Apranga (APG1L)
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Minu arvates need firmad on säärnased. Kas on mõistlikum oodata et APRANGA hinnaks tuleb Baltika aktsia hind 23 eur?
-
Ei. Tasub ka börsil kauplemise ABC läbi võtta.
-
to Blinsus
Muutsin natuke foorumi pealkirja, kuna sellisel viisil on ta tulevikus kergemini üles leitav ning läheb teiste ettevõtete kohta loodud teemadega paremini kokku.
Varasem pealkiri oli "APRANGA Group = Baltika?" -
vaatasin ka, et huvitav lähtekoht. Võiks algajatefoorumisse küll seda teemat arendada..
-
ja viimased poolaasta graafikud on säärnased. Ja leedu fiirma arendad nagu Baltika. Võib olla aasta päras hinnaks tuleb 20 LT...Mida Te arvate?
-
Kindlasti võimalik, kuid pigem mitte. Eeldab kindlasti praeguse kasvutempo jätkumist, kuid Baltikum jääb Aprangale varem või hiljem väikeseks. Aprangal peamised brändid peaksid olema frantsiisid ning õiguseid omavad (vähemalt praegu) ainult Balti turgudele.
-
20 LT peaks olema eriliste raskusteta saavutatav täna aasta pärast kui kasumiprognoosid täituvad või ületatakse.
-
Kel pikemaajaline investeering plaanis (3-5 aastat), siis Apranga oleks vaatamata tänast suhteliselt kõrget turuhinda arvestades täiesti mõistik ost.
-
Apranga hetkel odavam kui TKM või Baltika. Seejuures kiireima prognoositava 2007 kasvuga.
-
Kahe või kolmee kuu pärast mina pakkun 15 kes on minuga nõus`?
-
2-3 kuu perspektiiv sõltub turusentimendist. Võib juhtuda et 15 täitub 06 kasumiprognoosi kenal ületamisel, pigem siiski kahtleksin.
-
Kasumi prognoos ja kasvustempo võivad olla väga head mina arvan
-
Mitte nii oluline, aga siiski, sarnasus Baltikal ja Aprangal on ka selles, et mõlemad aktsiad on MPB huviorbiidis.
Vähemalt Baltika aktsias on viimane SUP-ilt peremehe rolli üle võtnud. -
Aga mina kahjuks ei leidsin mis on Apranga suur omanike % ?
-
UAB "MG Baltic Investment" 52.50%
AS Hansapank klientai 14.00%
Skandinaviska Enskilda Banken klientai 6.70% -
72% kokku........suur omaniku huvi on minu jaoks väga hes näitaja...mina ise ausalt tahan osta 800 aktsiat)
-
kas keegil on apranga aktsiad?
-
Blinsus
aitab küll juba, palun -
väike hulk on alates 06.12.06
-
Mis aitab ma ei saanud aru?
-
Menace viitas tõenäoliselt sellele, et püüame kirjutada pisut sisukamaid kommentaare
-
Menace, ma mõista. Mis sind täpselt häiris Blinsuse juures?
Peaks vist ka suu lukus hoidma foorumites. Mul pole ju majanduses kõrgharidust, 15 aastast investeerimiskogemust ega investeerimispangas töökohta!
Vabandan juba läbu pärast ette. -
jyriado
Ma tooks väikse näite:
A: mis kell on?
B: kell on praegu 13:45.
C: a mis kell nüüd on?
B2: kell on nüüd 13:46.
C: tänud, B.
D: aga kuskohast ma seda kella vaadata saan?
jne... jne... jne.
Ja kui ükskord B (B2; B3) viisakalt märku annab, siis vast on ta natuke väsinud.
Vabandan, Apranga teemasse tehtud liigse klikkimise eest. -
Lubage naerda:)
Ei, aga selliseid Blinsuse taolisi küsimusi on terve LHV foorum täis. Äkki peaksid me LHV foorumi haritlased(?) siin veelgi rohkem tähelepanu pöörama amatööridele (loe: tihti entusiastlikele rookidele), kes foorumis räägivad? Äkki peaks selle reeglitesse kirjutama.
Ma lihtsalt ei saa aru, miks tõmmatakse kohe vesi peale mõnele tegelasele siin foorumis. Taolised vastused a.laa: "aitab juba" ,"mis kell on?" on veel mõtetum jabur spämm. Kas lihtsam poleks ignoreerida või siis vastata midagi mõistliku? -
Kui MPB oli viimastel päevadel müügipoolel, siis nüüd on taas ostupoolel.
SUP on samuti ostupoolel.
Taaskord tasub jälgida nende turuosaliste käitumist.
Seega MPB ja SUP näitamas hinnatrendi, mis suundumas jätkuvalt "päikesele" lähemale. -
Nii MPB kui SUP orderitest on mitmetes aktsiates viimasel ajal keeruline suundumusi välja lugeda. MPB on pikemat aega Aprangat müünud, nüüd jälle üles ostmas. Sama ka PTR, OEG.
-
homme võiks ehk üritada eufooriaga kaasa minna?
-
The turnover of Apranga Group, the leader of retail apparel market in Lithuania and the Baltics, made LTL 33.6 million (EUR 9.7 million)
in January, 2007, increasing by 55.1% comparing to the January, 2006 (LTL 21.7 million (EUR 6.3 million)). Growth rate in January was 40% higher than planned yearly turnover growth of 38.6%. -
Hinna sees?!
..vöi näeme homme posit. liikumist. -
MPB oli täna languse peasüüdlane müües 90 000 aktsiat (käive ca 128 000 aktsiat)
Täna "kerge"-3,5%, ilmselt ilma MPB oleks miinus oluliselt väiksem.
Hoian positsiooni. -
näha on, et MPB on oma positsioone kolmes invest. objektis (APG, OEG ja UKB) väga oluliselt vähendanud/vähendamas...UBK-s neid praktiliselt enam sees ei olegi. Muide, Anette, mis põhjustel sees veel oled...oskad ehk mainida APG P/E...
Viimase ca 3-4 kuu tõus ca 100%, mina isiklikult näen olulist töenäosust korrektsiooniks 15-14 kanti hinnas... -
TO:rinx
Aktsia mulle meeldib, kuna firma laieneb kiiresti, käibekasv on korralik, kasuminumbri pärast eriti ei muretse, kuna kasvuaktsia kohta vaid P/E järgi juhinduda oleks liiga lühinägelik. (P/E=30) Tänane päev andis hea võimaluse positsioonist korraliku kasumiga väljumiseks. Kui oleks oluliselt madalamale kukkunud, oleks pigem kaalunud ostmist.
Otsin taassisenemise võimalusi. -
lahe on vaadata, et erinevalt muust Vilniuse börsist on Apranga viimastel päevadel käitunud täpselt samas suunas ja sama suurte muutustega kui OMXT.
-
sama siin, isegi väljusin, sest turul läks liigseks rapsimiseks ja liigne närvilisus/volatiilsus ei peegelda veel trendi jätkumist/muutust. Ootan paremat sisenemisauku, sest olgem ausad, peale niivõrd kiiret rühkimist peaks vedur korra kytet peale võtma:) mis tähendab, et ehk näeme järgm. nädal veel madalamat paika. Samuti ei muretse firma käekäigu poolest, baltiriikide maj.. kasv püsib ka järgnevatel aastatel (2-3) stabiilne, loomulikult ei usu, et selles mastaabis. Tootlikkust tuleks palgakasvule vaid järele aidata ja selle saavutamine saab olema keerulisem kui hetkel tundub.
-
Väike fundamentaali update siis.
Tulumaksueelne kasum aastal 2006 21M LTL ning käive 299M LTL. 2006. aasta jaanuaris oli Apranga prognoos ületada käibes 270M LTL ning teenida vähemalt 14M LTL kasumit. Juhul kui kasumi all oli mõeldud tulumaksujärgset kasumit, siis 16,1M LTL.
Septembris uus prognoos - käive 285-290M LTL koos km-ga. Igati korralikud tulemused, P/E suhe aga siiski 30 ligidale.
Lastes veidi fantaasial lennata, siis suhteliselt huvitav kombinatsioon võiks olla Baltika ja Apranga ühinemine. Firmade integreerimine erineva (juhtimis)kultuurilise keskkonna tõttu võib olla keeruline, kuid ettevõtted võiksid end üsna huvitavalt täiendada. Aprangal hea seis Balti premium-klassi turul ning Baltika suhteliselt edukas ka Baltikumist väljas. Mingi kattuva brändi (Zara?) müügist saadud raha võiks investeerida Baltika praeguste brändide arendusse kaugematel turgudel. Aga noh, lihtsalt mõte :)
Vaadates Apranga laienemisplaane siis varem või hiljem nad lihtsalt peavad uutele turgudele minema. Kuivõrd on nad aga mingis osas frantsiiside peal, jäävad käed osalt praeguses seisus geograafiliselt seotuks. -
Kuidas Apranga saaks Zarat müüa kui ta kõigest esindab seda kaubamärki. Baltikaga ühinemise korral ja kattuva kaubamärgi müügi korral võetaks talt lihtsalt esindusõigus ära.
-
Eilsel investeerimiskonverentsil Tallinnas selgus, et Apranga kavatseb alustada kaubamajaäri a´la Stockmann, et viimastega konkureerida kui nemad lähiajal avab oma esimest kaubamja Vilniuses.
-
Hetketasemelt ikkagi kallivöitu..millalgi tuleb jaekaubanduses tagasilöök.
-
Jah, ma pole ka viitsinud edasi vaadata. Praegu on kerge ajada jaekaubandust, ja raske ajada tööstust. Sellistel aegadel sündivad laisad jaekaubandusfirmad, ja tublid tööstusfirmad. Nii, et mina vaataksin ka ühe sammu ette.
-
Just!
-
Lisasime Balti Pro alla Apranga Q2 tulemuste eelvaate koos prognoosidega (link). Tulemused ise tulevad reedel (17.08.)
-
Apranga tuli esimese poolaasta tulemustega välja. Nii käive kui maksueelne kasum oli varem teada, seega üllatusi ei tulnud selles vallas. Q2 marginaalid on eelmise aastaga võrreldes kerge surve all - kui Q2/07 on maksueelse kasumi marginaal madalam kui eelmine aasta (Q2/07 6.5% vs Q2/06 9%), siis pool-aasta marginaalid jällegi kergelt paremad (6.9% vs 6.1% eelmisel aastal). Laienemist lubatakse agressiivselt jätkata avades järgmise 18 kuu jooksul vähemalt 25 poodi. Esimene teada 4 uue poe avamisest tuli kohe peale majandustulemusi. Pikem kommentaar tulemas.
-
Avaldasime Apranga Q2 kommentaari Balti Pro all (link)
-
Apranga on langenud koos teistega viimase kuu jooksul. Täna lisandus veelgi - 2,2 %. Mis teised arvavad kas 1 aasta perspektiivis on mõtet hoida. Või näeme ühel hetkel sarnaselt Baltikale halbu tulemusi ?
-
Täna ka 9 kuu tulemused avaldatud.
-
1) Firma tegutseb kolmes Balti riigis
2) Müüb (luksus)rõivaid
3) Majanduskeskkond Baltikumis on jahtumas
Sellest võiks väikestviisi järeldada küll, et ees ei oota just kõige paremad ajad.
PS. Tegelikult Baltikal see eelis, et nemad saavad geograafiliselt ennast rohkem hajutada. Apranga seda nii suurel määral paraku teha ei saa, sest Armani jt. frantsiisid pannakse paika neist sõltumata. Võibolla oleks mõistlik (väike) kahjum vastu võtta ja atraktiivsemat investeerimisobjekti otsima hakata. -
Lähiajal tuleme oma kommentaariga Apranga kohta...
Avaldatud maksueelse kasumi number oli ca 15% parem kui ootasime. -
Lühike kommentaar Apranga tulemustele Baltic Mornig Newsi all siin.
-
Tõmbasime Apranga soovituse Akumuleeri pealt Neutraalse peale. Pikemat analüüsi loe Balti Pro alt (siit).
-
Detsembri kasv võrreldes nov-ga ca 17% suurem - arvestades majanduse seisu Baltikumis, on see suht hea tulemus minu arvates...