Peabody Energy (NYSE: BTU) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Peabody Energy (NYSE: BTU)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Peabody Energy (BTU) on ka LHV Pro valik ning meie arvates on ettevõte jätkuvalt alahinnatud. Analüütikud on jätkuvalt kivisöe nõudluse/pakkumise suhet alahinnanud ning viimasel ajal on päris mitmed arvestatavad majad kärpinud oma pakkumisprognoose. Põhjuseks siiani olnud just madalad realiseerimishinnad ja samas kõrged kulud, mille tõttu on pidanud paljud tootmisüksused "hingusele" minema. Viimane on omakorda kärpinud pakkumist samal ajal kui nõudlus suureneb. Viimase aja üllatus oli Bear Stearnsi kivisöepakkumise prognoosi vähendamine (2007. vs 2006.) varasemalt +1.5% tasemelt negatiivseks.

    Bear: We are adjusting our 2007 coal-supply forecast to a reduction of 1% from our previous expectations of 1.5% growth. During 2006, domestic coal production grew 2.5% to 1.16 billion tons. We estimate a reduction 25 million to 30 million tons of Central Appalachian coal production and some slight reduction in Northern Appalachia.

    Meie arvates on BTU üks parimaid ettevõtteid sektoris.
  • Olen ise pikalt soodsat sisenemiskohta otsinud, aga aktsia on paraku mitu korda eest ära liikunud. $37-43 tõus on minu arust liiga äkiline olnud, nii et ideaalis ootaksin positsiooni võtmiseks väikest korrektsiooni $40 kanti.
  • Mersu36 - Häid sisenemiskohti on tegelikult aktsia viimase kuu-paari jooksul päris ohtralt pakkunud. Kuid praeguse kiire tõusu varjus pole loomulikult väike korrektsioon välistatud. Hiljuti on kogu sektor saanud kõrgendatud tähelepanu osaliseks ning see omakorda söeaktsiaid tagant pressinud. Kuulda on olnud nii võimalikest ülevõtmistest sektoris (ACI tegevdirektor ütles eelmine nädal avalikult, et ettevõte otsib ülevõtuvõimalusi) kui ka seda, et uue kvartali algusega on sinna liikunud ka fondirahasid. Lisaks teatas FCL 4. aprillil, et nende Wabash kaevanduses on tootmine peatatud tööliste streigi tõttu.

    Tõsi, Draagi toodud Simmonsi slaidid on päris huvitavad ja maalivad üpris koleda pildi maailma energia pakkumise ja nõudluse suhtest. Lisaks kivisöele on seal räägitud ka maagaasist ning sellest, kuidas paljude maardlate tootmisvõimsused on vähenenud/vähenemas. Slaidil 12 on positiivse noodiga ja sõnadega 'Gaasi Kuningas' ära mainitud ka Chesapeake Energy(CHK), millest siin foorumites ka kirjutanud olen. Põhjuseks see, et just CHK on uusi maardlaid viimasel paaril aastal agressiivselt taga ajanud. Need, kes aga ettevõtet on rohkem jälginud, teavad, et nüüdseks on kurss võetud uute maardlate ostmise pealt nende arendamisele. Ja üheks peamiseks põhjuseks on just see, et n-ö häid maardlaid ei ole enam lihtsalt saada nende tegevuspiirkonna läheduses. Aga on ka CHK viimasel ajal koos kivisöesektoriga jõudsalt ülespoole liikunud ja väike kasumivõtt varsti ka seal ei tuleks üllatusena.

    Nagu Oliver ütles, on meie pikaajaline nägemus kivisöe ja eriti veel selle hiiglase Peabody osas küll positiivne.
  • Friedman Billings upgrades Peabody Energy (BTU 43.74) to Outperform from Market Perform and increases their tgt to $70 from $68, as it benefits from lack of CAPP exposure, growth profile, rising international demand, and partially benefiting from the scrubber trend
  • tundub, et süsi läheb kuumaks jälle. Keegi omadest jopedest ka teema poole kiiganud on?
  • Kivisöe hinda on viimasel ajal üles ajanud kasvanud söe nõudlus ja probleemid selle ringi liigutamisel/transportimisel. Näiteks Hiina pika lumetormi tagajärjel oli vahepeal kohalikes elektrijaamades üksnes paari päeva söevaru veel olemas. Oles valmis maksma põhimõtteliselt ükskõik millist hinda, on ka Hiina probleemid söe hinda üles tõmmanud.

    Kõige selle tulemusena tegid söe hinnad 1. veebruaril oma kõrgeima rekordi alates vähemasti aastast 1984. Samuti on üle maailma rajatamas uusi kivisöe elektrijaamu – USAs peaks olema planeerimisjärgus hetkel ca 35 jaama ning 45 juures ehitus käib.

    Kuigi ausalt öeldes kipub süsi ühe enam momentumraha juurde meelitama ja ära ei tohiks unustada, et kui võimule pääsevad demokraadid, siis nemad ei ole just kasvuhoonegaaside ja seetõttu ka kivisöe sõbralikud (ja ehk valmis isegi Kyoto protokollile alla kirjutama, mistõttu eelistaksin ‘puhtamat’ maagaasi ja sellega seotud aktsiaid pikemas perspektiivis), siis ühe väikse analüüsimaja julge kommentaar on selline:

    Calyon - the domestic coal markets continue to impress as the global coal story evolves. Coal prices have risen aggressively across the board thus far in 2008, and momentum is strong. There is nothing they can see in the near term that will derail the coal story.

  • http://www.cnbc.com/id/35987084

    Coal miner Peabody Energy Corp. on Monday said it will buy a $15 million equity interest in Calera Corp., which has proprietary technology that converts carbon dioxide into green building materials.

    St. Louis, Mo.-based Peabody is a clean energy company that is advancing more than a dozen projects and partnerships to commercialize low-carbon technologies, said Peabody senior vice president Fredrick D. Palmer.
  • Peabody Energy (BTU) raised its offer for Australia's Macarthur Coal by 14% to $3.8B, marking Peabody's third offer in two weeks. The deal is contingent on Macarthur not going ahead with an April 19 vote to take over smaller rival Gloucester Coal. Australian rival New Hope, which is also angling for Macarthur, had earlier revised its bid as well, but the improved terms were rejected by Macarthur.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon