Börsipäev 3. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 3. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ilusat sügiskuu algust kõigile!

    Seoses Labour Day'ga, mida peetakse USAs iga aasta septembri esimesel esmaspäeval, on sealsed turud täna suletud. See-eest on nädalavahetusega Mehhiko lahel toimunud huvitavaid arenguid ning 265 km/h puhuvate tuultega 5-kategooria orkaan Felix peaks praeguste prognooside kohaselt jõudma Hondurase rannikule teisipäeva hommikul ning praeguse suuna järgi reede õhtuks jõudma Mehhiko läänekaldale. Prognoosid küll reeglina nii täpsed ei ole ja orkaani jõu vaibumist on ette raske ennustada, kuid energiasektorit jälgivate inimeste silmad on kindlasti suunatud sellele, et ega orkaan nädala lõpu poole oma kursilt pisut põhja poole Lousiana lõunaranniku peale ei kaldu... - sealsetes rannikuvetes (New Orleansi ja Galvestoni vaheline piirkond) on tohutult erinevaid nafta ja gaasi puurtorne.

    Orkaan Felixi oletatav liikumisteekond:

  • Selle commenti ja graafiku võiks ka orkaanide teemasse panna. Siis mugavam ühest kohast rohkem süstematiseeritult orkaaniinfot uurida ;)
  • Seeking Alpha toob välja kaks graafikut nelja nädala põhise muutusega analüütikute kolmanda kvartali prognoosides erinevatele S&P 500 sektoritele. Esimene neist kajastab seisu 23. augustil ja teine 30. augustil.

    Nädala möödudes on kõige rohkem väljavaateid kärbitud finantsektoril, mis -1.35% asemel seisab nüüd -2.52%-l. Ainsana on ülespoole liikunud tehnoloogiasektor ja utilities.

  • Kuna USA täna puhkab, siis on ka käibed ülejäänud turgudel täna oluliselt tagasihoidlikumad ning suuri liikumisi püütakse vältida. Üldjoontes siiski positiivsed meeleolud sel õhukesel kauplemispäeval.

    Saksamaa DAX +0.37%

    Prantsusmaa CAC 40 -0.09%

    Inglismaa FTSE +0.09%

    Hispaania IBEX +0.44%

    Venemaa RTS +0.46%

    Poola WIG +0.68%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 -0.27%

    Hong Kongi Hang Seng -0.33%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) +1.96%

    Hiina Shanghai B (välismaine) +2.36%

    Lõuna-Korea Kosdaq +0.49%

    Tai Set +0.89%

    India Sensex +0.53%

  • Muideks, alanud kuu on ajalooliselt märkinud investoritele kõige halvemaid aegu turul olemiseks. S&P500 on ajalooliselt septembris kaotanud keskmiselt 0.7% oma väärtusest. Siiski eelmisel aastal ajalugu end ei õigustanud ning allamüügi asemel said lühikesed tunda hoopis short squeeze'i.
  • aga eelmisel aastal lõppes langus 21.07, mis algas 10.05.06. See aasta aga algas alles 20.07! ja see aasta meenutab vägisi 1998 aastat ja ehk ka lähimaid.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon