Daytrading - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Daytrading

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kes oskab soovitada kohta kus teha lühiajalisi investeeringuid ja kus on kõige väiksemad teenustasud? Mul on küll account Datekis, aga see ei ole parim variant. Scottrade ei lase üldse välismaalasi ligi. LHV ei sobi daytradinguks kuna ordereid käsitletakse viivitusega. Sooviks kuulda mõne reaalselt tegutseva daytraderi mõteid ja soovitusi.
  • Msr, eksid - LHV Traderi vahendusel on tehingute teostamine alla ühe sekundi - orderid otse börsile.

    Teemast laiemalt - antud koht on siin siiski LHV kulude ja kirjadega ehitatud ja käigus hoitav foorum, seega pole see ilmselt sobilik paik teiste maaklerite reklaamimiseks.
  • Kristjan: tore kui see nii on. Ilmselt ei ole ma viimaste arengutega täpselt kursis. Aga see oligi ju hea võimalus sinu poolt viidata LHV arengutele. Pealegi on ju foorum koht kus inimesed saavad oma kogemusi ja mõtteid vahetada ja seda ei peaks kohe reklaamimiseks tituleerima. Vastasel korral tuleks siin 90% päevateemasid ära kustutada.
  • Ja kui vaadata 25000usd tingimust LHV Trader'is, siis ei sobi see mitte igaühe jaoks. Ega siis kõik ka nii rikkad ei ole kui sina.
  • Soodsaimad hinnad,mida pakutakse on $1- 100 tk.,üle 500 tk. läheb veel odavamaks.Google ja otsingusse discount broker,peaks olema abiks.Lhv traderi hinnad üldiselt keskmised.Kuna tegemist lhv foorumiga,siis päris nimesid ei hakka nimetama.
  • msr, üks vahva väljend käis ennem läbi "koli korrus allapoole".
    Iga kell kasutaks ennem LHV Traderit kui Ameritrade`i.
    Mida ja kuidas sa mõtled kaubelda kui pole aru saanud või suutnud infot otsida, et LHV Trader on parem ku Scottrader?

    25K USD reegel on üleüldine seadus, väiksema summaga alustamine on võimalik prop-i kaudu (näiteks 5K) ja on ka mõned veel väiksema alustustasuga variandid. Aga kõikidele oma taolisetele küsimustele annavad vastuse google, erinevad foorumid, grupid, jne.
  • millest uued traderi aru pole saanud, on see, et odavmaakleritel on halb execution ja trademise juures pole tähtsaim mitte odav teenustasu vaid strateegia, mille järgi kaubeldakse.

    Suured majad USAs (JPM, MWD, Smith Barney) küsivad tehingu eest 5 senti aktsia kohta vōi rohkemgi ja tehingud toimuvad telefoni teel, ja ikka koorivad nemad maakleriäri koore. kui teenustasu on 1$, siis pole sellega vōimalik ülal pidada maaklerit, kes sulle telefoni teel mōistlikku juttu ajab. LHVs saab näiteks alati rääkida asjalikult USA kauplemisest Sure Betiga vōi Kristjan Lepikuga. Eesti ja Soome aktsiate teemadel saab arutada Henno Viirese vōi Alo Vallikiviga. USA säästumaakleritel pole ōigust, ega oskust soovitust anda.
  • Pole küll lhv traderit kasutand, kuid arvan et teised pakkujad ei jää millegi poolest alla. Eeliseks on ehk see et saab kasutada maakeelt kui hätta jääd, kuid eks teistel kohtadel ole omad eelised ....
  • Ühes Jim Crameriga seotud raamatus oli miski koht, kus maakler mainis, et lõunale minnes oli nende tulu kuskil $500k ning sellest $150k makstud teenustasudeks. Huvitav proportsioon, et kolmandik anti ära. Sellele oli raamatus "Confessions of Street Addict"-s seletus ka, et põhiline ideede genereerimine käis selle abil, et hoiad teenustasudest elavaid tegelasi oma lõa otsas ning nemad serveerivad sulle ise kogu värske info. Sina ainult vali.

    Algajatele see jutt muidugi eriti peale ei lähe. Samas mina mitte-LHV töötajana võin ehk ära öelda (oma arvamuse), et sellised kokku hoidjad ka LHV-le tõenäoliselt lähevad vähem peale. LHV ametlik seisukoht üsna tõenäoliselt sellest erineb aga see ei muuda üldpilti. :P

    Kusjuures, mina pole kunagi LHV-le liigselt tulutoov klient olnud ja siiski ütlen suure tänu töö eest mida nad teevad. Ning see on ka põhjus, miks ma ei vaata teiste maaklerite poole. Samas näedsa, LHV ei helista mulle kui midagi tõsiselt head leiavad. Isegi LHV Pro-d ei näidata :).

  • Tehke parem rohkem kodutööd. Võimalusi on nii ja naasuguseid, et olla daytrader .
  • kalle23: Juhata mind pimedat. Raha on 10k USD. Kuidas saaks daytrader olla seda 25kUSD reeglit (5 päeva, 5 tehingut) torkimata? See on üks suur mõistatus mida ise seni lahendada pole suutnud.
  • Noooh..execution on muidugi oluline osa kauplemisest aga mille põhjal te neid tehinguid tegema hakkate? See vast isegi olulisem küsimus..

    JMHO

    sB
  • LHV on kindlasti hea töö ära teinud, et on Trader'i ja muud töövahendid kättesaadavaks teinud. Idee oligi siin foorumis ergutada üht asja teise vastu võrdlema hakata, sest ainult nii saab lühikese aja jooksul hulk kasulikku teavet ühte kohta koondada. Arvan, et nii rumal pole siinkirjutajatest keegi kes ei oskaks Google's või mujal ringi vaadata, seega pole vaja selliseid märkusi siin teha!
    Kindlasti on LHV eelis selles, et asi toimib siin kohapeal ja kui midagi juhtub sootuks erinevat oodatust, siis on palju lihtsam kas helistada või kohale minna ning asjad ära klaarida. Seda võimalust USA suhtes tunduvalt raskem kasutada.
  • SureBet täiesti õigel teel - edukas kauplemine koosneb nii ideest kui teostusest, ning ideel on minu meelest kordades tähtsam roll. Kuid sageli kiputakse valest otsast alustama.

    P.S. 25K reeglist ei saa keegi mööda.
  • Raske on üldse alustada väikse rahaga, sest kõik head asjad maksavad ja palju. Kui netis kaevata pidevalt, siis üht-teist leiab tasuta ja erinevaid free-trialeid, aga neil on tihtipeale sada häda küljes ja aega kulub oma tahtmise saamiseks kõvasti.

    Chartinguks, backtestinguks, süsteemide arendamiseks:
    www.esignal.com
    www.tickquest.com
    www.tradestation.com
    www.ensignsoftware.com
    www.futuresource.com
    www.cqg.com
    www.sierrachart.com
    www.mytrack.com
    http://fipertec.com/start.html
    www.equis.com
    www.fibonaccitrader.com
    www.neuroshell.com
    www.omnitrader.com
    www.kasanjianresearch.com
    www.stelaronline.com
    www.nd.com
    www.realtick.com
    www.scmagic.com
    http://www.nextrend.com/
    http://www.finance.lycos.com/home/qcharts
    http://www.linnsoft.com
    http://www.quotetracker.com/index_nn.asp
    http://www.iqfeed.net/
    www.metatrader.com
    http://www.tradingrecipes.com/
    http://www.smartquant.com
    www.wealth-lab.com
    www.tradestation.com
    http://www.quest.com/bigbrother/
    www.unisyn.com
    http://www.dumeter.com
    http://www.dumeter.com
    www.anfutures.com
    http://www.pinnacledata.com/
  • Ei hakka siin mingeid võimalusi jagama, kuidas olla DT ka alla 25K USD. Kes tõsiselt tahab, see leiab need võimalused endale.
  • Näide ei ole küll kõige kohasem, aga kasiinoski on võimalik teha väikseid panuseid milledel teoreetiline võimalus võita ka suuri summasid. Seal kus aga diiler kohal, seal ka algpanuse nõue suurem. Siiski erinevad võimalused on pakutud.
  • to kalle23: miks sa siis üldse siin sõna võtad kui ei taha, ei meeldi, ei hakka, ei soovi, ei, ei ,ei
  • 25K nõue ei kehti näiteks futuuridele, seega nendega panustades saab tõesti ka väiksema summaga piiramatult daytradingut teha.

    Aga minu meelest on sellel piiril oma jume. Daytrading on karm töö ja vähem kui täiskohaga pole seda mõtet teha.

    Oletame, et sul on 15K USD. Palju aastas plaanid teenida? 100% pikaajaliselt on jõuakohane väga vähestele, oletame, et kuulud nende hulka. Seega teenid 15K juurde. see on umbes 15K EEK kuus, miinus maksud. Ning seda vaid ideaaljuhul. Kas vaeva ja närvikulu väärt? Usun, et enamus saab seda raha kergemini teenitud.
  • LHV Treideris saab päris pisikese lisatasu eest võtta ka Level 2 (turusügavus)-e, mis on iga aktiivse kaupleja jaoks ülioluline vahend. Soovitan soojalt.

    sB
  • Inimesed, mil viisil te kavatsete kauplejana ellu jääda, kui te ei suuda iseseisvalt leida, mis aegadel on börsid avatud, valida endale maaklerit, otsida elementaarset turuinfot. Esimesel korral või ju õnneks minna, kasutades näiteks lhv ideid, kuid pikemas perspektiivis võtab turg halastamatult teilt kõik, mille te mängu panete. Just want to say you should keep in mind that every day you're going against people who are among some of the sharpest knives in the drawer.
  • Selleks, et see teema pole nii kerge , kui arvatakse. Teemal, millel kommenteerisin ei ole selle asja juures yldse mitte midagi määrav. DT ja kauplemine algab muudest printsiipidest, kui kus on odavam.
  • Sahtlil mingis osas õigus. Kui lähete lahingusse stiilis "25K peale ja kohe treidima", siis on tulemus suure tõenäosusega üpris hapu. Minu hinnangul läheb ca 12-18 kuud enne, kuid üldse mingist (regulaarsest) kasumist rääkima saab hakata. Enne seda tuleb teha a) kuivalt b) väga väikeselt. Just niipalju, et teenukad tasa saaks.

    Eestis on pisike hulk inimesi, kes teenivad igapäevaselt kauplemisega suurt raha. See on võimalik.

    sB
  • Kalle ajab õiget juttu, väga karm ja keeruline töö on daytraderi oma. Kuigi esmapilgul võib tunduda lihtne.

    Sahtli point ka õige, iga päev tuleb minna võitlusse oma ala parematega ja pidevalt tuleb tööd teha, et ennast ja strateegiat värskena hoida. Kuid siiski leidub inimesi, kes ka Eestis sellega leiba teenivad, minu respekt neile.

    Tuletan ka meelde, et väga suur osa (80-90%?) daytraderitest kaotab oma raha. Kuidas õnnestuda? LHV-l on lähiajal plaanis selle kohta ka seminar, ehk see annab suuna.
  • Kristjan: sul on sellest vaatevinklist kindlasti õigus, aga teisest küljest tuleb ju sinnamaani ka kasvada ja inimene õpib ujuma ju ikka siis kui vette läheb, mitte enne, vaatamata sellele kui palju ta on selle kohta lugenud või kelleltki kuulnud. Sama ka kauplemisega. Aga küsimus on, miks peab siis kohe alguses selliste summadega alustama kui kogenematuse tõttu risk kaotada suurem kui hiljem. Kas 25k usd on sinu arvates sobiv õpiraha suurus? Millegipärast ma usun, et sina sellist summat pole õpirahaks maksnud, on mul õigus?
  • Msr, selles mõttes on 25K piir piirav tõesti, et alustada tuleks väiksemate kogustega. Ning vastuseks msr-ile, minu õpirahad on kahjuks siiski olnud ikka üle 25K, kuid eks kooliraha selleks makstaksegi, et selle arvelt hiljem teenida.

    See ka üks põhjus, miks ma olen ka siin foorumis vahetevahel üsna kriitiline olnud teatud mõttelendude suhtes - äkki aitab see mõnel lugejal kooliraha säästa.
  • klepik. 25K reeglist saab mööda, ka aktsiate puhul.
  • daytrading on eriti äge. ma ei suudaks küll ette kujutada sõltumatumat/põnevamat/tasuvamat tööd. mis rahasse puutub, siis mina kunagi laenasin selle kokku. vastik tunne oli küll, kui 60% sellest haihtus.
  • Samas öeldakse, et scared money never wins. enamasti tõsi.
  • Fitika sõnavõtte tasub jälgida. Tegemist on minu arvates ühe andekama ning teravama treideriga nii siinpool kui sealpool suurt lompi.

    Mees, millal raamatu välja annad? :)

    sB
  • Ja veel üks asi: mina olen avastanud, et kahekesi on ikka väga kõvasti lihtsam, kui üksi. Rohkem ideid, erinev lähenemisnurk, backup kiiretes olukordades jne. üks treidib, teine tsehkkab backgroundinffi jne.
  • Oh raisk, ära pane punastama:)
    Aga ma kahtlustan tõsiselt, et Bettie privaatportfelli tootlus, ka absoluutnumbrites, ei pruugi minu omale sugugi alla jääda, pigem vastupidi. tehke omad järeldused.

    Mõtled seda raamatut, mis ma su käest pihta panin? või isiklikku? esimese toon niipea kui meenub. teise, siis kui pensionile lähen :)
  • Kristjan: eks kooliraha tuleb meil kõigil maksta, ilma selleta ei saa. Aga hea on kui see jääb ikka talutavuse piiridesse, sestap ka algaja igati õigustatud huvi kuidas väiksemate kuludega asi selgeks saada. Ilmselt kalle23 on siinkohal erand.

    Aga Fit võiks sellel seminaril mida Kristjan mainis ka sõna võtta ja oma kogemusi jagada või mis?
  • Mõtlesin pigem seda teist. Aga ootame.

    sB
  • Kahtlemata on teenustasudel siiski osakaal ,kui teed minuti ,tunni tehinguid.LHV-s on 4 centi aktsia pealt,aga olen kohanud 1 cent aktsia kohta.Ja siis on asi ikka väga määrav,kui aktsia on 2$ väärt.
    Kui aga Goog sugune 200$ aktsia siis võib tõesti öelda,et teenustasudel pole tähtsust,tähtsus on ideedel:)
    Mis puutub päevakauplejatesse,siis pole asi sugugi kerge nagu paistab.Pigem võrdlen seda pokkeriturniiriga,kus kasiino võtab oma protsendi.Sisuliselt mängid tugevate vastaste ja kasiino vastu.
  • Ma natuke põhjendan, miks mina mõnda asja just nii teen ja miks DT-d uurin. Lihtsalt huvi pärast! Ma tahan teada, et mis lahti on. Mingi värk on, et saan tulemusi liiga kergelt. Olen täielik pühapäevategija, kuid minu kolm seniproovitud suunda - LHV mäng, Virtuaalportfell kui ka reaalne papp börsil on kasumis. Algaja kohta vist pole paha. Seetõttu proovin edasi nikerdada ja vaadata, millal esimene korralik kooliraha tasumine tuleb. Oma põhitöö teenistusega hetkel võistlemist pole eesmärgiks seadnud. Hetkel on tunne, et 10kUSD on just paras raha asjaga tegelemiseks ning suuremaid riske oleks minusugusel algajal rumal võtta. Küll aga segab mind 25kUSD piir.

    Mul on hetkel tunne, et sellest 25kUSD-st saab sisuliselt mööda, kui maakler pakub mulle kasutajaliidest, millest tehtud tehingud saadetakse ilma maakleri sekkumiseta kuid maakleri nime all börsile. Right?

    Usun, et siin on veel palju neid, kellel asja vastu huvi ühel või teisel põhjusel ning otsene tootlus pole kõige tähtsam. Siis kaotaks virtuaalportfell ju mõtte.

  • Vau. Selline kütmine keset pühapäeva. :)
    Ei taha ennast kuidagi upitada ja pealegi pole ma mingi vana äss treider, et võiks kuidagi kõiketeadvaid nõuandeid jagada, aga tahaks siiski natuke neid tuliseid hotshotte jahutada, kes kohe ennast miljonäriks treidiks, kui vaid odava maakleri leiaks ja nõmedatest piirangutest pääseks. Ma olen ka vahel täis tulist tahtmist igasugu asju teha, aga siis tuleb ennast korrale kutsuda ja ennast tundes on lausa ime et seda siiani suutnud olen.

    Väga lühidalt: Ma regasin ennast LHV kliendiks 4 aastat tagasi. Ma ei ole siiani turul miljonit teeninud. Ja ma ei ole ka miljonit kaotanud. Ja mul on selle üle hea meel.

    Kõigepealt ma tellisin endale uudiskirja ja hakkasin iga päev seda läbi lugema. Samas võtsin LHV saidi õpikuosa läbi. Korduvalt. Zirnaski raamatudki olid tol ajal veel täiesti adekvaatsed alustuseks. Eesti keeles ja puha.

    Virtuaalportfellid sai muidugi tehtud. Sellel olid kõik need plussid-miinused mis foorumist ammu läbi käinud. Aga päris raha (nahka) ikka turule ei toonud. Virtuaalportfell näitas ka seda, et mind huvitab aktiivsem jälgimine/kauplemine ja suurem aja pühendamine kui seda investeerimiskonto võimaldab.

    Siis hakkasid liikuma jutud Traderi tegemisest. See oli bingo. Ootasin veel sellegi lastehaigused eelmisel kevadel ära ja lugesin foorumist kuidas teised pusivad. Suvel maksin esimese miinimumsumma sisse, ei mitte daytrademise miinimumi ;) Õnneks tõi algaja õnn algul niipalju sisse, et järgnenud koolirahad sai selle arvelt maksta.

    Head meelt tegi siin ülal Bettie arvamus 12-18 kuuse katseaja kohta, sest ise olen just sellesse aastasse plaaninud daytrademiseks vajaliku summa peale kandmise. Mitte et ma tahaksin sellega 100% ja aktiivselt tegelema hakata, aga et oleks vajadusel võimalus. Ja üllaülla, siiani ei ole ma isegi sellest siiani väga puudust tundnud. Konto pole ka kordagi lukku läinud, kuigi sama päeva sisse jäänud edasi-tagasi tehinguid on olnud. Ja koolitarkust on ka selletagi tulnud. Ehk niipalju kui algajal vaja kiireid tehinguid teha, on ka piirangut lõhkumata saanud teha.
    *
    Kogu selle heietuse mõte ei ole kedagi neljaks aastaks hoogu võtma panna. Pealegi on nüüd netis paljud võimalused olemas, mida neli aastat tagasi polnudki. Minu näite puhul oli põhjuseks see, et ma ootasin nö eesti asja (LHV Trader) ja olen rahaasjades lapsest saati ettevaatlik olnud. (Tõsi Ühispanga kaudu olin esimesed tehingud juba enne 2000. aastat teinud, aga see oli pikaajaline investeering, mis ka imekombel ära tasus.) Pealegi on mul kogu aeg olnud normaalne töö millest ära elada ja polnud paanilist vajadust kasvõi laenatud raha turule panna, et hea elu algkapitali koguda.

    Point on vast kõige rohkem see, et ma olen näidnud LHV koolitustel seda huviliste seltskonda ja eeldan, et samad inimesed figureerivad ka siin foorumis ja ilmselt on ka nende hulgas kärsituid. Pagan, enamus noored mehed, kuhu selle rikkaks saamisega nii kiire on! Võtke rahulikult ABC läbi (ma loodan, et enamus seda teebki). Jube jama oleks (suht äsja alanud) iseseisvat elu alustada turul suure raha kaotamise pangega. Sry, kui praegu mõni keskealine tulipea siin foorumis on, aga ega see jutt polegi teadus ja kellegi konkreetse kohta kirjutatud vaid mida võib nähtu/loetu põhjal huupi arvan.

    Ise istun iga päev turul sellepärast, et mulle see meeldib ja kui mul ei olnud kunagi taipu minna seda valdkonda õppima, siis võin vähemalt hobiks kaubelda. No ja kui tuleb kasum, siis on ju väga hästi. Ja kui ma sellel alal edukaks osutun, siis veel parem. Aga kui majanduslik olukord hapuks läheb, siis viimases hädas ma turule küll ei torma. Nagu ei lähe ka WRC auhinnaraha jahtima. Mul on amatööri B-kategooria load.

    P.S. ujuma õppisin madalas vees ja päikeselise ilmaga. Võrtsjärves.
  • Üks moment selle pika õppimise ja proovimise juures veel. On tohutult inimesi, kes pole võimelised börsil midagi asjalikku tegema aastate ja aastate pikkuse töö tulemusena - alles jäävad väga vähesed. Närvid on läinud, aega on kulunud hirmsalt, raha heal juhul on midagi alles.
    Tsiteerides klassikuid: "Osta endale parem midagi ilusat."
  • Bettie - just nimelt tuleb enne kuivalt harjutada. Eeldan, et seetõttu ka LHV virtuaalportfelli lõi. Kuigi virtuaalportfell ei ole mitte parim kauplemisviis, annab see mingi illusiooni turul toimuvast. Distsipliini hoides kõlbab see esialgu harjutamiseks küll.

    Kogu siinsest jutust ilmneb äärmine kärsitus. Mina tõmbaks siin analoogi jõuluostude ja kaubamajade hinnarallidega. Kui inimesel on palgapäev, siis on ta hirmus kärsitu seda raha välja jagama. Miks ei ole ta siis kärsitu iga hommiku tööle minema ja raha teenima. Samamoodi on nende iseloom oma esimesed 10000 eeku turul laiaks lööma.

    Stand by ja jälgi olukorda. Ja seetõttu ei lasta igat 1000 krooni omajat kauplema, sest on selge, et ta selle kõvematele tegijatele ($20K) ära annab.
  • Ma ei taha öelda, et mida rohkem on raha, seda suurem tõenäosus on võita. See oleneb ikka investeerimispõhiõttest. Pigem tahan öelda, et 80% aega peaks minema õppimisele ja põhimõtete väljatöötamisele ning 20% ajast tööle. 10 korda mõõda .... Mida rumalam raha turule tuleb, seda lihtsam on targal rahal.
  • Kõik "harrastuskauplejad" - unustage daytrading raha teenimise eesmärgil.
    Miskipärast pole kuulnud ühegi pühapäevasuusataja käest arvamust, et ta võiks näiteks Veerpalule ära teha. Pikas perspektiivis ei ole võimalik, et mõni harrastaja proffidele vastu saaks.
    P.S. Ise olen ka see loll, kes oma kogemusest selle teadmiseni on jõudnud.
  • Kuldar1, see et sina l... oled ei tähenda et teised edukad ei või olla
  • Kuldar1, päevasuusataja ei pruugi Veerpalule ära teha, küll aga on tema sportlikud näitajad üle keskmise ja tervis on tugev... -> ebapädev võrdlus.
    Kindlasti on "harrastuskauplejad" ka võimelised raha juurde teenima... so what, et suurusjärgu võrra väiksemaid numbreid kui profid.
  • Väga kohatu kommentaar rick, Kuldari kainestav kommentaar on omal kohal.

    Aga samas teenivad näiteks suusatamisega leiba ka mitmed suusatajad, kelle nimed reakodanikule ilmselt midagi ei ütle. Ehk korralikku tootlust võib saavutada ka ilma tippude tipus olemata.
  • Ilma selge strateegiata ja elementaarsete teadmisteta ei saa ühtegi asja korralikult teha. See, et keegi kaotab daytrademisega ei tähenda veel seda, et teised peaksid sama tegema.
  • rick12, daytrading on erinevalt investeerimisest 0-summa mäng, kus väike osa osalejatest on plussis ja suur osa osalejatest miinuses. seega ei maksa unistadagi, et harrastaja on väikses plussis ja proff suures.
    Ma pole kuulnud MITTE ÜHESTKI harrastuskauplejast, kes daytradinguga midagi (jätkusuutlikult) teeniks ja olen valmis kihla vedama, et sina ei ole ka see esimene õnnelik "harrastus-daytradija".
  • rick12, sa hiilgad ju erilise tarkusega pidevalt siin? :D sinu jaoks pole 200% per aasta mitte midagi teha - natu lumme lasta ainult. selge strateegia ei anna üksi mitte midagi - selliseid on kümneid tuhandeid ja paljud neist toidavad?! ei tahaks küll uskuda rick12, et sul on elementaarsed teadmised trademise jaoks olemas. ma üritan ise vahepeal ikka mingeid asju selgemaks teha ja mõtteid edasi arendada, aga maad on veel minna.
  • Ma olen siin eelnevalt kirjutanud, milline oli minu strateegia ja millistele kriteeriumitele pidid vastama aktsiad ja saavutasin aasta tootluse veidi alla 100%. Lõpetasin asja ära, kuna lisaks põhitööle ( 9.00-17.00 ) võttis aktsiatega tegelemine aega lihtsalt nii palju ( usa turg avatud 23.00 ). Sellised pikad tööpäevad, hakkavad paratamatult mõjuma pereelule ..., lisaks sellele leidsin veelgi parema raha teenimise mooduse. Aktsiate asi on siiani veres, seepärast vaatan asja siiani ja ka tulevikus aktiivselt pealt. Igaljuhul soovin kõigile jõudu, sest see periood oli minu elus väga huvitav ja pakkus palju adrenaliini

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon