Börsipäev 18. veebruar, USA turud täna suletud - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. veebruar, USA turud täna suletud

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Vilniuse börs on Leedu taasiseseisvumise päeva tõttu täna suletud.
  • Ja õhtul on USA aktsiaturud samuti suletud, kuigi vist mitte Leedu taasiseseisvumise tõttu.
  • Muidugi on, mida te valetate siin klientidel suud-silmad täis
  • nonäed. Taivo ka kinnitab. Ma just vaatasin mis päev on. Mingi presidentide päev. Muidugi on see Leedu isesseisvumispäevaga seotud!

    :D :D :D :D [just kidding]
  • Leedu presidendi päev noh. Mis siin keerulist on?
  • Vaatasin järgi, teil on õigus - USAs täna Leedu Presidentide päev.
  • Loodame, et kõik tõsisemad foorumikülastajad ka ikka aru saavad, et eespool hargnema hakanud jutulõim on tulemus malbest Eesti talvest, suletud USA börsidest seoses sealse presidentide kultusega ning austusest meie lõunanaabrite lõunanaabrite vastu (ning segadusest seoses uue riigi Kosovoga ning et tuleb hakata Euroopa geograafia teadmisi varsti taas täiendama) : )

    Homme siis juba taas asjalikemate teemadega siin, kui turud USAs avatud.
  • Seoses Kosovo iseseisvusega, kas seal võib ka tekkida selliseid aktsiaid, mis püssima hakkavad üles või alla?
  • kuna mu lgp. ema aasta aega seal neid albaanlasi nõustas (mistõttu mina pidin selle aja viibima teravas suhtkoht kvaliteetse õhtuse lapsehoiuteenuse puuduses), puutusin ka ühega korra kokku ja pigem olin meeldivalt üllatunud. Kuigi see võis olla mõnevõrra erandlik sell, siis mulle meeldis see, et a) see usu värk ei tundu nende jaoks liiga fundamentaalne, pigem võimalus ennast teistest kogukondadest eristada ja b) eriliste illusioonide puudumine selles suhtes, et midagi kohemaid sellega automaatselt korda saab, kui oma riik lõpuks olemas (kuigi ilma selle väljakuulutamiseta tundusid rahvarahutused üsna vältimatud). Tööd tuleb teha ja palju. "Mujal Euroopas on üldiselt kosovlaste tugevuseks ja ekspordiks mõned sportlased, suur osa ülejäänutest on tegevad nn "bad things" valdkondades.
  • Sattusin Venemaa filmile Kosovost. Jäi mulje, et kogu Kosovo tegeleb ainult narko vahendusega Türgist Euroopasse ja selle pärast Venemaa ongi iseseisvumise vastu.
  • to kristjan,
    pigem läks Sul õnneks. Olen selles keskkonnas viibinud rohkem kui 2 kuud ning kahjuks ei oska ühtegi head sõna öelda - salakaubavedu, must äri läbi mäekurude, lauslollus ning usuhullus on ehk sobivaimad märksõnad. Ahjaa, üks märksõna veel - meeletu vihkamine serblaste suhtes. On mõlema poolega koos istutud ja teed joodud / napsu võetud (vastavalt usule) ning serblased jätsid hulga positiivsema mulje.
    Aga äri koha pealt - korralik kauplustekett oleks ilmselt tegija (hetkel lokkab tänavakaubandus). Kindlasti on IN bizness ka katusepakkumine tänavakaupmeestele. ..
  • aivo33,
    kus kosovos Sa käisid? Usuhullus, kas Sa nägid kedagi palvetamas päeval kui minaretti otsas palvusele kutsuti (keegi ei jäänud seismagi), poole aasta jooskul nägin 2 korda, et keegi palvetas päeval. Ka eesti ärakise ajal oli usuhullus, vaata oma kasetti riiul läbi äkki leiad ka ans. Sõnajala kogumikke. Teiseks ka noored albanossid panevad slivot, aga mitte nii avalikult kui serblased. Muus osas olen 100% nõus. Supermarketid on olemas (aga ketti vist mitte)suuremates linnades Pristina, Peš. Maksud on oma ette teema 90% maksutulust tuleb tollimaksust 2006 a. seisuga.
  • aivo33: 2 kuud, hmm, näiteks politseijõud? Aga mõned valdkonnad, kus neil veel midagi väidetavalt ette näidata: neil on vaske, kuigi selle kaevandamiseks peaks investeerima, veini teevad, praegu pool-mustalt Saksamaal kõrtsides üritatud müüa, viiuleid oskavad väidetavalt teha.
  • Aivarg,
    usuhullus ei tähenda mitte päevas mitmeid kordi minareti juurde jooksmist :) on ka teisi väljundeid. Kosovos olen igas otsas käinud ja kristjan, ei olnud politseijõud:) Supermarketid on jah ... igaüks omal arengutasemel, nagu oli meilgi omal ajal...
    Kaevandusi nägin üht; ei oska hinnangut anda, kuna päris alla ei pääsenud. Viiuleid - ei ole kompetentne vastama. Põllumajandus oleks ilmselt üks arengualasid (ja mitte moonikavsvatus, kliima ei võimalda). Veini - jah teevad; paremat teevad küll kohalikud serblased; ja muidugi väga kvaliteetne slivovitsh:). Minu jaoks oli huvitavaim sündroom see, et tööd on nagu vähestel, aga kaubitsemine ja ostmine käib ümberringi igal pool.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon