Ühispanga Investeerimishoius - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Ühispanga Investeerimishoius

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mida sellest tootest arvata?
    http://www.eyp.ee/?page=0101151212
    Boonusena tulumaksu tagastus intressidelt?
  • Investeerimishoiusest on juba juttu olnud:
    https://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=70588#16

    Tulumaksuvabastus (mitte tagastus) on seejuures präänikuks tõesti
  • Romario, enne kui avad uue foorumi, kasuta lehel olevaid otsinguvõimalusi

    https://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=70588#16

  • sub560

    Präänik? Sa teenid ju indeksi tõusu korral koos tulumaksuvabastusega vähem kui otse indeksisse investeerides ... OSALUS INDEKSI TÕUSUS 65%

    Kui siin miskit präänikut on, siis selleks on põhisumma 100% garantii ...
  • Henno, vabandan oma mugavuse pärast..
    eeldasin, et kuna tegu on täna välja tulnud tootega, siis ei ole seda jõutud veel kommenteerida (ei jaganud algul 06 ja 07 numbrite tähendust ära)..
  • Et siis heikih küsis:

    Mida arvata Investeerimishoiustest Nafta (16) ja Nafta Riskipreemiaga (17)?

    Tegelikult oleks ise ka huvitatud sellele vastuse saamisest. Eelnevaid selleteemalisi foorumeid lugedes jäi selge ettekujutus asjast, et loll on see, kes taolise toote kasuks otsustab. Paraku jäi ebaselgeks alternatiivide küsimus - milliseid instrumente saab väikeinvestor alternatiividena ja oma kasutuses olevate üliväikeste summade puhul kasutada ning kas tulumaksuvabastusteenitud tulust on siis väheoluline või mitte?

  • Velikij, kumb on parem, kas tulumaksuvaba 2000 eek palk või brutopalk tulumaksuga maksustatav 20 000 eeki?
  • See küsimus peaks kuuluma küll vist ühte teise jutulõime - igatahes ei saa ma aru selle esitamise mõttest siin.

    Mina ei saa aru, miks präänikuks loetakse tulumaksuvabastust? Ehk keegi selgitab? Präänik on ikka see, et sa ei saa kaotada oma investeeringust rohkem kui 1/10 osa. Tulumaksuvabastus on täiendav präänik, mille koledad ja pahad RM ametnikud pealegi ära tahavad kaotada.

    Siin investeerimishoiuse teemalistes foorumites (3) räägitakse ainult kui palju võib võita. Mille perkele pärast peaks alati võitma, eriti veel indeksid? Talse 97, Venemaa 98, Naz 2000-2001 jne. Miks indeks ei peaks hoopis langema?
  • eyp on nüüd kolinud seb.ee peale üle , kas keegi võiks õige lingi anda selle fondi kohta? Ma ei leia uuest veebist seda kuidagi.
  • Mingid garantiid ja kummalised riskiprotsendid jne. , samuti segane sõnastus, mulle tundub et tegu on jällegi tüssuga, sisuliselt nagu pangadeposiit :D Oletame et SEB näeb, et ilmselt suure tõenäosusega see naftasektor tõuseb , oletame et see tõenäosus on 80% (NB! mitte sektori enda tõus ei ole 80% vaid tõenäosus selle kasvuks). Sellest kasvust võib ju vabalt tulu ära anda 25-30% , aga väike tõenäosus oleks ka languseks või paigaltammumiseks. Ehk siis panga võimalik kaotus on väiksem kui oodatav võit. Ma ei näe küll mingit mõtet ennast "üle kindlustada" ja loovutada kogu oma tootlus ära kindlustuskatuseks.
  • karbes, kas sa ootaksid siis, et pank looks hoiuse, mille eeldatav kaotus tema jaoks oleks suurem kui oodatav võit? Sama nagu optsioonie kirjutaja lõpsab pikas perspektiivis ostjat...
    Aga teatud juhul võib hoiuse garanteeritud säilimine olla must-be, sel juhul on sul valida ikkagi ainult deposiidi, intressifondi ja investeerimishoiuse vahel.
  • Selles suhtes on sul õigus. Aga kui mul oleks isiklikult valida, siis ma selle fondi investeerimise asemel lööks raha samadesse aktsiatesse, oleks niiöelda ise endale pangaks :)
  • Jah, karbes, aga seda saad teha ntx Sina ja veel vähesed tegijad. Kui sul on tagataskus täpselt vaba 11 tuhat eeku, siis seda ikka ise samadesse aktsiatesse ei pane küll.
    Pealegi - kui paned selle raha aktsiatesse, siis kaotad turu languse puhul ju raha!
  • Velikij`l on õigus paraku, SEB saab klientidelt laekuvate summade liitmise teel lubada endale suure võimendusega indeksioptsioone Investeerimishoiuse kokku panemiseks, aga 10 000 EEK eest seda ei tee.

    Loogika selline, kui panna 9555 EEK sinnasamasse Ühispanka 2 aastasele hoiusele, siis saad intresse 465 EEK (2 aastase hoiuse pakutav intrees SEB veebilehe andmetel 2,3%) ja 2 aasta pärast on Sul 10 000 EEK ehk põhisumma garanteeritud.

    Selle 465 EEK eest pead siis muretsema optsioone, mis kindlustaksid Sulle 30% osaluse 10 000 EEK baasile liidetavas indeksi tootluses.

    Kui vaadata näiteks XOI (AMEX OIL INDEX) optsioonide hindu, siis põhimõtteliselt on sellist võimendust neid ostes küll võimalik saada, kuid mitte 465 EEK eest, 1 lepingu hind raha peal optsioone 2007 septembrisse kipub jääma 15 000 USD kanti :(
  • Vahendite poolimine on noorem vend, tulumaksuvabadus on selle tooteperekonna vanem vend.
  • OK, ma saan aru, et enamik kommentaare on antud investeerimistoote suhtes negatiivsed ja hukkamõistvad. Hea küll, ma siis ka ei hoiusta sinna, vaid ostan hoopis kinnisvara. Selle suhtes pole vähemalt maassetampijad nii üksmeelsed.
  • to: Velikij

    Mina küll 100% kriitilne selle suhtes ei oleks. Ise kaaluks seda siis, kui alusvara nägemus oleks selgelt üles. Tulumaksuvaba intress on +. Ma arvan et varem või hiljem maksuamet keerab selliste toodete intressile maksu peale, kuna põhimõtteliselt mingil hetkel saab absurdusesse langeda - näiteks indeksihoius, Apple-hoius, straadle-enne-tulemusi-hoius jne. Intress maksuvaba.

    Aga mis peamine - ära sa kinnisvara küll osta. Ma küll arvan, et sa panid selle sinna lõppu provotseerimaks minusuguseid lollakaid, kes kohe kondist kinni haaravad, aga ikkagi - ära osta kinnisvara, ole vunts.
  • Investeerimishoiusele on keeruline eraldi maksu või värki kehtestada. Küll aga on lihtne ära kaotada krediidiasutuste poolt makstavate intresside maksuvabastus!

    Kui me lähtume investeerimishoiuse loogikast siis tegemist on hoiusega nii või naa.. SEB ei paiguta seda raha ilmtingimata mingil moel väärtpaberi või kaupade turule. Lühiajaliste laenude intress on kõrge nendele lisanduvad teenustasud seega SEB paneb enamik rahast ikkagi panganduse teenistusse ning selle kõrvalt maandab tulevikutehingutega seda kõrgema intressi maksmise kohustuse reliseerumise võimalust. Seda mu meelest kinnitab asjaolu, et kõrgema tulususe teenimiseks tuleb välja käia nn 10%line riskipreemia!!
    :)
  • Ühispank on oma reklaamides tagasihoidlikumaks muutunud
    "Hoiuselt teenitav intress on Eesti praeguste seaduste järgi tulumaksuvaba"
  • Huvitav et ükski Eesti privaatpanganduse korrus (maja vist palju öelda :P) pole hakanud pakkuma sellist lahendust (eelkõige kohalikele oligarhidele):

    1) Annad oma holding keha aktsiad panga custodysse (otsustusprotsess ja reaalne kontroll kaetakse ära eraldi lepingutega).
    2) Pank treib selle peale "investeerimishoiuse", mis näiteks maksaks intresse: dividendid - 3% panga fee.
    3) Maksuefektiivsus missugune.
  • suffiks, härrased ja prouased EMTA-st ütlevad selle peale nii: "[maksu]kohustus ei sõltu niivõrd sellest, kuidas need tehingud või toimingud on juriidiliselt vormistatud, vaid sellest, mis oli nende tegelik majanduslik sisu."

  • Minu arusaamiste ja kogemuste järgi on see lihtsalt üks ülereklaamitud toode. Kui sellest üleüldse keegi kasu lõikab, siis ongi see just nimelt pank ise, mitte aga investor. Seni on mu kogemused hansas (Hansa Fondiplaan on sisuliselt täpselt sama asi) mulle selgeks teinud, et see on investori jaoks üks ääretult kallis lõbu. Pärast kõikvõimalike teenus-sisenemis-väljumis- ja lepingutasude maksmist on küsitav, kas see kunagi ennast üleüldse tasagi teenib, rääkimata siis tulususest.
  • Sellisel juhul on pakendi "Investeerimishoius" sees hoius ja optsioon. Viimasega teenitud tulu peaks olema maksutatud.
  • To marct.Esiteks mis teenus-sisenemis-väljumis ja lepingutasudest sa räägid?Vast räägid mingist muust tootest kui investeerimishoius.(Hansa fondiplaan)ei ole sisuliselt sama asi.20 veebr.lõppes minul näit .põhjala pangad 2a. tsükkel 20%tulu s.o.10%aastas.Sisenesin 0 riskiga ja osalusmäär 50%.Olen rahul ja miks ka mitte ?põdemata kas näit."tallink tõuseb ,või langeb".Ka ülejäänud tooted nii ÜP ja analoogsed HP on käitunud ilusti.Ei näe mustamiseks põhjust.Tulumaksu kehtestamine tähtajalisele juba toimivale investeerimishoiusele on vist veidi problemaatiline?Eriti naljakas tulevase valitsuse praeguste lubaduste taustal.Mitte eriti helget pead omavale passiivsele investorile peaks see küll sobima.
  • Minu kogemus Hanza esimese investeerimishoiusega oli igati positiivne. Kui 2006 vara-kevad algas suurem korrektsioon, panin vahendid hoiusesse. Minu jaoks oli jah "präänik" kindlus, et 100% rahast saan tagasi.

    Periood oli 12 kuud, kuid kuna oli vajadus varem välja võtta, lõpetasin ära. Tootlus oli 13% kuue kuuga. Räägitud ettetähtaega lõpetamise trahvi 3,5%st läks tegelikult maha 0,x midagi protsenti.

    Olin rahul. OMXT tõusis peale korrektsiooni lõppu küll 60% - minu uni oli rahulik ja sain hoiusest siiski väga korraliku summa. Eks alati võiks leida mooduseid, kuidas rohkem teenida.
  • Praegu on siis ka investeerimishoiuseid müügil, nüüd ka Krediidipanga poolelt. Natukene segaseks teeb minu jaoks asja see, et nii Krediidipanga kui ka SEB praegune investeerimishoius on avatav ainult EEK'ides. Seega v6in küll v6ita Balkani edust, aga kui Eestis siiski devalveerimiseks läheb, siis on nagu jama vist?
  • Jah, kui devalveerimiseks läheb, siis aitab ainult jupp nööri kaela panna! Aga seep tuleb enne ära osta, sest kaubad muutuvad devalveerimisega tarbijale suhteliselt kallimaks - ja seda devalveerijad miskipärast on unustanud hoiatada.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon