Börsipäev 19. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 19. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nafta taas uutel rekordtasemetel, eile sulgus must kuld $89.47 barreli eest ning NYMEXi järelturul käidi ära ka pealpool $90 piiri. Tegemist on suurima nädalase tõusuga alates märtsikuust ning põhjuseks pinged Lähis-Idas ja dollari nõrkus. Dollar kukkus eile majanduslanguse kartuse tõttu rekordmadalale, ühe euro eest küsiti $1.4310, praeguseks on hind alla $1.43 taandunud.
  • Aasia indeksid olid täna languses, jaapani aktsiate languse taga oli nafta kõrge hind ja ka yeeni tugevus.
    Lõunaks oli Nikkei 225 miinuseks kujuneneud - 2.1% , Topix index kukkus 1.8%.

    Australia S&P/ASX 200 kukkus 0.8% 6,712.50, South Korea Kospi langes 0.9% 1,986.63, New Zealandi NZX 50 index kukkus 0.1% 4,319.18, Singapore Straits Times index kaotas 1.6% 3,750.49 ja Taiwan Weighted index langes 0.2% 9,620.53.
    Täna on suletud pühade tõttu Hong Kongi ja Indoneesia turud.
  • Citigroup on peale Google'i (GOOG) eilseid tulemusi väljas positiivsete kommentaaridega ettevõtte suhtes. Konsensust löödi nii tulu kui ka EPSi osas. Kasvunumbrid on endiselt kõrged, isegi kvartali baasil tõusid tulud 11%. Kasv on tingitud päringute arvu tõusust, samuti Paid Clicks'ide 45%-lisest kasvust

    Oma põhitegevuses ei näita Google mingit nõrkust. Põhjustena tuuakse, et inimeste otsingumootorite kasutamise eelistused on jäävad, ettevõte võidab päringutes jätkuvalt turuosa, kiire kasv rahvusvahelistel turgudel (48% kogutuludest vs 44% Q3 06) ning kvaliteedi (Paid Clicks) tõus. Seda kõike on reklaamiandjad märganud, mistõttu on ka reklaamide eest nõus rohkem maksma.

    Citigroup tõstab ka oma prognoose, 2008. aasta non-GAAP EPSi tõstetakse $21.01-ni ja hinnasihti praeguse $600 pealt $775-ni. Google jääb funfamentaalselt sektori tugevaimaks ja perspektiivikamaks ettevõtteks, võites turuosa ning omades suurepäraseid võimalusi laienemiseks lisaväärtuset pakkuvatesse segmentidesse (Video, Mobile).

    Konverentsikõnes hoiti suud võimaliku mobiiltelefoni turule toomise kohta kindlalt lukus, öeldi ainult, et praeguse olukorraga ollakse rahul. Hiina ja India kohta lisati, et Hiinas konkureeritakse suurt turuosa hoidva konkurendiga (loomulikult Baidu), kuid Indias hoitakse arvatavasti suurimat turuosa.

  • US futuurid indikeerivad indeksite madalamat avanemist tänu nafta jätkuvale tõusule ja eile avaldatud Bank of America halbadele tulemustele.
    Tehnolooogia sektor võib saada tuge, eile peale turgu avaldatud Google (GOOG) majandustulemustest.

    Olulisemad, täna enne turgu avaldatavad tulemused: 3M Co. (MMM), AT (AT), Boston Scientific Corp. (BSX), Caterpillar Inc (CAT), Honeywell Intl Inc (HON), McDonald's Corporation (MCD), Harley-Davidson, Inc. (HOG), Schlumberger Limited (SLB)
  • Xerox Q3 revenue up 12% to $4.3 bln
    Xerox Q3 adjusted EPS 27c vs 23c
    Xerox sees Q4 EPS at 39c to 41c
  • Honeywell sees 2007 EPS $3.14-$3.16
    Honeywell Q3 EPS 81 cents vs 66 cents
    Honeywell Q3 sales up 10% to $8.7 bln
    Honeywell sees 2007 sales $34.2 billion
  • (BCS: The Bear Sterns Companies Inc.) Wall Street Journal reports that Massachusetts securities regulators have started a probe into whether Bear Stearns Stearns traded with two in-house hedge funds. The investigation centers on whether the bank traded mortgage-backed securities for its own account with the hedge funds without giving the independent directors of the fund advance noticereport.
  • Caterpillar sees 2008 sales up 5-10%
    Caterpillar sees 2008 profit per share up 5-15%
    Caterpillar cites improved price realization, higher sales
    Caterpillar sees 2007 sales about $44 bln
    Caterpillar sees 2007 EPS $5.20 to $5.60
    Caterpillar Q3 revenue $11.4 billion
    Caterpillar Q3 earnings $1.40 a share
  • Täna raporteeris oma majandustulemused Wachovia (WB), kasum kukkus esimest korda kuue aasta jooksul ja jäi alla ka analüütikute ootustele. Kokku teeniti kasumit $1.69 miljardit, 10% suurune kukkumine aastasel baasil ning kasumiks aktsia kohta teeb see $0.89. Kolmanda kvartali tulud vähendasid 4.3%, ulatudes $7.35 miljardini. Põhjuseks hüpoteeklaenudega tagatud väärtpaberite ja LBO-de madalamaks hindamine.

    Hüpoteekidega seotud väärtpabereid kanti maha $448 miljoni ulatuses, CDO-sid $438 miljonit ja LBO-dega $272 miljonit. Samuti vähenes NIM (net interest margin - pika ja lühikese raha vahe) 2.92% vs eelmise aasta 3.03%-ni.

  • Uuendasin taas tulemuste tabeli ära - esimene järeldus on, et sarnaselt juulikuule 2. kvartali tulemuste teatamise ajal, mil aktsiaturud olid ajaloolistel tippudel, on ka seekord ootused kõrgele köetud ning aktsiate üle tulemuste hoidmine pole tervikuna olnud just parim strateegia.
  • Tuletan siis lihtsalt korra meelde, et aastal 1987 tänase kuupäevaga ehk 19. oktoobril leidis aset nn Must Esmaspäev. Kuigi täna on reede, siis iroonilisel kombel on üle 2.3% miinuses olevad indeksid paljudele pikaajalise turukogemusega investoritele seda valusat päeva meelde tuletamas...
  • Omalt poolt soovin tänada kõiki tänase Viru keskuses toimunud Investeerimismessi külastajaid, kes LHV boksist läbi astusid ning meie miniseminare kuulasid, klientideks registreerusid, pensionifondi vahetasid, meie käest nõu küsisid ja palju muud. LHV on seal ka homme terve päeva kohal - nii et astuge aga läbi!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon