Slovakkia ja Ungari aktsiad - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Slovakkia ja Ungari aktsiad

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • tervitus! kas keegi on proovinud osta Slovakkia ja Ungari aktsiaid?
  • olen proovinud, aga siiani pole kunagi õnnestunud.alati on keegi aksiata asemel midagi muud mulle müünud, viimati sain näiteks ungari pekki ja korraliku vaiba.
  • Võtaks Ungari teema natuke uuesti üles. Arvopaperi mõningate turgude valuatsioone ära märkinud:

    http://www.arvopaperi.fi/article/id=21528/

    nagu näha, Ungari P/E suhtel alla 11 üks odavamaid. Teadupärast aga seal probleemne olukord. Millised võiksid olla huvitavamad aktsiad sealses regioonis, millelt enim upside'i oodata? Jätame seekord teada-tuntud OTP välja.

    Kuna turg ei tohiks olla commodity-heavy (tõsi, MOL vist turu olulisemate komponentide hulgas), võiks majanduse ja poliitika positiivne käekäik tähendada hinnatasemete tõusu? Viskan lihtsalt oletuse õhku, ilma täpsemat tagapõhja teadmata, äkki keegi jätkab.
  • Ungari portfolio.hu lehelt hakkas silma värske artikkel:

    Manager of Estonian fund Trigon Active Alpha - which purchased a more than 5% stake in Rába Nyrt - prefers the engineering firm and Fotex among Hungarian stocks.

    See Raba paistab olema peamiselt autotööstuse jaoks komponente valmistav ettevõte. Lisaks teade Volkswagenilt, mis hakkab oma mingit uut mudelit Ungaris tootma ning laiendab kohalike tarnijate baasi. Trigon peab seda heaks turn-around storyks (USA turu asemel Lääne-Euroopa ja endiste liiduvabariikide turule orienteerumine).

    Vaatasin veidi majandustulemusi ka ning käive on 2003. aastast alates kenasti kasvanud. 2005. aasta 4,7 mld HUF netokahjum on muudetud 2006. aastal 3,2 mld HUF netokasumiks, mis ilmselt Trigoni turnaroundi juttu toetab.

    Aasta alguses on aktsia hind teinud kiiret tõusu:

    http://www.bse.hu/onlinesz/10004896.html?uio=4LONGTSHLUKD2007O05Z07IA23V27Q47AQ86BBY05guest&ptype=STOCK&
    pticker=RABA

    Samas kui võtta aktsiate koguarvuks 13 473 446 ning 2006. aasta EPS-iks 238 HUF, oleks 1520 HUF aktsia hinna korral P/E 6,38. 2007. aasta Q1 tulemusi pole vist veel avalikustatud. Ettevõtte veeb vist samuti inglise keelt praegu ei räägi.

    Pealtnäha tundub huvitav. Kui keegi peaks viitsima veel analüüsi teostada, siis oleks tore kui tulemustest ka siin kirjutate.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon