Börsipäev 25. september - LOW ja TGT langetavad prognoose - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 25. september - LOW ja TGT langetavad prognoose

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile õhtul tuli päris palju huvitavaid uudiseid jaemüügi vallast. Nimelt langetasid jaemüügisektori paar suurimat tegijat oma prognoose. Lowe’s (LOW) ja Target (TGT) tunnistavad tarbija nõrkust ning kauplesid seetõttu ka järelturul tunduvalt madalamatel tasemetel.

    Lowe’s ütles, et näeb aastakasumit $1.97 - 2.01 vahemiku alumises ääres vs $1.99 konsensus. Esialgu ei tundugi langetamine väga suur, kuid kommentaarid olid huvitavad. Lowe’si müügitrendid on allapoole konsensust tänu kehvadele tingimustele mid-Atlantic, Southeastern ja Western regioonides ning täpselt on keeruline prognoosida selle mõju 2007. aasta müügile. Isegi arvestades, et firma seisab vastamisi nõrga võrdlusbaasiga eelmise aasta suhtes, on välised mõjud liiga tugevad.

    2008 aasta EPS peaks Deutsce prognooside kohaselt kasvama 4-7% ning tõlgenduks $2.05-2.11 vahemikus, mis on madalam, kui $2.21 konsensus (juhtkonna prognooside kohaselt peaks suurem kasv EPSis peaks lükkuma prognoositud vahemiku lõppu). Päris väike kasv ning samuti teevad pikaajalised prognoosid analüütikuid ettevaatlikumaks. Juhtkond üritab EPSi kasvu saavutada kulude optimeerimise kaudu.

    Huvitav on see, et juhtkond suhtles avalikkusega alles augustis ning just müügitrendide teemal. Selle lühikese ajaga on olukord läinud nii palju halvemaks, et tuleb uuesti sõna võtta.

    Lowe’si poolt on kindlasti mõjutatud ka paljud teised ettevõtted. Vaatamata sellele, et Lowe’si uute toodete tõttu on pesumasinate müük tõusnud 32% y0y, kuivatite müük kasvanud 10.8% ning nõudepesumasinate müük 14%, ei pruugi need trendid säilida. Ühest küljest võidakse võtta turuosa uute toodete pakkumisega ning teisest küljest nagu firma ka ütleb, suruvad probleemid kinnisvarasektoris neid tugevalt. Võimalik, et kaotajaks on näiteks Home Depot (HD).

    Teiseks prognooside langetajaks oli Target (TGT). Septembri kolme esimese nädala jooksul toimunu põhjal prognoositakse võrreldavate poodide müüki 1.5-2.5% kõrgemal. Septembris on firma sõnul külastatavus poodides kõvasti langenud. Eriti tuuakse välja trende Floridas ja Northeast turgudel. Targeti eelnev prognoos oli 4-6% kasvu. Samuti väga äkiline langetamine. Võimalik, et see pakub nõrkust ka natukene küll teises vallas tegutsevale Cloroxile (CLX); samuti võib mõjutatud olla COST, SMG, SPC ja paljud teised.

    Siia juurde sobib veel üks huvitav uudis. Nimelt raporteerib Barron’s Online, et 19-21. septembril on Wal-Marti juht David Glass müünud 300K aktsiat vahemikus $44-45.03 ning omab seejärel veel 607 900 aktsiat. Ehk müüdud on päris suur osa.

    Jaemüüjate nõrk tees on aina tugevamalt välja mängimas ning need, kes peale Fedi otsust julgesid RTH-d shortida, on olnud päris edukad. Kõige selle taustal ootan huviga Lennari (LEN) tulemusi, mille kasumist moodustasid 2006. aastal üle 50% kokku nii Florida kui California. Kui müügitrendid on nii äkiliselt halvenenud, siis võib majadeehitajatelt hoolimata madalatest ootustest suuri üllatusi tulla (kuigi antud kvartalisse ei pruugi need tendid veel nii äkiliselt sisse löönud olla). 

  • Tänasest ka iganädalane ülevaade Venemaa turgudest LHV Pro all saadaval (vene keeles).
  • Lühidalt ka Lennari (LEN) tulemustest. Käive langes vastavalt prognoosidele 44%. Kahjumiks aktsia kohta tuli $3.25 vs $0.55 kahjumiprognoos.

    Cancellation rate oli 32% ning uued tellimused langesid 48%. Kahjuminumber sisaldab $3.33 suuruses aktsia kohta kohandamisi varade väärtuses, mahakirjutusi ning optsioonidega seotud kulusid. Maa müügilt tuli kahjumit $344.7 miljonit tänu väärtuse langemisele/write-offidele ja kuludele tänu 15 000 elamuplatsile, mida firma nüüd enam osta ei plaani. Kokkuvõttes oli ehitustegevusest kahjum $787.7 miljonit ning $847.5 miljonit on seotud just väärtuse ümberhindlustega ning write offidega. Eile oli Lennari market cap veel $3.88 miljardit ehk laias laastus on kvartaliga maha kirjutatud pea 22% turuväärtusest (arvestades praegust taset). Vaadates eelmise kvartali omakapitali mahtu, siis kokku moodustaksid mahakirjutamised ja write-offid 15.5% omakapitalist. Seetõttu ongi ettevõtte hindamine raamatupidamisväärtuse kaudu hetkel äärmiselt riskantne tegevus.

    Müüdud majade keskmine hind langes 6%.

    Kuid huvitavad on siinjuures firma juhi, Stuart Milleri, kommentaarid. Kuigi juba väga palju on räägitud probleemidest kinnisvarasektoris, on olukord ikkagi kehv ning hinnad langemas. Consumer confidence on jätkuvalt sektoris madal ning probleemid hüpoteeklaenude turul on tõstnud tellimuste katkestamise arvu. Probleemid on jõudnud ka olemasolevate (existing homes) majadeni, mis on eriti tähtis.

    Mr. Miller continued, "Our response to, and primary focus in, this environment continues to be to adjust pricing to meet current market conditions in order to keep inventories low and to keep our balance sheet positioned for the future. The net effect has been a continued deterioration of our net margin and accordingly, higher impairments to our inventory."

    Praegu teeb firma kõik, et kohandada end madalamate tellimuste mahtudega ning kiiresti muutuvad turutrendid teevad situatsiooni keeruliseks. Kõige selle taustal vähendas firma oma töökohtade arvu ca 35% ning neljadas kvartalis oodatakse edasisi vähendamisi. Mõjud tööjõuturule on täiesti olemas ning siit omakorda tarbimisele, millest kirjutasin foorumi avapostituses. 

  • UBS hindab majadeehitajaid "pessimistliku vaatega."

    the firm initiates KB Home (KBH 25.74) and Centex (CTX 25.80) with Buys,

    UBS also initiates Ryland (RYL 22.64), Meritage (MTH 15.15), and Hovnanian (HOV 11.00) with Neutrals,

    UBS initiates Beazer Homes (BZH 9.06), Pulte Homes (PHM 15.10), DR Horton (DHI 13.56), Standard Pacific (SPF 7.05), and Lennar (LEN 24.18) with Sells

  • Balti Pro all ülevaade Balti turgudest ning ettevõtetest (+ mõned reitingu langetamised) ... vaata siit

  • Nii, kuidas Mehhiko lahel nafta tootmine taastub, taandub ka musta kulla hind. Enamus tootmisest on taastatud, vahepeal oli see katkestatud suuremas ulatuses, kui orkaan Katrina ajal. Kui veel mõni aeg tagasi kirjutasin ühes börsipäeva foorumis Venemaa tootmise suurendamisest, siis sellele lühiuudisele pole jätku tulnud ja ei teagi, kas info oli õige või mitte. Allikaks oli igal juhul Briefing, mis viitas Bloombergile. Viimasest aga ei ole sellekohast uudist leidnud.

    Igal juhul pinged nafta ümber jätkuvad, üha enam kuuleb ennustusi peagi saabuvast $100 suurusest hinnast. Külma talve puhul ootab hinnaks $100 barreli eest näiteks Merrill Lynch, samas ei välista seda ka teised analüüsimajad. Nafta osas on Bloomebergi videointervjuus bullish ka Jim Rogers, üks tuntumaid toorainespetsialiste.
  • Oliveri poolt mainitud Lennari kahjuminumbritele tasub kohe kindlasti tähelepanu pöörata. Asi on ikka päris-päris hapu, kui 35% töötajatest koondatud ning numbrit vähendatakse veelgi. Kahjuminumbri suurus on muljetavaldav. Näeme sektoris varsti mõnda pankrotti?
  • Eelturul tehakse Lennariga tehinguid 5-7% madalamal eilsete tasemetega võrreldes. Lowe's kaupleb ca 6% madalamal ning Target 4%. Futuurid indikeerivad päeva algust samuti punases.
  • LEN ja sõbrad - ma olen selles küll üsna kindel, et mõni ehitajatest pankrotti läheb, liiga kuumaks köeti see turg ikka 2004-2006.
  • Palun väga, tähtedesse uskujaid ei leidu ainult meie juures. The Astrologers Fund, mis kasutab tehingute tegemiseks TA, FA ja tähtede kombinatsiooni, tõusis juulis 17%, augustis 26% ja septembri esimestel nädalatel 15%. Numbrid on muidugi auditeerimata. Fondist on kirjutanud nii Financial Times kui ka The Street. 

    Õnneks meie investorid sinna investeerida ei saa.

  • They took $40,000 to trade commodities using astrological charting. Four months later they had $2.9m of capital.

    Jõuluvana on ikkagi olemas?

  • või siiski mitte?

    SEC Accuses `Financial Astrologist,' 20 Others, of $30 Mln Scam

    New York, Oct. 11 (Bloomberg) -- A self-proclaimed
    ``financial astrologist'' and 20 others swindled investors in four
    companies out of more than $30 million, the Securities and
    Exchange Commission said in lawsuits today.
    At the center of the alleged schemes was stock promoter
    Edward Durante, who used offshore companies he controlled to
    manipulate penny stocks, the SEC said. In one of four lawsuits the
    agency filed in New York today, Durante is accused of hiring Henry
    Weingarten, a financial adviser who relies on astrology to manage
    investments, to tout a stock on his Web site.
    SEC offices in New York, Washington D.C. and Boston
    collaborated on the suits. It was the first major case brought by
    the agency in Manhattan since the building where it was
    headquartered was leveled in the Sept. 11 attacks on the World
    Trade Center.
    ``Defendants reaped more than $30 million in illegal profits
    by secretly controlling the trading in these stocks through a
    network of promoters, brokers and market makers, and then by

  • Lowe'si suhtes on kommentaariga välja tulnud ka UBS, kelle arvates on nõrgem müük eeskätt põhjustatud ilmadest, mitte tarbijakulutuste vähenemisest. Natuke kummaline väide, eriti arvestades eelpool välja toodud nõrka võrdlusbaasi ning asjaolu, et mingeid märke tarbija ostujõu paranemisest veel ei paista.

    UBSi arvates on tulemused järgmiste kvartalite jooksul paranemas ning nõrkust soovitatakse kasutada ostukohana. Turg nii optimistlik ei ole, aktsia eelturul -5%.
  • Will the Pause Become Something Worse?
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    9/25/2007 8:30 AM EDT

    The notes I handle no better than many pianists. But the pauses between the notes -- ah, that is where the art resides.
    -- Artur Schnabel


    A week after the big Fed interest rate cut, the question for us to ponder is whether this market is ready to undergo a rest or maybe something more dire. Not only have the indices made a big move following the rate cut news, but they were up big in anticipation of it. We have experienced a tremendous move off the August lows with the only real positive being the willingness of the Fed to cut rates. The news flow has been very poor, but the Fed has single-handedly kept this market very healthy.

    So now what? Does the market pause, rest a bit and then continue its ascent? Or do all those negatives we have been dismissing since the August low start to matter? The market has been acting as if all we need to keep on moving to new highs is a friendly Fed. The bears have been shaking their heads over that idea, but for naught, as the market continues to act well a week after the Fed decision.

    The bears' argument is that lower interest rates are not going to prevent major problems in housing or keep the economy from slowing down. News this morning of a large reduction in projected sales for September by Target (TGT - commentary - Cramer's Take - Rating) seems to support the notion that the consumer is starting to be affected by the problems that have been in the headlines for the past month or so.

    The market has continually shrugged off negative news lately because of intense focus on the Fed as our savior. If that dynamic starts to fizzle, we will need to get defensive very quickly. Market players have been very aggressive in embracing the old adage that you don't fight the Fed, but if the news flow is uncooperative, it is going to be increasingly difficult to keep relying on the Fed to cure all ills.

    The negative news this morning from Target, Lowe's (LOW - commentary - Cramer's Take - Rating) and BT Group (BT - commentary - Cramer's Take - Rating) will provide us some insight into the degree to which market players are still confident that the Fed is going to hold this market up. As I've been jabbering about quite a bit lately, the strength of this market seems very illogical given the many negatives out there. While it has been smart to defer to the recent technical strength, we have to stay very aware of how easy it is for a pause to turn into a failure.

    It looks like we have a pause this morning, and our job is to make sure that if it looks to be developing into something more dramatic that we move out of the way.

    European markets were weak overnight and oil and gold are trading down. Home-sales data are coming up and should give us a jiggle or two.

    -----------------------------
    Ülespoole avanevad:

    Gapping up on strong earnings/guidance: KRSL +13.4%... S&P announces changes to U.S. Indices; the following stocks are gapping up after being added to the S&P 500: EXPE +6.1%, TSO +3.4%, ICE +3.3%... Chinese telecom stocks are up with reports that China will soon issue 3G licenses, and a separate report that the govt will overhaul the telecommunication industry: CHA +6.3%, CHU +2.1%, CHL +1.6%... Other news: SCON +24.2% (signs term sheet for joint venture with Hunchun BaoLi Communication), FMCN +9.7% (files delayed Form 20-F; co completed previously disclosed investigation), AKNS +9.6% (co partners with STP to manufacture new solar panel; see yesterday's New High Profile comment for background on AKNS), VCLK +6.4% (Jon Najarian on CNBC highlights recent call buying and takeover rumors in VCLK), CDS +5.8% (announces that its subsidiary Jinwei Magnesium has commenced the production of magnesium at its new manufacturing facilities; see yesterday's profile for more information on CDS), TGB +3.1% (announces positive feasibility study for prosperity project), ARNA +2.4% (announces 'Positive' Phase 2 clinical trial results of APD125 for the treatment of insomnia).
  • Euroopas on suurimas plussis Ungari (ca +0.4%), muidu on liikumised väikesed või pigem punase poole peal.

    Euroopa turud:

    Saksamaa DAX -0.69%

    Prantsusmaa CAC 40 -0.97%

    Inglismaa FTSE 100 -1.14%

    Hispaania IBEX -1.12%

    Venemaa RTS -1.25%

    Poola WIG -1.08%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 +0.55%

    Hong Kongi Hang Seng -0.46%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) -1.08%

    Hiina Shanghai B (välismaine) -0.96%

    Lõuna-Korea Kosdaq +0.82%

    Tai Set -0.26%

    India Sensex +0.32%

  • Olemasolevate majade müüginumbrid ootustele vastavad, eelmine kuu müüdi 5.6 miljonit maja, mis tähistab kuuendat languskuud järjest. Kuu varem oli sama number 5.75 miljonit.
    Consumer Confidence 99.8 vs 104.3 consensus

    Dollar selle peale vabalanguses, euro käis ära rekordilie $1.4155 juures.
  • Madis, kas tõesti augustis müüdi USA-s 5.6 miljonit olemasolevat maja? See teeks aasta müügiks kusagil 65-70 miljonit olemasolevat maja, lisaks äsja valminud majad, kusjuures USA elanikkond on ca 300 miljonit. See 5.6 miljonit pigem aastane müük?
  • Jep, peaks olema eeldatav aasta müüginumber.

    We generally report on the annual sales pace. What that means is that the National Association of Realtors calculates how many homes were sold, makes adjustments for seasonal factors like weather, school, vacations, and calculates how many homes would sell in a year at that given pace.

  • OunaAnts, Madisel on siin viga sisse lipsanud jah. Neid andmeid esitatakse aastasel baasil, kusjuures korrigeeritakse sesoonsusega. Ning tegelikult polnud augustikuu number mitte 5.6 miljonit (nagu oodati), vaid 5.5 miljonit.

    Väike ülevaade viimase aja müügitrendidest:
    Oktoober 2006 -> 6.27
    November 2006 -> 6.25 mln
    Detsember 2006 -> 6.27 mln
    Jaanuar 2007 -> 6.44 mln
    Veebruar 2007-> 6.68 mln
    Märts 2007 -> 6.12 mln
    Aprill 2007-> 6.01 mln
    Mai 2007 -> 5.98 mln
    Juuni 2007 -> 5.76 mln
    Juuli 2007 -> 5.75 mln
    August 2007 -> 5.5 mln

    Müümata majade varud tõusid augustiga rekordilise 10.0 kuuni.
  • Lennari konverentsikõnelt:

    They say overriding sentiment in their review was that the mkt has continued to become more and more competitive as inventories are managed, and there continues to be a great deal of downward pricing pressure through the use of incentives, price reductions, and incentivized brokerage fees. Co says that while the recent cut in interest rates by the Feds might begin a process of rebuilding confidence, it will most certainly not be a panacea for conditions as they exist. Although traffic has been increased by the use of incentives and mortgage buy-down programs, the co says that many of the deals that are struck have been prone to cancelation at the first sign of a better deal. While they are hopeful that the G.S.E, Fannie Mae and Freddie Mac, and the F.H.A will fill the void left by the mortgage mkt at large, they say they have not yet seen stability in the mortgage mkt either. They have stopped short of fire-selling their homes while others are clearing inventory. They have curtailed all land purchases where possible and have walked from option deals on land contracts. Says currently focusing on the fact that two factors will define their ability to be profitable in the future. They say their land position, rewritten to current market values, will contribute to profitibility when the market stabilizes, stabilizes; and second, co's over head is being resized to materially reduce production level. Have materially reduced the number of floor plans offered and the number of SKUs that they purchase.

  • Kuigi Plosser ei oma hääleõigust FOMCis, siis päris karmide sõnadega väljas ning rõhutab, et intressilangetamine on suurendanud inflatsiooniriski ning põhjustanud moraaliriski. Kui hinnad peaksid tõusma, siis tuleb olla valmis reageerima...

    Fed's Plosser- Summer prices encouraging, but can't be sanguine-- Dow Jones
    Fed's Plosser: If prices rise, rates may need to be adjusted-- Dow Jones -Update-
    Fed's Plosser: Labor market may not be as robust as fed thought
    Fed's Plosser: Price stability is key to Fed promoting growth
    Fed's Plosser says fed rate cut risks inflation, moral hazard

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon