Tallinna börs
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Mina ei usu enam mingitesse ida-euroopa korraktsioonidesse.Need peaks ammu läbi olema.Mida see meie enda börs muudkui kiratseb ainult?Uus aasta on juba alanud ja elu peaks juba uut hoogu sisse saama.Kõik on aga vastupidi.Ainult punetab.Mis asja mõte on?Kes on need inimesed, kes on huvitatud punetavast börsist?
-
Ja sinu mure seisneb millest?
-
Punetavast börsist on huvitatud need, kes on huvitatud aktsiahinna langusest. Näiteks ka mina hetkel passin, et midagi odavalt kätte saada (siis müües kaotab vähem).
-
MSM on positiivselt meelestatud :)
keegi balti börsil shortinud on aktiivsemalt ? -
Kas jutt jääb Tallinna Börsi (eesti stockide) ümber või kisub samasuguseks nagu teema Balti Börs?
-
vist vähe vale teema oli, sry :)
-
Ühesõnaga hakake nüüd börsi roheliseks taas viima,sest kevad algab ikka rohetusega :-)Kui tahame kõik kasumeid teenida on vaja aktsia hindade ülespoole liikumist.Kas te mõistate mind?
-
globalnet, istud mõne kahjumi otsas?:P
aga jah, head soovitused muidugi. -
Njah ega ükski turg püstloodis aastast aastasse üles ei torma. Eelmine aasta vist pigem selline, et tuttav sai Hansaga hea kasumi, järelikult börsil on võimalik kõvast teenida, peab ka raha paigutama. Lähim turg selleks on meie kodukas, valime kinnisilmi või loosi tahtel ühe aktsia ja ostame. Kui kuuga 100% teenitud ei ole, siis oleme paanikas.
-
OMXT'st on moodustumas korralik langustrend, nüüdseks on siis läbikukutud ka kahekordsest toetusest 657 punkti peal.
-
loll saab kirikus ka peksa, suur loll saab sel aastal Tallinna börsil peksa
-
tiny,
Kas võiksid täpsustada oma mõttekäiku. Kas tegemist oli kriitikaga minu TA oskuste kohta (sel juhul paranda ja esita õige versioon)? -
marek84, ära võta südamesse. Rohkem enesekindlust. Oluline, et sa ise endasse usud. Kogemus tuleb ajapikku :-)
-
Tegemist oli fakti konstanteerimisega! Sellel ei ole mingit seost minu hoiakuga turu suhtes.
-
tiny pigem kommenteeris ma usun, seda naabrimehe hansa võitu!? või ma eksin?
-
Eesti on majandustsükli tipus ja tark inimene ei otsiks sel aastal suurt kasvu meie börsilt. Vaadake parem Balkani poole:)
-
tiny,
kui Eesti on majandustsükli tipus, kus siis teiste balti riikide börsid on? -
Leedu on veel pisut söödav, Lätis hakkab varsti vesi keema
-
Samas on börs ikka veel punane.Miks te aktsiaid ei taha osta?Milles küsimus on?Hakake juba intensiivsemalt ostma.
-
globalnet, LHV pakub nüüd ka lühikeseks müümise võimalust. Mhmm, kas ka Tallinnas?
-
Tundub, et kätte on jõudnud suurema languse algus.
-
Jah, vaatasin üle, no mingi punane kiri oli siin vahepeal, lühikeseks saab ainult USA-s müüa.
Mis takistaks meie börsil seda lubamast, aru ei saa.
Kunagi müüsin Tallinna börsil lühikeseks 3 päevaks. Ma ei tea, kas see oli kohe päris ametlikult lubatud (tagatis mul oli), sest maksma pidi ju alles 3 päeva pärast. Tehingud käisid telefonitsi maakleriga. -
Vaatasin LHV lühikeseks müüdavate väärtpaberite nimekirja, seal olid Telekom, Baltika jne täitsa olemas.
-
See peaks olema nüüd küll ebatäpsus, Balti aktsiaid lühikeseks müüa siiski ei saa, optsioonid languse peale panustamiseks suurematel aktsiatel siiski olemas.
-
BLT1T Baltika TSE - selline rida seal nimekirjas täitsa olemas!
-
Hommiks siis taas punetusega alanud.
-
Enamus tegijamatest on enda tulemused avaldanud aga mingit tolku sellest olnud ei ole.Kuhu nüüd edasi?
-
marek84,
kust sa seda lühikeseks müüdavate väärtpaberite nimekirja vaatad? -
Lühikeseks müüdavate väärtpaberite nimekiri
Hetkeseisuga on sealt kadunud eelnevalt mainitud OMXT aktsiad. -
Hakkame siis ülevalt pihta.
Baltikat tasub kindlasti osta kuna ettevõttes on potensiaali piisavalt,et ka aktsia hind võiks sellest kerkida ja vana hea suprema 18 eurone hinnasiht ei ole kättesaamatu
Eesti Telekomi on mõtet osta ainult dividendide pärast
Harju Elekter pikemas perspektiivis tasub kindlasti osta
Kalev täiesti spekulatiivne aktsia ja juba aastaid on temaga jama olnud
Klementi on 0 aktsia
Merko peale kukkumise muud ei tee
Norma peale kukkumise muud ei tee
Rakvere Lihakombinaat.Hansapangast öeldi mulle,et nii mõttetu aktsia,et nad ei hakka isegi analüüse tegema
Saku Õlletehas liigub ainult siis kui tulemused taga on muidu istub paigal ja keegi erilist huvi ei tunne.Osta tasub kindlasti ainult dividendide pärast aga siin tuleb ka ettevaatlik olla kuna aktsia hind võib väga järsult kukkuda lausa mitu eurot ( eelmise aasta praktika)
Starman nagu kinni naelutatud ja tegelikult siiski langeb tasapisi
Tallink hansapank andis 5 eurose hinnasihi,seega kasvuruumi napib
Tallinna Farmaatsiatehas on kõige mõttetum aktsia börsil üldse
Tallinna Kaubamaja on liiga spekulatiivne ja turu sügavaus on tihti naerma ajav.Ostmiseks ka mõttetult kallis
Tallinna Vesi.Normaalne dividendi aktsia aga areneda e. laieneda ei ole eriti kuhugile seega aktsia kasvuruum ei ole eriti suur.Viimasel ajal ei tunta ka erilist huvi aktsia vastu
Viisnurk sel aktsial ei näi ka tõusmisega eriti kiiret kusagile olevat -
ou ... Merko ja Norma muud ei tee peale kukkumise ... tänuväärt info, vanasti Merko ikka ehitas ja Norma tegi turvavöid, aga jõuad Sa kiirel ajal kõigi muutustega turul kursis olla
kuku kuku kuku -
Te olete vennad? :)
-
lugesin just postitusi, aga ei märganudki seda sugulusastet:D
-
Tänuväärt või mitte aga börs seda hetkel näitab lihtsalt,et merko ja norma ei tee midagi muud.Merko korra tõmbles täna ja liikus veits üles aga see oli ka kõik ja langustrend jätkub endiselt
-
globalnet, ega sa juhuslikult LHV meeskonda analüütikuks ei kandideeri?
-
Olengi juba LHV eraldiseisva analüüsiüksusena olemas :-)
-
Selle aasta tootlused :
Baltika +8,46%
Eesti Telekom +2,34%
Harju Elekter -4,88%
Kalev -22,07%
Klementi -1,34%
Merko -2,84%
Norma -7,77%
Rakvere lk +2,67%
Saku +3,96%
Starman -3,14%
Tallink -6,67%
Farmaatsiatehas -5,15%
Kaubamaja -10,04%
Tallinna Vesi +3,34%
Viisnurk -8,75%
Kokku siis 15 firmat.Nendest 5 on tootnud kasumit ja 10 kahjumit.Mis te ise arvate kuhu suunas börs liigub?Võite 3 x arvata -
Tibusid loetakse sügisel.
-
Tean seda lp. Orwell aga kui praegune trend jätkub ei ole sul sügisel enam seda,mida lugeda.Ise pean aasta algust ülimalt oluliseks kuna firmad avaldavad siis enda kõige tähtsamad uudised börsile nimelt majandusaasta aruanded.Nüüd on need avaldatud.Sisuliselt ei mingit pos.muutust.Pean seda väga halvaks endeks.Ilmselt nii mõnigi firma õgis ennast eelmine aasta liiga täis ja enam ei ole midagi õgida ja ka aktsia hinnad seda kõike kajastavad.
-
Kas teile ei tundu, et Eesti börsiettevõtete avalike suhete juhid on kas nõrgad või puuduvad üldse?
Nii mõnigi kord on võimalik ridade vahelt välja lugeda uudiseid/asjaolusid, millest mujal maailmas firmad kindlasti avalikult ja uhkusega teataks. Mis ühtlasi liigutaks ka aktsiate hinda ja firma väärtust.
Ses osas on arenguruumi kohe päris palju. -
Kõige normaalsemalt avaldab börsile enda uudiseid Baltika.See on kindlasti hea plaan enda müügitulemusi igakuiselt avaldada.Siis saavad ka investorid olukorraga kõige paremini kursis olla.Kvartalitulemused tähendavad aga juba liiga pikka ootamisi ja investorid ei tea täpselt kuhu suunas hind liikuma peaks ja arvan,et see toobki võimaluse börsispekulantidele.Nende tegevuse tõttu kaotavad tavainvestorid,kes ei ole kõige paremini asjadega kursis alati oma raha.Selline pidev info investorile aitaks ka kindlasti vähendada selliseid mõttetuid spekulatiivseid tõmblemisi.Ise olen veel arvamusel,et firmad,kes ei teavita börsi isegi enda tulemuste avaldamisest,et seal on midagi mäda.Selline salatsemine jätab firmast halva mulje ja laseb süveneda arvamusel,et on oodata kehvasid tulemusi.
-
globalnet
Aga kuidas tavainvestorina raha kaotad, kui need neetud spekulandid vahepeal kasumeid võtavad? Ja teile, spekulandid, minge tööle, kui raha tahate, ärge tulge siin Baltikat müüma :)
Kuidas suhtutaks näiteks Merko igakuistesse aruannetesse a la meil on sellest majast seitse meetrit laotud ja too hoone sai endale just aknad? -
spekulatsioonivõimalus tõmbabki huvilisi ja vaba kapitali ju juurde, muidu jääksitegi aktsiahinna tõusu ootama või pole nii?!
-
Tallinna Börsil on krahh
-
globalnet
millest Sa seda järeldad? -
Baltika kukkus...? that aint krahh yet..
-
Klementi ja Kalev ju kah miinuses:)
-
Klement ja Kalev on head indikaatorid kahtlemata, USA turul on ka 1 turu tervise hindamise parameeter kas hype lendab või mitte :)
-
Balitkat veab kinlasti alla kogu sektori suunanäitaja - Klementi, mis ka täna juba pea 5% miinuses ning seejuures päris korralikku käibega! :P
-
Ei sõbrad see langustrend on tegelikult juba eelmise aasta novembri lõpust käivitunud.See trend ei ole vast nii järsk nagu 97a. aga see selline väiksem ja kulgeb sujuvalt põhja.Olen seda siin ka juba korduvalt maininud üleval pool.