Tuludeklaratsioon.
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Kuidas täidate tuludeklaratsiooni kui olete teinud kauplejana tehinguid palju? Hansapangas kajastub kõik kenasti kuid edasi ei saa tuludeklaratsioonile automaatselt andmeid kanda. Kas tõesti toksite kõik ükshaaval sisse?
-
Lhv-s on selleks olemas kiire ja lihtne asi - LHV maksuraport. Kuhu on kokku koondatud kõik tulud ja kulud - vaja vaid realt arvud võtta ja kõik.
Ei tea kuidas hansas on. -
Kullakene kus Sa seni olid!
Kirjuta LHV MAKSURAPORT. -
Pirlet, hansa kannab deklaratsioonile automaatselt ainult tehinguid eesti väärtpaberitega ja kah ainult soetushinna.Välismaiste aktsiate puhul tuleb kõik ise algusest lõpuni sisse toksida.
-
ma ka jäin just hätta selle täitmisega,
ridu on liiga palju, ja ühe nupuvajutusega neid kustutada ei saa,
aga müügikulude sisestamine võtab aega iga number nii 2 min. 30 sekundit. Ridu on mul
umbes 180 tk. Seega 360 numbrikest vaja sisestada. Tahaks üldse ära kustutada, siis saaks
koondnumbrid sisestada iga aktsia kohta, aga ka ridade kustutamine võtab nii minut või rohkem
iga rea kohta. -
see progeja igatahes progeda küll ei oska, kes maksuameti lehe väärpaberi külje on teinud, peaks vist ise sinna tööle minema.
-
Oh vaesed hansa kliendid. Clint, sa toksid siis pool päeva või rohkem neid sisse. Piisav põhjus vahetamaks töökohta ning väärtpaberimaaklerit:)
-
ei, jama on selles, et nad on juba sees. Aga poolikult, paar veergu on puudu, mis tuleb ise sisestada.. aga iga numbri sisestamise järel hangub paariks minutiks leht ära, toimuvad mingid hullud arvutused vist, võiks lubada see proge, et ma sisestan numbrid ära, ja arvutaks siis kõik koos..
-
Ei, siis sa peaksid natukese aja tagant vaatamas käima, kas ta ikka on ära arvutanud - see nõuab meeletult rami ja kaht tuuma vähemalt, mis ei lase dvd plaate vaadata ning LHV lehte lugeda. Usu mind.
-
Aga käsikäes, kõik koos arvutada, on alati lõbusam. Tõsi. Isegi lasteaias on lapsed juba koos:)
-
ei paista küll, et ta peale 1 lahutamistehte 2 minutiga veel midagi kasulikku oleks teind. Võiks ikka selle proge avalikustada, mis seal taga on.
-
ma sisestasin eeltäidetud andmete lõppu tulude peale sama summa, mis olid MTA eeltäidetud kulude summa. Nii sain summa nulli. ja siis lisasin rea LHV maksuraporti koondist. Tulemus on nii õige. Ja meeletut tabelit ükshaaval ei olegi nagu vaja täita. Aga ilmselt see maksuametile ei meeldi. Esitasin sellisel kujul ära.
-
See teema peaks olema "Vaba teema" foorumis.
-
Tänan kõiki kes vaevusid antud teemal mõtteid jagama. Otsustasin et täidan käsitsi sest nii lihtsam.
Vabandan et postitasin antud teema vales foorumis.
Päikeselist kevadet ja edukat Ekspress Grupi lendstarti ;-) -
Kas eile polnud mitte viimane päev täita?
-
Kui ta täidab need käsitsi ja paneb posti ning õnnestub eilne positempli kuupäev peale nihverdada, siis peaks veel kärama küll.
-
Hansas sai ka kõik tehingud kätte. Aga mitte eeltäidetud lehelt vaid kuskilt mujalt. Välismaised aktsiad väilsmaa tulu alt. Olid üsna õiged andmed, nii fifo kui kkm meetodil, vali kumb tahad. Sealt sai copy-paste teha. Ei mingit hangumist eile kell 14 paiku.
-
Tuludeklaratsiooniga hilinenuid võib oodata kuni 18 000 kroonini küündiv trahv. Kas maksu- ja tolliamet iga hilinejat siiski trahvima hakkab, on iseasi.
-
mul tuludeklaratsioon näitab, et seda kontrollitakse. kas see tähendab, et MA saab LHV maksuraporti ja võrdleb siis numbreid või tuleb mul see ise maksuametile viia?
-
mul ka kontrollitakse. kui oled eelmisel aastal näiteks eluasemelaenu võtnud, siis on see loomulik. mulle juba helistati ja paluti laenulepinguid näha. nüüd peaks korras olema.
-
Esitasin tuludeklaratsiooni eelmine nädalavahetus. Siiamaani on teade üleval: "Deklaratsiooni staatust selgitavaid teateid uuendab infosüsteem automaatselt üks kord nädalas, seetõttu palume Teil aeg-ajalt infolehe teateid jälgida. ". Millal võiks mingi täiendav informatsioon tulla, et kas deklaratsioon sobis või mitte või on asi ülevaatamisel?
-
Minagi ootamas millal Maksukas vaevub mind kohvile kutsuma. Teade et kontrollitakse ja enne oktoobrit leiab olukord mingi lahenduse on deklaratsiooni juures üleval. Nagu tüütu oodata kuigi enda arust peaks kõik oki-toki olema.
-
To Pirlet jt
Kui soovid asjaajamist kiirendada, võta ise nendega ühendust ja kutsu kohvile, siis pidid sind järjekorras ette laskma ... vähemalt nii mulle sealt vastati, kui sama asja kohta aru pärisin. -
Mina sain oma enammakstud tulumaksu tagasi mullu ntx oktoobris (esitasin esimesel nädalal). Kohvile ei kutsutud. Seega ilmselt saavad nad ise kõik dokustaadid kontrollitud, lihtsalt aega läheb.
-
kui oled FIE, siis paratamatult kuulud sa viimasesse gruppi, kes raha tagasi saab
-
olin FIE ja lõpetasin eelmisel aastal oma tegevuse. Olen kuulnud et ka selline asjade seis tingib alati põhjalikuma kontrolli. Aga kindlasti ei pöördu ma ise Maksuka poole et nende ebatervet uudishimu üles kruvida. Eks ootan rahutult sügiseni.
-
maksuamet pidavat hakkama nö. varjusurmas fie-sid kustutama.
-
Tere.
Kas võõrandamisega seotud kulude hulka arvutatakse ka soetamistehingutasud või ainult võõrandamise tehingutasu ? -
Mõlemaid tasusid arvestatakse.
-
Mõlemaid tasusid arvestatakse.kyll, aga soetamistehingutasud arvutatakse ikka soetamishinna sisse. Võõrandamisega seotud kulude hulka arvutatakse ainult võõrandamise tehingutasu.
-
Kas LHV Maksuraport arvestab automaatselt ka väärtpaberi soetamise ja müügi valuutakursside erinevusega?
-
Jah, LHV Maksuraport arvestab automaatselt ka väärtpaberi soetamise ja müügi valuutakursside erinevusega.
-
Tänud, Jüri, see on küll suurepärane uudis.
-
Tekkis küsimus mis saab devalveerimise puhul maksudest? Kes olid võlgu kroonis maksad ka kroonis mis sest et põletasid raha siis kui veel maksis midagi. Küsisimus kuidas oli siis lähinaaberriigis Argentiinas?
-
Megas, kas juba devalveeriti ära? Magasin täna tavalisest kauem.
-
zombie ime ilus onu! Hetke seisuga ei ole midagi muutunud pastik ja klaastaara selveris ikka sama hinnaga.
-
Kas Eesti firmade dividendidest ei peagi tulumaksu maksma? SwedBank lehelt sain teada: "Eesti residendilt saadud dividendid on tulumaksuvabad ja neid deklaratsioonis näitama ei pea. " !
-
juke01
Jah, nii see on !
Tulumaksu tasub ettevõte ja seepärast ka ei pea deklareerima. -
urmas13:
Tänud jah. Avastasin endale üllatuseks selle alles nüüd. Millegipärast arvasin siiani et pole tulumaksuvaba =) -
Kas valuuta ostumüügist saadud tulu tuleb ka deklareerida ja sellelt arvestatakse kah tulumaks maha?
-
Kui tahta eelmise aasta aktsiamüügilt saadud kulu järgmisesse aastasse lükata, kas see tuleb siis see aasta deklareerimata jätta ja deklareerida järgmine aasta?
Järsku keegi võtab vaevaks valgustada kahe sõnaga. -
Minu teda tuleb ikka deklareerida - muidu pole midagi ju edasi lükata !
Näiteks praegu ei saa enam deklareerida 2007 aasta tulusid ! -
Deklareerida tuleb nii kasumid kui kahjumid, deklareeritud kahjumite arvelt saab järgmistel aastatel kasumeid vähendada ja selle võrra vähem tulumaksu maksta.
-
Kas tehingute teostamise kulud ja konto kuumaksu saab ka deklareerida?
-
Tehingu teostamise kulud saab deklareerida, konto kuutasu ei lähe tehinguga seotud kulu alla ja seda deklareerida ei saa.
-
tänud
-
Special on küsinud 10/02/09 09:44 huvitava küsimuse: "Kas valuuta ostumüügist saadud tulu tuleb ka deklareerida ja sellelt arvestatakse kah tulumaks maha?"
Millal tuleb deklareerida, millal mitte? -
Jah, vist peab deklareerima valuuta ostumüügist saadud tulu, oskab keegi seda kinnitada igaksjuhuks?
Ja kas tähtajalise hoiuse eest saadud intressitulu tuleb ka kasumina deklareerida? -
Tähtajalise hoisue intressitulu on maksuvaba.
-
Kui ostad 3$ kursiga 11 EEK/USD ja müüd need nädala pärast kursiga 12 EEK/USD, siis ei tea ma küll kedagi, kes teaks kedagi, kes selliselt tehingult saadud kursside vahe kasumi pealt (3 kr.) tulumaksu tasunud oleks.