Too oma Balti aktsiad LHV-sse
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Balti turgudel praegu huvitavad ajad ja palju teenimisvõimalusi. Ma usun, et meil on piisavalt argumente, miks peaksite oma Balti aktsiad LHV-sse tooma. Vaata põhjuseid täpsemalt - www.lhv.ee/balti
Peale nende põhjuste anname veel konkreetsema ajendi tegutsemiseks - LHV maksab kuni oktoobri lõpuni aktsiate ületoomise kulud ning annab lisaks 5 tasuta tehingut.
Siin foorumis oleme valmis vastama kõikidele küsimustele ja kommentaaridele.
Edu turgudel,
Kristjan -
skandinaavia aktsiate puhul oli rõõmustav lugeda et lhv pakub 0,2% tehingutasu. Vähem rõõmustav et haldustasud on 0,015% kuus :-(
-
Tere Kristjan,
kas pakkumine kehtib ka juhul, kui momendil veel olen "pooliku kliendi" staatuses?A/a nr hommikuse registreerumise põhjal olemas, väärtpaberikonto nr kah, aga lepingu juriidiline vormistamine selle allkirjastamise näol toimub õhtusel seminaril? -
Tere Escape, pakkumine kehtib kuni oktoobri lõpuni, seega kõik need kes enne seda kliendiks tulevad, neile ka pakkumine kehtib.
-
Mis oleks targem teha, kas tuua väärtpaberid koos kontoga LHV-sse üle või teha LHV-s uus väärtpaberikonto ja peale väärtpaberite ülekandmist tühjaks jäänud konto sulgeda?
-
Kristjan, kas LHV pakub ka tootlikkust likviidsetele varadele (raha, mis pole aktsiates)? Loomulikult oleks suurepärane kui kogu vara suudad pidevalt ja edukalt aktsiate all hoida, kui ühte müüd ostad kohe teise asemele... kuid siiski hoitakse mingi % ka reserve juhuks kui avaneb sobilik investeerimisvõimalus. Pankades saab raha olla üleöödeposiidis või siis rahaturufondis. Kas Teil ka selline võimalus on?
-
Taavi,
Ilmselt konto ülekandmine on mugavam. Kuid tuleb arvestada seda, et makseta kande saab teha internetis, kuid konto ülekandmiseks peab kontorisse tulema. Seega mida rohkem väärtpabereid kontol, seda mõistlikum on konto üle kanda. Kui vaid üks aktsia, siis võib ka makseta kandega teha.
Fire,
Oleme praegu välja töötamas lahendust, mis ka lühiajaliselt raha parkida võimaldaks (sarnaselt üleöödeposiidile), see ilmselt lähemal ajal ka klientideni jõudmas. Kuid tasub siiski märkida, et praeguste intressitasemete juures on üleöödeposiidist teenitud intressid praktiliselt olematud. -
Kas tühjaks jäänud kontot (ilmselt käib siin jutt EVK-st) saab ka ajutiselt sulgeda?
Kas keegi ei viitsiks lähemalt kirjeldada alternatiive (konto ülekandmine, makseta kanne). -
Kas LHV-s saab avada ka ainult EVK kontot ilma investeerimsikontota?
Kui investeerimsikonto on tühi kas selle eest võetakse haldustasu? -
Kristjan
Kas börsivälisel turul kaubeldavad aktsiad käivad Balti aktsiate alla ja ka neile haldustasu ei laiene? Ja kuis on lood Trigon fondiosakutega? -
Klienditugi on kiirem kui foorum, hää sõna minugi poolt.
Trigoni fondiosakud ja börsivälised aktsiad käivad kampaania alla, seega ületoomine tasuta.
Täpsema juhendi leiate siit: http://www.lhv.ee/help/index.cfm?id=109
-
Aimar,
LHV klienditoena vabandan!
Seoses kampaania esimese päevaga jagasin Sulle vale informatsiooni. :-(
Õige on, et ületoomise kampaania kehtib vaid Eesti, Läti ja Leedu noteeritud aktsiate ületoomise kohta. Noteerimata aktsiaid ja fonde tasuta üle tuua ei saa.
Küll aga on uue hinnakirja järgi nende hoidmine LHV juures tasuta.
Vabandan kõigi foorumi lugejate ees! -
Täpsustan veel veidi Kristeli kommentaari - noteerimata aktsiaid ja fonde saab üle tuua küll, kuid üksikult nende ületoomise kulusid LHV ei kata. Kui aga kogu oma konto üle kannate (ja seal ka börsil noteeritud aktsiad peal), kus ka noteerimata aktsiad sees, siis läheb see kulu hüvitamisele.
-
Ingmar.k,
Investeerimiskonto avamine ei maksa midagi. Seega pole erilist mõtet avada EVK kontot ilma investeerimiskontota.
Kui investeerimiskonto on tühi, siis uue hinnakirja järgi haldustasu enam ei võeta. -
Kas on plaanis ka rohkem analüüse ja/või ideid (pro alt või niisama) balti aktsiate kohta jagama hakata? Endal on leedu keelega veidi raskusi (loe: oskan 10 sõna)...
-
Lauris, töö selle suuna pealt käib ja üsna pea juba kordades rohkem analüüse Balti turu kohta LHV Pro all.
-
Ei saanud oma eilse küsimuse vastusest õieti aru. Seega: kui mul on LHV-s investeerimiskonto ja EVK konto, kas tühja investeerimiskonto puhul EVK konto haldustasu LHV poolt ikka võetakse?
-
Ja kuidas on LHV Pro-ga ikka täpselt asjad? Kodukalt tingimuste alt lugesin:
"LHV Pro kasutamisõiguse saamine eeldab minimaalset varade mahtu 50000 EEK LHV Investeerimiskontol."
Seega ei tohiks olla tähtsust, kas need varad on cash, eesti aktsiad või fondiosakud? Piisab 50 000 EEK piiri täitmisest ja igakuise haldustasu maksmisest? Kas on see nii? -
EVK konto eest haldustasu maksma ei pea, seega kui väärtpaberid puuduvad siis EVK igakuist kontohooldustasu ei ole. LHV Pro puhul on oluline 50 000 krooni vara nõude täitmine, ei ole oluline mis kujul see kontol on.
-
Kuidas aga toimub selliste varade ülekandmine, mis on mõne teise finantsinstitutsiooni sisesel investeerimiskontol (skandinaavia aktsiad). Ainus võimalus maha müüa ja LHV-s uuesti osta?
S..t, oli siis vaja portut nii laiali jagada :(( -
Veel 1 geniaalne idee :)
Toon oma 2. samba osakud LHV-sse. Ongi Pro jaoks vajalik 50k nagu lupsti täis! Kas selline skeem töötab (piinlik juba küsidagi)? -
Velikij
II samba osakud on EVK pensionikontol, millel puudub kontohaldur, selle konto seisu võid vaadata iga panga kaudu, kuid oled panka volitanud Sinu pensionikontolt päringut tegema
LHV lehel on volituse tegemise koht siin
-
To Velikij
Ei kadesta ma Sind, nad ikka ei vasta Sulle korralikult.
Aga ära kaua mune selle liitumisega. Kaotad iga päev raha. Need ideed on ikka päris vett pidavad. Nagu eile märkisin olen oma seisu tublisti parandanud tänu PRO`le -
Ma usun, et need ideed on head. Eks ma seepärast kontohalduri vahetust tõsiselt kavandangi.
-
kas 50000 nõue kehtib ka kasvukonto puhul?
-
Kasvukonto suunatud eelkõige väiksemate ja pidevate rahavoogude investeerimiseks ning piiranguid sellel tootel ei ole.
-
eh, kui kasvukontol on üle 50K, kas siis saab pro kliendiks hakata?
-
Kasvukonto siiski eraldi toode ja antud varad ei lähe Pro varade hulka.
-
Ohh, tegelikult, nagu nähtub, on inimeste huvi ennekõike LHV Pro kui ilmselt turul parima omalaadse teenuse vastu ja igasugu kontod inimesi ei huvita. Kas ma eksin?
Kui ei, siis tegelikult võiks keegi siia kirjutada pikema-selgema loo hoopis sellest, kuidas kasvukonto kliendiks saada, mitte sellest, kuskohas su balti aktsiad on (keda huvitab! :)!
Seega tänud ette LHV tiimile! -
Oi, sorry, Pro kliendiks, mitte kasvukonto kliendiks, trükikurat, sunnik!
-
Kas sellel ületoomisel mingi garantii ka on? S.t. kaua see "tasuta balti väärtpaberite hoidmine" kehtib. Kuna pole antud foorumit täielikult lugenud siis vabandan juba ette kui seal vastus minu küsimuse kohta olemas on.
-
Tonny, kui sellise üsna olulise muudatuse teeme, siis kindlasti ei saa see olla lühiajaline. Kaalutletud otsus ja pikaks ajaks.
-
Rubriigis Eesti Aktsiad on selline info:
LHV vahendab Tallinna Väärtpaberibörsil noteeritud väärtpabereid. LHV- s on konto avamine tasuta. Tehinguid saad teha interneti või telefoni teel. Tehingutasu on 79 krooni, aktiivse kaupleja soodustusega kuni 59 krooni. Investeeringu miinimumsumma puudub. 10 põhjendust, miks eelistada eesti aktsiatega kauplemisel LHV-d.
Mida uskuda? -
ootott, vananenud info seal, korrigeerime peatselt.
-
Kuidas see 5 tasuta tehingut välja peaks nägema, kas peab teatama kui ma soovin tasuta tehingut teha või läheb mingi protsent tehingutasult (komisjoni tasult) maha ?
-
Hendrik
5 tasuta tehingut on automaatselt võimaldatud kliendile peale mõne Balti aktsia makseta kande sooritamist LHV kontole ... ehk siis sellest hetkest järgneva 5 Balti aktsiatega sooritatud tehingu tasu on NULL
P.S. Kui kanda mitu erinevat Balti aktsiat LHV kontole, siis igaühe eest eraldi 5 tasuta tehingut ei anta, see kõige esimene on trigger -
tänan vastuse eest!
-
Ehk siis kui ma olin aktsia makseta kande LHV kontole sooritanud, kuid aktsiad polnud veel reaalselt LHV kontol, siis tehingutasu ikkagi võeti.
Üks asi veel, kui ma makseta ülekannet tehes märkisin aktsiate soetushinna EEKides (ise ka ei tea miks nii tegin), siis praegu näitab portfellis kõvemat kahjumit, kuna seal ju arvestatakse EURides. Ega seda soetushinda seal enam muuta ei saa? (kui isegi ei saa, siis midagi hullu sellest ei tohiks ka olla, peale näilise hiigelkahjumi) -
Tere,
Ega väärtpaberi konto ülekandmisel ei lisandu mingeid tasusid? Ja ega ei pea maksma tulumaksu nagu oleks investeerimiskontolt raha välja võetud? Praegu mul aktsiad SEB investeerimiskontol. -
Ei kaasne, ainult järgmisel aastal tuleb ka LHV konto maksuametis investeerimiskontona deklareerida.