Börsipäev 11. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 11. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täna veel erilisi tulemuste teatajaid pole, kuid järgmine nädal see-eest küll.

    Teisipäeval, 15. jaanuaril kuuleme nii Citigroupi (C) kui ka US Bancorpi (USB) numbritest, kolmapäeval Wells Fargo (WFC), neljapäeval Bank of NY (BK), Merrill Lynch (MER), TD Ameritrade (AMTD) ja Washington (WM).

    Seega finantssektor tõmmatakse lähipäevil liistule ning saame näha, kuivõrd andestavalt turg nende ettevõtete tulemuste peale vaatab pärast sellist sektori aktsiate allamüüki, mida pole üle pika aja juba näinud. Täna hommikul on taas liikvel jutud, et MER teatab võib-olla kuni $15 miljardilistest varade mahakirjutamisest, mida oleks oodatud $12 miljardist rohkem ning ettevõtte enda prognoosi 'löödaks' sellisel juhul pea kaks korda mahakirjutamise osas.. Seega mitteametlikud ootused/hirmud on enne finantssektori tulemusi päris kõrgele tõusnud.
  • Under the terms of the agreement, shareholders of CFC would receive .1822 of a share of BAC stock in exchange for each share of CFC. The purchase is expected to close in the third quarter and to be neutral to BAC earnings per share in 2008 and accretive in 2009

    Kui tehing realiseeruks täna, siis põhimõtteliselt CFC aktsionärid saaksid ligikaudu 0.1822*39.30 (BAC eilne sulgemishind) = 7.16 USD ehk 7,6% vähem kui CFC eilne sulgemishind 7.75 USD?
  • Või siis 40% rohkem kui üleeilne sulgumishind. Sõltub vaatenurgast.
  • short IWM. Muuseas Henno: kohe, kui ma kunagi selle Hansa eelmise fookuse kätte võtsin ja seda q-fondide artikli pealkirja nägin, lootsin seal näha kokkuvõtet: "qf imepärased ja uskumatud juhtumised aastal 2008 e. kuidas müüa aktsiat, mida keegi parajasti ei osta". Eksisin :-) Aga see Tarmo Kuuba jutt oli ka muidugi asja- ja eakohane.
  • Pankade puhul tasub tulemuste avaldamisel tähelepanu pöörata NIMile (väljalaenatava raha ja deposiitide intressimäärade vahe), mis on 17 aasta madalaimal tasemel. Fedi intressimäärade kärped tähendavad pankade jaoks sissetuleva raha vähenemist, samal ajal deposiitide pealt makstakse intresse tihti endiste määrade järgi.

    Siiani on investorid jälginud põhiliselt varade kvaliteeti ja mahakirjutamisi, kuid turu normaliseerudes võib fookus nihkuda NIMi suunas. Eriti hoolega tasub NIMi vähenemist jälgida väiksemate pankade puhul, kus põhiline osa kasumist tuleb intressivahest. Tänaseks on NIM kukkunud u 3.75%-ni, veel 2006. aastal oli number 4% lähedal.
  • Hovaniani (HOV) tegevjuht esines CNBC-s ja ütles, et usub, et housing on oma põhjade juures ning BACi ja CFC diil ütleb nii mõndagi. Võimalik, et ka ütleb, kuid V-põrkeid housing turus kindlasti ei tule, kuna tsüklid on pikaajalised ning nõudluse taastumisele peaks eelnema korralik stabilisatsiooni periood. Sarnaselt paljudele teistele kutsub ka HOVi tegevjuht Föderaalreservi üles 50 baasipunktilisele kärpele intressimäärades.

    CEO Ara Hovnanian appears on CNBC. Says BAC/CFC makes sense, deal good for the housing sector. Says he believes that this housing market is near the bottom. Says there was some good news in Dec. Says after the Superbowl and through the end of Feb will give a good indication of how things are going. Says 50bp cuts would be 'key', says would be a great move for confidence.
  • Bank of America ostab 4 miljardi dollariga Countrywide Financialsi.
  • Ja kui hommikul kirjutasin MERi võimalikust suuremast varade mahakirjutamisest, siis ega Citiga papist poiss ole ning tema ümber käivad jutud $16 miljardilisest mahakirjutamisest vs varasem ootus $11 miljardit.

    Igaljuhul valmistutakse halvimaks.
  • Lisaks veel American Expressi (AXP) laenukahjude suurenemine, mis koos varasema COFi hoiatusega sundis Deutsche Banki alandama ka Mastercari (MA) hinnasihti $250 pealt $200-ni.
  • kristjani poolt viidatud Kawe Kapitali IV kvartali turuülevaates on muuhulgas allpool toodud read, kuna ma ise olen sellele siin foorumites juba korduvalt tähelepanu juhtinud, siis jääb üle vaid rahulolevalt noogutada :)

    Osalt on sellised pankade „kollektiivsed mahakirjutamised” ühekordse iseloomuga ja tingimuste normaliseerudes selgub, et osad
    finantsinstitutsioonid on olnud liiga konservatiivsed. Mõni kvartal hiljem leiab tänu siis kahanevatele provisjonidele ja ahakirjutatud vara väärtuse taastumisele aset kasumikasvu järsk kiirenemine.
  • Kui sa oleks selle minu "sucker's rally" call'i peale ka sedavõrd rahulolevalt noogutanud, mitte mingi järjekordse kamba üle varsti rõõmu näidanud, oleks mul tõsiselt ka hea meel olnud. Vaatad - araablased, raha muidu saanud, ostavad USA's naerusui neile pakutavat finantsvara (et oleks midagi maha kirjutada) = sucker. Vaatad, ostab B of America (tõenäoliselt mingi erikokkulepe veel riigiga igaks juhuks vast tagataskus) täna CFC = sucker. Ostab kunagi näiteks GS - not sucker, sellest saaks midagi järeldada.
    :-)
  • First Marblehead pops roughly $0.50, strength attributed to takeover rumors (14.16 +0.57)

    ülevõtmised on kuum teema :)
  • Ex-Fed official Moskow says likely at least another 50 bps in rate cuts after Jan FOMC - Reuters
    Moskow says Fed "clearly" has to understand risks are on growth side now, not inflation side
  • Rev Shark ütleb väga hästi:

    Merrill Lynch (MER) is trading up on news that it is likely to take a huge write-off. It sure looks like some of the financials are washed out on a short-term basis. That should make earnings season very interesting.
  • mispuhul burger king ja macdonalds täna nii üheselt pihta saavad.
    miski hullulehmatõvekahtlusega kotlett saia vahel??
  • sama küsimus(äkki jäetakse üldse kotlett ära)!
  • Peamine vastus peitub McDonaldsi nõrkades SSS tulemustes, üle aasta lahti olnud poodide müük kasvas viimase kuue aasta aeglaseimas tempos (+1.8%). BKC on siiski odavamalt hinnatud.

  • Üks "raamist väljas" küsimus LHV meeskonnale ja kõigile teistele asjatundjatele:

    MCD aktsia on alates 2003 algusest kuni 2007 lõpuni tõusnud ca 5x. Kui võtta eelduseks majanduskeskkonna halvenemine oodatust rohkem (üks paljudest võimalustest), siis miks ei võiks MCD aktsia 5 aasta taguse hinnatasemeni tagasi jõuda?
    Sama ka BKC puhul, mille hind on tõusnud alates 2006 suvest kuni 2007 lõpuni ca 1,5x.
  • Ouna Ants...

    Su küsimus on püstitatud justkui nii, et 5 aastaga ei ole MCD'ga vahepeal mitte kui midagi toimunud ehk et üksnes tuleviku kasumiootused on aktsiat rallitanud. Paraku ei ole see ju nii! 5 aastaga on avatud uusi restorane, bilanssi ostetud varasid, genereeritud raha põhitegevusest, laienetud uutele turgudele Aasias. Uute restoranide avamisega on suurenenud baas, mille pealt rahavoogu genereeritakse jne. Ja ega ameeriklane ennast nüüd nälga ka ei jäta... pigem vastupidi, kui restorani minekuks lõunapausi ajal enam raha ei jätku, tuleb leppida saiakeste või burgeriga.
  • Joel, olen täiesti nõus, et 5 aastaga on MCD arengus palju juhtunud, kuid minu küsimus oli pigem selles, et kas aktsia 5x hinnatõus on selle ekvivalent. Usun, et mitte, sest ega see rahavoo genereerimiseks vajalik baas nüüd 5x ka ei suurenenud nii suure firma puhul. 2003 alguses oli lihtsalt totaalne pessimism ja aktsia oli seetõttu põhja tambitud. Ei saa päris välistada, et sarnane pessimism ka mõne aja pärast ei teki. Aktsiahinna 5 aasta tagusele tasemele maandumist ma siiski väga tõenäoliseks ei pea, kuid 20-30% praegusest tasemest on juba oluliselt tõenäolisem (seda loomulikult juhul, kui majanduskeskkond peaks veel oluliselt halvenema).
  • aga Joel
    hoolimata sellest kukkus MCD tehnoloogiamulli lõhkemisel, millega neil ei tohiks nagu midagi pistmist olla, 50 usdilt 1999 lõpus 13-ni 2003 alguses
    süvenemata languse põhjustesse tundub, et on aegu, kui ka ameeriklased saiakesi kodus oma kasvatatud viljast tehtud jahust teevad mitte MCD-s ei käi :)
  • MCD jõuab väga kergelt kuskile 20 dollari kanti. 1999 tipust kuni 2003 põhjani kukkus aktsia hind 4x. Nii MCD äri, kui aktsiahind on tsüklilised. Mõne aasta jooksul vahetakse roosa tulevikunägemus ülipessimistlike ootuste vastu. Ajalugu on näidanud, et majandussurutise ajal ei ole ameeriklastel raha isegi burksi ostuks.
    Just kõva laienemine headel aegadel põhjustab keerulisematel aegadel peavalu.

    MCD aktsiahind langes aastatel 1972-1980 kuigi kasum kasvas iga aasta.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon