Poliitiline risk - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Poliitiline risk

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eesti aktsiate kohta kasutati sellist mõistet nagu poliitiline risk üle kümne aasta tagasi ,nüüd oleme jõudnud samasse seisu tagasi.Tuleb meelde ,et aastaid tagasi vastati küsimusele miks meie ettevõtete aktsiate P/E on 8-12 aga põhjamaades 14-16,et tegu on areneva turuga ja sisse on arvatud riigi ebastabiilsus ja poliitiline risk. Huvitav oleks teada kas seekord kah selline "riskipreemia" hindadesse sisse arvutatakse ja kui suur see võiks olla?
  • Poliitilisel riskil ja poliitilisel riskil on suur vahe. Kui neid ei suuda eristada, siis börsile asja pole. Praegune "poliitiline risk" on samasuguse kaaluga ebastabiilsus nagu tekitab suurem õnnetus: metsatulekahju või naftatankeriõnnetus. No ei hakka ju keegi tõsimeeli rääkima börsi langusest. Teist laadi poliitiline risk oleks siis kui valitsus natsionaliseeriks majandust, terroriseeriks ettevõtjaid jms. See rõhuks börsi. Õnneks millegi sellisega tegu pole.
  • Kipun siin ka pigem emgiga nõustuma.

    Hetke olukord on kahtlemata siinsete elanike jaoks ärev, kuid riigi tasandil mingist riskist rääkida on ehk siiski ennatlik. Sellest võime mingil määral rääkida ehk Ukraina puhul ja kindlasti Valgevene juures, aga Eestit ma samasse rivvi ei paneks. Kuid riskipreemiast üldiselt rääkides, siis ma arvan, et meie regioonile on mõnevõrra suurem riskipreemia õigustatud. Samas teiselt poolt saadab seda ka kiirem kasv, mistõttu see väga selgelt näiteks PE suhetes ei avaldu.
  • Poliitililisest riskist rääkida on tõesti ennatlik, kuid mitte tarbetu, ärme unusta, et aktsia on tulevikuintstrument ja selle käitumise analüüsimiseks tulebki olla ennetav. Tänase seisuga ei ole veel teada, millega ärevad sündmused kulmineeruvad ja millist võimaliku mõju finantsturgudele avaldavad.
    Selge on see, et hetkel on välisinvestor pigem äraootaval seisukohal nagu ka paljud kogenumad väikeinvestorid ja hõredal turul on see juba piisav jõud, et hinnad madalamale libiseksid.
    Balti turud olid juba enne sõduritralli kerge negatiivse fooni all ja nüüd lisandus negatiivsemaid emotsioone, seega on tekkimas kerge asjade koosmõju.
  • aivo 1

    Õigus, loomulikult on alati olemas sõjalise konflikti oht ja investorid hakkavad raha välja tõmbama. Sõja ajal langevad kõik börsid kolinal kokku. Tasub alati ettevaatlik olla ja mingi osa rahast kullas hoida. Sama kiiresti kui raha Venemaale voolas, sama kiiresti võib see sealt ka välja voolata.
  • Venemaale küll ei soovitaks investeerida.
  • hiievana

    Miks siis ei soovita?? Ole hea põhjenda
  • vaevalt hiievana sulle midagi põhjendab... ta lihtsalt loobib enda arvamust ilma põhjendamata - see pole esimene teema.
  • Mina ka panin selle tähele juba ammu..Mõttetu
  • Mina panin tähele, et hiiekas kunagi investeeris miskisse tyrgi fondi ja sai 100K vastu pykse. (tema oma sõnad). Siis tuli püksid rebadel kodumaale proovima ja sai siit järgmisel päeval veelkord 30K vastu pükse. Nyyd enam konkreetsete summade investeerimisest juttu pole olnud viimasel ajal, on jäänud ainult jutt. Hiiekas, mis juhtus, kas papp otsas? Ma võin väikese laenu sisse teha KV tagatisel.
  • mina võin sada krooni pükste tagatisel laenata. need peavad ikka head püksid olema, mis sellist vastu pükse saamist kannatavad, tasub sada kulli mängu panna küll.
  • Türgis jälle suuremad aled käimas...
  • puhkjapojad
    5++++++ kommenti eest...:-))))))))))))))

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon