Börsipäev 8. november - ECB intressiotsus - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 8. november - ECB intressiotsus

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täna kell 15.30 Eesti aja järgi istub Trichet Frankfurt am Mainis pressikonverentsilaua taha ning annab ülevaate ECB intressipoliitikast ning majanduse seisust tervikuna. Kes tahab Keskpanga presidendi sõnu ilma vahendajateta ise kuulata, saab seda teha otseülekande läbi eeltoodud kellaajal siit. 

  • USA futuurid on näitamas päeva alguses nõrkust, indikeerides 0.5-1% madalamatel tasemetel algust päevale.

    Eile tuli oma tulemustega välja Cisco Systems (CSCO). Käibe ja kasumi osas olid tulemused oodatust veidike paremad, kuid prognoosid jäid natukene lahjaks. Q2 käivet nähakse 16% kõrgemal, mis tõlgenduks $9.79-miljardilises käibes vs. $9.81-miljardiline prognoos. Negatiivsed olid kommentaarid Põhja-Ameerika osas, kus öeldi, nõrkust nähti finants- ja autosektori tellijate poolt. Switching käive, mis kasvas aastatagusega võrreldes 8%, näitas madalaimat kasvu alates 2006. aasta lõpust. Samal ajal oli ettevõtte Book-to-Bill näitaja OK ning muud segmendid ja turud näitasid tugevat kasvu (commercial (orders up 25% YoY), service provider (up high-teens YoY), Europe (up 20% YoY) and emerging markets (up mid-30s YoY)).

    Toon konverentsikõnel oli tagasihoidlik, mistõttu näitas aktsia ka järelturul 10-protsendilist langust. Langesid ka mitmed seotud ettevõtted, nagu näiteks NETL. Analüüsimajad on siiski suhteliselt positiivsete kommentaaridega väljas, viidates ettevõtte tugevusele ning võimele keerulises situatsioonis konkurentide käsi väänata. DB on näiteks väljas järgmise kommentaariga:

    We continue to believe that Cisco's market presence, product set and geographical balance are unrivaled in the telco equipment sector. Despite more pronounced N.A. softness, we remain buyers of Cisco shares on weakness as the factors listed above position the company as a LT market share gainer.

    Suure tähelepanu all on olnud viimasel ajal ka finantssektor, mis lühiajaliselt on minu arvates muutumas ülemüüduks. Eile peale turgu teatas Morgan Stanley, et kirjutab maha $3.7-miljardi väärtuses sub-prime laenusid neljandas kvartalis. Olgu öeldud, et mõningad majad nii suurt mahakirjutamist ka juba prognoosisid. MS-i sõnul on kapitaliturgudel nõrkust näha ka edaspidi. Vaadates Morganit, siis neil on antud sektorile avatud laenude mahtu järel veel $6 miljardi jagu ($10 miljadilisest mahust Q207), mis on tunduvalt vähem kui võrrelda näiteks Merrilli $15 miljardiga ja Citigroupi $42 miljardiga. Kuigi antud turud on väga volatiilsed, on firma riskidele avatud tunduvalt väiksemas mahus – muud ärisegmendid performisid firma sõnul hästi. Disclaimerina toon välja, et oman väikeses mahus MS calle.

  • CryptoLogic on väljas oma tulemustega, lüües nii käivet kui kasumit. Prognoos on kehvapoolne, kuid seda on olnud ka varasemad prognoosid. Detailid konverentsikõnelt ning täna on oodata ka Playtechi tulemusi.

    CryptoLogic reports Q3 (Sep) earnings of $0.19 per share, $0.06 better than the Reuters Estimates consensus of $0.13; revenues fell 36.8% year/year to $17.5 mln vs the $16.7 mln consensus. Co issues in-line guidance for Q4, sees Q4 revs of $17.5-18.5 vs. $18.51 mln consensus.

    Firma kiidab jätkuvalt potentsiaali Aasias:

    - Diversifying into new territories and products: The company believes there are significant growth opportunities in new markets, particularly given the growing affluence in Asia. CryptoLogic is also aggressively exploring opportunities in promising new segments of the Internet gaming market, just as it did with poker five years ago.
  • Mis prognoosidesse puutub, siis on täiesti võimalik, et need on tagasihoidlikud puhtalt sellepärast, et ettevõtte uus juht ei soovi endale kohe alguses kõrgeid tõkkeid ette seada.
  • Alibaba.com IPO järgselt on taas lõkkele löönud jutud Baidu.com(BIDU) võimalikust aktsiate noteerimisest Hong Kongi börsil. 1 vastavasisuline artikkel ka välja pakkuda siin. 
  • Playtechi 3. kvartali kommentaarid nüüdseks ka väljas ning esmapilgul kinnitab see vaid Pro all väljakäidud teesi - tööstusharu tundub mulle atraktiivne ning usun, et PTEC.L on end hästi positsioneerinud sellest kasu lõikamiseks.

    Lähiajal siis pisut pikem kommentaar tulemustest ja meie edasisest tegevusplaanist ka LHV Pro alla juba.
  • Rääkides Ciscost, siis tuleb märkida, et üldiselt on ettevõte varasemalt tulemusi löönud ja prognoose tõstnud. Seekordsed tulemused murravad aga trendi (kasumit kergitasid ka maksusoodustused), mis paneb pullidele paraja põntsu. Citi usub, et koos kommentaaridega makrokeskkonna osas võib aktsia kaubelda $25-27 piirkonnas. Hetkel ei ole ettevõtte hinnatase küll väga odav, mistõttu ruumi kukkuda on, kuid $25 tase tunduks siiski ülemüügina (ei usu, et aktsia sinnani jõuab). Kui rääkisin enne mitmetest teistest firmadest, mis on Ciscost sõltuvad, siis Data Networking sektoris on nõrkusele rohkem avatud Riverbed (RVBD) ja F5 (FFIV), vähem aga Juniper (JNPR) ja Foundry (FDRY). Data Storage sektoris aga rohkem avatud Network Appliance (NTAP), EMC (EMC), Emulex (ELX), Qlogic (QLGC) ja Brocade (BRCD).

    Väga loogilise kommentaariga on Citi väljas Morgan Stanley (MS) osas. Maha kirjutatud laenude väärtus on väike võrreldes turukapitalisatsiooni vähenemisega $20-miljardi võrra viimasel kuul. Seega diskonteerib aktsiahind endas tunduvalt kehvemat stsenaariumit kui reaalne on!? Subprime/CDO exposure on hetkel $6 miljardi tasemel ning Citi arvab, et kõige hullema stsenaariumi korral tähendaks mahakirjutamised maksimaalselt $4-miljardilist maksudejärgset kahjumit. Arvestades, et muud äriharud on tugevad, on aktsia nende arvates ülemüüdud.Kommentaar järgmine:

     Panic = Opportunity—Reiterate Buy. Obviously, investment sentiment is negative; however, using history as a guide, buying brokers during times of distress tends to be a lucrative proposition, and in our view, this time won’t be much different. As a result of the $2.5b loss so far in 4Q, we are lowering our 4Q07 estimate to -$0.30 and our TP to $85.

  • Londoni analüüsimaja Capital Economics kommenteerib inflatsiooniriski USAs järgmiselt:

    We expect US headline inflation to rise very sharply over the next couple of months in response to the almost unprecedented surge in energy prices. Assuming that crude oil prices remain close to $100 a barrel, CPI inflation is likely to jump to 4½% in November and possibly even to 5% by the end of the year. Apart from energy, however, the inflation outlook has actually improved slightly.
  • Inglise Keskpank on intressid jätmas samale tasemele ehk 5.75% peale - tõusvad toidu- ja kütusehinnad kergitavad inflatsioonihirme ning seetõttu oodatakse langetamist alles veebruaris.
  • WMT raporteerib oktoobrikuised võrreldavate poodide müüginumbrid, mis kerkisid 0.7% vs 1.2% briefingu konsensus. Järgmisel kuul oodatakse USAs SSSi 0-2% vahele. Päris suur vahemik ning palju teadmatust ilmselt...

    Samuti: ECB leaves benchmark interest rate unchanged at 4.0%
  • Kes ütles, et globaalses majanduses on probleemid?

    RTP (mkt cap 115B) kaupleb üle 30% plussis täna..
  • jup, kõik tundub siiski hästi olevat :-)
  • It's gonna be bright bright brigh sun-sunny day (FSLR, LDK, TSL, STP jne)
  • Euroopa Keskpank otsustas intressimäärad 4% peale jätta - tõusvad toorme ja sisendite hinnad ei luba järeleandmisi määrades teha.
  • Futuurid on terve hommikupooliku vägisi ülespoole pressinud. Energiasektor ja finants annavad arvatavasti jõudu täna
  • Mõned märkmed ECB konverentsilt:

    Põhjuseks, miks intressid jäeti muutmata – upside risk to price stability. Trichet on hinnastabiilsusele eksisteerivate riskide tõttu tulevikus intresse valmis tõstma – kui peaks aga ette tulema oodatust oluliselt suuremaid raskusi finantsmaailmas, ollakse valmis oma poliitikat vajadusel siiski ka ümber hindama. Ebamäärasus majandusolukorra ümber on Trichet sõnul jätkuvalt suur. Palju juttu toormaterjalide ja nafta tõusvatest hindadest ning finantsmaailma ümbritsevast ebamäärasusest.

     

  • Saksamaa DAX +0.21%

    Prantsusmaa CAC 40 -0.68%

    Inglismaa FTSE 100 +0.21%

    Hispaania IBEX +0.02%

    Venemaa MICEX +0.64%

    Poola WIG -1.40%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 -2.02%

    Hong Kongi Hang Seng -3.19%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) -4.86%

    Hiina Shanghai B (välismaine) -3.36%

    Lõuna-Korea Kosdaq -1.82%

    Tai Set -0.80%

    India Sensex -1.20%

  • Will the Pattern Hold?
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    11/8/2007 7:59 AM EST


    Life forms illogical patterns. It is haphazard and full of beauties which I try to catch as they fly by, for who knows whether any of them will ever return?
    -- Margot Fonteyn

    For quite some time now the market has had a fairly predictable pattern of action. For the most part, it has ignored the many negatives out there. The huge debt problems, weak dollar, lousy real estate market, high oil and slowing economy are painfully obvious but haven't really mattered all that much to the major indices.

    However, every once in a while we are hit with some news, like China playing around with its currency, write-offs at Morgan Stanley (MS) and AIG (AIG) or huge losses at GM (GM) , and suddenly all the things that we didn't worry about that much take on sudden importance and we sell off hard. We have had an usually high number of big one-day dips in recent months due to the sudden bouts of nervousness.

    So far, the market has tended to tolerate these fast and frantic dips quite well. We have tended to stabilize quickly and come back very fast. Although the technicians tell us that "V"-shaped bounces should not be trusted to last, that has been exactly what has happened time and again.

    Here we are once again with a very nasty market pullback as all the fears and worries start to matter once again. The billion-dollar question is do they really matter this time, sending us down the slippery slope into the abyss? Or do investors jump in once again and deliver a quick reversal?

    The bears are adamant that this market has been whistling past the graveyard and cannot help but eventually succumb to these problems we see discussed every day. Unfortunately for the bears, these issues are so well known that they have to be discounted to some extent. When everyone knows something negative, it tends to be priced in.

    The biggest problem for the bulls is that the debt write-offs that remain are still a huge unknown. The market always hates uncertainty, and we have a lot of it with this debt issue. If we just had one giant write-off, the market could put the issue behind us, but the likelihood is that they will continue to occur in drips and drabs and leave us uncertain as to how much more is to come.

    The market is already perking up this morning. Once again, investors want to believe that the bad-tasting dose of medicine we took yesterday is going to be enough to inoculate us from all those problems in the headlines. The bulls have had great success in coming back strongly, and if the bears are ever going to show that they have some teeth, now is the time for them to turn back the early strength.

    The market is breaking down technically, and we certainly have to respect that fact and be very cautious, but the pattern in this market is that we recover from the brink of disaster.

    Overseas markets were pounded overnight in sympathy with the hit we took. The news flow this morning is not offering much to get excited about, and many of the bulls are grumbling about the fact that we aren't seeing a better washout to start the day.

    I'm going to say patient at the open and not trust early strength to last. We'll have a better feel for the bulls' capacity to deliver another quick bounce after the first hour or so of trading.
    -----------------------------
    Ülespoole avanevad:

    On strong earnings/guidance/same store sales: FSLR +31.6%, VG +23.2%, NTWK +21.9%, SRVY +12.5%, XOMA +11.5%, YTEC +9.6%, SI +9.4% (also announced Euro 10 bln buyback), ENER +9.1%, CBK +8.8%, CTRP +8.6%, YGE +7.8%, URBN +3.6%... Other solar names gapping up after FSLR's blowout qtr: ESLR +16.5%, JASO +11.6%, ASTI +10.5%, CSIQ +8.9%, SPWR +8.6%, DSTI +7.7%, STP +7.6%, TSL +6.5%, LDK +6.0%, CY +6.2%), Metal mining stocks are strong after RTP rejected a proposal to be acquired by BHP, saying offer was too low: RTP +30.2%, AAUK +11.8%, RIO +6.3%, MT +5.8%, AA +4.8%, GOLD +5.8%, GFI +5.3%, CDE +4.7%, FCX +3.7%... Other news: RMBS +6.8% (signs memorandum of understanding with Intel).
  • Avanemisel said kohe GOOG, RIMM, AAPL ja BIDU tugevalt pihta..
  • mis teie arvates goog ja bidu ga toimus
  • BIDU oli peale Shanghai Comp langust nõrk ning hommikul sai ka RBC poolt downgrade Sector Performile varasemalt Outperformilt. GOOG jms ka päris üleostetud ju. Millalgi pidi see tulema
  • Bernanke says FOMC expects growth to 'slow noticeably' in Q4
  • Bernanke: says mortgage deliquencies to rise in coming quarters
    BERNANKE SAYS FOMC EXPECTS GROWTH TO SLOW 'NOTICEABLY' IN Q4 FROM Q3
    Bernanke says growth may strengthen later in 2008, says if price expectations 'unmoored' price may rise
    BERNANKE SAYS FOMC IN OCTOBER MEETING DIDN'T SEE ROBUST GROWTH OF Q3 SUSTAINED IN NEAR TERM
    Bernanke: Repeats Fed to 'act as needed' on growth, inflation
    BERNANKE-SUBPRIME DELINQUENCIES LIKELY TO RISE, MORE FORECLOSURES MAY WEAKEN HOUSING,BROADER ECONOMY
    Bernanke: Fed 'on schedule' for new mortgage rules in 2007
    BERNANKE SAYS INFLATION PRESSURE FROM OIL MAY FURTHER RESTRAIN ECONOMY
    Bernanke says Fed sees 'sluggish' growth in first part of 08
    BERNANKE SAYS U.S. ECONOMY REMAINS RESILIENT BUT FINANCIAL MARKET VOLATILITY, STRAINS HAVE PERSISTED
    Bernanke:Dollar, Oil, Commodities to spur short run inflation
  • Turule need kommentaarid sugugi ei meeldi ning nõrkus tehnoloogiasektoris kogub hoogu. S&P samal ajal mõnevõrra tugevam...
  • Päris vägev paanikamüük. Rimm on suutnud end 9% miinusesse kerida..
  • Esimese hooga tahtsin kirjutada , et päris tore , investoritele hakkab reaalsus kohale jõudma ja mull otsa saama ja et kui paanika kõige suurem , on paras aeg ostma hakata . Siis vaatasin , et võrreldes kevadega on indeksid endiselt veel umbes 8-10 % kõrgemal . Tegemist oli kevadega , kus hinnakasv (inflatsioon) pigem suurenes , kus olid (vähemalt ) aimatavad mullid krediiditurul , mis vahepealse ajaga on siis saanud mõnekümne miljardi taalaseks kaotuseks (vähemalt bilanssides) . Pannes veel kõik muu (taala langus , nafta tõus , toormete tõus , jne) oleme niigi kiirema karusselli peal , kui varasematel aegadel .
    Ehk kokkuvõttes , vara veel isegi mõelda ostmise peale .
  • ... selline tunne nagu oleks taas paar lenukit mõnda torni pannud.
  • Kuubikute 4.8% miinust ei näe just iga päev ning praegune müük hakkab juba paanika tunnusmärke näitama
  • Mida kiiremini kukub seda tugevamini põrkab tavaliselt : )
  • QQQQ -4.5% 51$ selle aasta madalam oli 13 märtsil 42.31 nii, et ruumi kukkuda on veel!
  • närvidele käib sellinee turg, kui müüakse müümise pärast
    samas, tekib ka häid võimalusi
    tasub mõelda selle peale, miks müüakse?
  • Selline küsimus - kui pikalt peaks olema optsioonihindade viivitus Investeerimiskontol? Näiteks kontol hetkel AMDMB (AAPL put), kui hind on küll vist eilne....
  • päevasisene volatiilsus on täna küll meeletu ... ei meenugi sellist päeva naljalt
  • Siin hetkel tahaks ilmselt nii mõnigi börsimängur hüüatada nagu pokkeris: ALL IN !!! Kuid hirm suudab siiski vist veidi neidki tagsi hoida...
  • argosgroup
    Ära nüüd investeerimiskontolt küll õiget hinda otsi. Leia sellekohane sait, kus on vähemalt 15-20min viivitusega optsioonide hinnad. Nagu:
    Yahoo optsioonid
    IVolatility
  • esea sai 16ga juurde võetud
    fmd on odavmüügis
    kuigi peab kannatama lühiajalist pinget, tasub osta
  • ma ei saa sel teemal ilusat graafikut üles, aga volatiilsuse tipud ja turu põhjad käivad ikka käsikäes, ainus pisike probleem on see, et kus on tipud ja kus on põhjad selgub alles tagantjärele :)
  • nüüd ostma ruttu enne kui liiga hilja
  • Ehee, saabub üks suur pullilõks ja pullid ei saa ise ka aru, sest juba pikka aega on tolmu üles keerutatud. Nad ei näe ise ka kuhu tuiskavad. Pea laiali otsas.
  • müüsin õnneks veel eile INPC 0,40-ga!
    Hekel -90%!
    Jee!
  • Kas mitte shortide katmine ei tingi sellist järsku tõusu börsipäeva lõpus? Pullide survest on siis asi kaugel.
  • Ma vastasin minaseal postitusele. Mingi põrke peale ei tasu kohe ennast ümber häälestada.
  • ttrust
    pakun sama ,et shordid väljuvad päeva lõpus.mis omakorda tekitab kerge põrke.
  • Täna siis õnnestus INPC ga 860k käivet teha, ei taha mõeldagi kui palju kohalikud maaklerid oleks teenustasu küsinud
  • Timmi Bernake'i naljad on päris lahedad, ka asjakohased
    Ben Bernake actionfigure
    mulle meeldivad
  • siiin on üks varasem
    The Ugly Truth
    ma olen seda mitu korda tagant järgi vaadanud, tõmbab ikka muigele

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon