Kuidas võita krahhist - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kuidas võita krahhist

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Võtaks ette suhteliselt võimaliku arengustsenaariumi - midagi hakkab juhtuma. Kui näiteks SINA oleksid kindel, et 2-3 kuu jooksul tuleb -kaboom- kinnisvarahindade 20-30% langus, millele järgneb muu majanduse jahtumine, mida praegu ette võtaksid? Mida üldse sellise perspektiivi puhul oleks kõige targem teha - Müüa praegu kõik turgu ja istuda rahas?
    Eeldame, et ka muu maailm langeb, nii et vastus a la "müün Eesti aktsiad ja ostan USA omi" ei toimi.
  • 1.Kasutaks võimalust mõni raskustesse sattunud ettevõte üle võtta, tingimusel, et on olemas parem visioon, kui endistel omanikel.
    2. Ostaks lastele kommi ja nätsu ning oleks muidu lahke, sõbralik ja hea inimene.
  • Kõvasti tööd vihtuda ja raha "kokku ajada", et töusuperioodiks (kunagi see ju ikka tuleb) paremini valmis olla ;)....
    Turgu müües ja rahas "istudes", on Sinu kirjeldatud stsenaariumi alusel ka tõenäoliselt kõrgematelt intressidelt raske teenida---
    riskid suurenevad ju samuti (ikkagi krahh ju!!!!!!)
  • Krahhist on nii paljude teemade all juba juttu,et kas selleks oli veel ühte lisaks vaja teha?
  • Krahhist pole üldse vaja rääkida, teema on kuidas on kõige targem käituda pre-krahh
  • WhiteNigga, mida ette võtta, sõltub sellest, milline on sinu hetke-positsioon.
  • MIs minu hetke-positsioon?? Iga inimese positsioon on see et langusest tulenev kahju pöörata enda võiduks, või sul on teistmoodi?
  • ttrust mõtleb positsiooni all vist seda, mis varad sul hetkel portfellis on?
  • Asi on lihtne kui kogu maailm langeb siis võta lühikesed pos. sisse.
    Või osta QIDd. Teenida saab igasuguse liikumise pealt.
    Kui kinnisvara on kukkunud 20-30% siis tuleb osta midagi sellist millest ei suuda loobuda!

  • Asi polegi minus ega minu portfellis, mind huvitab lihtsalt mida rahvas üldiselt ette võtab et losse cuttida neg. stsenaariumi puhul - a la kas keegi kavatseb oma kinnisvara maha müüa, elada x kuud üürikas ja siis samaväärse kv plaanide järgi poole soodamalt tagasi osta?
  • Võrdleks Eesti aktsiaturgu maailma junk võlakirjade turuga. Rämpsvõlakirjade ja kvaliteetsete võlakirjade tulususte vahe on viimaste aastate väikseim, samuti on väga väike nn default määr ehk pankrotti läinud ettevõtete arv, sest alati saab turult raha juurde laenata. Seega niikaua kuni investoritel üle maailma hirmu ei ole ja huvi veidigi kõrgema tootluse vastu on suur, siis riske ei kardeta.

    Kui ka kõik eestlased kardaksid majanduslangust ja müüksid oma aktsiaid, siis välishuvi on jätkuvalt nii tugev, et turgu üleval hoida, samas vastupidisel juhul, kui välishuvi raugeb, siis kui ka kõik eestlased aktsiaid ostma hakkaksid, siis turgu üleval hoida ei suudetaks.
  • Üks variant võita krahhist oleks teha oma suvetuur:

    aivo1 loeks oma krahhimantraid, upser toetaks pantomiimiga teemal "OMXT liikumine krahhi tingimustes"
    ning kogu show lõpeks vägeva ühislauluga "Ega krahh taeva jää".
  • mina ei soovitaks ära müüa, sest siis kukuks ju omxt kokku! lisaks kui kõik oma aktsiad ära müüvad ja selle paariks kuuks sukasäärde panevad(tekib sukasääre mull:), et sügisel kinnisvara ostma hakata, siis ju ei kukugi kinnisvara hinnad, sest kõik eks aktsionärid ostavad tühjad korterid kokku ja hinnad jälle üles:)! parem ikka hoida, sest aktsiad ei kuku ja kui kukubki ehk 20-30% kogemata, küll jälle üles ronib, sest eesti majandus rokib!
  • kui müüma hakkad siis peaks ostja leiduma..
  • või veel parem kild on "sukasääre" MULL
  • Saaks oma korteri peale 2008JAN putte võtta...
  • ... või müüa kortereid "lühikeseks" ;)
  • Ja nüüd kõik koos: "Oh bärsikrahh, oh börsikrahh millal sina tuled?"
  • to: WhiteNigga, jah, ma mõtlesin et mis varad sul on hetkel. Sinu küsimus "mida teha" oli liiga üldine. Kui tahad krahhist võita, pead tegema midagi sellist, mida laiad massid ei tee.
    Mida laiad rahvamassid ette võtavad, see sõltub jälle sellest, et milline on mingi inimese huvid ja positsioon.
    Üldiselt peaks kinnisvaraturu käitumist ette ennustada olema väga raske. See oleks Eestis esimene kinnisvaramulli lõhkemine, Soome-Rootsi kogemused võivad mingeid viiteid anda, aga ma olen suht veendunud et siin lähevad asjad hoopis teisiti, isemoodi.
    Ka USA-s oleks praeguse kinnisvaramulli lõhkemine esmakordne, sest kunagi varem pole kinnisvarahinnad nii kõrgele roninud.


  • Varasid on mul nagu igal teisel - korter+näpuotsaga aktsiaid+teise näpuga cashi+oma firma rahakott. Ootasin siin mõnda ideed mis oleks parem kui cash-in ja raha otsas istumine, aga tundub et ei ole loota...
  • et praegu kortereid osta ja rendile anda??
  • AloV, selgita natuke, mis juhtub, kui USA turul toimub 1929. või 1987. aasta stiilis börsikrahh? Kas maaklerid suudavad lühikeste positsioonide omanikele väljamakseid teha või jäävad ka nemad oma rahast ilma? Olen kuulnud, et nii 1929, kui 1987 ei saanud osad suurepäraselt positsioneeritud karud summasid kätte.

    Risk turu nii suureks languseks on minu arust täiesti olemas. Segadus võlakirjade turul võib tekitada margil-call laine. Selle turu maht on ülisuur ja samuti võimendus. Millegipärast on hakatud näiteks CDO tüüpi võlakirju kutsuma Financial weapons of mass destruction.
    Probleem on muidugi laiem. Inimesed on igal pool maailmas maksimaalselt võimendatud, sest on head ajad.
  • Nu EV alguse ajal konkreetne näide,osteti maja võlg Hoiupangale 15k rubla.Pärast 1500 eeku jne..Ehk krahhist võidavad võlguolijad
  • Oletame et mõni vend on ostnud endale 4 milliga maja. Maja ostetud pangalaenuga. Tuleb langus, maja maksab 2,5 milli, vend ikka pangale võlgu 4 milli, elab võlgu ja on siis võitja või?
  • devalveerimine ja rahareformid ei puutu ju praegu asjasse
  • White Nigga, sa küsid küsimusi, mille vastused õigesti teades oleksid paljud miljardärid. Vaata milline on sinu positsioon korteriturul, kas su korter langeb üldise languse korral rohkem või vähem, vastavalt sellele tegutse. Lasnamäe-mustamäe paneelmaja korter tõenäoliselt langeb rohkem, kui languseks läheb. Aga kindlasti on veelgi hullemaid piirkondi, kui lasnamäe ja mustamäe magalad.
    Kui majandus koomale tõmbub, tõmbuvad ka üürid koomale.
    Tõenäoliselt võib korteriturul saabuda kunagi tulevikus hetk, kus mõnes piirkonnas võib olla kinnisvara juba liiga alla müüdud, et spekulatiivsetel eesmärkidel oleks seda võimalik suure kasumilootuses osta, aga selle situatsiooni tunnevad ära proffid.
    Tõenäoliselt käime me läbi perioodist, kus korterid on juba liiga odavad. Aga selleks perioodiks on likviidsus väga kokku tõmbunud ja need kellel on vaba raha sellel hetkel, on õnneseened.
    Ainus asi mida ma suurema kindlusega ennustaksin, on see et hinnad elamispinnaturul niipea ei tõuse.
  • WhiteNigga, kui inimene on 4 miljoniga maja ostnud laenu peale, siis on ta võitnud selle maja. Niikaua kuni pank näeb, et inimene maksab laenu tagasi korralikult või kui pangal ei teki vajadust nõuda inimeselt laenutagatise suurendamist, maksab see inimene oma laenu tagasi nagu kord ette näeb. Niikaua kuni ta pole sunnitud maja 2,5 milliga maha müüma, ei kannata see inimene ka kahju.
  • AloVVõrdleks Eesti aktsiaturgu maailma junk võlakirjade turuga. Rämpsvõlakirjade ja kvaliteetsete võlakirjade tulususte vahe on viimaste aastate väikseim, samuti on väga väike nn default määr ehk pankrotti läinud ettevõtete arv, sest alati saab turult raha juurde laenata.

    a) Spreadid, ehk riskantsete võlakirjade ja kvaliteetsete võlakirjade vahel (Euribor?), on viimase 3-5 kuuga Eestis selgelt tõusnud. Me tegeleme kohalikul võlakirjaturul üsna aktiivselt, 1.a. võlakirjad, mida 2007 alguses sai 9% juurest emiteerida, lõhnavad nüüd pigem 12% järgi.
    b) Defaultide arv kasvab ikka siis kui asjad majanduses juba halvaks lähevad.
  • Selgituseks, ma rääkisin maailma võlakirjaturust, mitte Eesti omast.
  • Selge. USAs on hakanud ka spreadid pärast Bear Stearnsi saagat suurenema, kuid praegu pole muutused veel suured.
  • raha küll otsa ei saa dollarit tehakse niipalju kui vaja
  • http://forex.delfi.ee/est/News/NewsView?id=33
  • 1) Balti turul minu meelest ainuke mõistlik võimalus on PUT optsioone osta. Kui 20-30% langust ootad, siis sellega teeniks ju räigelt. Tähtaja võtaks nii pika kui võimalik, sest raske on ennustada millal see täpselt algab. Sularaha ei peaks seisma jätma. Raha peab alati midagi tootma - rahaturu või väikeste sisenemis/väljumistasudega võlakirjafondid sobiksid ka lühikeseks ajaks investeerimiseks ja saab raha jälle ruttu alt kätte kui vaja.
    2) Võib ka paigutada dividendiaktsiatesse (nt telekomid), need lähevad suurema krahhiga tõenäoliselt ka allavoolu, aga kindlasti väiksema magnituudiga ja siis on hiljem võimalik positsioone ümber mängida.

    Ise ma nii pessimistlik pole ja sellepärast ka PUTe ei osta.

    USA turul on üks lisavõimalus ka optsioone välja kirjutada, aga see väga suurte kõikumistega ei sobi. Katmata calli väljakirjutamine on väga riskantne. Täna näiteks teatati Blackstone ülevõtmispakkumisest Hiltonile 30% premiumiga, neid kellel katmata callid välja kirjutatud olid eriti küll ei kadesta. USAs ma ootaks pigem loksumist siia-sinna ja sellepärast kirjutan PUTe ja kaetud calle välja. Mõlevad teenivad nii väikese tõusu kui languse puhul. Võimendust saab ca 4-5 korda võtta, ilma et selle pealt intressi peaks maksma.
  • Krahhi puhul on ka üks eelis.Liikumised on järsemad ja kiiremad kui tõusud.Seega head võimaluse dkauplejatele
  • Uurisin eile, mida see Blackstone endast kujutab. See peab ju midagi erilist olema, kui Hiina riik tahab osta osalust ja ettevõttel tunduvad justkui olevat piiramatud ressursid. Ütleme nii, et need 2 meest, kes esialgu selle taga olid, ei ole tõesti mingid tavalised tegelased.
    Mulle meeldis ka see, kuidas firmad Blackstone ja Blackrock omal ajal endale nimed said.

    It is not to be confused with the investment management firm BlackRock, Inc., which was founded by Blackstone, but sold in 1995. Blackstone is a wordplay on the founders' names. Schwarz is German for black and Peter, recurrent both in the name and surname of one of the founders, stands for stone, thus yielding the company's name: Blackstone. (Peterson is a Greek-American and his name Peter, or "Petros" in Greek, means stone or rock.)


    Stephen A. Schwarzman (born 14 February 1947) is the Chairman and co-founder of the Blackstone Group private-equity firm.

    Early life and education

    Schwarzman comes from a Jewish family. He attended the Abington School District in suburban Philadelphia and graduated from Abington Senior High School. He then went on to obtain a bachelor's degree from Yale University. He was George W. Bush's roommate at Yale, and both were elected to the Skull & Bones society in 1969. Schwarzman was directly admitted to Harvard Business School from Yale, and received an MBA from Harvard in 1972.

    Career

    Schwarzman began his career in financial services at the investment bank Lehman Brothers, where he reached the rank of managing director at age 31. He eventually became the head of Lehman Brother's global mergers and acquisitions team. In 1985, Schwarzman and his partner Peter Peterson started Blackstone, which originally focused on private equity and leveraged buyout scenarios.

    With an estimated current net worth of around $3.5 billion, Forbes ranks Schwarzman as the 73rd-richest person in America.[1] He lives in an apartment at 740 Park Avenue in New York, previously owned by the Mayflower descendent George Brewster and John D. Rockefeller Jr. Schwarzman bought it from Saul Steinberg in 2000 for just under $30 million.[2]

    On 13 February 2007 Schwarzman celebrated his 60th birthday at the Armory on Park Avenue. Guests included Colin Powell, Mayor of New York City Michael Bloomberg, and Cardinal Edward M. Egan of New York. The climax of the evening was a half hour live performance by Rod Stewart for which he was reportedly paid $1 million.

    On June 6 2007, several financial news websites said that Schwarzman earned about $400 million (well over a million dollars per day) in fiscal 2006 and he is said to be worth over $7.7 billion in stocks of the Blackstone Group. [1]. That was the first that earnings were announced by Blackstone, because of an SEC filing. He received $800 Million for the Blackstone IPO.

    In 2007, Schwarzman was listed among Time Magazine's 100 Most Influential People in The World.
    Peter George Peterson (born June 5, 1926) is an American businessman, investment banker, fiscal conservative, author, and politician whose most prominent political position was as United States Secretary of Commerce from February 29, 1972 to February 1, 1973. He is Chairman of the Council on Foreign Relations, and Senior Chairman of the private equity firm, the Blackstone Group. His net worth is $1.9 Billion.
    Biography

    Peterson was born in Kearney, Nebraska, to Greek immigrant parents and is married to Joan Ganz Cooney. He received an undergraduate business degree from the Kellogg School at Northwestern University, graduating in 1947, summa cum laude. He joined Market Facts, a Chicago-based market research firm, in 1948[1]. In 1951, he received an MBA degree from the University of Chicago Graduate School of Business, before returning to Market Facts as an executive vice president.

    He joined advertising agency McCann Erickson in 1953, again in Chicago, where he served as a director. He joined movie-equipment maker Bell and Howell Corporation in 1958 as Executive Vice President. He later succeeded Charles H. Percy as Chairman and CEO, positions he held from 1963 to 1971. He has been a director of a number of other corporations.

    In 1969, Peterson was invited by philanthropist John D. Rockefeller 3rd, CFR Chairman John J. McCloy, and former Treasury Secretary Douglas Dillon to chair a Commission on Foundations and Private Philanthropy, which became known as the Peterson Commission. Among its recommendations adopted by the government were that foundations be required annually to disburse a minimum proportion of their funds.

    In 1971, Peter Peterson was named Assistant to the President for International Economic Affairs by U.S. President Richard Nixon. In 1972, he was named the Secretary of Commerce, a position he held for one year. At that time he also assumed the Chairmanship of President Nixon’s National Commission on Productivity and was appointed U.S. Chairman of the U.S.–Soviet Commercial Commission.

    Peterson was Chairman and CEO of Lehman Brothers (1973–1977) and Lehman Brothers, Kuhn, Loeb Inc. (1977–1984). Known at Lehman Brothers as "Aristole the Greek" for dominating any forum with endless monologues about who he knew.

    In 1985, he co-founded the prominent private equity and investment management firm, the Blackstone Group, for which his current position is Senior Chairman.
    Peterson swearing in first woman officer of the NOAA.
    Peterson swearing in first woman officer of the NOAA.

    In 1992 he was one of the co-founders of the Concord Coalition, a bipartisan citizens' group that advocates reduction of the federal budget deficit. Following record deficits under President George W. Bush, Peterson commented in 2004: "I remain a Republican, but the Republicans have become a far more theological, faith-directed party, not troubling with evidence."[2]

    In February 1994, President Bill Clinton named Peterson as a member of the Bi-Partisan Commission on Entitlement and Tax Reform co-chaired by Senators Bob Kerrey and John Danforth.

    Peterson also serves as Co-Chair of The Conference Board Commission on Public Trust and Private Enterprises (Co-Chaired by John Snow).

    Peterson is currently Chairman of the Council on Foreign Relations, commencing from 1985 when he took over from David Rockefeller. He also serves as Trustee of the Rockefeller family's Japan Society and the Museum of Modern Art, and was previously on the board of Rockefeller Center Properties, Inc..

    He is founding Chairman of the Peterson Institute (formerly the Institute for International Economics), renamed in his honour in 2006, and a Trustee of the Committee for Economic Development. He was also Chairman of the Federal Reserve Bank of New York between 2000 and 2004.


Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon