Siauliu Bankas (SAB1L)
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Kas tasub osta või mitte
-
osta
-
Sialiau Bankase puhul on 1 huvitav nüanss, üle 5% osalust omavate aktsionäride käes on vaid 25% ettevõttest, vaata lähemalt siin
Bankas Snoras on teatavasti Vene pangandusgrupi kontrolli all - Conversgroup Holding Company 49,89%, Ukio Bankases tegutseb jälle härra Vladimir Romanoff ...
Seega kolmest börsil kaubeldavast Leedu pangast on Sialiul justkui ainsana perspektiiv olla ülesostetud mõne välismaise panga poolt, kes sooviks oma haaret Balti turul laiendada.
-
Hanno ühesõnaga oleks hea ost pikemas perspektiivis?
-
üks strateegia ongi mängimine ülevõtmiste peale.ja ülevõtmiste lootuste peale.samas on baltikumi turumahtude suurenemine ka alati hea põhjendus miks pankade atsiaid osta.
-
23.09.2005 otsustas SAB suurendada aktsiakapitali. LHV (Hanno) lubas teatada, kui miski liikuma hakkab.
Täna oli selline tehing
13:30:30 SAB1L LTL 1.70 14600 NSTL
1.7 LTL nagu koosoleku otsuses kirjas.
Oskab keegi kommenteerida? Hanno? -
kriipc
ei ole seotud aktsiakapitali suurendamisega see tehing
aktsiakapitali suurendamise protsess ei ole endiselt alanud -
hanno
palun ütle mis tehing see siis oli miks keegi peaks nii odavalt oma aktsiaid müüma
Ma olen selliseid tehinguid ennegi näinud aga aru neist ei ole saanud. -
Miskipärast mul ka sisetunne ütleb et SAB võib veel kõvastu tõusta.Ja just selle ülevõtmise võimaluse pärast.Alati kui ülevõtmised toimuvad siis aktsiad tõusevad!
-
mõni mees võiks lugema õppida--- ei ole hanno vaid Henno --- lihtne või mis?????????
-
Loomulikult Henno mitte Hanno
sry
Kui SAB-l aktsiakapitali suurendamine võtab sama kaua aega kui eelmine lisaaktsiate jagamine (kevadel otsus - sügisel kätte), siis ehk tulevaks kevadeks on asi liikuma hakanud. :) -
ootootoot,mis nende lisaaktsiatega on?Kellele need emiteeritakse?Kas võetakse lisakapitali või lahjendatakse olemasolevat suppi?
-
http://market.ee.omxgroup.com/?pg=details&instrument=LT0000102253&list=3&tab=news&news_id=202488
-
mis see tähendab?10 mio aktsiat 1,7 ga.kes siis saab?kas nad jagavad need endale?
-
arwen
3 vooru,
1. voorus saavad iga 23. septembril omatud 13 SAB1L kohta märkida 1 aktsia 1.70 LTL peal aktsionärid - kui kõik seda õigust ka kasutavad siis ongi emissioon täis märgitud
2. voorus saavad 23.septembril aktsionärid olnud pretendeerida kogu 1. voorust ülejäänud kogusele, jaotus proportsionaalselt märgitud summale.
3. voorus saavad aktsiaid vabalt märkida kõik soovijad - eeldusel, siis et 2 esimese vooru käigus pole täis märgitud emissiooni -
selge.ma positiivselt meelestatud selle panga suhtes.neid ülevõetavaid panku siin palju pole.
-
OMX lehel on SAB aktsionäride nimekiri vananenud (30.06.2005)
Panga enda kodukal on järgmine info:
The list of ten biggest shareholders of Šiaulių Bankas AB
31.08.2005
EBRD 16.06%
Trade House "Aiva" UAB 6.95%
East Capital Asset Management AB (Sweden) 6.86%
Mr. Gintaras Kateiva 6.42%
Alita AB 4.15%
Mr. Darius Vyšniauskas 3.16%
Šiaulių titanas UAB 3.07%
Šiaulių komercija AB 2.88%
"Eglė" sanatorium AB 2.83%
Šiaulių plentas UAB 2.76% -
Henno
Kas sul pole mitte pisike matemaatiline viga sees? 74,72mio aktsiale 10 mio lisaks on 7,472:1 ehk ca 13,4%.
Või saan ma millestki valesti aru? -
Henno kirjutas, et "kolmest börsil kaubeldavast Leedu pangast on Sialiul justkui ainsana perspektiiv olla ülesostetud mõne välismaise panga poolt, kes sooviks oma haaret Balti turul laiendada."
Teab keegi, kas on mõni potensiaalne kosilane Siauliu panga poole piilunu?
Kas aktsiakapitali suurendamise protsessi algust teab keegi?
Küsin, sest ümberringi on palju põnevaid aktsiaid ja nigel on hoida aktsiat, mis täna 3 kuu taguses seisus tagasi. -
TO:Mulk
Äkki valgustad teisi foorumlasi ja kirjutad millised on need "palju põnevaid aktsiaid"? -
To: Anette.
Aga palun, kui Baltimaadega piirduda, siis minu jaoks on huvitavad: BLT1T, LSC1R, BAL1R, IVL1L, KJK1L, LNS1L, OLF1R, PRM1L, PTR1L, KLEAT, MZE1L, UKB1L ja LFO1L. Rõhutan, et minu jaoks.
Aga tänan vastamast minu küsimustele. :) -
TO: Mulk.
MZE1L ?? -
Mulk pff ja mida huvitav on Pramprojectas naideks
-
http://www.lb.lt/eng/institutions/results2005_3.html
-
To Naxitrall: MZE1L = Mazeikiu Elektrine. Aktsia tõusis täna 5%. Pole ju paha. :)
To MENACE: Pramprojektase aktsia on puhas mängurõõm väikeste panustega. :) Teooriale (milles ma pole veel tugev) ega loogikale see aktsia eriti ei allu.
Nimetan sellist tüüpi lamedalt "Yo-yo-tüüpi" aktsiaks, mis liigub üsna kontrollimatult alla ja üles. Kui rütmi ära tabad võib ülesliikumiselt kenasti teenida. Viimase kuu vältel jõudis see aktsia 32% tõusta, seejärel 25% langeda. Arvestades valdkonda, on tulevik pigem tõusev.
Ja ... pagan, investeerimine ei pea ega saa alati olla tegevus, millega tegeleja pääkolus vasardab ainumas slogan: kasvõi nui neljaks aga iga tehing peab roppu profitit tooma! -
kui palju p/e tal on.
Ei saa leedu keelest niivõrd hästi aru. -
Täna paar suurt tehingut, UKIO oli ostja pool, ehk keegi tahab üle võtta?
-
lõvi vist hakkab pead tõstma
-
ei tea,täna jälle palju aktsiaid lasti läni,ei tea kas tõesti ukio tahab endale või täidab kellegi ostukorraldusi
-
päris langev ja vaikne on olnud viimane nädal... väike korrektsioon??
-
http://market.ee.omxgroup.com/?pg=news&news_id=203602
Kauaoodatud SAB1L aktsiate märkimine hinnaga 1.70 LTL hiljemalt 23. septembril aktsionäriks olnuile on algamas.
Annan täiendavalt teada, kuidas LHV klientidest SAB1L aktsionärid saavad oma õiguseid kasutada.
-
Ma ei saa selle postituse tähendusest aru.. mis 1.70 LTL ? Hind praegu on 4.04-20...
ja mida see uudis tähendab, head või halba? müügi või ostu soovitus? -
OTTK
Sialiu Bankas suurendab aktsiakapitali müües 10 000 000 uut aktsiat hinnaga 1.70 LTL. Praegu on ettevõttel 74 720 000 aktsiat. Esimeses ringis on õigus märkida 1 uus aktsia iga 13 omatava aktsia kohta SAB1L aktsionäridel seisuga 23. september 2005 jne. - pakkumise 3 ringi kirjeldused eelpool viidatud börsiteates kirjas.
Mis puudutab aktsia hinda, siis Sialiu Bankas on sel aastal korra juba samasuguse aktsiakapitali suurendamise protsessi läbi teinud - tasub vaadata kuidas hind tookord käitus. Samas, tookord oli sentiment muidugi oluliselt positiivsem. -
Kui vaadata aktsiahinna liikumisi aasta algusest, siis ühtegi suurt langust ma ei näe, aga miks need aktsiad nii odavalt välja lastakse ?
Minu arust langetab see hinda ja teeb aktsionäridele kahju .. või olen ma valesti aru saanud? -
ja jätkab ikka langust :/
-
Kogu Leedu turg langeb. Iseasi kui kaua ...
-
Kas Leedu turg ei ole ehk kuulnud sahinaid Akropoli turule tulemisest?
Teevad raha vabaks no selge on, et käib kasumi võtmine - nii plju kui seda veel on. -
rakuc
akropolise ipo tuleb 2006 aastal -
Henno
huvitab täitsa kuna siis algab see kauaoodatud aktsiate märkimine 1.70 hinnaga. Huvi oleks päris suur.
Tahaks ka teada kust ma saan teada palju mul oli 23 septembri seisuga aktsiaid.
sellepärast ma ei tea, et tõin oma aktsiad üle lhv-se ja sulgesin vana konto. -
SIAULIU BANKAS AB AKTSIATE MÄRKIMINE aktsionäridele seisuga 23.09.2005.
selline uudis hanzas : SIAULIU BANKAS AB aktsionäridel seisuga 23.09.2005 on õigus märkida uusi aktsiaid. Teised investorid märkimises osaleda ei saa.
Iga 23.09.2005 päeva lõpu seisuga kontol olnud SIAULIU BANKAS AB aktsia (ISIN LT0000102253) kohta on aktsionäril õigus märkida 0.133833 uut SIAULIU BANKAS AB aktsiat. Murdosad ümardatakse alla. Ülemärkimine ei ole lubatud.
Ühe aktsia hind on LTL 1.70. -
Mida, vanad tursad, prognoosite lähitulevikuks?
Ärge hoidke teadmisi vaka all! -
mina suurelt pikk ja paari aastaks arvestatud.hinnaks loodan kuute tugrikut!
-
Aitäh vastamast!
Äkki ikka keegi võtab enne üle. Ega sellest midagi kuulda pole olnud? -
mingid suured pakid on liikunud ja ukio on ostja poole maakler olnud.Samas on aktsia kiiresti kallinenud ja aktsionäride ootused võivad olla liiga suured,st et müüma ollakse valmis võibolla nii 6 liti juures.samas see pank nii palju hetkel küll ei maksa.hind peaks nelja juures akumuleeruma nii pooleks,aastaks ja peale seda litt kõrgem pakkumine.selline võiks strateegia olla.
eks nii ukio kui sab ostetakse üles paari aasta jooksul.leedule peaks neljast suurest pangast piisama. -
aktsiajagamise viimane nädal algas
küüsi ei näri, aga teavet ootan küll :)
et kuidas ikkagi seda läbi LHV teha saab -
just just, ootaks teavet 1,7 jagamise kohta, mismoodi see peaks läbi LHV välja nägema... muidu jagatakse aktsiad meieta ära:)
-
Sialiu Bankase märkimisega on 1 jama nagu Leedu märkimistega üldse. LHV hoiab oma klientide Leedu aktsiad EVK kontodel ja Sialiu Bankas ning EVK vahel ei ole siiamaani selgust kuidas see märkimine EVK kontode omanike puhul peaks toimima. Täpsemat teavet lubati SIISKI homme.
Sama probleem peaks olema ka SEB EYP klientidel, kelle Leedu väärtpaberid on samuti EVK kontodel. Hansapank hoiab oma klientide Leedu aktsiad aga Leedu depos ja selle tarvis on lahendus olemas. -
kui muidu ei saa, lähen kohvriga leetu aktsiate järgi:) luuran Ukio ukse taga ka, äkki jälle plaanivad emissiooni :)
-
henno, uudiseid?
-
lissabon, homme võtan kõigiga ühendust, palju ei puudunudki, et igaüks oleks pidanud oma kohvriga Leetu minema, nüüd saab siiski paberi saatmisega hakkama