Pangad on röövlid - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Pangad on röövlid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • ...või kuidas? Igatahes üks muhe lugu sellest, kuidas mõni mees ennastsalgavust üles näitas. Pole küll teab-kui-tõsine investeerimisteemaline lugu, aga rahast küll :)
  • Röövlid neh. Millega muidu põhjendada, et Hansa korjab 3 eeku selle eest, et teavitada rahade liikumisest meilile (ehk siis samapalju kui lühisõnumiga).
  • Küsisin seda neilt ükskord. Vastus: e-kirjade saatmiseks kasutavad nad oma servereid ja internetiühendust. See maksab.
  • Mõelge, kui suured on sel juhul spämmijate arved, kui ühe emaili saatmine maksab 3 krooni!
    Mulle tuleb iga päev mingi 200-300 krooni eest meile, ühtegi ostu nende põhjal pole veel teinud. Mõelge miuke räme kulu. Keskmise spämmeri kulu päevas on seega suurusjärgus miljonid ja miljonid kroonid.

    Skvatterite Noortepank võiks natuke oma ajupotentsiaalist suunata:
    1) realistlike vastuste saatmisele klientidele, et sellise idiootse hülgemölaga endale mitte häbi teha (e-maili saatmine Jupiterilt Mosambiiki ühe hüti keldrisse maksab ka vähem kui 3 krooni)
    2) privaatpangandusse, et kunagi saabuks aeg, mil röögatu hooldustasu vastu ka mingeid sisukamaid soovitusi kui "soovitame SPY-d" saab.

    Millalgi (mõned aastad tagasi tõenäoliselt) lõpetasid Eesti pangad tõenäoliselt jäädavalt pangaks olemise ja muutusid gigantseteks müügipedede sipelgapesadeks. Sita ajab keema, aga valikuid pole, kuna meinstriimpankasid peab kasutama.
  • Noh, suffiks, Sul on isegi hästi läinud, et antakse konkreetseid soovitusi a la SPY. Mõnes teises pangas ei anta sedagi...
  • Seda 3 krooni e-maili teavituse kohta küsisin ka mina e-maili teel (tasuta) hansapangast umbes aastal 2001. Siis sain vastuseks üsna pika maili, kus muuhulgas mainiti ära, et mitmel pool maailmas on e-maili saatmine tasuline (vihjati vähearenenud riikidele, kus pole netiühendus eriti levinud). Kahju, et seda kirja alles pole, kuid seal mainiti välismaaga seoses ka Rain Lõhmust. (a la, et tema käis välismaal ja pidi seal raha eest netis olema)

    Aga selle Jüri Pino loo kohta. Ma olen umbes samamoodi toiminud, et kuu alguses maksnud otse miinuses olevale kontole suurema summa (ja varem kui nõutakse) ning sellega vähendanud/peatanud intresside meeletu voolamise. Panganeiu muigas ka kord, et ma ei taha üldse intressi neile maksta.

    Müts maha Jüri ees, et ka teistele eeskuju näitab enda looga. Ka riigi arengule pole hea tõsiasi, et Ego järelmaksuga enimostetud kaubaliik on toidukaubad
  • Ega siin muud pääsu pole, kui Hansapangast üle jäänud raha uuesti kokku koguda ja uus pank teha. Leppida suurte ettevõtetega kokku, et viimased kõik oma kontod üle tooksid jne. Jama on muidugi nende olemasolevate laenudega, aga küll midagi välja mõtleb. Teenustasud jätaks madalaks, mis tõstaks veelgi loodava panga atraktiivsust. Mingeid suuri kontoreid ja taevakraapijaid ehitama ei hakkaks - kogu süsteem oleks enam-vähem netipõhine nagu on need mobiili säästuoperaatorid.

    Tegelikult kuulub see jutt rohkem nagu žanrisse Coca-Cola diil paavstiga!
  • Ma ei saa aru miks kõik tahavad seda 3 krooni maksta. Mina juba 3 aastat tagasi vahetasin hansa ühise vastu välja sest siis oli juba hansa röövel. Ühis ei taha midagi tee palju tahad ülekandeid ja kuhu tahad ikka 0 eek teenuse eest.
  • to marek84

    Kas sa arvad, et kui see asi peaks läbi minema, peaasjalikult sinu juhtimisel, siis pank on
    3a või 5a või 10a pärast samasugune? Dopamiini ning võimujanu harmoonias leiutad sa siiski endale kasuminumbrid, kui sa just panka juhtima ei pane vähemalt 7et tugevamissioonitundega tädi.
    Oleks selle panga nimi siis 'Rahvapank' ?:)

  • Miks te seal hansas endiselt olete kui teenustasud nii kõrged on?

    Mitmed tuttavad ka pidevalt räägivad, et hansas teenustasud kõrged (teise panka ülekanne migni 6 eek vist).
    Pealegi niipalju kui ma hansa sularaha automaate näen on seal alati pikk saba taga.

    Samas palju sul ikka sularaha vaja on või pangakontorit?
    Käin kontoris nii paar korda aastas ja sularaha võtan nii umbes kord kuus. Plastikuga maksta on hea.

    Ise yhisseebis juba ei tea mis ajast ning ülekanded 0 ja rahul. Sampo ka vist 0 eegu eest ülekandeid pakkus.
  • ise ka ühisseebis ja niipalju kui olen vaadanud, et Hansa on ikka rikaste inimeste pank, mul pole küll niipalju raha, et panka niipalju sööta...
    ja see on küll lisaboonus, et hansa automaatidel alati saba taga, aga seebi omadel märksa vähem rahvast...ülikoolis oli küll mõnus, hansa lõksu sattunud passisid aga järjekorras, mina marssisin aga automaadi juurde ja olemas... :)
  • Velikij, link on maha võetud, tõenäoliselt tugevama survel ja lugeda ei jõudnud :(
  • LHV võiks ju lubada raha kus iganes kanda ntx 1 kroonise tasu eest kande eest.Kohe olekski üks pank juures!
  • Mul on liising Nordeas, ettevõtte kontod ja faktooring Sampos, Isiklik raha SEB'is ja Hansapangast võtan alati lihtsalt konkureeriva pakkumise, et teistele survet avaldada :)
  • kas mitte peagi kqikides pankades ei kerki teenustasud idiootlikkusse kqrgusesse, kui riigisisene ylekanne peab hakkama sama palju maksma nagu EU-sisene. segaseks on j22nud, kas oma isiklike kontode vahel liigutades tekib ka teenustasu? Kas praegu HP-s peab ylekandetasu ka siis maksma, kui kannad omaenda yhelt kontolt teisele? :o
  • tehvlon, kui maksad ühelt oma kontolt teisele oma kontole, maksad Hansas kenasti 2,50:)
  • Aga artikli lugemiseks saab kasutada google abi:

    http://216.239.51.104/search?q=cache:http://www.eestinaine.ee/62337
  • Ma saan aru küll, et (isegi!) hansal on serverid ja netiühendus, kuid kui meili teel teavitamine tasuta oleks, küllap seda ka siis sellises mahus kasutataks, et keskmine meili hind nullilähedale langeks... Ja igast NPFCK uudiseid saavad nad küll meili teel saadetud, tsiisus mis see maksma küll võib minna. Ja huvitav, kas ühisel ei ole siis servereid jms, et neil tasuta on :)

    Ise hansas ja hetkel veel pangasiseste tehingute eest maksma ei pea. 6 kr välja kandes käib küll närvidele, aga hetkel selliseid kandeid vähe.

    P.S. Tehvlonil EU-siseste maksete koha pealt õigus.
  • hansa jaoks sa pole ennem mittekeegi kui sul polearvel vähemalt miili kui on küll siis hakkavad alles siputama, et jummala eest sa mujale ei läheks. rikkurite pank selline.
  • to: veiko

    Ei ole midagi nii. Nii Skvatterite Noortepank kui ka Ühisseep on praeguseks nii suured tegijad, et isegi X MEUR ei ole mingi näitaja. Tailor made portfelli sooviga saadetakse viisakalt perse ja asutakse sulle proaktiivselt oma lollakaid fonde müüma.

    Olete vilmides näinud, kuidas mõne palmisaare panga kontoris mingi kiilaspäine vunts suurte kohvritega meest poputab, üritades tal olemise ja enesetunde võimalikult heaks teha. Et tema businessi endale saada, noh. Vilmis seda ei näidata, aga noh ilmselt pärast suunab ta kohvrimehe juurde oma derivatiivide ja valuutaturgude spetsid, kes aitavad personaalse lahenduse välja töötada (maandatud valuutariskid, optsioonid pikkade positsioonide kaitsmiseks jne). Vot Eestis sellist asja pole. Eestis on kiilaspäise ja sõbraliku vuntsi ja tema spetsialistidest jüngrite asemel 1 blond tibi, kes on õppinud majandust, suurendanud rindasid ja kes suudab teha vahet aktsiatel ja võlakirjadel (ning kes pärast järgmist 4-kuulist koolitust tõenäoliselt mõistab ka erinevusi indeksifondi ja fondiindeksi vahel) ning kes pakub sulle igast oma maja eri nurgast pärit karbitooteid, milledest ta vähemalt pooled sulle maha peaks müüma selleks, et tema 8 erinevat ülemust-müügijuhti rahul oleks ja tema oma preemia kätte saaks.
  • Sellest, et pangad eriti HP on röövel võiks kirjutada ka oma lugu. Kusagil 2000 aasta alguses lõpetasin aktiivse HP arvelduskonto kasutamise. Eelmise aasta lõpus laekus lugupeetud pangalt võlanõue kusagil 200 krooni ringis kuna minu arveldusarve oli miinuses. Noh kappasin siis panka uurima, et millest mul siis võlg tekkinud on ja kuidas saab arveldusarve miinusesse minna. Selgus, et kunagi olin tekitanud väärtpaberikonto mille eest aga raha rõõmsalt kasseeriti konto kasutamise tasu paari aasta jooksul. See sõi ära minu kontojäägi ja tekitas miinusarve olgugi, et ykski meievaheline leping seda ei kajasta, et arve võiks krediidis olla. Otsustasin tasuda oma võla, sest vaevalt ma panga poolt kinnimakstud juristide vastu saan ja tahtsin õelusest oma arvelduskontot sulgeda. Siis selgus, et pean maksma veel viiviseid kusagil 100 krooni ulatuses. Kokku läks see pull mulle maksma koos arveldusarve tyhjendamisega kusagil 600 krooni kanti. Nii et poisid ja tydrukud ärge kontosid kergekäeliselt tehke ja neid unustage. Lõpetuseks saatsin neile ka päringu, et miks nad varem mulle ei teatanud arve miinusesse minekust ja muudest probleemidest, oma võtmekliendi pakkumisi nad saatsid. Vastust ootan ma siiani ja vaevalt nad seda ka teevad.
  • Mõni aeg tagasi jõudsin ka mina järeldusele, et HP imeb. tegin siis SEB arveldusarve ja evk konto jne. SEBi hinnapoliitika on palju kliendisõbralikum. nt. väärtpaberikono pealt võetakse tasu, ainult siis, kui seal on väärtpaberid. Samas, netipanga mugavus jätab kõvasti soovida hanza.neti kõrval. teisalt, hanza.net on aegajalt nii umbes, et sisselogimine on võimatu. SEB pidas vastu ka tallinki päeval.
  • Konstruktiivne võimalus.
    Igal pangal omad head/vead.

    Miks mitte teha mitmes pangas endale konto?
    Tasuta ylekanded yhes pangas, mugavad väärtpaberitehingud teises, ebamugavad aga odavad väärtpaberitehingud kolmandas jne.

    Diskleimer. Ise nii teen ja täitsa toimib.
  • aa, unustasingi mainida, et nüüd olen mõlema panga klient :)
  • Täna käsiin ka pangakontoris.Teller julges mu käest veel küsidae kas ma 2,3 sammast ei taha jne
    Minu käest on küsitud pea iga kord seda.Eks ma siis üritan iga kord midagi vaimukat vastata.Eelmine kord ütlesin ,et ma olen töötu ja ei saa seda lubada:P(mida ma ka olen)Siis täna ütlesin ,et valele inimesele pakute oma sambaid.Selle peale teller kohtaselt naeris....
  • Eh. Forexpank oli kunagi esimese netipanga tegija. Olen alates sellest ajast panga klient ja ei nurise. Kõik maksed eesti siseselt tasuta. Olen küsinud ka mujalt pakkumisi, kuid alati pakuvad nad parimat hinda (eriti laenude puhul). Hetkel on panga nimeks siis Sampo.
    Ja muide, ma pole näinud algelisemat internetipanka kui Nordea oma. Igakord peab lehel ühe koodi maha tõmbama ja konto seis näed ...... MITME PÄEVASE viivitusega.
  • to SideKick

    mul on juba 3 kuud tühi SEB-i evk konto. Kontrollisin väljavõtet: sööb ka 10 eeki kuus. tasu nimetuseks on väärtpaberi konto seis 0,0 .Kavatsen selle veel täna kinni panna, kui lugesin siit analoogset hansa võtmekliendi räbalast saatusest.
  • hmm, siis säästunõustaja (nimeliselt: Ly Tilk) ajas mulle udu.
  • Kui viimati sai hansa kontoris käidud, siis teller tundis huvi, et järsku toon oma II samba nende panka üle. Kuna teller oli kena blond tibi, siis ei tahtnud kohe pikalt saata ja küsisn, et kas neil on mingid andmed tootluse jne kohta ka mustvalgelt kuskil olemas. Noh nii mingi majasisene esitlusmaterjal või nii. Minu üllatuseks oli antud materjaliks sama päeva Äripäev. Vaatasin siis selle tabeli seal üle ja vahe oli nii umbes protseni ringis hansa fondi kasuks. Samas ei jätnud ma mainimata, et näiteks LHV fondi tootlus oli nende omast sarnase suurusjärgu võrra suurem. Kui küsisin, et miks nii väikse vahe pärast peaksin fondi vahetama hakkama ei osanud ta tuua muud argumenti, et nende oma on suurem. Täielik naljanumber. Mingi koolitus võiks neil oma telleritele ka selle kohta olla, et mingeid asjalikke argumente välja tuua. Aga paistab, et inimesele tänavalt see "meil on kõige suurem" argument toimib.
  • Ehh, siin on suht segane situatsioon, nimelt on seal 2 erinevat väärtpaberikontot, üks on pangasisene (mida on vaja mingite fondide jms jaoks) ja mis tõesti raha ei söö, kui ta tühi on...
    Teine väärtpaberikonto on EVK konto, mis nosib minuteada igal juhul selle kümneka...
    Seega võis too nõustaja täitsa õigust rääkida, ainult jättis täpsustamata kumbast väärtpaberikontost jutt käis...
    See siis seebi olukord, hansa klient ei ole, seega ei tea kuidas seal lood on...
  • Kui hakata mõtlema, kui palju on minu HP ja SEB thüjadelt evk kontodelt teenustasudena kasseeritud ajast, kui LHV uksed avas? Kokku oma 1200 kr on tühja läinud. Tuleb evk-d sulgeda.
  • Kui nii jätkub, siis on varsti EVK kontode arv juba madalam kui peale Tallinki tulekut :)
  • Ühispangal selline tore komme, et kui saadavad Sulle koju teatise ntx mingi kaardihooldustasu võlgnevuse kohta, siis pead ise kinni maksma selle teatise raha, mis on hinnakirja järgi 10 eeku.
    Nordea pangal on ntx Solo-interneti ehk siis internetipanga kuutasu 20.-
    Mõtlevad ikka igasugu asju välja mille pealt raha küsida.
  • mulle tgl. see meeldib,ma valdavalt investeerin pankade aktsiatesse.

    Mida rohkem nad röövivad seda suurem on aktsia hind.
  • 2005 suvel võtsin laenu Sampost. Laenulepingus oli kirjas, et oleks täitsa tore, kuid arveldaksin oma Sampo arveldusarve kaudu. Kuid mina jäin seisukohale, et ikka ei arvelda küll. Sest kuigi Hansapank virutab kirveid teenustasudega, pean siiski nentima, et nende netipank on tasemel - asi on selge, päris põhjalik ja mugav. Sampo enda netivärk on väga hale.
    Ühtlasi on mul mugavam Hansa rahamasinast sularaha välja pigistada, sest nende aparaate on linn täis pikitud. Kuid mitu sularahamasinat on Sampol linna peal...? Mina tean ainult ühte Narva mnt'l.
    Hansa kaudu asju ajades olen niipalju oma kulusid minimaalseks viinud, et paljud maksed võetakse mu arvelt otsekorralduse alusel. See on teenustasuta.
    Seega mugavusest ajan ikkagi asju Hansa kaudu.
  • Mul on arved kahes suures Lääne-Euroopa pangas ja teenustasu ülekannetele, ei kohalikele ega EL-ülekannetele, ei ole.
  • Võtame näiteks ühe nendest. Suurepärane pank. Seal on onkel, kes tunneb mu hääle järgi ära, isegi kui ma pole talle pool aastat helistanud. Sest tema on mu kliendihaldur. Kontoga käib kaasas deebetkaart, millega saad suvalises maailma punktis võtta välja sularaha 400 eurot päevas sõltumata sellest, mis seis su pangaarvel on. jne.
  • Privador, kui sa ütled sammaste peale, et oled töötu ja ei näe sammastel vajalikkust, siis ütle nii:

    "Aaaa, sambad, oot oot, Te mõtlete pensionisambaid? Aga ma ei tööta praegu, mul pole vaja? Ahaa, et äkki saan töö ja siis kohe jookseb raha sinna peale! Okei, aga siis teeme nii, et võtke mind kohe siin praegu tööle, siis teeme kõik sambad. (Nüüd haara sealt laualt kõik reklaambrožüürd ja hakka neid lehitsema) Mis teil veel pakkuda on? Ma võtan siis juba kõik!"

    Ma tegin nii ja telleril hakkasid käed värisema.
  • Infinite,
    Ei ole asjaga päris kursis, aga kuidas sa saad deebetkaardilt võtta välja raha, kui sul seal peal sentigi ei ole?
  • marek,

    tundub müstika, eksole. Arve läheb lihtsalt järjest enam miinusesse, aga midagi ei juhtu. Tegemist täiesti tavalise Visa Electron deebetkaardiga.
  • infinite

    avaldad äkki saladuse, mis pangaga tegu?
  • Kui jutt juba sammaste peal on siis öelge pangas tellerile nii kaua kui mul oma sammas veel püsti on pole mul teie omasid vaja. Ja kui enam ei ole siis olen ma juba nii vana et mul pole enam tarvis teie sambaid.
    Mul tuttav ütles nii ja hansas vist tehti selle peale mingi linnuke enam ei pakuta ka talle sambaid.
  • infinite

    1 väike nüanss siiski ehk on: mingil hetkel tuleb miinusesse minekusse piir ette

    Või saad võtta 365*400 EUR = 146 000 EUR aastas ja nii 10 aastat järjest ilma et sentigi arvelduskontole laekuks?
  • Isegi kui saab ainult mõned korrad aastas miinusesse minna näitab see ju ometi, et pank ei kasuta igat väiksematki võimalust sinu pealt kasumit (intresse) teenida. See on minu arvates põhiline - selline pank on pigem sõber, kes aitab häda korral välja, mitte liigkasuvõtja.
  • Loogiliselt võttes võiks mingi kuulimiit olla, kust alates hakkavad intresse juurde arvestama. Hetkel pole kuskilt seda vaadata.
  • Teemaalgatajana ka väike disclaimer minu poolt. Oman üht arvelduslaenu, kaht eluasemelaenu, üht soovilaenu ja üht krediitkaardilaenu! Kokku siis viis tükki neid vaatab mulle vastu, kui ma oma internetipanga lahti teen.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon