Hetke suurimad riskid - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Hetke suurimad riskid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuigi ma olen üllataval kombel (?) hetkel suhteliselt pull (vaatamata sellele, et ma ootan volatiilsuspeo jätkumist), näen ma siiski ka riske, mis võivad hetke positiivsele stsenaariumile vee peale tõmmata. ;-)

    A) USA kinnisvaraturu olukord siiski toob kaasa surutise. Tarbimise kasv aeglustub alla 2002. aasta taseme (+2%). Satuvad hätta nii Aasia kui Euroopa eksportöörid, kellel niigi meel kurb EUR/USD pärast.

    B) Fed langetab baasintressi, kuid see toob kaasa dollari vabalanguse ning murtakse tase EUR/USD 1.45. Aeglustuv globaalne kasv ja tugev euro keeravad ekspordi kasvul kraanid kinni ning euroala ettevõtted võivad kasumite kasvule "iadaega" öelda.

    C) USA ja globaalne finantssektor püsib oodatust jupi kauem mädas ning laenukraanid püsivad kinni.

    Üks stsenaarium on veel tõenäoline - karulõks. 98 langesid nii Euroopa kui USA turud üle 20%... kuid mis edasi sai, oli juba parem show!

    Lisa sellele listile on teretulnud...
  • Jeeni tugevnemine, millega kaasneb rahavoogude naasmine Jaapanisse ja toorainete, arenevate turgude jms pahna müük.
  • Teisisõnu siis inflatsiooni tekkimine Jaapanis mis sunniks keskpanka intresse tõstma
  • Risk number üks minu meelest:
    Hiina inflatsioon/tarbimine tõuseb kiiresti => maailmas inflatsioon ja tõusvad intressid.
  • Mina vaataks ka kartlikult Hiina poole. Kuidas kapitalistlik eksperiment õnnestub? Kuhu suunavad Hiinlased oma säästud kui näevad, et inflatsioon on pead tõstmas? Kui tarbimisse, siis kandub sealne hinnatõus üle mujale maailma, kui kinisvarasse või aktsiatesse siis on kerkimas üks maailma suurimaid mulle, mille lõhkemisele mõelda ei tahaks.
  • FED intresside lõikamine laseb inflatsioonitondi uuesti luku tagant välja ... ja äkki polegi tont täna liiga kindlalt luku taga
  • Negatiivne asjaolu ka ebameeldiv toiduinflatsioon mille kohta tuleb vihjeid üle maailma mitte ainult ühest piirkonast.
  • Inflatsioon on ka minu arust tõsine teema. Kui meil on nisu hinnad aastaga tõusnud 100% ja nafta maksab $80, on olukord keeruline ja ECB ootame-ja-tõstame-siis-intresse poliitika igati mõistik, kui kõrvutada seda Wall Streeti ootustega, et intresside langetamise poliitika Fedi poolt (ja mitte üksnes ühekordne) on hetkel just see kõige õigem.
  • eile olevat pool itaaliat uudiste järgi boikoteerinud makaronide ostmist kaubandusest, inimesed vihased hinnatõusule!
    Hiina, olümpia tulemas, kuid riik siiski totalitaarne ja vaevalt rahutustel tekkida lastakse, kuid kes teab?
  • miski esmapilgul tühine teema, mis läbi hedge fondide kokkukukkumise võimendub ja uue likviidsuskriisi tekitab ... a la Amaranth version 2.0 Quatrro Turbo Plus
  • ... ja siis selle uue likviidsuskriis taustal selgub, et kuld polegi mingi imeline asi mis rasketele aegadel kaitset pakub, metall nagu iga teine, täielik kaos
  • Inflatsioon-schminflatsioon. Hetke suurim risk on, et kas äkki keskmine Harju- ning Raplamaa elanik äkki ei hakka usku kaotama Eesti jõudmisse Euroopa 5 rikkama riigi hulka 15 aastaga. Kui keskmine Lelle või Saue elanik seda enam ei usu, on jamad majas. Peab valimisringkondi vahetama hakkama või uue monumendi leidma, mille vastu kogu Eesti Vabariigi administratiivne ja julgeolekuline ressurss suunata.
  • Siit tuleb välja järgmine probleem: erinevate varade omavaheline korrelatsioon on ebameeldivalt suurenenud.
  • Kujsuures tõesti - mis tekitab Hiinas inflatsiooni? Üks sõna : TOIT. Ja juba on meilgi buumiva Aasia mõjud käes - poes pole enam võid. Aga toitu mitte arvestades on Hiina inflatsioon alla 1%.

    Pole viimasel ajal aktiivselt kohalikke lehti lugenud, et kas keegi on juba teatanud, et selles võipuuduses Mart Laar süüdi on?
  • See või defitsiit on eilse Postimehe uudislõks. Kõik läksid õnge. Asi ei ole toorme puuduses vaid tootmise tsüklilisusest ja parematest tingimusted toormele muudel turgudel. Lühiajaline nõudlus ületas (poe)varusid. Seega defitsiit oli oskuslik uudispealkiri.
  • Hiljuti lugesin kuskilt, kuidas Saksamaal piimatoodete hind järsult tõuseb, sest Hiinas on riiklik poliitika : liiter piima igale inimesele päevas. Läheks piimas pikaks, kui too, sinder, nii ruttu hapuks ei läheks.
  • Toidus nägemuse võtmine on kah mitmetahuline tegelikult. Enim paistab börsil olema siiski toidu protsessijaid, pakendajaid jms kuid nõudluse tõusu korral peaksid koore riisuma siiski taime- ning loomakasvajatad, kes toorainet toodavad.

    Nende kahe võrdluses peaksid teoreetiliselt parem põli ootama taimekasvajataid, kuna ühelt poolt suurendab produktide nõudlust otseselt põllusaadustest valmistatavate toodete nõudluse kasv, lisaks loomasööda nõudluse suurenemine ning lõpuks ka biokütus, mida minuteada veel loomakorjustest ei aeta.
  • Hiina on hakanud jah riiklikul tasandil piimajoomist propageerima, et hiinlaste toidulauda tervislikumaks muuta. Minuteada ei ole piimajoomine Aasias eriti populaarne. Peale propaganda peaksid samuti olema teatud rahalised initsiatiivid sektoris töötavatele ettevõtetele näiteks käibemaksutagastuste näol.
  • China raises benchmark interest rate to 7.29% from 7.02%, as it steps up efforts to damp rising inflation.
  • to TaivoS

    Piimajoomise vähene populaarsus Aasias on seletatav laktoosi talumatusega asiaatide hulgas. Selles mõttes on Hiinas propageeritav piimajoomine mulle alati natuke naljakas tundunud. Samas olen kuulnud, et noorema põlvkonna osas on laktoosi talumatus vähenemas. Seega ei imestaks, kui hiinlased samuti eurooplaste kombel hakkaks piima jooma.
  • Kas Euroliidu piimakvootide leevendamisest on ka juttu olnud? Hetkel peaksid just eriti Prantsuse põllumehed või sees olema ja piima tänavatele kallamise praktika peaks lähiaastatael kadunud olema.

    Käesolev hetk on Euroliidul väga sobiv, et põllumajandusdotatsioonid ära kaotada ja koos sellega eelarvet ja neid dotatsioone jagavat bürokraatiat koomale tõmmata.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon