Yen-carry trade - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Yen-carry trade

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Minu tänane lugemine oli Pictet jaanuari ülevaade, kus vihjate carry trade ümberpöördumisele ning soovitati jeeni osta ja Uus Meremaa dollarit müüa, carry trade fenomen peaks mõjutama ka Šveitsi franki tugevnema euro vastu.

    Samas oli Pictet 2007. aasta osas üllatavalt positiivne, lootes USA majanduse kiiremale käigule lülitumist 2007. aasta teiss pooles ja prognoosides USA intressimäärade tõusu. Julge hundi rind on rasvane.
  • Intressid on kuidagi ka muutunud rahvusvahelisteks, kuna finantseerimine on võimalik igal pool maailmas. Niisiis pumpab Jaapani keskpank välja raha tervele maailmale. Ent tagasilöök muidugi siis seda suurem ka, kui voolud lähevad vastases suunas.
  • Rohkem Ecuador-info (viidates kristjani lingitud artiklile):
    http://www.ft.com/cms/s/be26da50-b184-11db-b901-0000779e2340.html
  • Jälle dovish-kommentaarid BOJlt täna.

    Ennustan sellist stsenaariumit kus nad ootavad liiga kaua oma intressitõstmisega. Kui kunagi sellega alustatakse, siis on intressitõstmise efekt algul null, ja neil tuleb edasi ja edasi tõsta, inflatsioon jookseb, Jaapani pensionärid kelle taskud raha täis kaovad mõne aasta jooksul suur osa oma hoiuste väärtusest.
  • Mul tekkis väike segadus mõistetega dovish ja hawkish, arvasin, et need tuvid ja pistrikud on USA kaitseministeerimuis võitlemas. Google abiks:
    hawkish - pooldab intressimäärade tõstmist
    dovish - pooldab intressimäärade langetamist (vast ka samaksjätmist)
  • European Central Bank President Jean-Claude Trichet told reporters after the meeting that the G-7 still wanted to warn against making ``one-way bets'' in the foreign-exchange market.

    ...

    Sustained attacks on the carry trade from Europe may help the yen rebound from a four-day slide versus the euro and boost fluctuations in exchange rates that increase the risk of losses for investors betting on a further decline.

    The trades are ``not appropriate'' now, Trichet said in Essen. German Finance Minister Peer Steinbrueck told reporters there may be a ``need to talk'' further if the yen keeps falling.

    ``G-7 officials were concerned,'' said Brian Dolan, research director at Forex.com, a unit of online trading firm Gain Capital in Bedminster, New Jersey, which has about $250 million in funds under management. ``There's going to be a two- way trade on the yen instead of one-way bets. I see a good chance of buying.''

    ...

    The difference in the number of bets by hedge funds and other large speculators on a decline in the yen compared with those on a gain -- so-called net shorts -- was 128,526 on Feb. 6, compared with net shorts of 173,005 a week earlier.

    A gauge of volatility is signaling greater fluctuations in the yen, increasing the risk investors will have to pay back the loans they use to fund the carry trade at higher exchange rates.

    ``I'd expect the pace of yen depreciation to be tempered,'' said David Woo, head of foreign-exchange strategy at Barclays Capital Inc. in London. G-7 policy makers are ``trying to instil a risk premium into the carry trade. You need volatility to be low to invest in the carry trade.''

    Implied volatility on one-month dollar-yen options reached a four-month high of 8.275 percent on Feb. 1. In contrast, it traded at a 10-year low of 6.05 percent in December.

    ...

    ``The biggest holders of the carry trade are the Japanese themselves,'' said Jones at Mizuho. ``Japanese money will stay there for years to come.''

    Holdings of foreign assets at investment trusts rose to a record 27.7 trillion yen ($227.6 billion) in December, according to the Investment Trusts Association in Japan. The gain in the month was the most since it began compiling the data in 1989.


    (www.bloomberg.com)
  • Kaks stsenaariumit:

    1) Carry-traderid võidavad:
    Jaapanis tekib järsult inflatsioon, jaapanlased hakkavad oma suured mahud kogunud raha kasutada varade ja kaupade ostmiseks. Inimesed shokis hinnatõusu pärast. Suureneb ka huvi müüa nõrgeneva väärtusega JPY välisvaluuta vastu. BOJ tõstab intressid, aga mõju on väike. Inimesed püüavad igati oma JPY müüa misiganes vastu. JPY langeb kiiresti.

    2) BOJ võidab:
    BOJ hakkab korralikul moel tõstma intresse, ja majandus eriti ei kannata. Carry-traderid kohe shokis, Jaapani majandus elavneb ilusasti ja JPY tõuseb kiiresti.

    Mõlemas stsenaariumis suured JPY-liikumised ja närvilisus valuutaturgudel.
  • Eelmisel aastal kasvas jaapani majandus 2.3% ja sarnast kasvu oodatakse ka see aasta. Neljapäeval avaldatavad andmed peaksid näitama majanduse kasvu 3.5-4% aasta viimase kolme kuu jooksul(aasta kohta). See peaks lubama BoJ tõsta inresse järgmise kohtumise ajal, ning mitte kapituleeruda valitsuse väga tugeva surve tõttu nagu jaanuaris.

    Hetkel ulatub yen carry trade kuni 1$ Triljonini.

    1) CPI on kõikunud kuskil 0-0.1% vahel. Kui energiahinnad välja arvata siis oli inflatsioon isegi negatiivne aasta viimaste kuude ajal. Hetkel on JPY juba niigi tohutult alahinnatud, Economisti Burgeri-indeksi järgi 49% ringis :)

    2) Jaapani intressimäärad peavad tõusma vähemalt kahe protsendi võrra, et need tehingud ei oleks enam kasulikud ja mitte keegi ei usu, et seda juhtub järgmise aasta jooksul. Tõenäolisem, on et carry trade lõhutakse ära hoopis järsu volatiilsuse tõusuga valuutaturgudel nagu 1998.
  • Korralik JPY-tugevnemine praegu pärast SKP-numbrit.
  • kui ma oleksin "tehnik", siis ma vaataksin praegust JPY= graafikut küll üsna mureliku pilguga. Kui BOJ kõksu ära teeb, siis EM selloff tundub üsna tõenäoline.
  • BOJ on maailma viimane likviidsuspump. Morgan Stanley pakkus tõstmise tõenäosus natuke üle 50% juba enne SKP-numbrit. Arvata võib et G7-grupp sai selget sõnumi Jaapanilt juba nädal tagasi, sellepärast nii vait. Ühesõnaga, Jaapani likviidsuspump keeratakse 0,25->0,5 kinni järgmisel nädalal.
  • Kas võhikuna tohiks küsida, kumb oleks negatiivsema mõjuga maailma varaturgudele, kas BOJi tõstmine või mittetõstmine?
  • negatiivne mõju lühiajaliselt oleks BOJ tõstmisel, aga pikaajaliselt tähendab sellega viivitamine võib olla veelgi suuremaid probleeme tulevikus, nii et pigem oleks tõstmine väike samm tagasipöördumiseks normaalsesse olukorda, kus likviidsust päris iga asja jaoks ka enam ei jätku.
  • Kas BOJi ja ECB seos võiks olla selline, et kui BOJ on pehmem peaks ECB olema karmim ja vastupidi? Või oleks selline lähenemine liigne lihtsustamine?
  • pigem ei ole. formaalselt peavad keskpangad jälgima rohkem oma regiooni ja seal maja korras hoidma, sisuliselt on nad osa ühest suurest vereringest ja peavad loomulikult teiste tegemistega ka arvestama.
  • BOJ vist tõstab ainult korra aastas, tugeva välise surve mõjul. Selle aasta töö siis tehtud.

    Niiet helikopter ikka õhus.
  • - BOJ tõstis intressi
    - Üllatavalt suur kaubandusülejääk jaanuaris

    ...aga JPY kukub.

    Kas BOJ rool on katki, või kas tuleb mõju hilja ja äkkiliselt...Kindel on ainult ebakindlus.
  • Pakun et Takehiro Sato Morgan Stanley:s eksib täielikult. Praeguse kiire SKP-kasvuga, tõstetud ekspordikonkurentsivõimega, kaubandusülejäägiga ja tõusva börsiga on ainult aja küsimus enne kui inflatsioon ilmub ja BOJ peab tõsiselt tõstma, ma arvan. Ma ei saa aru kuidas võib keegi oodata stabiilsust praeguste intressivahetega, samal ajal kui Jaapani majandus on elavnenud. Aeg näitab mis juhtub:

    Morgan Stanley, Takehiro Sato (http://www.morganstanley.com/views/gef/archive/2007/20070221-Wed.html)
    "Indeed, our rough calculations are for possible 0% YoY growth in the nationwide core CPI figures for January and February (March 2 and 30). The March nationwide core CPI (announcement date not set yet) is primed for negative YoY territory, and could coincide with BoJ’s April Outlook Report release on April 27. How ironic it would be for the BoJ if prices turn negative on the same morning as the Outlook Report comes out. Another rate hike no doubt is out of the picture, which cinches the policy rate at 0.50% for the year. Our projection on the timing for another rate hike is from the April-June quarter of 2008, once downside crude oil factors dissipate, making prices more susceptible to climb. That said, the market seems likely again to speculate on another rate hike toward the August MPM, following the Upper House elections and the release of April-June GDP data."
  • Hakkas puhuma Aasias, ja JPY kohe üles.
  • Nikkei 30.000?.
    Küsimuste küsimus on vast aga ikkagi see, kas tõusvad intressimäärad, mis inimestele tarbimiseks raha peaksid rohkem kätte jätma, saavad üüratu sisevõla kasvavate intressikulude katmiseks piisavalt katet riigielarve mahu kasvamisel majanduskasvust või jookseb selles punktis kogu kasvulugu ühel hetkel jällegi hunnikusse? Wood'i jt. stsenaariumi täitumise korral yen carry-trade mõne aastaga väheneks - jeeni intressid ronivad, varade hinnad tõuseksid, raha liigub tagasi Jaapanisse. Aga muidugi on ka muid variante.
  • Täpselt nagu Saksamaal, tõstke intressid ja kasv tuleb!
    http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=conewsstory&refer=conews&tkr=8802:JP&sid=aV4glj11hCgo

    Vastasel juhul ei jää muud üle kui hüperinflatsiooni ootamist.
  • (vabandan kordasin linki)
    Samas peaksin mainima et Jaapani kasv Q4 oli juba 5%, ent tarbimine endiselt loid.
  • ZURICH, April 25 (Reuters) - The Swiss franc was nearly unchanged versus the euro in early trading on Wednesday, as markets ignored fresh warnings by Swiss central bankers that markets should not bet on the Swissies' weakness to continue.

    Swiss National Bank Chairman Jean-Pierre Roth and board member Philipp Hildebrand warned investors who are borrowing the franc to buy assets in higher-yielding currencies in so-called carry trades that the franc could appreciate at any time.

    By 0608 GMT, the franc was nearly unchanged against the euro at 1.6386 per euro, still within sight of the recent 8-1/2 year low at 1.6467

    Against the dollar, the franc was also near flat at 1.2013 per dollar .

    With Switzerland's benchmark interest rate at 2.25 percent among the lowest in the world, the Swiss franc has been an ideal funding currency for carry trades.

    SNB board member Hildebrand repeated earlier warnings that the franc could appreciate rapidly once markets turned.

    "If there is a "repricing" of risk in the global financial markets, currency crosses dominated by carry trades could react very abruptly," he said in a speech on Tuesday.

    "Some of the developments which might favour carry trades with the franc are about to diminish," he said.

    Economists expect a seventh quarterly 25 basis points rate increase by the SNB in June, although SNB head Roth said in an interview published on Wednesday the need for rate increases had become less obvious.

    But most analysts doubt that the interest rate differential with the euro zone will shrink, as the European Central Bank is also seen raising its benchmark rate of currently 3.75 percent.
  • kunagi oli Ft-s üks artikkel, kus lätlasi oli just eraldi välja toodud innukate CHF-is kodulaenajatena, kuna see on "odav".
  • Intressid kiiresti üles täna. Nüüd ainult puudub BOJ tõstmist ja laviin algab.
  • BOJ on nüüd siis kahepäevasel istungil. JPY on rekordnõrk ja Schweiz'i keskpank tõstis täna 2,50%-ni.

    BOJ ilmselt tahab vältida riske (nagu People's Bank of China), tegelikult aga on tõstnud igasuguseid riske. Ja mida kauem oodatakse intressitõstmisega, seda suuremad hüpped maailmaturgudel, ma arvan. Tuleb valida kas lahjendada raha väärtust, või lubada pankrotte ja restruktureerimisi. Nõrgad keskpangad valivad esimest, ja kaotavad usaldusväärsust, ehk võimalust edaspidi ajada majandusele toetavat monetaarpoliitikat. Rootsi keskpank on samas klassis.

    Siiski võimalik, et BOJ vähemalt räägib intressitõstmistest ja niiviisi mõjutab turuintresse. PBOC arvatavasti varsti tõstab ka, peaminister Wen Jiabao on sellest nüüd ka rääkinud. Rootsi keskpank arvatavasti suudab ka 0,25 järgmisel nädalal.
  • seoses lähenevate valimistega ei oodata BOJ-lt sellel nädalal küll midagi. Jeen on tõepoolest EUR suhtes jällegi umbes samas kohas, kust 1998 laksimine algas.
  • Bloomberg kirjutas täna carry tradedest.

    http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=a880YeatJhxI&refer=home
  • BOJ nõrkus on täna jälle pannud JPY surve alla. Ma pakun, et varsti on rong läinud, ja turg ei vasta enam nagu oodatud intressitõstmistele. Mingid 0,25pp igas kvartalis ei piisa siis enam et midagi muuta. Tunduvalt kõrgemad intressid ja inflatsioon siis järgneb. Ka CNY võib kiiremini kui oodatud osutuda hoopis ülehinnatuks.
  • Mr. Yen räägib Bloombergis liiga odavast jeenist. Jaapani eksport kasvas oodatust kiiremini e. 15,1%. Oma osa selles muidugi ka nõrgal jeenil.
  • Kui räägitakse et jeen on nõrk ja usa dollar on nõrk siis milla on oodata jeeni tugevnemist USD ees(milla on oodata intresside kallale minemist??)
    Ise võtsin u. 2 nädalat tagasi vastupanu tasemelt USDJPY sellides korraliku lossi vastu....... aga ikkagi hea meelega tahaks veel müüa .Hetkel veel ei julge :)
  • Rootsi keskpanga natuke rohkem hawkish keelt suutis EUR/SEK ja USD/SEK kolmapäeval 2% langetada, nii et mõned sõnad BOJ-lt peaks suurt mõju avaldama, millal iganes see juhtub. Samuti arvan et jaapanlased on niivõrd "behind the curve", et tuleb shock kui nad pärast esimest tugevnemist, näevad et JPY vajab tunduvalt rohkem tõstmist kui nad ootasid.
  • stefan, seleta talupojamõistusele kas siis € majandusruumis tegutsejale oleks hetkel kasulik soetada JPY spekuleerides JPY tõusule EUR suhtes kui jPY keskpank intresse kergitab?
    Ja kas carry-trade'ijad võtavad topelt-raha - kõigepealt intressivahest ja pärast veel kursimuutusest ka? Missugused on carry-tradejate ja spekuleerijate riskid antud olukorras?
  • ozbot
    Ma ei oska seda nii hästi üle vaadata, mängus on intressispreadid, valuutakursid ja volatiilsus - aga kuivõrd turuosalised tavaliselt hedgivad seda või teist, ma ei oska üle vaadata. Hetkel tundub et kõik istuvad ja ootavad BOJ tõstmist, ja kes julgeb kauemini oodata teenib rohkem, kes liiga kaua ootab kaotab kõike. Kui aeg läheb, ja midagi ei juhtu, üha rohkem julgevad. Mina arvan sellepärast, et hea küll, JPY rallib võimsalt kui BOJ-lt signaale tulevad, aga natuke pikemas perspektiivis selgub et BOJ on juba pumpanud välja niipalju raha, et selle raha väärtuse kaitsmist läheb oodatust keerulisem. Seda siis proovitakse tunduvalt kõrgemate intressidega kui praegu oodatakse. Kui seejärel JPY, või Jaapani majandus, kukub jääb vaadata.
  • Keegi v6iks siis kuulujuttuna siia kirjutada .Kui l2heb jeeni intresside liigutamiseks.
    Kuskilt lugesin ,et vbl alles augustis.
  • http://www.boj.or.jp/en/type/schedule/s070615.htm

    Bank of Japan rahanduspoliitika istungite kalender



  • Jaapani rahandusminister on üha enam mures jeeni nõrkuse tõttu ning peab jeeni nõrkust majandusele kahjulikuks. Seda vastupidiselt tavapärasele arvamusele nõrgast valuutast kui kaubanduseelisest. Või oleks õigem öelda, et kaubanduseelist ta kahtluse alla ei sea, kuid kusagil on piir, kus selline eelis muutub kahjulikuks.

    Nõrk jeen paneb majanduse liigselt sõltuma ekspordist, samuti tõusevad sisseveetava toormaterjali hinnad ning tänu korportaiivsektori teenuste hindadele tõuseb ka inflatsioon, mida ei pruugita intressidega enam pidama saada. Lisaks ei suudetaks riiki meelitada võõrkapitali ning pikeneks plaan taastada Jaapani kui hiilgava finantskeskuse maine. Ja lõpuks põhjustab nõrk valuuta säästude väljavoolu riigist ehk otsapidi jõuame taas carry-tradeni.
  • Bloombergis lugu, kuidas ka Jaapani eksportöörid väljendavad muret jeeni nõrkuse pärast: „...yen's slump to a 22-year low is too much of a good thing for Japan's exporters.”

    Kardetakse liigsete impordikulude kasvu, mis hakkab tulu kahandama. Samuti ütleb Nissani juht Ghosn, et nõrga jeeniga ära harjudes ei pruugi tootjad enam pingutada ning kulude kontrollile ei pöörata piisavalt tähelepanu. Lõpuks võib kaduda konkurentsivõime.
  • Täna õhtul on EUR/JPY kaubelnud ülalpool 168. Tundub, et jaapanlased on kontrolli oma valuuta üle kaotamas. Energiahindade ja toorainehindade tõusust nad muidugi ei pääse, ja inflatsiooni tulek peaks olema vältimatu. Küll neil on konvergentssurve ka Hiina poolt, ja mõlemas riigis peaks inflatsiooni- ja intressiprobleemid ilmuma päris koheselt, ma arvan.

    Hiinlased püüavad mahukate võlakirjamüükidega inflatsiooni ohjeldada, aga arvan et inflatsioon ja intressid hoopis tõusevad käsikäes päris pikka aega.
  • dailyfx.com on teinud oma carry trade portfelli, mis siiani kenasti teeninud. Üsna lihtsalt on ka seletatud kuidas carry trade toimib. Ühelt poolt saadakse kasu madala intressimääraga valuuta nõrgenemisest ning teiselt poolt teenitakse kõrgema intressimääraga valuutat hoiustades intressi. Loomulikult on paigas stopp loss orderid. Lugu ise siin.

     

  • Ennustan jeeni rallit järgmisel nädalal. Milliseid optsioone pakutakse jeeni tugevusele mängimiseks? Ma tean, et neid erinevaid. Oluline oleks nende korrelatsioon stockcharts.com jeeni indeksiga $XJY.
  • Iran Asks Japan to Pay Yen for All Oil, Starting Immediately
    By Megumi Yamanaka

    July 13 (Bloomberg) -- Iran asked Japanese refiners to switch to the yen to pay for all crude oil purchases, to counter the risk that U.S. dollar transfers may be frozen by increased sanctions.

    Iran wants yen-based transactions ``for any/all of your forthcoming Iranian crude oil liftings,'' according to a letter sent to Japanese refiners that was signed by Ali A. Arshi, general manager of crude oil marketing and exports in Tehran at the National Iranian Oil Co. The request is for all shipments ``effective immediately,'' according to the letter, dated July 10 and obtained by Bloomberg News.

    At stake are payments from Japanese refiners to Iran that rose 12 percent last year to 1.24 trillion yen ($10.1 billion), according to the finance ministry in Tokyo. Iran is Japan's third- largest oil supplier, behind Saudi Arabia and the United Arab Emirates.

  • Päris jamaks võib ju minna, kui dollarist reaalsete sammudega eemalduma hakatakse. Siis ei aita enam ka trükimasinate huugamine, kui keegi dollarit ei taha enam. Maailmakord mängitakse ümber.
  • Madis Toomsalu
    See ongi viimane eksporditoode "usaldus dollari vastu". Kui selle usalduse maha müüakse (EUR kasuks) siis läheb ameeriklastel raskeks. Bernanke oleks juba varem pidanud agresiivselmalt tõstma. Hea küll, et asiaatlased mängivad kaasa. Huvitav vaadata suurt inflatsiooniteatrit lähiajal.
  • Vaadates uudist pole Iraani küsimus niivõrd kahtluses valuuta kui sellise suhtes, vaid kartus võimalike sanktsioonide eest poliitilise tasandil. Dollari seis muidugi hea ei ole, aga seda nagu hästi ei usu, et Euro suudaks selle väga kiiresti ja libedalt välja vahetada. Eriti kui loodetakse initsiatiivi Aasiast, kus oodatakse/kaalutakse sellise tähtsusega otsuseid väga-väga pikalt.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon