Soovitage häid investeerimisfonde - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Soovitage häid investeerimisfonde

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse


  • Kui kellelgi on laiast maailmast silma jäänud mõni hea investeerimisfond, siis juhtige ka teiste tähelepanu sellele!

    "Hea" on kindlasti subjektiivne mõiste, kuid antud juhul võiks märksõnadeks olla aktiivne juhtimine, agressiivne investeerimisstrateegia ja pikaajaline turu keskmist (või mingit konkreetset indeksit) ületav tootlus. Oluline on ka, et riskid oleksid kontrolli all.

  • Näiteks siit leiab palju huvitavat:

    http://www.powershares.com/

  • Alternatiivenergeetikaga seotud investeerimisfonde:

    New Alternatives (NALFX).
    Holdings include: Ormat Technologies (ORA: NYSE), South Jersey Industries (SJI: NYSE), Vestas Wind Systems, Conergy AG, and Gamesa.

    Guinness Atkinson Alternative (GAAEX) invests in specialty natural resource companies. This fund’s holdings include: VeraSun Energy (VSE: NYSE), Medis Technologies Ltd (MDTL: NASDAQ), and Clipper Windpower (UK CWP).

    Powershares Wilderhill Clean Energy ETF (PBW: AMEX) focuses on highly experimental technology companies. Its holdings include: SunPower, Kyocera ADR (KYO: NYSE), Cypress Semiconductor (CY: NYSE), Ormat (ORA: NYSE), and Zoltek (ZOLT: NASDAQ).
  • Nordeal on aasta algusest huvitav fond nimega "stabile return" http://funds.nordea.com/eng/services/funds/performance.asp?navi=performance
    Selles on fondijuhil vabad käed investeerida varasid vastavalt turuolukorrale kuni 100% ulatuses oma äranägemise järgi aktsiatesse, võlakirjadesse, sularahasse, või mis iganes, et saavutada igas tuluolukorras parim tootlus.
  • Kas keegi annaks vihje, kuidas näiteks ülalnimetatud fonde osta saab (üldse fonde mida LHV kaudu ei müüda).
  • Ostke LHV Täiendavat Pensionifondi ☺
    (:
  • Stabile Return on fondi nimi ja fondijuht mängib allokatsioonile... Miks ma küll arvan, et see loom ei performi.
  • Kuidas Karum6mm hindab Hansa Kesk-aasia fondi?
  • mykoloog - kas sa said juba vastuse oma küsimusele?

    Ouna Antsu poolt üleval nimetatud fonde saab LHV kaudu osta küll, aga samamoodi kui USA aktsiaid. Hindasid ja graafikuid ja muud infot leiad näiteks: http://finance.yahoo.com/

  • RCM Global Small-Cap Fund A (RGSAX)

    Inception Date: Dec 31, 1996
    Month-End Average Annual Returns (as of 10.31.06); NAV; Inception: 15.33%

    Allpool toodud lingilt leiate põhjalikuma tutvustuse, tootlused aastate kaupa, portfelli sisu jpm.:

    http://www.allianzinvestors.com/mutualFunds/profile/RCGS/

    PS! Fond omab ka Baltika aktsiat ja kiidab seda.

  • Üks huvitava sektorite ja aktsiate valiku metoodikaga ETF:
    Claymore/Zacks Sector-Rotation ETF (XRO)

    It invests in 100 stocks out of a universe of the 1,000 largest companies traded in the U.S., including American depositary receipts.

    Claymore says on its Web site that the index -- and by extension, the fund -- strives to "overweight cyclical sectors prior to anticipated periods of economic expansion and overweight noncyclical sectors prior to anticipated periods of economic contraction."
    Once the sectors are selected and weighted, Zacks then screens for the best stocks from each of those sectors.

    Over the last 10 years, the S&P has averaged 8.49% per year, while the sector rotation strategy has returned an averaged 16.23%, according to Zacks. Both numbers include reinvested dividends.

    Kel huvi, soovitan lähemalt uurida :
    http://www.claymoreinvestments.ca/
  • Ouna Ants, su eelmise allinveztors site link ei töötanud.

    Samas aga sama fondi kohta finance.yahoo'st - http://finance.yahoo.com/q/pr?s=RGSAX
  • Muidugi oleksin tänulik kui oleks mingi lehekülg mis näitaks palju mis ja kus on kapitali (fond: RGSAX), keegi teab? Yahoo näitab ainult TOP10 holdingut, mis on ca 13% kogu portust!
  • Erki,

    Siin on natuke rohkem infot, kuhu investeeritud, aga üle top10 hetkel silma ei jäänud.
    http://www.allianzinvestors.com/mutualFunds/profile/RCGS/portfolio_A.jsp

  • Ehk ka see fond pakub huvi:
    Suprema alustab uue, SRÜ riikidesse v.a. Venemaa investeeriva aktsiafondi – Evli New Republics – valitsemist. Fond tuleb turule enne selle aasta lõppu.
  • Mida arvata Gildi ja Uus Maa loodavast kinnisvarafondist? Kui kinnisvara peetakse antud hetkel riskantseks, siis kas ka sellesse loodavasse fondi investeerimine võiks olla riskantne?
    Kas LHV hakkab tulevikus ka seda fondi (EE REIT) vahendama?
  • Miks seda näiteks Äripäev ei kajasta?
  • Plaanin pojale mingisse fondi raha hakata paigutama, et 16 aasta pärast oleks tal hea seda kooli tarbeks kasutada. Plaan panna algul mingi 20 tonni sisse panna ja iga kuu vähe haaval juurde lisama väiksest palgakesest. Millist fondi soovitaksite ja mida ma üldse peaksin uurima ja teadma selle kohta. Ei viitsi eriti nende pangatädide möla kuulata, tänud!
  • Tegelikult soovitaks siiski see "möla" ära kuulata,sest see ongi tavakliendile mõeldud,alternatiivselt võib neile ise mingi benchmargi ette lükata ja paluda portfell koostada.
    Aga üldiselt algab see "möla" alati küsimustega kui kaua (16.a); riskiaste; eesmärk (eelistatavlt mõõdetav ,kuna "hea" on väga subjektiivne.)

    funds



    Eesti fondidest on LHV juba parimad välja selekteerinud ja Hansa´l on vist fondiplaani võimalus ka aga tingimusi peast ei mäleta.

    Isiklikult eelistan ETF´e.Sobivad nii kauplemiseks kui investeerimiseks.

    ETF



    http://finance.yahoo.com/etf/browser/mkt
  • LHV üks toode on lapsekonto.

    Teiseks soovitaks üle vaadata LHV fondivaliku. 

  • ma soovitaks ikka ka selle "möla" ära kuulata. Samas võiks endal mingi ettekujutus olla näiteks sellisest asjast nagu investeerimisriskiga elukindlustus - sellele viidates saaks "möla" lühemaks lõigata.

    Pikas perspektiivis investeerides peaks see isegi vaatamata teatavatele lisakuludele ära tasuma tulumaksuvabastuse tõttu (alates 12 aastasest hoidmisperioodist).

    Oma lapsele olen teinud ja olen sellega täitsa rahul. Saadaval kõigi elukindlustusseltside kaudu. Kusjuures - kindlustust EI PEA juurde ostma kui ei taha. Kindlustus on lihtsalt nagu pakend (mis pakub tulumaksuvabastust), fondid võid valida ise (seltside pakutava valiku piires, samas katab valik enamiku maailmast), vahetamine tulumaksuvaba, esialgse investeeringu väljavõtmine samuti tulumaksuvaba (erinevalt tavalisest investeerimisest).
  • okei, see "möla" oli natuke üle pakutud:), lihtsalt kui seda vaja ei olnud, siis pakuti jne. Kas tõesti siis ainult elukindlustusseltside kaudu, nagu matrox rääkis? Kas kuskil on ka mingi konkreetne tingmusi ja võiamlusi tutvustav kokkuvõte nendest pakettidest, nagu AloV postitas siin, tahaks mõnega veel tutvuda kui selle ära teeks.
  • Matrox, oled ikka 100% kindel, et kindlustust ei pea juurde võtma?
  • Miks te arvate, et hästi hea on kui kindlustust ei pea ostma?
    On olemas niisugune toode nagu hariduskindlustus. Ühe vanema surma korral maksab kindlustusselts sissemakseid edasi kuni lapse täisealiseks saamiseni. See on üks kogumiskindlustuse liike.
  • ma arvan, et see on hea sellepärast, et kui ma iga kuu panen 500 kr lapse kontole ja maksan kindlustust 22 kr, siis see on ikka päris suur % sellest summast ja sööb kogu fondi tootluse. Ise tegin mõni nädal tagasi fondiplaani, mõtlesin isegi, et kuidas sellest kindlustusest loobuda.
  • Confer, milline summa kindlustuseks ei oleks suur?
  • hansas on see sama fondiplaani nime all saadaval kindlustusega või ilma kuidas soovid. Lapsele vbl. on mõtet teha aga mina "investeerimiskehana" kasutada soovides sain aru, et kulud söövad tulud (maksuvabastusest) enam-vähem ära ja panga töötajagi kostis "hm....jah, tundub, et mõtekas on neid fonde otse osta......"
  • MSM, ei taha kedagi kindlustusalal solvata. Kuid kui jutt on investeerimisest, siis ma tõesti ei ole huvitatud, et mul mingi kindlustus seal sees on. Oma elu kindlustada - seda pean normaalseks. Aga mitte selles paketis.

    opex, uurin, kuidas ma selle kindlustuse maha saan. sest hanza.net-is liitudes ma küll seda kohta ei märganud, et soovid või ei soovi :)
  • HP kodulehelt:
    Lepingu sõlmimisel lepitakse kokku:
    * millisse tulumaksustamise variandiga fondiplaani Te endale sobivaks peate;
    * kas Te hakkate korrapäraselt kindlaid sissemakseid tegema või paigutate raha enda poolt valitud ajal ja summas.
    Viimati nimetatud juhul peab esmase rahapaigutuse suurus olema vähemalt 10 000 krooni. Kui eelistate teha korrapäraseid sissemakseid, tuleb Teil iga kuu maksta vähemalt 500 kr. Maksete suurust ja viisi saate lepingu kestel muuta. Regulaarseid sissemakseid on mugav teha otsekorraldusega, mille sõlmimine on tasuta;
    * kui suures ulatuses Te oma elu kindlustate, kas soovite õnnetusjuhtumi lisakindlustusi; - sinna vist siis null
    * millistesse fondidesse ja kui palju Te investeerite.
  • Opex, oled ikka 100% kindel, et kindlustust ei pea juurde võtma?
  • no ma endale ei teinud ju seda asja kuid kui uurisin väideti, et ei pea. Vbl nad vormistavad selle kindlustusena kuid sa ei pea maksma mingit eraldi summat (haldustasud on niikuinii ja mitte väiksed) ja ei oma ka mingit kaitset mis on kindlustuse üks põhitunnus

    Sellest on kusagil juttu olnud, et selliste segatoodete puhul on raske kontrollida palju kindlustus tegelikult maksab (kui ta sinna võtta) ja kas ta on soodsam kui eraldi kindlustusleping otse kindlustusfirmaga. Puristid soovitavad lahus hoida need asjad.

    Küsige pangast, ju nad teavad paremini ja tingimused võivad ka olla muutunud
  • SEB Kasvuportfell Juunior

    http://www.seb.ee/index/010136062504

    Raha läheb otse näidatud fondidesse, lisakindlustusi võtma ei pea.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon