Börsipäev 10. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile oli USA börsidel selle aasta üks verisemaid päevi, jäädes alla üksnes 27. veebruari kukkumisele. Esile on kerkinud mured, et USA subprime probleemid on mõjutamas USA (ja ka maailma) majandust tõsisemalt, kui paljud alguses arvasid. Aasia turud on juba hommikul enamuses 2%-4.5% miinuses.

    "The fact that we keep getting these new headlines, and it's spreading to Europe, is really starting to worry people," Mr. Goepfert said.

    "When the dust settles, we'll have half the number of hedge funds that we do now," Mr. Ablin of Harris Trust predicted.

    Nüüdseks hindavad Föderaalreservi futuurid juba 100%lise tõenäosusega sisse intressimäära langetamise Septembris. Eilse rekordilise 5.98 miljardilise kaubeldud aktsiamahu juures tõusis NYSE-l 721 aktsiat ning miinuses lõpetasid peäva 2624 ettevõtet.
  • SEC on puistamas pankade ja maaklerfirmade raamatupidamist, uurimaks, ega viimased ei varja investorite eest oma kaotusi. Kardetakse, et hüpoteeklaenudega seotud investeeringuid ei hinnata piisavalt alla. Kuigi sellised kontrollid on regulaarsed, siis praeguses olukorras on see üsna tundlik teema. Kontrollitavate hulgas on ka Merrill Lynch ja Goldman Sachs.
  • CryptoLogic teenis teisel kvartalil $16,2 miljoni tulu juures maksudejärgset kahjumit $2,6 miljonit ehk $0,19 aktsia kohta, mis jäi konsensusele $0,08 võrra alla. Kuid välja jättes uue peahoone sisseseadmise Iirimaal ning ühekordsed maksukulud, oleks kasumit teenitud $2,5 miljonit ehk $0,18 aktsia kohta.

    Kolmandaks kvartaliks oodatakse tulu analüütikute ootustele vastavalt $16 - $17 miljoni vahel.
  • Kas praegu peaks siis pankade aktsiatest kauge kaarega mööda käima või hoopis soodus ostukoht?
  • To: 1Hope. praegu ja lähitulevikus hoidu ostmisest, kui sa just päevakaupleja pole.
  • Jah finants on eriti volatiilne praegu ja keegi ei tea, milleni see kõik veel välja viib. Eriti volatiilne on Goldman Sachs, kes on kihutanud nädala jooksul 20$ üles ja sealt14$ madalamale.
    Madis veel kirjutas, et SEC uurib olukorda, mis võib mõnegi luukere kapist välja tuua. Seepärast ei usu, et oleks finantsis hea ostukoht.
  • JPMorgan toob täna välja erinevate investeerimispankade otsese seotuse  asset-backed väärtpaberitega. Numbrid on järgmised - ABS ja leverage finance moodustasid eelmisel aastal esialgsetel andmetel tööstusharu tuludest 14%. Kasumist andsid need suurematel tegijatel järgmise protsendi:

     

     

    Euroopa universaalpankadel samas moodustavad sellised tuluallikad kasumist keskmiselt 6%.

    Revenue risk is material with uncertainty about IB revenue run-ratesspecifically in ABS and leverage finance. Global $31bn ABS and $34bn leverage finance revenues accounted for 14% of global IB revenues (estimated $450bn) in 2006E. European IB management assume both markets to .open up. again in September . a questionable assumption, in our view.

    We believe IBs look attractive on PEs even in oursensitivity, but with peak-cycle IB earnings, low multiples are justified.

    JPMorgani soovitus Euroopa investeerimispankadele on underweight.

  • Liigseid kommentaare pole vaja, üks pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna. Värvi järgi vaadates on jõulud üsna lähedal ning ka USA futuurid on tugevas miinuses.

    Saksamaa DAX -1.62%

    Prantsusmaa CAC -1.77%

    Inglismaa FTSE -3.01%

    Hispaania IBEX -2.27%

    Venemaa RTS -2.42%

    Poola WIG -3.57%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 -2.37%

    Hong Kongi Hang Seng -2.88%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) -0.09%

    Hiina Shanghai B (välismaine) -0.89%

    Lõuna-Korea Kosdaq -4.2%

    Tai Set -2.38%

    India Sensex -1.54%

  • Ülespoole avanevad:

    Gapping up on strong earnings/guidance: FRPT +7.8%, AES +4.6%... Other news: LEND +24.1% (LEND obtains regulatory approvals for Lone Star acquisition).

    Allapoole avanevad:

    Gapping down on weak earnings/guidance: HSOA -12.0%, BRKS -10.7%, NVDA -7.8%, NFI -6.0%... Large mortgage names CFC & WM file 10-Qs: CFC -18.0%, WM -8.3%... Other news: MTG -9.8% (downgraded to Underweight at JP Morgan), LLNW -8.8% (downgraded at tier-1 firm), ABN -6.6% (reports cite worries that Fortis may find it difficult to finance its part of the deal to buy ABN).
  • FED toetab likviidsusega: The Federal Reserve is providing liquidity to facilitate the orderly functioning of financial markets.

    The Federal Reserve will provide reserves as necessary through open market operations to promote trading in the federal funds market at rates close to the Federal Open Market Committee's target rate of 5-1/4 percent. In current circumstances, depository institutions may experience unusual funding needs because of dislocations in money and credit markets. As always, the discount window is available as a source of funding.
  • Second 3-day repo brings total Fed injection for the day to $35 bln, weekly total to $84.5 bln - Reuters
    U.S Fed Funds trade at 5.375% in market after Fed adds $16 bln in second repo of day.
  • 13:38 Fed executes third 3-day repo of the day - Reuters
  • LHV endise inv. idee JRCC mkt. cap on sama, mis delfil.:)
  • Mingil põhjusel on see idee endine.......? Kas peale ca 50% kukkumist võiks idee taas jõusse minna?
  • Kui pangandussektor on haamri all, kas FNDT, kelle kliendid on pangad on samuti ohtlik investeering`?
  • Eilses börsipäevas kommentaar selle kohta ja riske liialt palju hetkel.

    Samas jälgisin ilmaennustust - USAs oodatakse väga kuuma augustit. Konditsioneeride kasutuse tõus peaks andma lõpuks söe hinnale ka päris kõva boosti. JRCCga saaks sellele väga tugeva võimendusega panustada.
  • blankkonsult, Pro all kommentaar ka FNDT kohta. Me ei näe, et kogu pangandussektor oleks põhja minemas. Rahaarveldused jäävad ning SEPA nõuded samuti, mistõttu FNDT ei ole meie arvates ohtlik investeering. Pigem vastupidi.
  • Mis JRCC-d puudutab, siis enam firma meie jaoks atraktiivne ei ole, mistõttu me ka selle tunduvalt kõrgemalt tasemelt sulgesime. Hetkel ei ole firma sugugi konkurentsivõimeline ning riskid on ülikõrged vaatamata langenud aktsiahinnale - tegevusefektiivsus ülimadal ning samuti ettevõtte võime rahavoogu genereerida. Kel isu söeturule panustada, siis sellel soovitaks kindlasti kasutada suuremaid ja turvalisemaid firmasid - ACI, BTU, MEE.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon