Börsipäev 27. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 27. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Panen jõulu-järgseks ajaks siia S&P500 liikumist kajastava SPY graafiku üles mõtisklemiseks. Viimaste päevade väga nõrga käibe najal tuli oodatud jõuluralli/aastalõpuralli, millest kirjutasin selles artiklis. SPY on sellest hetkest tõusnud 2.3%, tehnoloogiasektor 4.7%. Tasapisi on aga silma jäämas sellised naljakad jooned, mida usun, et tehnilist analüüsi jälgivad kauplejad kasutada võivad. Hetkel tundub lühiajaliselt üleostetus välja kujunevat, kuid ära ei tohi unustada, et sel nädalal on ka majandusandmeid välja tulemas.

  • Goldman Sachs (GS), kes on juba subprime kriisi eduka üleelamisega tõestanud, et neil intellektuaalset kapitali on, leiab, et Citigroup (C) peab ilmselt ikkagi oma dividende kuni 40% võrra vähendama. Lisaks usub GS, et Citi peab maha kirjutama ka suurema osa oma fikseeritud sissetulekuga väärtpaberitest, kui on varem välja käinud. Päris hirmuäratavalt suured vahed on pankade endi poolt prognoositud mahakirjutamiste numbrites ning GSi analüütiku poolt väljakäidutes...

    The New York-based bank may write off $18.7 bln in collateralized debt obligations such as subprime mortgages, up from its Nov. 4 estimate of as much as $11 bln, Goldman's William F. Tanona wrote in a note dated Dec. 26. C, which paid out 54 cents each quarter this year, will have to raise $6.2 bln in extra capital to reach its target, they wrote... "Given the magnitude of the writedowns we assume and Citi's remaining exposure, we believe the firm has a serious need to preserve or raise additional capital.'' Writedowns at the biggest banks are still likely to be "significantly larger than investors are anticipating,'' Tanona wrote, doubling his estimates for charges at New York-based JPMorgan (JPM) and Merrill Lynch (MER). Goldman analyst Tanona estimated that JPM, the third- biggest U.S. bank, may have a CDO-related writedown of $3.4 bln in the final quarter, up from a previous estimate of $1.7 bln. MER, which replaced CEO Stan O'Neal with John Thain, may write off $11.5 bln, compared with an earlier estimate of $6 bln, Tanona said in his note.

  • Lisaks on Jefferies täna kommenteerimas Yahood (YHOO), leides, et aktsiad on väärt ostmist. Hinnasihti tõstetakse $32 pealt $35ni ning muudetakse ka kasumiprognoose AT&T ning Alibaba jaoks - ettevõtted, milles Yahoo omab suuri osalusi. Jeffereies leiab, et Yahoo on sobilik tõelisele väärtusinvestorile (tugev bilansileht) ning ettevõtte osalused erinevates Aasia riikide ettevõtetes pakuvad ka kasvupotentsiaali. Yahoo! Japan, Alibaba ning Gmarket moodustavad Yahoo hinnast ca $9 aktsia kohta.

    $35-line hinnasiht YHOO-le pakuks ca 45%list potentsiaalset tootlust...
  • Eilses börsipäevas sai juba mõned jaemüüjate nimed välja toodud, kel ilmselt läks paremini, kui teistel. Täiendame seda võimalikku nimekirja siin täna veel ja sedapuhku on abiks Stifel, kes usub, et edukad olid TJX, KSS, TWB ja URBN.
  • Kestvuskaupade tellimused on oodatust nõrgemad:

    Durable Goods Orders +0.1% vs +2.0%, prior revised to -0.2% from -0.4%
  • Mitte küll otseselt börsiga seotud kuid siiski oluline uudis:
    NEW YORK (MarketWatch)
    Last update: 8:31 a.m. EST Dec. 27, 2007
    Pakistani opposition leader Benazir Bhutto was killed in a suicide bombing following a political rally in Rawalpindi, Pakistan, The Wall Street Journal reported Thursday in its online edition.
  • tea kas see Bhutto tapmine nii turgude väline uudis ongi ...
    LONDON, Dec 27 (Reuters) - Oil moved higher on Thursday alongside gold, which rose after Pakistani opposition leader Benazir Bhutto was killed in a gun and bomb attack.


  • Consumer Confidence 88.6 vs 87.0 consensus
  • Bhutto sümboliseeris ikkagi USA jõudu Pakistanis. Nüüd sai see kõva tagasilöögi. Ei tea, kas nüüd rahuneb sealne olukord pigem maha või oli sel Bhuttol ka mingi kohaliku elanikkonna toetus. Igatahes võib küllaltki kindel olla, et nüüd korraldatakse välisriikide poolt rahutused.
  • mart, natuke lugemist sulle FMD'st:
    Marblehead's Golden Opportunity
    annab lühikese vaate fmd tegevuse, lähimineviku, oleviku ja tuleviku kohta
  • Aitäh speedy! See kirjatükk aitab ehk FMD praegustel omanikel paremini magada. Ise olen sektori ja ABS turu tuleviku suhtes siiski negatiivne ning eelistan finantsi lühikeseks müüa.
  • Muideks, jagan natukene huvitavat infot. Hiljuti muudeti aktsiate osakaalu QQQQ's, millega tõusis Apple'i osakaal seal. Täna moodustavad Microsoft (MSFT), Apple (AAPL) ja Google (GOOG) indeksist QQQQ tervelt 25% (!)
  • No mis siin ikka magada, härrad panid ju positsioone kinni juba 66% kasumiga, mis paari päevaga teenitud ;).
  • Kuna BW vastu on viimasel ajal päris palju huvi tuntud, siis panen siia ka ruteeniumi hinna graafiku. Hetkel toormaterjali hind (mida nad ka ise kaevandavad) tõusnud eriti pole ning seega aktsiahinda täna toetamas ei ole.

  • tarantel
    fmd juhtkond müüb oma aktsiaid ettemääratud müügiplaani alusel
  • finantssektori probleem ei ole niivõrd mitte krediitkaartide, tarbimislaenude, autoliisingute, õppelaenude jms. väärtpaberistamise tagajärjel tekkinud ABS (asset backed securities), vaid järgmine aste ehk siis väärtpaberite väärtpaberistamine kus need samad BBB vms reitinguga paberid omandasid pakiti CDO (collateralized debt obligation) kujule ja omistati neile läbi CDS (credit default swap) isegi vaata et AAA reitingud

    ma arvan, et esimese astme väärtpaberistamine ei kao kuhugi ja täna on FMD probleem ostja puudumine BBB reitinguga ABS osas kuna potentsiaalsest ostjast suured finantsinstitutsioonid maadlevad räigete writedownide tõttu kapitalipuudusega ja usaldusnormatiivide piiril tegutsedes ei ole BBB reitinguga paberitele bilansis kohta

    lisaks ei tasu kergekäeliselt väärtpaberistatud õppelaene panna 1 patta väärtpaberistatud krediitkaartide, tarbimislaenude ja autoliisingutega
  • lisaks ei tasu väärtpaberistatud õppelaene panna kergekäeliselt 1 patta väärtpaberistatud krediitkaartide, tarbimislaenude ja autoliisingutega - kõlab vist paremini, ma ei pidanud silmas "kergekäeliselt väärtpaberistatud õppelaene" :)

  • kindluse mõttes uurin, et kas täna - homme tehtud tegingud enam 2007 aasta maksudeklaratsiooni ei lähe? vist läheb väärtuspäev mitte tehingu kuupäev?
  • seller,
    täpsustuseks olgu veel öeldud, et kui teed hiljemalt täna-homme investeeringu 3.samba pensionifondi, siis see läheb ka kirja 2007.a. eest ning juba aprillis võimalik 22% tagasi saada. Ei, see ei ole reklaam, lihtsalt infoks neile, kel huvi.
  • tänud, ehh oleks vähe negatiivseid positsioone vähendanud ja tulu vähemaks tõmmanud aga hapukapsad lõid pähe ja jõlumelu tõmbas rajalt maha:)
  • to: Ouna Ants. Normaalsed inimesed peaksid III -sse pensionisambasse makseid igakuiselt tegema. Seega enamusele ei tohiks aasta viimased päevad olulised olla. Mina näen nende tulumaksu-tagasimaksmise reklaamide taga pigem ikkagi uute III samba ohvrite püüdmist, kellel veel III sammas sõlmimata.
  • Kas normaalsed inimesed on meie ühiskonnas ohvrid? Kui sa ei ole püütav saakloom elik ohver, kas oled siis ebanormaalne?
  • to: ttrust.
    Enamusele ei olegi need päevad olulised, aga just siin foorumis on selline meeldetuletus just igati õigustatud, ma arvan. Ja ka ülejäänutel ei teeks paha tulu maksimeerimisele mõelda.
    Need, kellel sissetulek kõigub või kes ei maksa iga kuu maksimaalselt tagastatavas ulatuses makseid, nendel on just õige aeg arvestada kui palju saavad nad veel juurde maksta ning 3 kuuga sellelt kapitalilt 22% teenida. Ise tegin ka sellise arvestuse, aga sel aastal oli väärtpaberitulu suurem kui summa, mida sain juurde maksta tulumaksu tagastamiseks. Ehk seekord arvasin, et 10. kuu kohustuse vähendamine ei tasunud ära. Kui aga seda poleks olnud, oleksin suunanud küll vastava summa otse III sambasse enne aasta lõppu.
  • Citigroupi võimalik varade müük on päris huvitav
    pean silmas STU'd, mille üks kosilastest võiks olla FMD
  • Mina tunnen end küll III samba ohvrina, siiamaani on mul õnnestunud siiski lepingut mitte sõlmida.
  • III sammas pole II sammas, et seda peaks vältima- saad enne pensioniiga vabaneda... ;)
    Seejuures tuleb kyll kogu müügisummalt tululumaks maksta.
    III samba ohvrina end veel ei tunne ;O)
  • Ei oska öelda, ohver või mitte, siiani pole veel keegi mulle III sammast pädevalt müüa isegi mitte üritanud. Ise vägisi ka liituma ei tiku. Tunne on igatahes täitsa normaalne :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon