Börsipäev 23. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 23. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile teatas jaemüügikett Target (TGT), et oktoobrikuised võrreldavate poodide müüginumbrid kerkivad 2-4%, mis on madalam eelnevast 3-5-protsendilisest prognoosist. Prognoose langetati juba teist kuud järjest peale novembrikuist üllatust. Target on tunnistanud taas külastatavuse langust, mis langeva tarbijausalduse puhul ei ole ka üllatuseks.

    Täna on Citigroup toonud välja ka huvitava tabeli 20 suurima toiduainekategooria hinnatõusu kohta 12 nädala lõikes. Tugeva kaubamärgiga toiduainete hinnad on tõusnud tugevalt tänu selliste tugevaid kaubamärke omavate ettevõtete nagu General Mills (GIS), Kraft Foods (KFT), Kellogg (K), Hertz Global (HNZ), Wrigley (WWY), Hershey (HSY) poolt hindade kergitamisele.

     

    Põhjuseks nagu siin korduvalt välja toodud sisendihindade tõus:

     Commodity Inflation on the Rise — However, commodity inflation has picked upspeed over the last 6-months with fresh surges in wheat (+66%), dairy (+58%),and coffee (+13%) and others, suggesting that food mfg’ers could be at risk.

     Branded Food Co’s Continue to Raise Prices — Significant pricing gains continueto flow through at retail, with 3Q07 prices up over 5% year-on-year (YOY) in the Dry Grocery section of the store and 10.5% over the last 2 years.

     

     

    Tähtis on see kõik, kuna ilmselt kõrgem naftahind ja langev tarbijausaldus hakkavad aina rohkem rolli mängima kulutuste osas. Eriti kui juba Wal-Mart näeb tarbija puhul püksirihma koomale tõmbamist. Käesolev tulemustehooaeg ei ole selles osas ka kuigi optimistlik paistnud ning majandusaktiivsuse langemine on käegakatsutav olnud selliste suurfirmade nagu Caterpillar (CAT) ja Schlumberger (SLB) sõnul.

    Eile teatas Apple (AAPL) oma kvartalitulemused, lüües nii kasumi- kui ka käibeprognoose. Kirjutame neist ka põhjalikumalt lehel, kuid lühidalt Q1 prognoose tõsteti EPSi osas $1.42 peale võrreldes $1.4 konsensusega. Käivet oodatakse $9.2 miljardi tasemele vs $8.65 miljardit.

    Firma müüs kvartali jooksul 2.164 miljonit Maci vs 2.1 miljoniline ootus. iPode müüdi 10.2 miljonit vs 11.3 miljoniline prognoos ning iPhone müük oli 1.12 miljonit vs 983K prognoos. Üldiselt korralikud tulemused, kuid usun, et reaktsioon saab olema sarnane Google’le (GOOG). Ootused olid kõrged ning kuigi peamiselt on pilgud iPhonel (mille prognoose ületati), siis põhiosa käibest tuleb siiski Macide müügist, mille osas minu arvates turg ootas salamisi tugevamat löömist. Kommentaarid tuleviku osas olid head (va marginaalid), kuid juba aktsiahinda diskonteeritud, mistõttu usun positiivsuse allamüüki.

  • pisut offtopicut ka ...

    ÄP teab rääkida: USA börsidel toimus eile tõeline U-pööre.Päeva algul toimus päris kiire aktsiaturu langus, mis aga päeva peale pöördus tõusule.

    Ja nüüd küsimus: mis seostub esimesena sõnaga U-Turn?

    U-Turn

    Vist mitte liiga õnnelik lõpp? :)
  • Kui viimastel aastatel on pidevalt loodetud, et Jaapan hakkab jalgu alla saama, siis nii pole juhtunud ning sinna investeerinute jaoks on olnud tegu surnud rahaga. Jaapani aktsiaturg on alla jäänud kõikidele suurtele turgudele ning pessimistide arvates taastumist ei paista. Samas on ka vastupidiseid arvamusi, nt. FT-s on lugu, et ükskord tõus ka tuleb ning loo autorite arvates pigem varem kui hiljem.

    Augustis ja septembris mõjusid Jaapani aktsiaturule negatiivselt peaministri Abe tagasiastumine, turgude volatiilsus terves maailmas, mured Ameerika majanduse pärast, nõrgad SKP numbrid ning nii sise- kui välisinvestorite müük. Seetõttu küsitaksegi loos küsimus, mille üle mõned investorid on juba pikemat aega pead murdnud - äkki on negatiivse sentimendi tõttu just õige aeg riiki investeerida. Kas tsükli madalaim punkt on juba läbitud, on iseküsimus, kuid üsna tõenäoliselt ollakse põhjalähedases tsoonis. 

    Tarbijakulutused ning varade hinnad on vähehaaval tõusma hakanud, märgata on paranemist sissetulekutes. Lisaks on ettevõtete kasumid mitu aastat kasvanud, mistõttu tuleb palgata suurem hulk inimesi ja toimub surve palkade tõusuks. Kasvavad ka kapitalikulutused ja ekspordimahud ning oodata on jeeni tugevnemist, mistõttu naaseb kodumaa aktsiaturule rohkem investoreid.

    Kõigil väidetel on tõsi taga, kuid millal nad aktsiaturgudele enam mõju hakkavad avaldama, on raskem hinnata. Kellele aga argumendid usutavad tunduvad ja kes riigi taaskordsesse õitsengusse usuvad, võivad Jaapani poole läbi indeksfondide vaatama hakata. Samuti peaks Jaapan sobima neile, kellel plaanis pidevalt väikeste summade kaupa investeerida. Läbi Kasvukonto ei ole ajastamine oluline ning kui asi ka kohe paremuse poole ei pöördu, on võimalik väiksemate summadega koguda madala keskmise hinnaga osakuid, et hilisemat tõusu nautida. Muidugi eeldab see uskumist, et Jaapan vähemalt aastate pärast probleemid selja taha jätab.

     

  • Apple osas kergitab Deutsche Bank hinnasihi $200 tasemelt $225 tasemele. Olles nii väga optimistlik firma tuleviku osas - ilmselt seda allamüüki siiski väga oodata ei ole :)

    AAPL reported strong results with revenue of $6.2B and EPS of $1.01 (vs. DB at $6.2B & $0.85, Street at $6.1B & $0.84). Excluding a $0.08 tax benefit, EPS beat our recently raised estimate by $0.08. We expect AAPL to continue to benefit from multiple robust product cycles (iPhone, Macs, Leopard, iPods, etc), positive product mix and pricing power. We raise our estimates and PT to $225 from
    $200. Maintain Buy.
  • Pilt käibedünaamika osas näeb välja selline. Kuigi iPodid on ootustele alla jäänud, on põhiosa käibest macid (60% ulatuses), mis küll ületasid konsensust, kuid mõningatele prognoosidele jäädi alla. Vaatamata sellele nähakse tulevikunõudlust tugevana (momentum, toote upgraded ning halo efekt) ning pean sõnad tagasi võtma ja hetkel aktsias lühike ei julgeks siiski olla. Eriti peale new street high hinnasihti. Mis puudub iPodidesse, siis puudujääk tuli iPod nano liinist ning seda tooteliini uuendati kvartali lõpus, võib olla pilt tegelikkuses natukene teine.

     

    Citigroup tõstab aktsia hinnasihi $215 peale varasemalt $185 tasemelt. 

    Plenty of upside left — Despite the 49% rise in AAPL shares since mid-August, our modeling and valuation analysis continue to point to a Buy rating. While the shares look expensive on P/E at 34X F12 EPS, they trade at a more-reasonable 28X F12 free cash flow per share due to the deferred-revenue accounting on iPhone.

    Mac shipments of 2.16M (+34% yoy) were in line with our above-consensus forecast, and 2.5X the 14% growth for the worldwide PC market. Desktop (787K, +31% yoy) shipments grew slightly slower than our 815K forecast, but notebook (1.35M, +37% yoy) shipments exceeded our 1.33M forecast. PC shipments have grown by double-digit rates for the past six quarters.

  • Apple upgraded to Buy at ThinkEquity- tgt raised to $227 from $164
  • BEAR STEARNS RAISES APPLE (AAPL) PRICE TARGET TO $243 FROM $199 ...ehk siis uus tipp hinnasihi osas on sündinud.
  • See läheb ju täitsa narruseks kätte ära :)
    Võidujooks, et kes rohkem pakub see on tegija. Üldiselt on mul küsimus, et mismoodi nad fundamentaalselt neid sihte põhjendavad. Kohati paistab ju hinnasihi tõstmine sundkäiguna kuna eelmine hinnasiht on saavutatud. Kas mõnda selle upgrade taustaks olevat analüüsi oleks võimalik kuskilt lugeda?
  • svensson, ega see nüüd väga narrus ka ei ole. Mingil hetkel võis ka Apple $120 target näha ülimalt optimistlik ja võidujooks. Kes firma suhtes on olnud positiivsed, neil on siiani ikka väga õigus olnud. Tooted on olnud uued ja tegijad ning seda on ka praegune iPhone, millest nähakse tulevikus suurt rahavoogu. Peamiselt põhjendataksegi hinnasihte rahavooga iPhonest ning tugeva Macide müügiga, mis tõesti viimasel kvartalil on kenasti kerkinud (tänu ka tootearendusele ja halo-efektile). Ma ei oska öelda, kas Apple $200 on vähe või palju selle firma kohta (hoolimata >30x PE), kuid juhtkond on tõestanud, et R&D on firmal tasemel.

    Üldiselt on neid võimalik lugeda siis, kui maksad nende eest :) aga seetõttu ka mõningaid lõikusid olen siia pastenud, et aimu saada, mis on hinnasihtide tõstmise taga.
  • Mina praegust hinda firma eest enam maksta ei tahaks. Eks see sõltub, mis kordajat keegi kasvu eest on nõus maksma..
  • Üks realmoney.com kirjamees ütleb Apple kohta järgmist:

    As I listen to the talking heads gush over the Apple quarter, I just don't see the blowout. Certainly the quarter was fine with 28% revenue growth, a 3% surprise. But that's no blowout and pales compared to RIMM type revenue growth of 108% last quarter, or even Goog's 57%.

    And, the biggest component to the earnings "surprise" was a tax benefit. In fact, the company missed the whisper earnings number of $1. This is no blowout either.

    Apple is a good story, but it's not close to some other high growth tech stocks.
  • Osa Aasiast näitas öösel väga tugevat tõusu, ka Euroopa rohetas kenasti.

    Saksamaa DAX +0.90%

    Prantsusmaa CAC 40 +1.16%

    Inglismaa FTSE 100 +1.51%

    Hispaania IBEX +0.91%

    Venemaa RTS +1.34%

    Poola WIG +1.76%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 +0.07%

    Hong Kongi Hang Seng +3.54%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) +1.88%

    Hiina Shanghai B (välismaine) +0.70%

    Lõuna-Korea Kosdaq +2.61%

    Tai Set -1.80%

    India Sensex +4.99%

  • Can Persistent Bulls Prevail?

    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    10/23/2007 7:49 AM EDT

    A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. --Herm Albright

    The bears were breathing a sigh of relief Friday after intense selling kicked in following some downbeat earnings forecasts from multinationals such as Caterpillar(CAT) and 3M(MMM). This time the technical breakdown seemed to have some solid fundamental reasons that might actually keep the bulls from rushing back in right away.


    Then the bears were looking pretty good on Monday morning as fear that a bigger breakdown was developing pressured the market at the open. However, that fear didn't take hold. The market quickly found its footing and then proceeded to inch higher in a choppy fashion the remainder of the day. Optimism about the upcoming Apple (AAPL) report lent support and we finished the day near the highs.

    After the close Apple posted a solid report. That isn't particularly surprising given the propensity of Apple to lowball guidance, but still the numbers look quite good and the stock is trading up sharply.

    So now the question we contemplate is whether we should now forget the damage and the reasons behind it that we saw on Friday. Are we back on track now that the mighty Apple has posted a very good earnings report that should come as a surprise to no one?

    In addition to Apple, we also had a poor report from Texas Instruments (TXN), which has received at least four downgrades this morning. Some might argue that TXN is more important as an overall market indicator that Apple because it reflects broader chip demand issues while Apple is a company specific situation that isn't indicative of the overall economy.

    The dilemma for investors is that the tendency of this market for a while has been quick recoveries from nasty selloffs. The bears simply can't get their claws into the market for very long. Even with plenty of negative news and logical arguments the bulls just keep coming back in a most annoying fashion, which forces the bears to cover and underinvested bulls to scramble for long exposure.

    Even those who use a technical approach to the market and try to let the charts tell them what to do are left struggling with "V" shaped recoveries and extended conditions which they are inclined to mistrust.

    So again, is it up, up and away once again or will the Apple-induced bounce fail to prosper. Apple has had a tendency to stagnate after a gap up on earnings. Everyone knows they are notorious lowballers and that keeps some from chasing it even more. Furthermore we really do have some problematic earnings reports out there and the good reports we have seen from the likes of Intel(INTC), Yahoo!(YHOO) and Google (GOOG) have failed to ignite the market. So far earnings season has been a struggle and it seems a bit illogical that a company specific situation like Apple will be what turns the tide.

    On the other hand the bulls do have one big potential positive in the form of another rate cut from the Fed. The Fed is meeting on Halloween and the market is likely to start speculating about another cut. The market ran straight up into the last cut and just kept on going and that bodes well for the bulls.

    We have a strong open and an ideal setup for a 'fade' trade, which means a sale or short into the gap up. We'll quickly see if the bears have any juice when they attempt to hit this strong open.

    Overseas markets are up strongly although Tokyo was lackluster. Gold and oil are trading up.
  • Apple on andnud peale 8% avanemist plusspoolel $4 käest, kaubeldes põhjadel...
  • Oliver Ait, Apple on andnud peale 8% avanemist plusspoolel $4 käest, kaubeldes põhjadel...



    kas nyyd peaks śampuse avama? :)
  • Wal-Mart (WMT) kaupleb 2% madalamal ning on kaasa vedanud ka jaemüüjatesektori (RTH). WMT prognoosib kapitalikulutusi antud aastal $14.7-15.4 miljardi vahemikku ning FY09-FY10 capexit oodatakse $13.5-15.2 miljardi vahemikku.

    Mõnda aega tagasi firma vähendas kapitalikulutusi, mille peale kari analüütikuid rõõmustas, kuna kannibaliseerimisefekt seeläbi väheneb. Samas tähendab see ka laienemisplaanide kärpimist.
  • 5. oktoobri börsipäeva pani Sten Sonts toreda tabeli WSJ'st subprime mahakirjutamiste koha pealt. Merrill tabelit juhtimas, kuid praegu on turul kuulda, et Merrill Lynch on maha kirjutamas summasid hoopis $7 ja $10 miljardi vahel.

  • pakun, et edetabeli tagumised kirjutavad kõvasti maha veel järgmiste tulemuste ajal, aga tänased liidrid tulevad siis juba suhteliselt puhaste paberitega ...
  • Päris karmilt kannatavad tänased tulemusteandjad..

    ANAD
    SUPX
    ALTR
    RFMD
    AMZN
    HLIT
    RVBD
    BRCM
    JNPR

    miiiiiiiiiinus
  • Tahtsin täpselt sedasama öelda. Huvitav, et ma üle pika aja lasin silmad suurema hulga tulemuste avaldajatest üle ja juba on sisuliselt sama nimekiri olemas, mida mina tahtsin esile tuua.
    Homme on oodata keerulist päeva. Kui täna veel tehnoloogia pidas ennast hästi üleval, aga raskekaallased (finants, kaubandus, nafta) oli juba nõrk, siis homme on oodata pigem vastupidist. Muuhulgas pidas ka farmaatsia täna hästi vastu. Eelkõige MRK, AZN, GSK, SGP. Kõik olid vähemalt 2% plussis.
  • Hapu seis kinnisvara sektoris sai taas kinnitust - Neumann Homes andis täna sisse pankrotiavalduse. Kodulehekülje andmete põhjal on tegu USAs suuruselt 41. ehitajaga. Neumann on Chicago üks suurimaid ehitajaid, kes tegutseb ka Michiganis, Wisconsinis, Colorados jm (Lääne-USA). Ettevõtte tegevdirektor Ken Neumann ütles, et pärast olukorra olulist halvenemist Detroidis, Chicagos ja Denveris, ei suuda ettevõte enam oma tegevust jätkata. Seega siit ka kinnitus, et mitte üksnes Florida ja California pole nõrgad kinnisvara piirkonnad.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon