TTM - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

TTM

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • mida arvatakse kauplemisest India aktsiatega ? nt TTM stockiga ?
  • India turg on kõvasti tõusnud, võib-olla tõuseb veel mõnda aega. Eks siin ole see kunst nüüd selles, et õigel ajal välja hüpata. 1997. a ootasin Tallinna börsil, et krahh tuleb pool aastat hiljem ja plaanisin enne väljuda. Paraku ... Prooviks sama nippi Indias? Eile oli nüüd halb päev, aga pikas perspektiivis võib see jääda vaid pinnavirvenduseks.
  • JLR Q4 kahjum 4,4G USD, sellest 4G USD varade ühekordne allahindamine.
    Kahjumi põhjuseks tuuakse Hiina müügi ärakukkumine - Tatal on Hiina riigi omanduses Cheryga 50/50 ühisettevõte, mis paneb kokku Jaguari ja Land Roveri osasid mudeleid.
    TTM on mulle veits hingelähedane, maksis 10a. tagasi 3,3 USD. Vahepeal ronis 50 USD-ni, nüüd on 10 USD lähedale langenud.
  • jaans

    ..
    Nojah, ega minagi pole Stefani ostude üle ironiseerimise patust puhas:
    jaans
    Kuna olen TTM lühike, lisaksin autotootjate diagrammile Tata Motorsi (Tata + JLR) 12kUSD kõrguse posti. Erinevalt selle tabeli teistest postidest on Tata Motorsi EPS negatiivne. TSLA hind on küll kõvasti tõusnud, aga tundub, et TTM languselt võiks suurema tõenäosusega või rohkem teenida.

    See oli TSLA foorum 06.01.2020, võtsin positsiooni küll mõned päevad varem, aga selle kommi kirjutamise kuupäevast tänaseni:
    TTM $13.18 -> $9.14 (-30%)
    Munad käivad mul ühes korvis ja rohkem tehinguid ma vahepeal teinud pole, seetõttu pole mul põhjust olnud oma tehingutest rohkem kirjutada. See ka veel, et kuna kasutan võimendust ja kuna hinna langemisel tekib lühikese positsiooni puhul tagatist juurde mille arvel saab positsiooni suurendada, on hetke seis parem, kui see niru 30%.

    Täna eelturul TTM 11a. tagusel tasemel: $7.11 (-46%).
    Veebruari alul, kui oli aeg JLR jaanuari müük avaldada, teatas Tata, et läheb üle kvartaalsele tulemuste avaldamisele ning see otsus jõustub kohe. Reedel siiski andis kasumihoiatuse: veebruari JLR müük Hiinas oli yoy -85% jms. Tata on viimasel ajal tegutsenud kulude kärpimise ja raha juurde hankimise nimel. Mõned sammud tunduvad veits koomilised, kuid agoonias olija krampide üle pole viisakas naerda..
    ---
    Reedel suurendasin kogu vabanenud tagatise arvel taas lühikest positsiooni, nii et kui TTM hind korraks üles hüppas (ei tea, kas püüti lühikeste stopp-ordereid?) läksin tagatisega punasesse. Päeva lõpuks olukord siiski normaliseerus ning positsiooni sundkatmiseks ei läinud.

  • Oskab keegi välja otsida, miks TTM kauplemine turu avanedes seisma pandi?
  • jaans
    Oskab keegi välja otsida, miks TTM kauplemine turu avanedes seisma pandi?


    Nüüd 50min hiljem läks käima.
  • jaans
    Oskab keegi välja otsida, miks TTM kauplemine turu avanedes seisma pandi?


    Sellepärast, et USA läks nädalavahetusel suveajale. Seoses sellega peatati viieteistkümneks minutiks kauplemine, et hiljaksjäänud ka kohale jõuaks.
  • 15min ja 50min (täpsemalt 48min+sekundid) on erinevad asjad. Aga see pole enam oluline.
  • Katsin jaanuari alul omandatud lühikese positsiooni $4,6 ümbruses. India oli juba 2019. a. majandussurutises ning corona "paanikat" praegu eriti ei põe. Ta majandusel on eeldusi keskmisest varem kasvama hakata.
    ---
    100% rahas, vahetasin USD -> EUR.
  • Avaldati India märtsikuu müüginumbrid:
    Total Domestic Sales 11,012(Mar’ 20) 68,727(Mar’ 19) Change -84%
    ---
    Lühike

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon