N11 - teise laine tiigrid? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

N11 - teise laine tiigrid?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • trumm, mida taotakse juba päris agaralt, kuid ilmselt lähiaastatel veelgi hoogsamalt ...

    In Global Economics Paper No.134 “How Solid are the BRICs?” Goldman Sachs names another eleven economies that may emerge as important players by 2050. They are (in alphabetic order): Bangladesh, Egypt, Indonesia, Iran, Korea, Mexico, Nigeria, Pakistan, Philippines, Turkey, Vietnam. Goldman Sachs names them N11 (i.e., the Next Eleven).

    loe lähemalt: http://www.bankresearch.org/economicpolicyblog/2006/07/after_brics_gol.html

  • Vaatasin Wikipediast riikide rahvaarvu ja GDP näitajat inimese kohta (ostujõu pariteediga arvestades), nendest 11 riigist oleks kõige vähem usku Bangladeshi ja Nigeeria võidukäiku.
    Bangladesh 150 MIo 2200 usd
    Egypt 77Mio 4800 usd
    Indonesia 223 MIo 4400 usd
    Iran 70 Mio 8900
    Korea (Põhi) 23 MIo 1000 usd
    Mexico 109 MIo 8000 usd
    Nigeria 140 MIo 1200usd
    Pakistan 157 MIo 3000 usd
    Philippines 89 MIo 4900 usd
    Turkey 71 MIo 9600 usd
    Vietnam 85 MIo 3000 usd

    BRIC maad
    Russia 143 MIo 12 100 usd
    China 1322 MIo 7700 usd
    Brazil 188 Mio 9100 usd
    India 1120 MIo 3700 usd


  • siiani olen leidnud vaid 1 konkreetselt ja ainult N11 maadele suunatud investeerimisvõimaluse - Stuttgardi börsil on hiljuti loodud SBOX N-11 indeks ja sellel baseeruvad Deutsche Bank investeerimissertifikaadid - so. midagi investeerimishoiuse laadset

    ilmselt võib lähiajal spetsiaalseid fonde oodata, BRIC fondide nimekiri on ju pikk
  • Mis Nigeeriasse puutub, siis kui nad suudavad üks hetk poliitilise ja siseriikliku stabiilsuse saavutada, võiks riik naftarahade toel küll enamike teiste Aafrika riikidega võrreldes tugevalt kasvada. Aga noh, easier said than done.
  • Investeerimishoiusest on ikka atraktiivsem otse aktsiaturule investeerida - ja meiepoolne valik oleks seda teha pikaajaliselt püsimaksega läbi LHV Kasvukonto toote. Selge ja läbinähtav toode :)
  • Kuidas on indexi S-Box N-11 lühend?
  • Investeerimishoius võib ikka selgelt atraktiivsem olla, kui valida 90%-se põhiosa garantiiga variant, mis võimaldab aktsiaturgude tõusu korral saada ka tõusust võimendusega osa. Lisaks veel see, et toode on veel hetkel tulumaksuvaba.
  • Hansapanga strateegia on ilmselgesti suunatud kunstliku defitsiidi tekitamisele (investeerimishoiuse pakkumises saab osaleda ainult valitud seltskond). Miks nad siis muidu oma potentsiaalseid hoiustajaid avatavast investeerimishoiusest ei teavita? E-maili saatmine on kallis? See lobisemine võib Hennol veel kalliks maksma minna, arvan.
  • loll jutt suhu tagasi Velikij kombinator :)
  • Ärge siis kohe peksma hakake! :(

    Valitud seltskond lihtsalt selles mõttes, et tegu on tootega, millele reklaami ei tehta (vrdl näiteks SEB hoiuste reklaame teles jms). Pangal on andmebaasid meiliaadressidega olemas, loogish, aga spämmi ei saada. Mis värk on? Et pole piisavalt raha kontol? Või saadetakse siis ainult valitutele (a la jutud Tallinki emissioonis suure tüki saamisest personaalpanganduse klientidele). Ma ju ei tea. Igatahes sellest süsteemist ma aru ei saa ja seetõttu tekivadki totaalsed kahtlustamise maaniad.

    Neid maaniaid kütavad muidugi üles igasugused kolmetähelised.ee portaalid, kus räägitakse sellest, kuidas kellele krediitkaardi limiiti, kellele mida muud pakutud, rääkimata pakutavatest tarbimislaenudest. Mulle pole keegi midagi pakkunud, kui just ise ei küsi (mõne üksiku erandiga - respect, SEB!), siis ei saa ka. Solvunud, noh, saad aru! Ja nii olekski surnud lollina, kui Henno poleks sellest kirjutanud. Hatza panga kodukas pole just nii huvitav, et seal niisama, igaks juhuks ja ajaviiteks käia.
  • >Investeerimishoiusest on ikka atraktiivsem otse aktsiaturule investeerida - ja meiepoolne valik oleks seda teha
    >pikaajaliselt püsimaksega läbi LHV Kasvukonto toote. Selge ja läbinähtav toode :)
    Põhimõtteliselt nõus, aga IMHO on investeerimishoiusel roll, kui sa absoluutselt ei ole nõus (lühiajaliselt) raha kaotama (ntx. võtad ämmalt kaheks aastaks protsendita laenu). Kasvukontoga saavutad parimad tulemused võimalikult pikaajalisel stabiilse investeerimsel korral - aga konkreetsel kuupäeval kahe aasta pärast võid just kiuste miinuses olla.
    Kui investeritavad summad ning vastavad teadmised on arvestatavad, saad midugi ise samasuguse riskivaba (miinus inflatsioon) investeeringu kokku panna, aga keskmisele kodanikule käib see kahtlemata üle jõu.
  • Mulle ka meeldib selline lahendus täiesti investeerimiskaugele inimesele ja ma ei saa aru totaalsest investeerimishoiuse kriitikast. Kui inimese valikuks on kas: hoida raha kodus sukasääres või hoida pangas tähtajalises depos, siis sinna juurde sobib väga hästi investeerimishoius. Investeerimisest väga kaugel olevat inimest pole raha kaotamise hirmus põhimõtteliselt mingi vahendiga võimalik investeerimise juurde meelitada. Selline investeerimishoius võiks olla esimeseks sammuks.

    PS: Velikij, annan Sulle järgmisest Hansa investeerimishoiusest spetsiaalselt teada :)
  • Küsimus selline: näen et siin on uued kasvukonto portfellid. Pole nendesse hetkel süüvinud, aga kuna oman ka tillukest kasvukontot, mille nimetus on vanast ajast "kasvukonto 100", siis kas midagi on muutunud? Ehk siis kas olete muutnud ainult nimetusi, või on muutunud ka kasvukontode sisu? Kasvukonto 100 sisaldas IVV, EFA ja EMF-i. Kas peaksin siis muutma oma kasvukonto valikut?
  • Momentum, on muidugi erakordselt armas, kui keegi minu eest personaalselt hoolitseb. Mu küsimus oli (kui ilukirjanduslik liialdus ära võtta) sügavalt teoreetiline, miks pank ei teavita oma kliente sellistest asjadest e-mailiga?
  • CharlieF,

    Kasvukontol on tõepoolest uued regionaalsed portfellid - Euroopa, Aasia, Ameerika ja Globaalne. Kui esimesed 3 portfelli on uued, siis Globaalne portfell on sisuliselt vana Kasvukonto 100 ehk selle sisu ei ole muutunud.

    Seega midagi muuta ei ole vaja.
  • aitäh. aga ilmselt oleks vist mõtekas muuta mingi regionaalse portu peale, sest globaalne on väga aeglase liikumisega. Kas saab ka nii ümber lülituda, et vanad indeksid jäävad sisse alles (müük on üsna kallis) aga edaspidiste kannete puhul hakatakse ostma mingit muud indeksit?
  • CharlieF,

    Saad vabalt juurde osta uusi instrumente ilma vanasid müümata. Kui lähed Portfelli vaates Kasvukonto peale, siis näed paremal porfelli peal sellist linki "AKTIIVNE VALIK:.....", vajutades sellele lingile saad järgmisel lehel muuta portfelli valikut (seda, kuhu raha tulevikus investeeritakse, mis osakaaludega jne).

    Kui soovid, võid ka mailiteel küsida sten.pisang(ät)lhv.ee

    Parimatega!

  • Kas keegi oskab täpsustada, millistest konkreetsetest komponentidest koosneb Henno poolt mainitud Stuttgardi börsil hiljuti loodud SBOX N-11 indeks? Kas seda üldse avalikustatakse?
    Kas Bangladeshi, Indonesia, Iraani, Nigeeria ja Pakistani kohta on olemas ka rahvusvaheliselt kaubeldav väärtpaberiindeksil põhinev ETF?
  • Handelsblatt kirjutab saksa keeles nii: Das Produkt der Deutschen Bank, das auf dem SBox-N11-Index der Stuttgarter Börse basiert, investiert in die jeweils fünf größten Aktien aus den verbliebenen acht Staaten, wobei sich die Ländergewichte nach dem erwarteten Wirtschaftswachstum im Folgejahr richten und alle sechs Monate angepasst werden. Auf aktives Management setzt dagegen die DWS. Das über die Tochter DWS Go emittierte N-11-Zertifikat basiert auf einem Index von Standard & Poor’s, der kontinuierlich überprüft wird. Zu Beginn umfasst er 22 Titel, den höchsten Anteil haben mexikanische und südkoreanische Aktien.

    Nii palju kui siit aru saada võib, siis maade osakaalud sõltuvad nende oodatavast majanduskasvust ja vaadatakse iga poolaasta tagant üle ning eesmärgiks on omada igast maast ca 5 aktsiat (hetkel indeksis kokku 22, enamuses Mehhiko ja Korea aktsiad). Aktiivne juhtimine, s.t. aktsiate valik. Kui õigesti aru sain.
  • Hanzanetis alati olemas , kui inv.hoius tuleb ja vanaema sai mingi kirja ka koju, mailikasti nad tõesti harva pommitavad
  • Ouna Ants, kust selle info said? Lisaks sellele mainitakse veel 5-e suurima ettevõtte aktsiatesse investeerimist järelejäänud 8-st maast (???). Ning mainitakse veel country weighted olemust.

    indoneesia on olemas
  • Nigeria plans to invest massively in solid minerals to be among world top 20 economies
    http://www.mineweb.com/mineweb/view/mineweb/en/page54?oid=40952&sn=Detail

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon