Kriitika LHV suunal - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kriitika LHV suunal

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere !

    Mis teil seal toimub, kas teil seal LHV-s on selliseid inimesi ka kes omavad kogemusi ja oskavad küsimustele vastata, mõni aeg tagasi küsisin palju võetakse USA-s makstavate dividendide pealt tulumaksu, 5 inimest LHV-st suunasid mind risti rästi mitu tundi ennem, kui vastuseid sain, ning kõik inimesed vastasid erinevalt, ainukene asi oli ise lihtsalt järgi proovida. Maaklerid ei teadnud keegi õiget vastust, ning nagu hiljem selgus, siis ainukene kes õige vastuse mulle ütles oli Kairi Veere (respect). viimasel ajal olen ma küsinud USA-s kaubeldavate optsiooni put-ide kohta küsimusi, ning LHVs mitte keegi ei tea mitte midagi ja keegi lihtsalt ei oska vastata... milles asi on ? Eile käisin siis optsiooni seminaril, mis oli mõeldud proffidele, kust lootsin saada vastuseid, ning mida seal kuulama pidin .. näiteks mis asi on delta, ning mis on call ja put optsiooni vahe, huvitav, millisid seminare te siis optsioonide teemal veel algajatele korraldate ? õpetate tähti, millest nimi call ja put koosnevad või ? peale selle te võiksite seminaride kavas ka mainida, et jutt käib ainult eesti turu, kohta, kuna küsimused, mida ma esitasin USA turgudel kaubeldavate optsioonide kohta, lihtsalt ei leidnud vastuseid. Tõnno Vähk on kindlasti väga hea optsiooni spetsialist, kuid nagu selgus, siis ainult eesti turul, ning algajatele oli seminari kindlasti huvitav. Siis kui veel Kristjan Lepik(respect) LHV-s veel töötas, siis said alati vastused kõik küsimused, ning kui ta millegis kahtles, siis ta lihtsalt helistas hiljem tagasi ja täpsustas, kuna ta enam seal ei tööta, siis kelle poole peaks pöörduma oma küsimustega nüüd ?

    Ette tänades.
  • Kristjanil on oma investori leht püsti.. äkki leiad endiselt sealt abi kui teistel kogemusi napib
  • to: RCM
    Soovitan küsida sealt.
    http://www.tarkinvestor.ee/foorum/
  • Jah, pettusin ka antud seminaris kõvasti. Lootsin ikka reaalseid turu näiteid; oli küll praktilisi ülesandeid, kuid oleks tahtnud näha nende erinevate versioonide läbi töötamist jne.

    Lõppkokkuvõttes maksin 100 info eest, mida oleks võinud foorumitest ja google otsinguga ise otsida paari minutiga.
  • Kriitika on alati teretulnud, eriti just konstruktiivne kriitika.

    Keerukamate probleemide korral soovitame saata meil klienditugi@lhv.ee, sellisel juhul suunatakse see meil edasi inimesele, kes on teemaga kõige paremini kursis, vastasel korral võib tekkida olukord, kus tõesti suunatakse klienti ühelt inimeselt teisele.

    Optsioonid ise on juba suunatud kogenud kauplejale ja seminari, mis oleks optsioonidest ja mõeldud algajatele tulemas ei ole. Varem oleme korraldanud optsiooniseminare hooaja kohta kaks - üks keskmisele tasemele ja üks kõrgemale tasemele, kuid just sinna viimasele seminarile on kogunenud väga väike huviliste grupp ning seekord otsustasime ühe seminari kasuks.



  • Kristjani investori lehega olen ma väga hästi kursis, kuid probleem on lihtsalt selles, et kas siis LHV kliendid peavad nüüd kõik Kristjan Lepikule helistama ? Mille eest siin LHV-s siis PRO teenuse eest raha võetakse ?
  • Tulumaksu teemat on ju varemgi lahatud ning vastuste otsimine meie foorumitest ei tohiks ju kuigivõrd probleeme tekitada. Kas või alustajate foorumis 'Tulumaks aktsiamüügilt?' on ilusti kirjas, et dividenditulu pealt läheb USA aktsiate puhul 15% kohe maha.
  • "...mis oli mõeldud proffidele, kust lootsin saada vastuseid, ning mida seal kuulama pidin .. näiteks mis asi on delta, ning mis on call ja put optsiooni vahe..."
    Palun ette vabandust, kui millestki valesti aru sain ja kontekstist vale asja välja rebisin, teadmata millest kohapeal juttu oli aga see küsimus ei ole kindlasti proffide seminarile minu arvates.
  • to: Joel Kukemelk
    Jah, see on 15% küll, nüüd ma tean seda, aga äkki te peaksite siis ise ka algajate foorumeid vahest lugema, kuna nagu ma eelpool juba kirjutasin, siis ei osanud 4 teie spetsialisti 5-est sellele küsimusele lihtsalt vastata.
  • to: mad
    See ongi see mida ma silmas pidasin, et algteadmised on mul optsioonide teemal nagu omandatud ja kogemust ka nagu investeerimisel, ning kauplemisel varsti juba 10 aastat täis, aga proffidele mõeldud seminaril seletatakse ikka veel puti ja calli vahet, ning saalis oli ainult 2 inimest kes teadsid mis on delta. Minu arvamus selles osas oligi see, et selliseid asju ei peaks ju proffidele mõeldud seminaridel enam käsitlema, kuna need teemad, millest seal räägiti peaks juba proffidel ammu juba selged olema.
  • RCM, kui saalis oli ainult 2 inimest, kes teadsid, mis on delta, siis on ju igasti õigustatud selle selgitamine?

    PS Kumma delta on suurem, kas Niiluse või Amazonase? :P
  • to:jim
    Loomulikult on see õigustatud, kui see oleks seminaar algajatele. Ma võtsin endale spetsiaalselt aega selle jaoks et sinna minna. aga kui ma oleksin teadnud, et lahatakse optsioone veel algtasemel, siis ma lihtsalt ei oleks seminarile läinud. Probleem ongi nagu selles, et reklaamitakse seminari proffidele, aga teemasid mida seal käsitletakse on ainult algajatele.
  • ei väga tore et delta ja theta ära seletati, aga see oli ka praktiliselt kõik mis mina sealt sain. ja jällegi - selle oleks võinud ka paari otsinguga selgeks teha. pealkirjad on võimsad lhv-l kui rohkem üldiselt ei kutsu antud seminaridele. käisin ka üle eelmine aasta "balti turgude üle vaade" kus praktiliselt lihtsalt näidati, et selline aktsia, selline PE ja maksab praegu nii palju.
  • RCM, mida sa siis kuulda lootsid? Aga tõenäoliselt on probleem selles, et inimesi, kellele tegelik proffide seminar võiks olla, on liiga vähe, et seda korraldada tasuks. Ja pigem vaatavad sellised profid vajaduse korral mõnda toredat paksu ingliskeelset optsiooniraamatut kui kohaliku maakleri seminarikava.
  • kui proffide seminaril oli ainult kaks inimest, kes teadsid, mis on delta, siis see aja märk.
  • to:jim
    Mina lootsin seal kuulda näiteks, millistel tingimustel muutuvad optsionid mitte stendartesteks, ehk näiteks kui firma maksab suuri erakorralisi dividende või toimub firmas Spin-off, mis juhtub siis optsioonidega jne. küsimusi millele oleks soovinud vastuseid on veel rohkem kui küll. Ma olen sinuga jim nõus, et neid inimesi on vähe, aga ma paluksingi siis edapidi mitte eksitada seminari välja reklaamimisel.

    NB ! Selle teema lõpetuseks ütleksin ma, et vestledes just Alo Vallikiviga, andis ta vastused minu küsimustele ja saatis ka lisa informatsiooni, nii et mul tuleb ikkagi oma sõnad osaliselt LHV kriitika osas tagasi võtta. Vabandan tekkinud segaduse pärast.
  • hmm, siin on nüüd väike segadus jah. Minu ülesanne ja kokkulepe oli rääkida optsioonidest algajatele. See, et ainult 2 inimest teadsid, mis delta on seda ainult kinnitas, et saalis on inimesed, kellele optsioonide põhialused ära kuluvad. USA optsioonide kauplemisega ma ei tegele ja nendest standarditest muidugi nii täpselt ei tea. Miks sinna "proffe" kutsuti jääb mulle ka aruaamatuks...
  • to tonno:
    Ma ei oska ka kommenteerida, mida mõeldakse LHV seminaride kavas sõna "PROFID" all, aga ma oletasin, et seal oli mõeldud edasijõudnuid, kes algtasemel teadmised juba omandanud on.
  • minu teada sõna proff tähendab elukutselist
    seega peaks proff olema see kes tegelebki elukutsena optsioonidega ja teenib sellega elatist

    küsimus kes peaks õpetama sellist proffi?
    see saaks olla ainult proff kellel on veel rohkem kogemusi kui õpetatavatel proffidel
    palju on eestis inimesi kes elatuvad optsioonidega kauplemisest?

  • tonno
    Ära nüüd nii tagasihoidlik ka ole. Jääb mulje, et sa USA turust üldse midagi ei tea.
    Eesti turul ei saa kasutada optsioonide kirjutamist. Kuidas Sa siis erinevatest strateegiatest nii hästi tead? See optsiooniõpik siin LHV lehel oli ( on ) ju Sinu TPI aegne töö. Seal ka igasuguseid "hokikeppe" joonestatud.
  • Võibolla oleks siis mõttekas panna seminaril käsitletavate teemade märksõnad kirja seminarikavasse, tunduvalt üksikasjalikumalt.
  • proovi päringut korrata? mis toimub? just turu sulgemise ajal :S
  • jep, 15 - 20 minutit oli LHV täiesti kutu
  • Telefon (üks XX sajandi riistapuu) on sellisel juhul vast abiks ;-)
  • Minul eriti pabistamist ei olnud ja viicinud vaadata, aga kas OMXT kodulehelt, Äripäev Onlinest või depoopangast ei saanud vaadata ja siis tehing telefonitsi ära teha?
  • loomulikult sain, aga just nagu pidin tähelepanu juhtima, selleks see foorum ju ongi, või ei ole?
  • Mõnus värk, panin reedel LHV investeerimiskontol TWM müüki 72.98, umbes minut aega hiljem tehti päeva tipp 73.. aga selle asemel, et rõõmu tunda tipu tabamisest saan ma ainult kiruda, et mingi nuudlinäpust LHV maakler ei suutnud minuti ajaga orderit üles panna, nii et tehing jäi tegemata.
  • Ja muidugi mul pole mõtet kaevata ka, sest et kasutustingimustes on loomulikult ka järgnev punkt:
    * LHV maakler võib rahulikult klientide orderite sisestamise asemel käia peldikus, nokkida nina, mängida solitairi, surfata netis, liigutada varbaid, õppida zhonlgeerima ja muud vajalikku. Kui order saab sisestatud poole tunni (loe: igaviku) jooksul, siis peab klient rahul olema. Aamen.
  • Investeerimiskontolt sisestatud orderid saavad keskmiselt teostatud 1-2 minuti jooksul. Antud juhul oli order Teie poolt sisestatud 20:30:45 ja viimane tehing soovitud hinna piirides tehti 20:31:37, Teie order jõudis turule tõesti 2 sekundit hiljem. Kui soovite teha reaalajas tehinguid, siis selleks pakub LHV eraldi kauplemiskeskkonda LHV Trader.
  • No more worries, kolin IB -sse kontoga.
  • Jim, mis puhul sa üldse LHV investeerimiskontol kauplesid? :S
  • Tõenäoliselt selle traderi kuutasu pärast, mis on ikka päris soolane...500 EEK+ käibekas...mõned maksavad ikka peale, et nende platforme kasutataks ja neile teenustasusid makstaks... ise saan 40usd ehk siis 400EEK kuus... traderi kasutamisega 1000EEK vahet...väiksemate summade puhul paneb ikka mõtlema küll...
  • väiksemate summadega kauplemist mõtlesin...
  • Street, ei kaubelnud, investeerimiskonto oli.. lihtsalt kunagi oli mõte, et hea mugav, kui kõik turud ühes kohas. Halligi, üldse mugav ei ole selliseid teenustasusid maksta.
  • Investeerimiskonto on eelkõige mõeldud inimesele, kes teeb 3-4 tehingut kuus, Trader konto aktiivsele kauplejale.
    To Jim: Tavaliselt soovitan sellised küsimused otse klienditoe meili panna ning kui LHV tõesti liiga aeglane või order LHV süül täitmata jäänud, siis oleme klientidele vastu tulnud. Hetkel tundub, et orderi täitmist vast teostada enam vaja pole?
  • Minu kliendihaldur saatis mulle sellise vastuse hiljuti:

    "Teie orderit ei täidetud, kuna te ei saatnud seda automaatselt börsile vaid hoopis maaklerile. Orderi saatsite üles kell 12.03, muudatuse 12.06 ja tühistuse 12.08. Orderi üles seadmisel on vaikimisi valitud automaatne edastus, kuid kui linnuke antud kastist maha võtta, siis saadetakse order maaklerile. Hetkel ei jõudnud maakler Teie tehingut börsile üles seada, kuna te juba tühistasite orderi."

    Kui mälu ei peta, siis keegi siin eespool lubas, et order täidetakse 1-minutiga. Kas see Balti aktsiate kohta ei käi? Tavaliselt panen orderi automaatselt, aga kui ülikiire börsipäev on, siis ei jõua alati igat linnukest jälgida.
  • Balti orderid lähevad turule sekundiga, kuid selle eelduseks on automaatedastuse valimine ehk teistpidi selle MITTE VÄLJA LÜLITAMINE. Antud juhul tegid eraldi valiku ning eemaldasid orderi automaatedastuse märke. Sellise erivaliku puhul soovitame orderi kiireks täitmiseks maakleriga ühendust võtta ning seda eelistatult juba enne orderi edastamist.

    Jah, selline erivalik ehk antud juhul orderi automaatedastuse välja lülitamise võimalus võib tekitada segadust, kuid soovime selle siiski alles jätta, kuna vahel tekib klientidel vajadus edastada order maaklerile koos täpsustava juhendiga.

    Eksituste vältimiseks planeerime orderi edastamise lehele lisada täiendavaid selgitusi.
  • powertrader praegu töötab normaalselt - see on juba hea.

    Aga kui ei saa paar minutit oma portfelli siseneda - see on vana haigus. Ülekoormus

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon