Ekranas (EKR1L) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Ekranas (EKR1L)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ekranas languses - kas tasuks varsti siseneda?
    Mida oskab keegi öelda selle ettevõtte kohta?
  • geltmann, ehk nüüd - hind 2,21 ... nii alla ei ole Ekranas veel kukkunud.
  • Oskab keegi öelda mis selle ettevõttega halvasti on?
    Või vähe ostijaid?
  • taavi, asi pole minu arust ainult kahjumis... aga kahjuks ei suuda/oska leedu keelt lugeda ega aruannetest seetõttu midagi aru saada:)
  • ilmselt pole jah asi nii lihtne, leedu keele oskused omal ka puudulikud:)
  • Ehk on võti ka selles lauses: "Ekranas is the ... producer of color picture tubes for TV sets ..." Kuna LCD-telerid on asunud massilisele pealetungile, võib põhjus olla ka selles, et tegu ei ole enam nii perspektiivika tootmisharuga (kineskoobiga teleri osad)...
  • aga Ekranas hakkab vist LCD ekraane ka tegema? kuid rohkem huvitab mind see slim type cpt. huvitav kui kokku on võimalik seda kineskoopi suruda ja kas pilt on siis parem kui LCD-l? raskem peaks küll olema?
  • Jah, õige märkus rightsaid:

    A rise in demand of electronics products is expected after the International
    fair of consumer electronics organized on September 2 – 7 in Berlin. Among
    others, Ekranas AB will present its production and new products in the fair,
    too.

    In this international fair for the first time Ekranas AB will launch the
    slim type color picture tubes. It is expected that this product,
    characterized by good technological features, attractive price and modern
    design, will be received by the consumers with high interest and become the
    main driver boosting the sales of Ekranas AB products.

    Seega - tulevik on ehk helgem!?

    Ahjaa, veel - alates 01.07 peaks seal olema kollektiivpuhkus...
  • Ja veel (info küll tiba vana, umbes nädal):

    Ekranas AB not final result of I half 2005

    During I half 2005 Ekranas AB sustained a loss of m 35 LTL
    according to tentative information.

    Esimese kvartali LOSS oli 15 M LTL, seega 2.kv siis 20 M...
  • Tõstataks selle teema jällekord.

    Vaadates seda uudist, et nad septembris esitlevad Slim type CPT'd, mis peaks suhteliselt positiivselt mõjuma.

    Et kas tasuks siseneda hetkel, kui aktsia on tõsises madalseisus tänu viletsatele tulemustele?


    Ise suhteliselt algaja ning päris pikka aega siin lihtsalt jälginud hetkel.

  • No ei oska öelda - ise võtsin veidi 2,20 pealt. Arvan, et kui Sul närv kannatab ja raha ei sügele, õnnestub ehk veelgi madalamalt saada:)
  • Hetkel on pilt väga kurb. Ostuäärel vaid 2 orderit, keegi ei tule isegi põhjast õngitsema.

    Olen aktsias pikk 2.50 LTL pealt ja seega tugevalt vee all. Õnneks oli mul niipalju mõistust peas, et soetasin väikese koguse. Samas firma kaupleb oluliselt alla raamatupidamisliku väärtuse. Vaadates näiteks Baltika ja Viisnurga juhtumeid, julgen uskuda, et firma tuleb rongi alt välja.
  • Võta veel veidi juurde ning ... loodame!
  • Sisenesin hetkel pikalt ka väikese kogusega.

    Septembri alguses on lootust igastahes häid uudiseid kuulda.

    Aga kes ta vägasuure riskiga ole.
  • No praegust maküll mingit põhjust ei näe, miks ta peaks tõusma
  • hakkama, aga jah ennem septembrit kavatsen ka endale väikese koguse soetada.
  • Rääkisin ühe Leedu tuttavaga, tema meelest on Ekranas stagneerund ettevõte, midagi head sealt loota ei ole.

    http://www.spekuliantai.lt/plug.php?p=pe&pg=details&tid=1

    Siin lehel on Ekranase kasum rohelisega. Päris ilmekas, kas pole? Või on keegi kuulnud midagi headest Leedu teleritest? Enam-vähem sama jutt ka Vilniaus Vingise kohta. Ju nad käivad käsikäes.

  • need head leedu telerid on nt philipsi teleri sees kineskoobina
  • Kõrvalt vaadates tundub, et suhteliselt otsustavaks saab India/Lõuna-Korea tootjate suhtes algatatud anti-dumpingu kohtuasja tulemus. Ilma selleta jäävad marginaalid väikeseks olgu siis pika või lühikese toruga kinekate korral. Negatiivse kohtulahendi korral... 5000 töötajat on suur arv, kellele palka maksta ja 26% turuosa Euroopas on mida kaotada. Arvestades et CRT on juba vana ja taanduv tehnoloogia on ainukene lootus kasumi teenimiseks jagada seda palju... ja odavalt.
  • Võibolla tõesti kasutatakse (kasutas) Philips Ekranase toodangut, edaspidi selle peale loota ei maksa ja ei päästa ka lühikese kaelaga kinekas. LG-Philipsil on Lõuna-Koreas short neck CRT tehas olemas ja annab toodangut.

    http://www.lgphilips-displays.com/english/newsroom/news_16_6_2005.html

    Võimalik et Philips on (osaliselt) seotud "dumpitud" hinnaga CRT-dega, sellise suurusega firmal peaks aga korralik lobi olema, nii et jään huviga kohtuasja tulemust ootama.
  • Küll ajaratas ringi käib... 1999/2000 oli Philips see kes, Ekranast süüdistas dumpingu tegemises. Tookord jäi Ekranas peale ja vahepeal on Philips Euroopas kineskoopide tootmise lõpetanud (loe: tehased sulgenud). Napilt 5a hiljem on nüüd Ekranas see, kes analoogse avalduse esitab.
  • Leedus räägitakse, et Ekranas olla oma laenudega defaultinud, seega ega pikka pidu enam pole.
  • bad news for ekranas - banks wants from ekranas their loans back
    http://www.jt.lt/Analitika/Naujienos1.asp?FirmID=26&Kur=&ID=35882
  • Kas Vilniaus Vingisele võib siis ka kriipsu peale tõmmata? Minu teada on Ekranas Vingise üks suuremaid kliente.
  • Uudiste jätkuks Ekranase tänane 15% languslimiit täis ja ostuäär tühi.
  • Midagi head seal praegust ei paista jah ...... Eks Septembris siis alles näeb, millise suuna asjad võtavad....
  • Sogasest veest kala püüda pole minu arvates eriti mõistlik, rääkimata aktsia põhja tabamisest. Kui ettevõte suudab näitata paremaid tulemusi, siis tasuks alles reele hüpata, kuigi jah, eeldatav saadav kasum pole sel juhul nii suur, aga risk raha kaotada on ka oluliselt väiksem.
  • ise olen seda aktsiat juba tükk aega omanud. praegu juurde ei ostaks, aga samas ma ei usu eriti musta stsenaariumisse. Ekranase case on minu meelest sama mis 7-8 aastat tagasi eestis norma case (riskantne oli ka tollal 10-ne krooniga normat soetada). ainsa ja loomulikult suure vahega, et turvavööd vist (aga tulevad moodsamad turvavrustused ja norma on iganenud tehnoloogia käes?) ei kao kuhugi. telerid ei kao samuti. mis siin loeb, on töötavad tarbija ja tootja vahelised liinid. ja minule vähemalt tundub, et need on olemas. aga see on loomulikult risk, muidu ei maksakski ekranas nii palju kui täna
  • Ekranase sümpaatiamäng on Vilniaus Vingis, mis tarnib detaile peamiselt 2 suurele kliendile: Samsungi tehas Ungaris ja Ekranas.

    1 Leedu kaupleja väitel ei ole isegi Ekranase pankroti korral Vingisel palju downside `i, kuna ettevõte omab kinnisvara Vilniuse kesklinnas.

  • see eilne leedu lugu mis Menace linkis ka inglise keeles

    Eimutis Zvybas, the CEO of Ekranas, hit out at the company's creditors that do not want wait for their money. The manufacturer of picture tubes has been operating at a loss and amassed huge debts.

    During a talk with journalists on Thursday, Zvybas said the manufacturer paid back 130 million litas (37.7 million euros) to banks in the first six months of the year.

    "We cannot pay more now because it would cause us to the halt the production process," the CEO of Ekranas said.

    At the end of 2004, the sum of loans taken by Ekranas amounted to 200 million litas (57.9 million euros), of which loans granted by SEB Vilniaus Bankas accounted for over 100 million litas (29 million euros). The manufacturer publicly announced that the ratio of company liquidity and EBIDTA at the end of the previous year was lower than the limit set out in the loan agreement with Vilniaus Bankas.

    "Yes, at the present time, we have failed to meet some requirements. But the point is that the bank [Vilniaus Bankas] wants take over control of our company," he stated.

    Vilniaus Bankas and Hansabankas, Lithuania's two largest commercial banks, are the biggest creditors of Ekranas. The creditors also include Nord/LB Lietuva, Snoras, and the Vilnius branch of Nordea Bank Finland. The managers of Ekranas are meeting with the creditors on Thursday.

    "As for Hansabankas, it wants to withdraw. This is their will, but the time for doing such a thing is absolutely wrong," Zvybas said. Nevertheless, he expressed hope that the manufacturer would find agreement with the banks.

    Giedrius Dusevicius, the chairman of the board of directors of Hansabankas, refused to comment on the size of the debt owed by Ekranas or whether the bank intends to continue financing the producer of picture tubes.

    "All the terms and conditions have been set in the agreement. We are involved in negotiations now, so it is hard to make guesses about what will happen in the future," was the only comment made by Dusevicius.

    The CEO of Ekranas said there were two likely scenarios. One of them foresees growth and development in 2006. "The other scenario would be not finding solutions to our problems with financial institutions and not receiving a positive answer from the European Commission about applying anti-dumping measures. In that case, we would have to reconsider our future."

    According to international accounting standards, the profits of Ekranas amounted to 1.3 million litas (0.4 million euros) on sales of 467.2 million litas (135.4 million euros) in 2004.

    The shares of Ekranas are quoted on the Official List of the Vilnius Stock Exchange. The present market value of the manufacture is 117.4 million litas (34 million euros).
  • Kui mälu ei peta, siis Ericssoni hind oli ka lisaraha kaasates põhjas 4SEK lähedal, praeguseks...

    Paar mõtet, mis Ekranasega minu peas liiguvad:
    1) Senised trendid - alates 2000a-st on käibe suurusjärk sama, kasum allapoole tiksuv.

    2) Tooteportfell - suurim maht tuleb väikese diagonaaliga kinekatest. Toodetakse 15" flat tüüpi, mis poes ringi vaadates tundub täitsa ok asi olevat - enamik müügil olevaid 14"-seid on ikka parajad munad. Halb on see, et 14-15" on sügavuse mõttes kobakad ja short neck seda kardinaalselt ei muuda. Samas on just väikese diagonaaliga LCD-d, need mis hinna osas kõige konkurentsivõimelisemad on.

    3) Tundub, et eelmise aasta investeeringutega pandi puusse. Investeeriti tootmisvõimsuse suurendamisse/moderniseerimisse ja suurendati töötajaskonda üle 10% - ja milleks? Lootuses täita "tühimik" mis tekib Euroopa konkurendi teadaoleva tehase sulgemisega 03/2005.

    4) Nähtavus ja raha põletamine - selleks aastaks oli juhtkonna prognoos -10mln, see tehti täis esimese kvartaliga ja poolaastaks oli 3x ületatud. Praeguseks hetkeks prognoositakse tugevat 4kv ja 2006 Ikv...

    Aasta lõpu seisuga oli mälu järgi kontol 9mln, praeguseks... Plaanitava emissiooni vahendid lähevad käibesse ja selle 4mln EUR-iag küll mingit normaalset tootmist püsti ei pane.

    Aga muidu:
    1) Stateergiline investor
    2) Mõningane koondamine ja tootmise efektiivistamine
    3) Positiivne anti-dumping lahend

    ja ettevõte ei võib kasumit teenida küll.
  • No eks need türlased olegi neil strateegilised investorid kes muuhulgas ostavad ära Ekranase toodangu ja müüvad ise edasi kontrollides nii täielikult Ekranase marginaali.
  • huvitav, kas ekranase laen on see, mis hansa leedu kasumi alla tõi?
  • Ehk hakkab peale 2-7.sept toimuvat messi midagi liikuma - messil lubati tulla välja uute toodetega...
  • Aga ma kardan seda , et rongist on siin väga kerge maha jääda. Minuarust liiga paljud passivad seda aktsiat praegu peale. Kui nüüd siis tõusma hakkab, .........
  • On sellel tänasel tõusul mingi põhjus ka?
  • Ehk läks lihtsalt rong jaamast välja?:)
  • Kas keegi teab Leedu või Läti lehte kust näeb ngu e-register eestis aksionäide nimekirja?
  • Sellist asja polegi olemas. Ainus võimalus näha otse OMXR või OMXV börsi lehel, kuid kogu aktsionäride nimekirja seal pole. Ainult aktsionärid üle 5% osalusega. Nt: LSC1R, LTK1L
  • Täna üle 10% languses, huvitav kas vaid asi spekulatsioonis või mingi teadmata/kuulmata uudis välja tulnud
  • Viimastel päevadel tõmblebki palju, ilmselt spekulatsioonid kõigutavad.
  • taavi186
    ärka üles ))
    kui täna hommikul (11,37) ilmus uudis et ekranasel on suurenenud võlgad kuni 235 mln. lt siis hakkas hind langema
  • Aegajalt olen leedu investorite portaali Spekuliantai IRC chatis viibinud. Ja peaaegu alati on nad olnud imestunud või üllatunud et miks üldse oma pead ja aega raisata selle Ekranase-rämpsu peale. Olevat üks pankrotieelne suurtes võlgades ettevõte.
  • tana leidsin seda uudis
    kahjuks ainult vene keeles

    Ekranas ???? ??????? ???????

  • Järsku kostitad meid ka lingiga?
    Igastahes ma näen siin ainult formade nimesid ning suures koguses küsimärke.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon