NFI - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

NFI

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Millal peaks aktsionäriks platseeruma, et sel aastal veel 4$ dividende saaks?
    Koos kuupäevaga palun ka viidet algallikale.

    Kui nad üldse maksavad veel. Aktsia hind igatahes juba alla dividendide.
  • Dividendide saamisest hoopis tõenäolisem on koti pähe saamine läbi Ch 11.
  • Meenub nõuka aegne anekdoot,USA majandus vaagub kuristiku äärel aga meie ülesanne pole neile mitte järele jõuda ,vaid minna ette....
  • kn5, vormistamise küsimus ainult :) Üks on igatahes kindel, neid dividende küll välja ei maksta, ükskõik, mis varem öeldud on.
  • jim, NFI-l ju hunnik raha tagavaraks.
    NEW oli see, mis pankroti äärel vaakus.

    või on mul vahepeal midagi märkamata jäänud?
  • kn5, miks sa küsid minu käest sellist asja, kui vastuseid saaks ka värskest 10-K -st. Sealt näiteks võib lugeda, et " We had $150.5 million in cash and cash equivalents at December 31, 2006". Ilmselt sellest rahast sa rääkisidki? Kahjuks see raha põleb hoogsalt, kulud on endised, aga sissetulekud on kokku kuivanud. Lisaks, see bilanss on nii üles võimendatud, et piisab natukene eelduste muutmisest väärtuste arvutamisel, et kaardimajake kokku kukuks. Ei hakanud tervet 10-K'd läbi lugema praegu, aga enne firmasse investeerimist kindlasti teeks seda.
  • mina nii pessimistlikke vaateid ei jaga ja tegin hiljuti spekulatiivse investeeringu NFI aktsiatesse. kõrge risk.
  • väike lõiguke Notablecallsist (notablecalls.blogspot.com), FBR kommenteerib subprime:

    With regard to NFI, while operationally it is in better condition than NEW, the firm believes the shear leverage (31x) leaves NFI very little in the way of assets to pledge for a secured commitment. Furthermore, the potential liquidity liability associated with the FY07 income carryforward (approximately $150 million cash liability as a dividend, or an estimated $68 million cash liability as a tax and penalty payment in de-REIT scenario) would use much of any injection of liquidity without improving the operating condition of the company.

    Ehk, NFI maksab 2007.a. jooksul dividendiks 4 dollarit aktsia kohta (miinus maksud, 15%). Dividend on 2006.a. eest, mil oldi veel REIT. 2007.a. otsustatakse, kas edaspidi jäädakse REITiks. Ilmselt mitte.
    Ostes 6 dollariga aktsiat saab 2007.a. jooksul (neljas osas) 3,4 dollarit dividendina kätte ja jääb 2,6 dollariline optsioon, et firma ei lähe põhja.
  • Dividendide maksmine on viimane asi, mida likviidsuskriisis vaevlev ettevõte teha tahab :)
  • Rääkisime seda just SKickiga, NFI on struktuurilt REIT - peab maksma.
  • vahepeal jagati NFId $3,25-3,5. sellepärast ka küsisin.
    oleks ju tore, kui 1EEKu eest kuu aja pärast 1,2 krooni vastu saab. :-)
  • aga kui ei maksa? mis siis saab?
    võlausaldajatele peab ka raha maksma aga mitte ei maksta alati
    kas omanikule maksmine on kuidagi rohkem tagatud või?
  • Paljugi, mis peab. Kui selleks ei jätku lihtsalt sularaha või tähendab see likviidsusriski märgatavat suurendamist, küll siis leitakse võimalus, kuidas dividend maksmata jätta. Pealegi, tõenäoliselt saavad kõik sellest aru, et dividendi väljamaksmine tähendaks sama oksa saagimist, millel istutakse. Nii et tõenäoliselt keegi ei protesteeri kah eriti, kui dividend jääb välja maksmata. Et kõik JOKK oleks, sobib kasvõi Ch 11 läbitegemine.
  • Seda küll, Chapter 11 tähendaks "no dividend". Kuid tundub, et praegu üritatakse vist veel elus püsida. SideKick arvas, et mais majandustulemused ja siis peab dividendid suhtes otsus tulema, kõlab loogiliselt.

    Ega ma seda dividendi maksmise tõenäosust tea, aga kui nad dividendi ei maksa, siis on see põhim. ka Chapter 11 või midagi hullemat.
  • Nagu Notablecalls kirjutas, tähendab dividendi mittemaksmine hoopis 70M maksukohustust (dividendidele kuluks ca 150M). Mis investorid sellisel juhul juhatusega teeks? Remember, aktsionäride koosolek on varsti tulemas.

    NFI on lõpetanud massilise laenude väljaandmise. Kuid võlgnike käest saab ta endiselt kuumakseid. Seega kogub ettevõte cashi, lisaks 2006 aastalõpu seisuga olnud 150 miljonile. Kui maksud tuleks ära maksta kohe täismahus, siis dividendid makstakse välja neljas osas, ehk ca 37M kvartalis. See loob minu arust ettevõttele piisava puhvri.
  • kui mul oleks valida kas maksta 70 kohe või 150 aasta jooksul siis ma valiks pigem 70 ikka
    eriti veel kui kõne all on ettevõtte püsimajäämine
    kas maksukohustus on nii suur? kui reit peab maksma min 90% kasumist välja siis teeb see maksukohustuseks ligi 40 % kasumist juba
  • FBRi väitel oleks mitte-REIT puhul maksukohustus ca 70M.

    Kui mul oleks valida, kas 70M kohe või 37M kvartalis, siis ma valiks viimase. Eriti kui arvestada, et ettevõttele voolab kvartalis kümneid miljoneid cashi juurde.
  • no sina võibolla suudad rahale leida tootlust enam kui 100%
    miks sa nii valiks? arvestades seda et sul on raha et maksta seda 70 m kohe
    aga ma ei saa aru maksukohustusest 70m kui puhaskasum on 72m või dividendikohustusest 150m
  • yanek - REIT peab maksma oma maksustavast sissetulekust vähemalt 90% dividendina, et jätkuvalt omada REIT staatust - ja see re-org läheb arvatavasti palju rohkem maksma kui vaid ühekordne maksukulu, sellest rääkimata, et pole selge milline hulk praegustest aktsionäridest sooviks omada mitte-REIT NFI aktsiaid. REIT puhul ei ole GAAP puhastulu väga oluline näitaja, eriti võrreldes näiteks FFO (funds from operations) .

    Chapter 11 asemel ma kardaks pigem ettevõtte kellegi poolt väga ebasoodsatel tingimutsel üles ostmist. Sub-prime ümber on liiga palju pankrottide teemalist kära, millest osa omab väga tugevat bias-it.
  • müüsin 1/3 positsioonist, kasum 3.5 punkti.
  • kas keegi oleks nii kena ja tõlgiks, mis vahepeal nfi-ga juhtunud on...

    sain aru, et 4 aktsia asemel anti 1.... aga miks nii tehti?

    ja miks aktsia peale seda kõvasti langes? kas omal probleemid või tingituna üldisest negatiivsest foonist?
  • Mis on mõjutanud NFI pea 100% tõusu viimastel päevadel http://finance.yahoo.com/q/bc?s=NFI&t=1d&l=on&z=m&q=c&c= ??

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon