Optsioonide shortimine - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Optsioonide shortimine

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Jäi kusagilt lugemismaterjalist selline võimalus silma (võib-olla sain ma asjadest ka valesti aru). Kas LHV seda teenust pakub? On keegi optsioone shortinud ja millisel puhul seda üldse teha? Üldiselt jäi sellise lähenemise mõttekus optsioonide puhul natuke arusaamatuks.
  • LHV Traderi vahendusel on võimalik optsioone shortida ehk välja kirjutada. Optsioone tasub kirjutada, kui hindad volatiilsust kõrgeks. Samas arvesta, et Sinu võit on piiratud optsioonipreemiaga, kaotus on aga sisuliselt piiramatu.
  • Vaata ka foorumiteemat Naked Put

    https://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=68074#15
  • Kas keegi kaetud callide väljakirjutamisega ka tegeleb?
    Ise olen pool aastat traderis sellega kätt proovinud ja seni paistab päris hästi minevat. Samas on ilmselt ka siin erinevaid strateegiaid ning nippe:
    - alusvara valik
    - optsioonide striked ja ajahorisondid
    - kuidas käituda:
    a) kui alusvara hind langeb oluliselt
    b) kui optsioon lõppeb rahas
    Praegu on endal alusvara Hiina interneti ja telekomisektorist (SNDA, SOHU, NTES, TOMO) - volatiilsused on kõrged ning aktsiad juba parajalt peksa saanud. Callid 2-4 kuu ajahorisondiga, tavaliselt 0-10% rahast väljas. Preemiaks kujuneb siis ca 5-10% aktsiahinnast.
  • strateegia "stradle enne tulemusi" vastantvariant, kui ühtepidi ei ana kasumit peaks teistpidi andma, või mis.....
  • Ei ole võimalik kirjutada välja kaetud straddlet ;-) Selleks peaks omama korraga pikka ja lühikest positsiooni aktsiates.
    Kaetud callid on selles mõttes lollikindlad, et ainuke võimalus tõsiselt hävida on siis, kui alusvara (aktsiad) oluliselt kukuvad - ja isegi sel juhul pääsed väiksema kahjumiga kui ainult aktsiapositsiooni omades. Nii aktsia paigalseis, vaikne langus kui tõus lõpevad mõõduka kasumiga. Samas muidugi - suurtest tõusudest jääd ka ilma
  • Hmmm.. kui järele mõelda, saab short straddle kahjumi piirata long stranglega. Aga kasumisse jäämine eeldab siis aktsiahinna püsimist veelgi kitsamas vahemikus :-/
  • Kaetud callide väljakirjutamisega ei tegele. Aegajalt müün indeksite naked putte/calle põhimõttel, et kui optsioon rahas lõppeb täitmisele läheb, siis pole kahju mul vastav positsioon aktsiates sisse võtta. Üldiselt aga panen possu kinni, kui 50%-80% maksimaalsest saadavast tulust on käes. Kombinatsioone olen ka proovinud ja üldiselt loobunud, kuna nende fundamentaalne häda on see, et possu kinnipanemiseks (st. kasumiga) tuleb oodata praktiliselt optsioonide aegumiseni.
  • ma olen katsetanud short stranglega ... ehk siis madalama strike pealt put ja kõrgema strike pealt call välja kirjutada ... mõlemad preemiad on Sinu kui aktsia jääb strikede vahele ja loss algab väljaliikumisel koridorist mõlema preemia võrra ... lisaks siin saab jälgida deltaneutraalsust ja kui ühele poole hakkab aktsia liikuma, siis müüa juurde vastavalt kas calle või pute ...

    alusvara valik on peamine probleem, et oleks optsioonide volatiilsus piisavalt kõrge, aga samas siiski stock mitte eriti liikumisaldis, natuke tehnilist analüüsi võib abiks olla leidmaks aktsiaid, mis koridoris

    tegin seda miski 4 kuud järjest ERICY aktsiaga, 2 kuud kasum, 1 kuu nullis sisuliselt, 1 kuu kahjum, kuid distsipliin oli halb ja lasin kahjumil iiga suureks, kokkuvõttes strateegia siis ka nullis lõpetasin
  • Ma katsetasin ka paar aastat tagasi covered calli strateegiat. Alusvaraks oli CHINA aktsia, volatiilsus oli 70% ringis. Callide preemia sain küll endale, aga samal ajal aktsia langes tugevalt, seega jäin miinusesse.

    Tegelikult võib covered calli asemel lihtsalt shortida puti, teeb sama välja. Sünteetiline positsioon. Eelis seisneb selles, et tuleb teha vähem tehinguid.

    Ma juba pikemat aega ootan, millal saab Eesti optsioone kirjutada.
  • Mida tähendab optsiooni täitmise loosimine, millest LHV optsioonide tutvustuses kirjutatakse ja kas see Traderi kliente ka kuidagi puudutada võib?
  • Küsimus jäi veidi segaseks, ehk saaksid täpsustada?
    Ehk küsimus kirjutatud optsioonides, optsiooni kirjutamisel võtab inimene kohustuse optsiooni igal hetkel aktsiateks vahetada (ameerika tüüpi), kui keegi seda teha soovib, siis otsitakse random funktsiooniga vastaspool.
  • lauris71

    Kui Sa oled LHV Traderis USA optsioone välja kirjutanud/lühikeseks müünud, siis juhul kui keegi soovib oma pikka optsioonipositsiooni kasutada leitakse vastaspool loosi teel kõigi sama optsiooni väljakirjutanute seast, seega võib suvalisel hommikul Sinu lühikeste callide asemele tekkida lühike aktsiapositsioon (calli kasutamisel peab väljakirjutaja müüma aktsiad) või lühikesete putide asemele pikk aktsiapositsioon (puti kasutamisel peab väljakirjutaja ostma aktsiad) ... kui open interest on vähegi mõistlik, siis see tõenäosus ei ole küll suur, et Sina valituks osutud, aga siiski ...
  • Arvutasin naljaviluks kokku oma kaetud callide kirjutamise tulemused (ca 2 aastat kaetud calle/ naked pute):
    Kokku rahavood sisse 5402$ (s.h. 299$ Traderi teenustasud)
    Portfelli väärtus praegu 8221$
    Tulu 2819$ (52%)
    Kattevara tõus samal ajaperioodil 1784$ (33%)
    Alusvaraks Hiina tehnoloogia (SNDA, NTES, CMED, TOMO, SOHU, GIGM)
    Alguses sai tehtud ka parasjagu rumalusi - aga oli ka algaja õnne. Praegu igaljuhul tundub, et asi tasub edasi sebimist ;-)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon