Ida-Euroopa Kinnisvarafond ja Kesk-Aasia Aktsiafond - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Ida-Euroopa Kinnisvarafond ja Kesk-Aasia Aktsiafond

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Selle kinnisvarafondi kohta ma ise arvan, et ta kiiresti ülespoole laksama ei hakka. Sinna võiks panna mingi rahulikuma raha tiksuma.

    Küll aga ma arvan, et see Kesk-Aasia fond võiks olla suhteliselt põnev investeering.
    Kuidas on teiste arvamused - kas venemaas olnud raha võiks nüüd vahetada kesk-aasia vastu ja oodata x2 aasta jooksul?
  • mõlemad on minu arvates kõvad fondid. Soovitan tiba uurida teemat, et selge pilt saada. Küll aga kõikuvus võib kesk aasia puhul kujueda suuremaks kui tavapärase areneva turuga fondi puhul. Pikemaajalisem teema, aga ülikõva teema kasvõi juba seebärast, et geograafiline paiknuevus on väga paljulubav-hiina kohe kõrval. HP kodulehel saab juba mõlema portfelli sisust ka kerge ülevaate, soovitan heita pilgu.
  • Huvitav, kes HPl seda fondi TEGELIKULT juhib?
  • Et kui Venemaa vangub ja enam 10% kuutootlust ei näita, siis lükakem raha veel segasemasse ja ebastabiilsemasse paika ;-)

  • tihvlohoss,
    järsku vihjad, kust alalõigust konkreetselt saab juba ülevaate fondide portfellide sisudest. Ise küll seda veel ei ole leidnud.
    Prospektid ja muu jutt on küll olemas.
  • 23. märtsil käisin Hansas ja usutlesin konsultandineiukest, et kas tuleb midagi uut. "Ei, uusi fonde kindlasti ei tule", oli konkreetne vastus.
  • lauris71 - ma pidasingi silmas seda raha, mis talub suuremaid kaotusi ja mille kaotades elukvaliteet ei muutu või pank eluaset realiseerima ei hakka.

    ehk siis see raha, mis minul oli venemaal ja ootab kas uut sisenemist või uusi riskantseid turge ...
  • tegu tehtud - mõlemast uuest fondist tükike hammustatud ...
    vaatab siis, kuidas minema hakkab

    kui rahalist võitu ei ole, siis targemaks saab ikka kui investeeringul jooksvalt silma peal hoida ...
  • krabistaja, "põnev investeering" on õige väljend :-)
    Ilmselt liiguvad Venemaa ja Kesk-Aasia ühes rütmis, ainult K-A on palju volatiilsem. Paraku on tegemist vist veel rohkem mänguga toorainetele, kui Venemaa puhul. Kui aga suudetakse järgmised 10 aastat ilma sõdadeta üle elada, siis perpektiivi on. Muret teeb aga pingete kuhjumine - USA üritab mõjuvõimu Afganistanist-Pakistanist laiendada, Venemaa seda takistada, Hiinal ning Indial ka omad huvid mängus.
    Ise istun praegu endiselt sees venemaa blue-chippides (norilsk, lukoil), ülejäänud kuuma raha hoidmiseks eelistan Hiinat-Indiat.
  • ouna ants, paistab jah, et portfelli veel ei ole, aga soovitan heita pilk kohalike keskpankade kodulehele, sealtki võib pudeneda midagi kasulikku.

    ... Lauris71, äkki soovitad hoopis mõnda uut indeksifutuuri nägemust...?
  • Kesk-Aasiast võiks Afganistani põllumajandus kõva sõna olla. Taliban ei lasknud omal ajal talumeestel vabalt mooni kasvatada, nüüd peaks aga need piirangud maha võetud olema.
    Võimalik küll, et juba hindadesse sisse arvestatud :-/
  • Pakuks Hansale veel ühe võimalik fondi välja, nimi võiks olla näiteks "maailma High-fond".
    Investeeriks siis näiteks Columbiasse, Afganistani ja mujale kus moonid, coca ja kanep on popid põllukultuurid.
  • High fond oleks hea ka selle poolest, et siis saaks kasutada reklaamis mitte väga ammust hittlugu "I got high", kus vist ka poppide põllukultuuride teemat käsitleti ... nii nagu "Pankroti" lugu ekspluateeriti miski Hansa fondide reklaamis
  • LHV kaudu ei saa seda "põnevat investeeringut" teha? Või ma ei leidnud õiget nuppu ...
  • ei tea kus neid asju jälgida saab?

    Kesk-Aasia (Kasahstan, Armeenia, Aserbaidžaan, Gruusia, Usbekistan, Kõrgõzstan, Tadžikistan, Türkmenistan) emitentide aktsiad.

    Ei viitsi linke ise otsima hakata :P
  • http://www.rba.co.uk/sources/stocks.htm
  • uurisin neid natuke ja mõned on päris andekad :)

    Näiteks Nepal stockexchange
  • Hmmm, Ühispanga Fondifond, mis peaks olema enam-vähem stabiilse ja tasakaaluka raha hoidmise kohaks, liigub ikka meeletult. Küll ligi +1%, küll ligi -2% päevas. Mismoodi seda fondi hallatakse? See on ju absurdne. Võlakirjafondid sees, aga ikkagi.
  • Kesk-Aasia puhul loodusvaradest tulevaid kasvuperspektiive peaks oluliselt nullima ühiskondlikesse traditsioonidesse kodeeritud röögatu korruptsioon. Tulenevalt kanaliseeritakse arvestatav osa sellest perspektiivist ja ettevõtlusest kuhugi vasakule. Lisaks tehakse mõningates fondi sihtriikides veel tänapäevalgi riigijuhtidele kullast kujusid jms.

    Või oskab keegi positiivse poole pealt midagi täpsemat öelda, kui maavarade ja moonipõldude olemasolu? Nimetage globaalselt mõni perspektiivne või läbilöönud ettevõte?
  • Kasahhi korruptsioon on täna ikka veel üsna kole
  • vastupidiselt teemaalgataja ootustele sitsib Kesk-Aasia ikka 10eur-i ümber. kas ettevaatlikkus regiooni poliitilise olukorra suhtes mõjutab tõesti sedavõrd sealset turgu?

    KIE KV 8 kuuga ca +35%
  • Mulle see Kesk-Aasia fond ka eriti ei meeldi, mingit erilist tõusu pole siiani toimunud, pigem üks lõputu tõmblemine 10 euri ümber, küll 10% üle, küll 10% alla. Sisenemiseks ootaks enne kui fond on tõusule pööranud.

    Euro Kinnisvaraga aga väga rahul, sügisel ostsin ja seni on vist kõikidest meil enam levinud fondidest üks paremaid tootlusi.
  • Sama siin - vahetasin ka just Kesk-Aasia tagasi Venemaa vastu - tundub, et seal tehakse täna/homme uus 52-week high ehk kõigi aegade tipp. Ja siis pole ka enam 2000 kaugel. Eeldan, et RTS käitub sarnaselt eelmise aasta algusele ehk paari kuu jooksul 10 kuni 15%.

    Ida-Euroopa Kinnisvaras olen veel sees kuigi lootsin sisenedes äkilisemat tõusu. Kui RTS sellel nädalal + paar % teeb, tõstan selle raha ka sinna järgi.
  • karmid vennad kui KIE kv fondi tootlus ei rahulda. Loodan, et sa kõiki mune ühte korvi ei pane
  • opex jõudis küll ette, aga samad mõtted siingi.

    KIE KV fondi puhul on alustamisest (1. juuni 2006) alates seitsme kuuga tootlus 34.4% (!). tegu on FONDIGA, mitte mingi überraketist ebalikviidse aktsiaga. ja fondidesse vist ikka pigem investeeritakse aastateks, selmet nendega pidevalt kaubelda? :)

    Kesk-Aasia fond on tõepoolest kordades rahulikumalt alustanud, ent ka selle suht volatiivne graafik on tegelikult septembrist saadik mõõdukalt aga kindlalt tõusnud. vahetama ei kipu ja ainsaks agaks asja juures pean seda röögatut haldustasu (2,75%).


  • Trigon on mõni aeg tagasi loonud uue ja huvitava alternatiiv-fondi:
    Trigon Active Alpha is an active ownership fund managed by Trigon Alternative Funds AS. The Fund takes relatively large holdings in listed Central and Eastern European (inc. Russia and Turkey) companies and actively promotes shareholder value in its core holdings. The target of the Fund is to generate significant alpha and absolute return.

    Reeglid leiab siit
  • Usbekistani liider Islam Karimov kirjutas alla programmile, mis näeb ette lähema kolme aasta jooksul umbes tuhande riigiettevõtte täielikku erastamist.
    Ei tea, kas eestlased ka jaole saavad!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon