumenteerib enda seisukohti ja loob foorumisse väärtust. -
Ehitusleping Eestis (Eesti kagupiiri teine ehitusetapp)
Lepingu raames rajatakse taristu 34,7-kilomeetrisel piirilõigul Võrumaal. Ehitatav piirilõik algab Tserebi külas Vanigõjärve lõunakaldal ja lõpeb Võmmorski külas. Tööde teostamisel on juhtiv partner AS Merko Ehitus Eesti.
Lepingu maksumus on ligikaudu 15,8 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Ehitustööde tähtaeg on 2025. aasta aprillis.
https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=bc0178fb3e92fea5f34d0ff4e38d59172&lang=et -
"277025"
Ehitusleping Eestis (Eesti kagupiiri teine ehitusetapp)
Lepingu raames rajatakse taristu 34,7-kilomeetrisel piirilõigul Võrumaal. Ehitatav piirilõik algab Tserebi külas Vanigõjärve lõunakaldal ja lõpeb Võmmorski külas. Tööde teostamisel on juhtiv partner AS Merko Ehitus Eesti.
Lepingu maksumus on ligikaudu 15,8 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Ehitustööde tähtaeg on 2025. aasta aprillis.
https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=bc0178fb3e92fea5f34d0ff4e38d59172&lang=et
Võrreldes eelmise lepinguga (mis kestab kuni 2023-ni) oli niisiis kilometrihind madalam:
12 mai 2020
https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=bfd1fe2f63e937001cb4b542c495d8c5e&lang=et -
Stefan, km hind sõltub nii paljudest teguritest (eelkõige maastikust), et seda on keeruline niimoodi joonlauaga mõõta.
-
Draax
Sellepärast ma lihtsalt tõdesin, ja ei kommenteerinud. Sinu kommentaar on esimene mõte, teine võiks olla, et ehitusjärgus on Merkol praegu parem pilt kogululudest, ehk et esimene leping oli oodatust kasumlikum. Veel kommentaar võiks olla sünergiaid kuna Merko on juba kohapeal. Aga veel võib seda ka vaadata seoses jutuga tõusvate ehituskuludega, kuna eeldatavasti on siiski materjal ja ka looduslik olukord sarnane. Ühesõnaga, võib vaid tõdeda, et riigi jaoks on kilometri hind seekord madalam. -
Edaspidi huvitav kas Eesti ja Venemaa lepivad milleski Saatse saapa kohta, muidu tuleb järgmisel etapil seal ühe U ehitada.
-
Ah, ajaleheartiklis oli hinda kommenteeritud:
"Kagupiiri teise etapi ehitustööde hind on suurusjärgus 18 miljonit eurot nagu ka esimese ehitusetapi puhul, kuigi lõik on pea poole pikem. "Seda peaasjalikult põhjusel, et teises väljaehitatavas piirilõigus on maastik oluliselt lihtsam võimaldades kokku hoida muidu soisele alale rajatavate pontoonteede arvelt," rääkis PPA piirivalveosakonna juht Egert Belitšev."
https://www.err.ee/1608224185/ppa-ja-merko-solmisid-kagupiiri-teise-etapi-ehituslepingu -
Meeldetuletus ASi Merko Ehitus dividendimakse ex-päev on 04.06.2021
AS Merko Ehitus maksab dividendi 1,00 eurot aktsia kohta 18. juunil 2021.
https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b95f034ce80aae12442686a6e318e0d86&lang=et -
In one snapshot, looking at an agency that listed 35 new-build properties for sale during an eight-month period, the constant relisting made it look as if there were in fact 368 properties for sale. Rather than roughly £50m in market value of apartments advertised, the distortion would have made it appear as more than £500m. In another example, a £3.6m flat was re-listed 15 times in six months, making it seem like the average asking price in the area was skyrocketing. The manufactured flurry also gave the impression to potential buyers that flats were “flying off the shelves”, she said, when in fact the developers were struggling to offload them. The reality was that they were selling off homes in bulk at steep discounts to corporate landlords and institutional investors, with prices slashed by up to 38%.
https://www.theguardian.com/artanddesign/2021/feb/02/penthouses-poor-doors-nine-elms-battersea-london-luxury-housing-development
Huvitav kas sarnaseid taktikaid ka siinpool kasutatakse?.. -
Tallinna börs on hea rahulik koht, võid rahulikult uudiseid lugeda, turuinfot vaadata ja mõtiskleda, et kas mõju hinnale ei olegi või kõik magavad :)
-
No pole vaja vaid uudiseid lugeda, Merko ise ka kommenteerib
https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b6edac56082c6a7ece308d69fc64f2ff0&lang=et
Kontsernile teadaolevalt ei ole Keskkriminaalpolitsei esitanud kahtlustust ei Tallinna Teede ASile ega selle töötajatele. -
uus "Järvevana" on tulemas?
-
1 euro aktsia kohta läheb KAPO-le "dividendiks" nüüd? :)
-
Merko omandab 35% Connectost. Nutikas samm, elektris ja gaasis edaspidi eduka konkurendiga koos rukist lõikama.
-
Mingi 15 aastat tagasi oli Merkol osalus firmas AS Telegrupp - äkki mingil määral uus sisenemine samas äris...?
https://nasdaqbaltic.com/statistics/et/news/225960 -
Kui üritada ennustada kuhu suur avalik/era raha investeeritakse lähiaastatel, siis tuuleenergia on ilmselt äärmiselt suur asi, ja äkki antud tehing on ka selleks mõeldud...
-
"stefan"
Kui üritada ennustada kuhu suur avalik/era raha investeeritakse lähiaastatel, siis tuuleenergia on ilmselt äärmiselt suur asi, ja äkki antud tehing on ka selleks mõeldud...
Vabalt võib just nii ollagi (ma ei oska suurusjärke telekom vs tuulepargid ise puusalt jagada), aga Connecto on ka suhteliselt oluline tegija telekommunikatsioonivõrkude osas, juba palju aastaid.
Nende tööde loetelu ses vallas: https://www.connecto.ee/telekommunikatsiooni-vorgud-tehtud-tood/. Kundede loetelu ei ole teisejärguline.
Riik pani hiljuti juurde (COVID I laine lisaeelarves) ca 10-15 milj eurot raha nn viimase miili optikavõrgu rajamisse, mille osas on konkurss tehtud ja tööd käimas - https://ttja.ee/lairiba-teine-etapp-alates-2020. Sisetunne ütleb, et siia tuleb veel avalikku raha juurde.
Lisaks - hoolimata senistest viivitustest (pilk MKM-i) jõuab ka 5G mingil hetkel ikkagi sellisesse staadiumisse, kus päriselt hakatakse midagi tegema (võrku rajama / ümber ehitama). Ilmselt on ka siin Connecto juures. -
2020 aruandes on kinnisvarainvesteeringute all olev maa bilansis 12,356 miljoni euroga, eksperthinnang annab õiglaseks väärtuseks 27,97 M €. "Lisa"kasum 15+ miljonit € jõuab joone alla korterite müügil. Sama proportsiooniga oleks kogu bilansis oleva 60 miljoni € ostuhinnaga maa õiglaseks väärtuseks 137 miljonit €. 77 miljonit ridade vahel ootamas lihtsalt. Ma saan aru küll, et varem = odavamalt ostetud kruntidele ehitatakse enne, aga ma arvan, et suurusjärk on lõpuks sinna kanti ikka.
PS Oleksin lihtsalt huvi pärast nõus ostma LHV analüütikute arvutuskäiku, mis andis MRK aktsiahinnaks 8,20.
Kui nad just splitti ei oota:) -
loomulikult niimoodi ei juhtu. seekord asjad on erinevad. -
Neid jooni tõmmatakse ikka tagantjärgi. Ajahorisonti muutes saab neid suunata ükskõik kuhu. Aga tore vaadata ikka.
-
"iTake"
loomulikult niimoodi ei juhtu. seekord asjad on erinevad.
Seekord läheb nii: -
"ain25"
"iTake"
loomulikult niimoodi ei juhtu. seekord asjad on erinevad.
Seekord läheb nii: -
Pigem ma ikka loen välja, et buy. Aga eks see oleneb, mis nurga alt vaatad.
-
Täiesti mõtetu on graafikule jooni tõmmata. Ainuke mis loeb on keskpanga rahapoliitika.
-
"SideKick"
Täiesti mõtetu on graafikule jooni tõmmata. Ainuke mis loeb on keskpanga rahapoliitika.
kas siis tehniline analüüs on täiesti mõttetu? -
jah
-
"SideKick"
See kehtib nüüd väikeinvestorite ja teiste raha investeerivate kodanike kohta. Usutavasti nii mõnigi edukas algo tõmbab sisuliselt graafikule ülalnimetatud investorite jooni, mida ta siis ära kasutab. -
Ma hakkan ka kohe Rene'd treidima ja investeerima õpetama. Üks hetk, valmistan materjalid ette, kohe hakkame pihta.
-
Vitalik paneb raudselt antsu.
-
https://arileht.delfi.ee/artikkel/93741811/merko-lati-tutarfirma-vastu-esitati-pea-300-000-euro-suurune-hagi
-
Suht palju on väikeaktsionäre, kes müüvad üksteise alla. Miks nad seda teevad, aru ma ei saa. See 300K kohtuvaidlus sunnib või, mis oli ammu juba aruannetes kirjas? Summa on ju tilluke. Iga suvi on see allapoole tiksumine ja iga kord arvan, et ei hakka spekuleerima sel aastal, kes see ikka nii odavalt müüb. Homme laekuv dividendiraha ehk tekitab elevust natuke.
Selle aasta eest ma ei näe küll põhjust, miks min. 1€ dividendi ei peaks ära tulema, tänaselt hinnalt üle 7% juba. -
"Rinja"
Suht palju on väikeaktsionäre, kes müüvad üksteise alla. Miks nad seda teevad, aru ma ei saa. See 300K kohtuvaidlus sunnib või, mis oli ammu juba aruannetes kirjas? Summa on ju tilluke. Iga suvi on see allapoole tiksumine ja iga kord arvan, et ei hakka spekuleerima sel aastal, kes see ikka nii odavalt müüb. Homme laekuv dividendiraha ehk tekitab elevust natuke.
Selle aasta eest ma ei näe küll põhjust, miks min. 1€ dividendi ei peaks ära tulema, tänaselt hinnalt üle 7% juba.
Nad seda teevad, sest keegi suuraktsionär ei taha selles hinnas oma positsiooni suurendada -
Fausto tundub olevat paras ämber koos selle Fahlega? Mul üks tuttava tuttav restaureeris seal mingit fassaadi- muinsuskaitse all ja puha. Ma ehitustermineid ei tea, kuid vuuk olevat olnud tähtis jne. jne.- ühesõnaga palju jama ja käsitööd. Peale tööd käis Fausto fassaadi üle hindamas ja arvas, et on täiesti ok maksta töö eest kokkulepitud X summa asemel X-Y%, lihtsalt sellepärast, et Fausto nii arvab, et tagantjärgi hinnates ei ole tehtud töö väärt eelnevalt kokku lepitud hinda. Too tuttava tuttav igal juhul ütles, et Faustoga viimane kord midagi teha. No eks ta kokkuvõttes selline tõestamata "külajutt" ole, aga Faustost ja Fahlest "küla" peal midagi head kuulnud ei ole.
-
Eks 50% alltöövõtjatest ütles sama Merko kohta, kõik teavad, mille poolest ta kuulus on :)
-
"Visahing"
Eks 50% alltöövõtjatest ütles sama Merko kohta, kõik teavad, mille poolest ta kuulus on :)
et kui töö tehtud, siis kunagi ei venita maksmisega ? -
"Visahing"
Kui suure valimi pealt sa selle statistika muidu tegid?