Kummal aktsial on rohkem potentsiaali? Kas Olympicul või Baltikal? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kummal aktsial on rohkem potentsiaali? Kas Olympicul või Baltikal?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täna on aktsia hind põhimõtteliselt võrdne. Kuid kummal on lähiaastate perspektiivi vaadates võimalus suuremaks kasvuks?

    Balika kõrgeim hind oli 10.04.2007- 143,43, täna 58,67
    Olumpicu kõrgeim hind oli 23.07.2007- 100,92, täna 55,23

    Mis spetsialistid arvavad? Ise soetaksin suurema kasvu prognoosi eesmärgil täna Baltikat. Kas oleksin valel teel?
  • Moderaatorid, äkki tõstaks selle teema algajate alla?
  • kuule ttrust sa hakkad inimestele tõesti vaikselt närvidele käima. Loe tallinki foorumit. Mine arene kuskil, puhka natukene, sa oled väsinud ju elust. Aga ma ei lasku sinuga ühele tasemele, arene veel natukene, siis vastan su kibestunud postitustele.
  • Teema täitsa huvitav. Ise usun rohkem Olympicusse, firma ärimudel on tugev ning juhtkonna ambitsioonid kõrged. Rõivatööstuses surve marginalidele tugevam ja asiaadid väga tõsised konkurendid. Kui keegi võiks üldse kujuneda eesti Nokiaks, siis minu arvates on parimad võimalused just Olympicul, sest Ida-Euroopas on tegemist ikka üsna ainulaadse firmaga.
  • Moderaatorid, äkki parandaks vähemalt pealkirja ära? Eesti keeles ei ole olemas sõna potensiaal, vaid on potentsiaal.
  • tiny
    sest Ida-Euroopas on tegemist ikka üsna ainulaadse firmaga.


    Milles see ainulaadsus seisneb!
    Firmasid kes kasiinoäriga tegelevad on Ida-Euroopas nagu kirjusid koeri!

  • Las Vegasele sarnast ärimudelit pole peale Olympicu minu teada kellegil ehk Olympicu kvaliteet on väga heal tasemel
  • Kasiinofirmasid on palju, aga paljud neist on börsil?
  • Ja siiski usuks rohkem Baltikasse. Ilmselt on see riskivalmiduse küsimus - aga kui ikka sõda lahti läheb, saab Baltika vähemalt mundreid õmmelda, mängude maja pannakse ikka päris kinni.
    Tegelikult on omad riskid mõlemal, aga Baltika puhul oleneb rohkem tegijatest endist, Olypicut võivad rohkem mõjutada teiste poolt kehtestatavad reeglid, mida ise mõjutada üldse ei saa.
  • to yksteist

    Huvi pärast küsin, miks Sa välja tõid, et Olympicu ja Baltika aktsia hinnad umbes võrdsed on? St, et mida Sa sellega näidata soovid.

    Nii Baltikale kui Olympicule on meil müügisoovitus.
  • Ilmselt pidas ta silmas lihtsalt väärtusi et kui ostab nt mingi summa eest siis saab sama palju, aga kumb suudab rohkem tõusta ...
  • to yksteist,
    kusjuures CAR sai eile otsa, seetõttu toetaksin Su valikut
  • yksteist:
    hüppad välja kes teab kust. kirjutad elementaarkirjavigadega teksti (ära isegi väida, et typo), küsid nii lolli küsimuse, et enamusel lugejatel jääb karp lahti. Ja kui keegi julgeb veel seda öelda, siis saab sõimata kah.
    tõesti, see teema tuleks tõsta algajate foorumisse.

    Ja häbi sulle TINY, ise töötad veel pangas ja kiidad ullikesi takka! Peaks su aastaboonusest ilma jätma.
  • Nii siis koolitataksegi meil uusi investeerimishuvilisi, vastates siirale pinnapealsusele õela professionaalsusega. Vana hea LHV, midagi ka ikka ei muutu :)
  • Kui härra suvatseks näiteks järjepidevalt kolm kuud niisama foorumeid lugeda, mitte 3 minutit pärast kasutajanime registreerimist foorumit lääbustama hakata, siis ei õelutseks siin keegi. Sest pole lihtsalt mille üle õelutseda.
  • to: jyriado

    Tihti on arusaamatus tekkinud sellest, et et eeldatakse, et nii nagu ühiskond, on ka LHV foorum. Ühiskond on meil küll pluralistlik-demokraatlik ja lollus igaühe vaba valik. Siin aga on lollus karistatav. Igale nõmedusele järgneb verbaalne nüpeldamine, et kõigile aegsasti meelde jääks.

    Btw, mul on oma küsimus ka:

    Praegast maksab rida-elamupoks Tabasalus sama pallju kui Lambo Gallardo. Kummasse tasuks raha paikutada?
  • Huvitav, kas selvers käies valitakse sinki samuti absoluuthinna alusel või vaadatakse ka suhtarve jms(EEK/kg)?!
  • mõistlik on vaadata kilo hinda. näiteks XX grillvorstid kallinenud 25 % kuid paki hind sama. Kuidas see võimalik?
  • LHV foorum on sellisel juhul tõesti ainulaadne ja omanäoline omalaadsete seas. Seda peaks ka kuskil reeglites kirja panema: "lolle küsimusi ei tohi küsida - järgneb verbaalne nüpeldamine". Aga kuidas see asi meelde jääks, vot ei tea. "Raha" oleks pidanud algama just millegi taolisega, sest paljud algajad just sealt alustavadki.
  • Lugege näiteks, fotokala.ee foorumeid, see halastamatu mis siis juhtub kui kogemata oled rumala küsimuse esitanud:) LHV on väga leebe selle kõrval.
  • to SideKick

    Ma ei saa aru mida sa tõmbled. Kui sa ei soovi vastata ära tee seda, aga niisama plõksida. Milleks? Muide ma olen neid foorumeid lugenud siin juba kuid, kuid väga tarka juttu olen harva kuulnud . Stefan ja mõni üksik veel. Sinusuguseid on aga palju. Vähem möla ja rohkem nõuandeid paluks. Lolli juttu oskan ma ka ise ajada, nagu sa tead.
  • suffiks, mina isiklikult soovitaksin kindlasti Lambot, kuivõrd tegemist on siiski mobiilse varaga ja peatse sõja tulekul (muide, Baltika varub juba suurtes kogustes kalevit (ei, mitte aktsiat) ladudesse, et turu muutustele võimalikult kiiresti reageerida ja oma Rakvere ja Ahtme vabrikutes mundriõmblemine momentaalselt valla päästa) saad suurtel kiirustel ja hulgakaupa oma investeeringuga likviidsematele turgudele liikuda. Tabasalust aga ei saa üle mõne tellise kaasa haarata! Niiet Gallardo, sure bet!
    Ja muide, paigutada on G-ga keskel (mul endal läheb ka pidevalt segi). Emakeel ausse!
  • enn.e - loe veel kord suffiksi lause läbi, äkki tahad ikka mõne sõna õigekirja veel parandada? ;)
  • yksteist,
    ega sa juhuslikult pole see, tsiteerin: "Eesti kõige ülbem ja jultunum paks värdjas?"
    kellest räägiti siin https://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=179454#77
  • “Raha” - Rain Lõhmus, Kaur Kender.
  • 26 postitust ja nendest 10 suht teemakohased postitused, seega polegi nagu midagi väga nutta ju. Võib "lolle" küsimusi küsida küll. Loodetavasti oskab veel keegi midagi asjalikku kirja panna.

    to SideKick
    sulle kah üks lehekülg tutvumiseks, mulle tundub, et sa suudad seal veel laineid lüüa:)
    http://taheke.delfi.ee/?l=n
  • Inimesed mis teil viga on? On see mingi stressi maandamise viis või on lihtsalt igav? Vabandan juba ette kui kedagi solvasin või mõne kirjavea sisse tegin.
  • yksteist,
    kokku leppinud. mina tutvun tähekesega, sina loed LHV Õpi sektsiooni läbi.
  • Delfi oma ei tea, aga vana Täheke rokkis. Nii et peab ütlema, et SideKick on selles diilis võidumees ;).
  • white nigga - see praegast, praegalt, praega ja ilma praeta on mind juba nii tuimaks teinud, et enam ei nuta ega naera. Nii nagu õieti ja õigesti (viimase lasi EKI vist kahetsusväärselt vabaks ka juba). Aga seda Pallju't ei pannud tähele jah. See vägagi typo moodi viga kah. Aga mis puutub lollidesse küsimustesse siis ma olen nõus nii sellega, et loe enne natuke foorumeid kui suu lahti teed kui ka sellega, et siira ja südamliku küsimuse küsijale (olgugi, et naiivsele) ei maksaks kohe esimese asjana nööri ja seepi pakkuma hakata. Ise olen ca 3 aastat neid LHV foorumeid lugenud, palju häid mõtteid saanud aga suud ei ole julgenud seni lahti teha.
    Arvan, et passiivseid lugejaid on LHV-l kordades rohkem kui aktiivseid ja neil passiivsetel lugejatel võib kindlasti huvitavaid ja häid mõtteid olla jagada, ent mõnigi hoiab oma mõtted endale, kui ta näeb, mis juhtub natuke vales kohas ja valesti formuleeritud küsimuste ja mõtetega. Seega - prooviks natuke heatahtlikumalt teineteisesse suhtuda ja seletada, kui midagi vähe nihu läks. Lõppeks on meid nii kuradi vähe, et teineteise söömisest pikas perspektiivis kõhtu täis ei saa!
  • LHV seisukoht on, et ei ole lolle küsimusi ja küsimuste hinnakirja ei ole kavas kehtestada. kutsuks kõiki üles ka alustajaid abistama. Ehk alustajatele ka soovitus, et tasub postitada oma küsimused Alustajate foorumisse, kus eeldan teiste foorumlaste heatahtlikku abistamissoovi. 

    Antud foorumi juurde tagasi tulles - mina leian, et küsimus on täiesti õigustatud. Mõlemad ettevõtted kannatavad ehk liiga agressiivse laienemise all, majanduskasvu aeglustumine mõjub mõlemale väga negatiivselt ning samas on tegemist nn kasvuaktsiatega. See et aktsiate hinnad on sarnased on teisejärguline faktor, aga annab võimaluse nn nullpunkt määratleda, mida saab hilisemates võrdlustes aluseks võtta (teisendamise vaev jääb ära). Ja kui nii esmamulje põhjal määratleda, siis Baltika tundub mulle isegi parem valik (ka riskantsem) just tänu venemaa potentsiaali suurusele.

    PS. Soovitan foorumlastel soojalt kasutada eesti keele spellerit, minu ülaltoodud tekstis oli vähemalt 3 kirjaviga.

  • 0.01 sent: Alustajad võiksid enda küsimused jätta Alustajate foorumisse
    0.01 sent: Mõned võiksid vähem kobiseda, ei ole keegi targaks sündinud ja kellelegi turja kargamine on metafooriliselt võetuna odava taina tunnus.

    My two cents.

    OT:
    Õieti ja õigesti ei ole vabaks lastud, õieti tähendab ikka endiselt õigupoolest ega midagi muud.
  • Misasi see rida-elamupoks muidu on? Poksimine reas kuskil elamus? Nagu linedance? Professionaalsust ei paista küll kuskilt, isegi õelat mitte. Professionaalne oleks inimene paari juhendava kommentaari või lingiga õigele teele juhtida, mitte kukkuda sisutühje sarkasminoodikesi pilduma, eriti kui elementaarne kirjaoskus puudub :) Tavaliselt tuututavad kõige õelamalt need autojuhid, kes ise alles kolm päeva tagasi rohelisest lehest vabanesid.

  • Inimesed, kusskohhta teie uumorimeel on jäänud!?!?
  • WN, jõulud ju. Sellel ajal armu ei anta. Ei poes, ei foorumis :)
    Igaks juhus seletan :) ei ole minu puhul kirjavahemärk.
  • Paistab vist, et need jõulud ajavad inimesi tigedaks:)
  • Kõige lihtsam on ju küsija kasti taguda.Esmapilgul lihtsale küsimusele on aga hoopis raskem vastata.Ostsin ise kah mõlemat kolm nädalat tagasi kui teaksin kummal läheb lähiaastatel paremini siis oleks ju ainult ühte neist ostnud.Mõlemal on omad head ja vead ,mida on foorumis ka tublisti lahatud.Mina pakuksin viiki ,võrdsed võimalused.
    Eduloo täitumisel võime 6-7 aasta pärast tagasi vaadates vaid naerda ,et vaidlesime kas tasub 3,5 peal osta või mitte.Pole mingi ime kui siis maksavad mõlemad aktsiad üle 20 eur.
    Teine äärmus on loomulikult pankrot,siiski vähetõenäoline
  • OK,

    See, et aktsiad maksavad mõlemad umbes 3,58-3,8 eurot, ei näita absoluutselt mitte midagi. Ühel on lihtsalt rohkem aktsiaid, kui teisel. Olympicul 151 000 000 aktsiat ja Baltikal 18 644 850 aktsiat. Seega on OEG TURUVÄÄRTUS 8,45 miljardit krooni. Baltika TURUVÄÄRTUS on 1.1 miljardit krooni. Ehk Olympic maksab umbes 8 korda rohkem, kui Baltika.
    Nüüd peaks võrdlema firma turuväärtust käibenumbriga, kasumimarginaalidega, oodatava kasvunumbritega ja paljude muude teguritega, et aru saada, kumb on "odavam".
  • Sidekick, ei maksa asja nii keeruliseks ajada, võtame ikka terve talupojamõistuse abiks: kui OEG ja Baltika oleks vorstid, siis sama raha eest saab ju Baltikast hulga suurema jupi

    Diskleimer: :)
  • Päris nii lihtne ka ei ole. Tegelt on vaja selgeks teha, millisest vorstist sa rohkem söödavat osa saad, ehk siis et kumb on toitvam :)
  • to: susanlaura & enn.e

    Ma arvasin, et suutsin sellesse küsimusse maksimaalse arvu kirjavigu sisestada samas usutavust säilitades.Tundub, et õnnestus.

    to: enn.e

    Tegelikult on mul sügavalt savi kumb neist parem paigutus on, mõlemad tunduvad võrdväärselt totakate ja mõttetult kallite asjadena ning kui lõpuni aus olla, puudub mul ka ettekujutus, palju nad maksta võiks. Lihtsalt totralt palju.

    to: susanlaura

    Tallinna liikluses on palju asju valesti. Mingi tuututamine on neist kõige väiksem probleem.

    Mõned probleemid:
    1) Intressid on liiga madalad
    2) Liising on liiga kättesaadav
    3) Bensiin on liiga odav
    4) Kui gaasipedaali all on nii suur kivi, et 50-alas üle 40-ga sõita pole võimalik, siis liiklejad millegipärast paremasse ritta ümberreastuda ei taha.
    5) Kui gaasipedaali peal on nii suur kivi, et 50-alas alla 90-ga sõita pole võimalik, siis liiklejad millegipärast ülekäiguraja ääres seisvaid inimesi silmaga nähtavaks ei pea.
    6) Eestis pidevalt kurdetakse R&D puudulikkusest majanduses. See on pseudoprobleem kui vaadata Tallinna liiklust. Kõik kohad on täis mingeid Aristotelesi ja Newtoneid, kes pidevalt avastavad, et neil on järgneva 40 meetri jooksul vaja 1-st reast 3-sse või neljandasse ritta saada. Ja tundub, et selliseid avastajaid tuleb iga päevaga juurde. Seega teadmistepõhise majanduse alged on olemas, tuleb lihtsalt see ressurss kasutusse võtta.
  • suffiks,
    liiklusega võrdluses , p.6) võtsid mul sõnad suust. Kui see eneseteostus, mis liikluses toimub, õnnestuks suunata ettevõtlusse, oleksime üsna kiirelt hoopis kusagil mujal.
    Hämmastav on vaadata, kuidas inimesed pingutavad rooli taga, kuigi ilmselt asi mida ajama sõidetakse ei vääriks seda. Pea kogu aeg töötab, hetkegi puhkust ei saa lubada.

    kumba ritta tasuks punase foori taga võtta? (millisesse valdkonda/tooteliinile tasuks panustada?) Milline auto liigub ees aeglasemalt (mida teevad vanad, aeglasemad konkurendid?) milline auto võib sulle ette keerata (rikkuda ära su konkurentsieelise)

    Mis toimub taga, külgedel (olukord turgudel)? kas keegi ohustab mu hetke positsiooni? Kuidas saada "varase punasega" üle ristmiku (s.t. saada ukse vahelt sisse koos konkurentidega, olles neist maas, nii et sinust järgmise ees kukub uks kinni - a.la kontaktide leidmine, suurte tellimuste saamine, konkursside võtmine)

    tõsiseid ettevõtjaid kõik kohad täis. see annab lootust.
  • Inimesed kiirustavad, et jõuda esimesena punase tuleni.
  • noh, mis nüüd juhtus...tundub, et sellel foorumil on ikkagi lootust.
  • "Inimesed kiirustavad, et jõuda esimesena punase tuleni."
    Braavo!
  • Henno,
    poliitiliselt korrektsem võrdlus oleks olnud:
    Kui vorstid on sama jämedad (aktsiahind on enam-vähem sama), siis kui suure PROTSENTUAALSE tüki sa oleks saanud.
    Ehk, talupojamõistusele arusaadavamalt: kui palju teistele oleks jäänud?
  • Paistab, et algajate teema on vaikselt vabaks teemaks ümber kujunemas.
  • Vorstid las olla ühepikkused ja ühejämedused (sama nominaalväärtus).
    Nende eest küsiti mingil päeval täpselt sama hinda tükist.
    Erinev on koostis: üks sisaldab peamiselt tangu ja natuke liha, teine seevastu rohkem liha ja vähem tangu.(erinevad ettevõtted ja finantsnäitajad).
    Erinev on kogus palju tootja nimetatud vorste tootnud on.(palju aktsiaid emiteeritud on).

  • Kes on algaja ja kes mitte? Kust jookseb piir?

    Palun öelge, siis kõik algajad teavad, millal me tohime "tegijate"foorumisse postitusi teha.

    Ja kui postitad algajate foorumisse, siis saad vastuseid ju kah algajatelt. Siit küsimus, mis point üldse siis küsida on?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon